banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Da li bi ratovali ?
Da, zbog Kosova. 3%  3%  [ 2 ]
Da, zbog RS. 5%  5%  [ 4 ]
Da, zbog Kosova i RS. 15%  15%  [ 11 ]
Ne, ni u kom slucaju. 77%  77%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
pretpostavljam da su za RAT u anketi glasali oni koji ga vide kao self promotion ili bogacenje, naravno nauceno iz kako ga vole pojedinci nazvati "nesretnog" :confused4: rata ili zatucana counter strike generacija kojoj jos uvijek duva promaja kroz usi...

e fino dok vi budete ratovali, vasa braca, ocevi takodje, neki sin od tadasnjeg karadica ce se sepuriti po Banjaluci okicen zlatom i vozikajuci u pratnji tjelohranitelja, kao sto je i karadzicev, ljubi ga majka, bildo u sokolskom dok je zemlja gorila, a ocevi ginuli...

Kanada, hmm nije lose, evo ja vam se pridruzujem, mozda mozemo srediti grupni popust :D

btw, Kristal banka je prodana za 1KM.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
zah, sve je to ok iz tvog ugla,zbilja nemam sta dodati na to, sve je apsolutno tacno, ali sta je sa onim osjecajem pripadnosti, meni bosna i hercegovina je uzasna zemlja, nema u njoj vise one "jugoslovenske" tolerancije, pasos bosanki mrzim iz dna duse, toliko da sam odlucio ovih dana podnijeti zahtjev za dvojno drzavljanstvo, priznali mi to ili ne granice izmedju muslimana (bosnjaka), hrvata i srba su jako izrazene... imali smo jugoslaviju koja nije opstala, zasto da srljamo u nesto sto se vec pokazalo pogubnim? stalno nam pricaju price o nekom suzivotu,jebiga gdje je tu zivot?

mi smo imali veliki problem sa naslijedjem jugoslavije, srbi su usli u nesto iz cega jos uvijek nisu izasli, srpsko nacionalno pitanje do dana danasnjeg nije rijeseno... ovdje smo svi zatrovani nacionalnom retorikom koju su besjedili ratni i postratni profiteri...
znam da bosnu nikad necu osjecati svojom drzavom a ne daju da ides nigdje... jedan veliki zacaran krug i mi tu rezimo jedni na druge bez buducnosti ...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 02:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja sam glasala za Ne, ni u kom slučaju, jer nije bilo ponuđeno samo Ne.

Rat, kao nužno zlo, se mora izbjeći koristeći sva moguća sredstva. Ali, prosto postoje momenti kad mirni način rješavanja nekog problema nije moguć. Ne bi bio, ni prvi, ni posljednji, a ni jedini trenutni rat u svijetu. Sve u svemu, protiv rata sam, ali Ni u kom slučaju, mi zvuči kao isuviše isključiva opcija.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 02:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ja sam protiv rata, ali da nesto kazem o osjecanjima koja gajimo prema drzavi, ponukan jednim dobronamjernim komentarom.

Osjecanje prema drzavi u kojoj neko zivi nije urodjeno osjecanje. To sojecanje se danas stice najvise preko sredstva informisanja:stampa, radio, TV i obrazovanja tokom skolovanja. Kakva su nam sredstva informisanja danas?Nikakava, jer su u rukama politickih mocnika, i stavljena su u njihovu funkciju raspirivanja nacionalne mrznje, afirmaciju njihove politike, itd. Slicno je i sa obrazovanjem. Neki dan sam u sarajevskom magazinu Start procitao sta nasa djeca uce iz istorije o istoj temi u FBiH i RS.Pa to su tolike razlicitosti da covjek ne povjeruje. Da se radi o nekoj davnoj proslosti, pa da se o dogadjju pise nakon 50 ili 300 godine pa hajde de, ali to su dogadjaji koji semo manje vise svi prozivjeli, i sad o tome imamo vise pristupa. Cim ima vise pristpa jednom istom problemu, to nam odmah govori, da se neko ne sluzi istinom, bolje receno da laze.Tu je i negativno licno iskustvo, naduvano pricama iz sredstava informisanja a i kroz samo skolovanje.

