Nisam siguran vise da li se prepucavate oko pjesme, spota, oko toga znaju li oni svirati, ili neceg treceg. Banjaluka je relativno mala sredina, u kojoj je skoro nemoguce uspjeti, jer za to jednostavno nema kapaciteta. Vecinu muzika nema ko slusati, nema ko da kupuje muziku. Ne zbog nekih kompleksa ili drugih gluposti. Kompleksi i provincijalizam su svojstveniji bendovima koji se zbog (uglavnom realnog) straha od neuspjeha ne usudjuju napraviti iskorak iz male sredine i vjecito ostaju ucaureni u komotnoj zoni tezgarenja. Poneko snimi album, izbaci pokoji spot, rijetki se probiju. Ali je uglavnom do bendova. Ili nisu dovoljno vjezbali, ili nisu imali dovoljno srece i para, ili jednostavno nema dovoljno talenta, kreativnosti, smeka. Jebiga, Igor Vukojevic je iz Doboja, jos manja sredina od Banje Luke, pa se covjek koliko-toliko probio, gura to nesto svoje. Meni se vise svidjaju njegovi prvi, rokerski radovi od ovih kasnijih, ali covjek hoce da uspije, i to je ok. Knockout je svirao odlican pop rok, mozda i najbolji od rata, imaju nekoliko kultnih pjesama koje su veoma poznate u BiH, pjevaju se. I to je nesto. E sad, gdje je tu Soundbeat, valjda ce se pokazati. Dobro sviraju, u to sam se uvjerio nekoliko puta. Pjesma mi se ne svidja, ali to i nema veze. Ako imaju smeka, napravice neke bolje. Ali ako ne uspiju, za to zasigurno nece biti krivi ni grad Banja Luka, ni njeni zitelji, niti korisnici foruma, vec sam bend. Ne bih se slozio da Balkan Expres svira slicnu muziku kao Soundbeat. Balkan je ipak u nekom klasicnom rok fazonu. Sto se pop roka tice, mislim da su tu u Banjoj Luci najbolji momci iz benda Aurora. Sviracki nisu dobri kao Soundbeat, ali imaju mnogo vise energije, i vecina pjesama im je bolja i slusljivija od "Ljubav smo..." Sa novim pjevacem zvuce jos bolje, i mislim da imaju vise toga da ponude.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|