Eto tako su nastala tvoja, moja i osjecanja drugih, osjecanja koja mene udaljuju od tebe, teme od mene, mene od drugih ljudi, tebe od drugih ljudi, mene i tebe od nase domovine u kojoj samo rodjeni mi, nasi otcevi, djedovi, pradjedovi, cukundjedovi itd.Dakle, stvarnost je takva kakva je, i mi obicni ljudi je tesko mozemo promijeniti.Mozemo ne birajajuci sadasnje polticare, ali sredstva informisanja i obrazovanje kroz skolovanje cine svoje, pa nas ubijede, da opet biramo one koji nas razdvajaju, one koji ruzno pricaju o zemlji u kojoj su rodjeni, po kojoj hodaju, i zemlji koja ih hrani, pa mi ponovo biramo iste politicare kojima bi bolje pristajao termin:lopov, prevarant, kriminalac, neprijatelj svog ali i driugog naroda itd.

Narod treba da dotakne dno da bi se osvijestio. Vidite kakva je sigurnosna situacija u zemlji. Niko nema licnu, ni imovinsku sigurnost. Naravno, politicari imaju svoje cuvare koji paze njih, njihove kuce i njihova dobra. Mi smo nezasticeni, nase kuce, nasi stanovi i druga nasa dobra su nezastiocenai, a svako ima oruzje koje vlast nece da pokupi, jer joj nije stalo do sigurnosti drugih izuzev do svoje sigurnosti i sugorsnosti svoje porodice. U Sarajevu smo imali demonstracije protov licne nesigurnosti, jer te svaka budala moze ubiti na svakom mjestu ni kriva ni duzna. Slicnih primjera imamo i u Banja Luci i drugim gradova sirom BiH.

Niko ne voli da zivi u takvoj drzavi, a zasto je nasa drzava takva, krivi su oni kojima smo mi povjerili vlast, oni kojima smo povjerili da nam zivot ucine ljepsim. Oni uljepsavaju svoj zivot, sto vidimo svaki dan, ali nas zivot ostaje isti, ili jos stagnira, dok drugi napreduju. Dokle tako, pita se svako od nas.

Ranije smo imali licnu i imovinsku sigursnost, mogao si putovati nocu kuda god si htio, i bio si siguran da ces stici kuda si posao, bez obzira da li isao kroz Sloveniju, Hrvatsku, BiH, CG, Srbiju, Makedoniju, pa i Kosovo. Hajde prodji danas. Danas i u pola bijela dana, svako te moze npr. od Dervente do Banja luke ustaviti na putu, oteti kola, pa i ubiti te, zbog kola, ili zbog misljenja da imas puno para.

Da bi poceli voliti svoju zemlju, jer ljuvab prema zemlji se stice, trebamo promijeniti politicare, trebamo promijeniti politicku retoriku ugroznosti ovih od onih, trebamo prestati uprati prstom u druge i osudjivati ih za ono stio sto i mi radimo. Tako npr. Bosnjacima svi pripisuju unitarne teznje, iako je RS je unitarna u politickom smislu. A kako je biti Bosnjak ili Srbin u Capljini, Stocu, Livnu, itd ili Bosnjak i Hrvat u Banja Luci, Prijedoru, Foci, Visegradu, ili Srbin i Hrvat u Sarajevu, Zenici, Tuzli itd, znaju samo oni koji tamo zive.Ko je kriv za ovu situaciju. Pa zna se oni koji vode drzavu.

Dakle, nasa osjecanja prema zemlji u kojoj zivimo su prakticno refleksija svih negativnostin koje danas imamo u zemlji, jer jos uvijek nemamo pravne drzave, a necemo je imati ni za naradenih 20 pa mozda i vise godina, dok nam drzavu vode ovakvi kakve sada imamo.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Dobar post, školski..

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 11:15 
Nisam za rat, ali cini mi se da nam je neizbjezan...

Ostalo je toliko mrznje i nerijesenih stvari, kao i budala na najvisim pozicijama...

Od prestanka rata 90-tih... sta se promijenilo?

Jos uvijek isti nacionalisti sire mrznju, narod podijeljen, jos uvijek se svadjamo oko gluposti (ko mi ne vjeruje neka prelista Politika V2.0)...

Niko ne zeli da dodje do normalne situacije, u toku proslog rata smo ostali zaguljeni najmanje 20 godina u odnosu na ostali svijet, ljudi zive u proslosti i mrze jedni druge...

drugim rijecima idealna podloga za pokolj...

samo da prodje neko vrijeme, da se poprave financije, zavade velike sile, obuci nova abnormalna generacija (-e) - pogledajte plan i program skolske literature raznih nacija u BiH danas - sve ce vam se samo kazti... i eto rata na kubik...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zah je napisao:
Ja sam protiv rata, ali da nesto kazem o osjecanjima koja gajimo prema drzavi, ponukan jednim dobronamjernim komentarom.

Osjecanje prema drzavi u kojoj neko zivi nije urodjeno osjecanje. To sojecanje se danas stice najvise preko sredstva informisanja:stampa, radio, TV i obrazovanja tokom skolovanja. Kakva su nam sredstva informisanja danas?Nikakava, jer su u rukama politickih mocnika, i stavljena su u njihovu funkciju raspirivanja nacionalne mrznje, afirmaciju njihove politike, itd. Slicno je i sa obrazovanjem. Neki dan sam u sarajevskom magazinu Start procitao sta nasa djeca uce iz istorije o istoj temi u FBiH i RS.Pa to su tolike razlicitosti da covjek ne povjeruje. Da se radi o nekoj davnoj proslosti, pa da se o dogadjju pise nakon 50 ili 300 godine pa hajde de, ali to su dogadjaji koji semo manje vise svi prozivjeli, i sad o tome imamo vise pristupa. Cim ima vise pristpa jednom istom problemu, to nam odmah govori, da se neko ne sluzi istinom, bolje receno da laze.Tu je i negativno licno iskustvo, naduvano pricama iz sredstava informisanja a i kroz samo skolovanje.

Eto tako su nastala tvoja, moja i osjecanja drugih, osjecanja koja mene udaljuju od tebe, teme od mene, mene od drugih ljudi, tebe od drugih ljudi, mene i tebe od nase domovine u kojoj samo rodjeni mi, nasi otcevi, djedovi, pradjedovi, cukundjedovi itd.Dakle, stvarnost je takva kakva je, i mi obicni ljudi je tesko mozemo promijeniti.Mozemo ne birajajuci sadasnje polticare, ali sredstva informisanja i obrazovanje kroz skolovanje cine svoje, pa nas ubijede, da opet biramo one koji nas razdvajaju, one koji ruzno pricaju o zemlji u kojoj su rodjeni, po kojoj hodaju, i zemlji koja ih hrani, pa mi ponovo biramo iste politicare kojima bi bolje pristajao termin:lopov, prevarant, kriminalac, neprijatelj svog ali i driugog naroda itd.

Narod treba da dotakne dno da bi se osvijestio. Vidite kakva je sigurnosna situacija u zemlji. Niko nema licnu, ni imovinsku sigurnost. Naravno, politicari imaju svoje cuvare koji paze njih, njihove kuce i njihova dobra. Mi smo nezasticeni, nase kuce, nasi stanovi i druga nasa dobra su nezastiocenai, a svako ima oruzje koje vlast nece da pokupi, jer joj nije stalo do sigurnosti drugih izuzev do svoje sigurnosti i sugorsnosti svoje porodice. U Sarajevu smo imali demonstracije protov licne nesigurnosti, jer te svaka budala moze ubiti na svakom mjestu ni kriva ni duzna. Slicnih primjera imamo i u Banja Luci i drugim gradova sirom BiH.

Niko ne voli da zivi u takvoj drzavi, a zasto je nasa drzava takva, krivi su oni kojima smo mi povjerili vlast, oni kojima smo povjerili da nam zivot ucine ljepsim. Oni uljepsavaju svoj zivot, sto vidimo svaki dan, ali nas zivot ostaje isti, ili jos stagnira, dok drugi napreduju. Dokle tako, pita se svako od nas.

Ranije smo imali licnu i imovinsku sigursnost, mogao si putovati nocu kuda god si htio, i bio si siguran da ces stici kuda si posao, bez obzira da li isao kroz Sloveniju, Hrvatsku, BiH, CG, Srbiju, Makedoniju, pa i Kosovo. Hajde prodji danas. Danas i u pola bijela dana, svako te moze npr. od Dervente do Banja luke ustaviti na putu, oteti kola, pa i ubiti te, zbog kola, ili zbog misljenja da imas puno para.

Da bi poceli voliti svoju zemlju, jer ljuvab prema zemlji se stice, trebamo promijeniti politicare, trebamo promijeniti politicku retoriku ugroznosti ovih od onih, trebamo prestati uprati prstom u druge i osudjivati ih za ono stio sto i mi radimo. Tako npr. Bosnjacima svi pripisuju unitarne teznje, iako je RS je unitarna u politickom smislu. A kako je biti Bosnjak ili Srbin u Capljini, Stocu, Livnu, itd ili Bosnjak i Hrvat u Banja Luci, Prijedoru, Foci, Visegradu, ili Srbin i Hrvat u Sarajevu, Zenici, Tuzli itd, znaju samo oni koji tamo zive.Ko je kriv za ovu situaciju. Pa zna se oni koji vode drzavu.

Dakle, nasa osjecanja prema zemlji u kojoj zivimo su prakticno refleksija svih negativnostin koje danas imamo u zemlji, jer jos uvijek nemamo pravne drzave, a necemo je imati ni za naradenih 20 pa mozda i vise godina, dok nam drzavu vode ovakvi kakve sada imamo.

jos jedan u nizu objektivnih i normalnih postova vrlo cesto objektivnog zaha :)
sve je tacno i nemam nista da dodam, ali zelim da se nadovezem na post prije zahovog u kojem kaze kako imamo jugoslaviju koja nije prezivjela a danas se pravi ista ta jugoslavija u malom i sa drugim imenom !
zasto ?
Mozda zbog toga da bi za dvadesetak godina opet imali rat !, sto je vrlo izvjesno , mozda i ranije. Jer docice nove generacije koje nisu okusile "slast" posljednjeg rata, i sa njima ce doci novi politicari koji ce prosipati nacionalisticke fore i eto frke... nazalost ...
danas tesko moze doci do rata jer ljudima je svega dosta ali za par godina, hm, ko zna ...
Zar nije zato bolje sve sto s moze podijeliti pa da onda zivimo kao susjedi komsije ili kako vec ... kao normalni ljudi i da se isto osjecamo u banjaluci i u sarajevu i u splitu ... a da ne gajimo pretenzije ni prema jednom od ovih gradova ...
ili je bolje da ovako popaljujemo jedni druge do kraja i ovog vijeka ...

ne znam, meni je vise jako tesko stvoriti sliku normalnog zivota na balkanu, nazalost, svakim danom je situacija teza...
a rat ... ma nece biti rata :)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 14:10 
Nije mi jasno da postoji toliko ljudi koji smatraju da je podjela bazirana na etnickom ciscenju bolja alternativa nego zajednicki zivot i saradnja....

Iskreno mi je zao takvih ljudi....

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
nadrealac je napisao:
Nije mi jasno da postoji toliko ljudi koji smatraju da je podjela bazirana na etnickom ciscenju bolja alternativa nego zajednicki zivot i saradnja....

Iskreno mi je zao takvih ljudi....

a meni je zao takvih kao sto si ti koji su glasali za otcjepljenje BiH od jugoslavije ! Zasto ti tada nije stalo do suzivota ? sta ti je falilo u jugoslaviji ? to nisi htio a sad hoces da zajedno zivis sa mnom u BiH, e ma nemoj ...

i tema je ratovati ili ne ... a ne da li ti hoces da zivis sa mnom ili neces ...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
potpuno se slazem sa zahom u dijelu o nesposobnim politicarima!
ali tu ima i jedna mala zackoljica - ne vjerujem da covjek koji bi zaista mogao da promijeni nesto tj da poboljsa da bi takav covjek se uopste upustao u politiku kad vidi kakvo je to bojno polje i trziste casti i bilo cega ljudskog tako da je poprilicno realno da je to krug bez kraja

druga stvar : rat na ovim prostorima je bio zbog toga sto je ocigledno da je previse vrlo razlicitih naroda zivi na jednom tako malom prostoru. to je cinjenica!
isto tako je cinjenica da te razlike mogu biti ublazene da moze postojati i vecina ljudi koji su recimo tolerantni i mogu zivjeti normalno sa drugim razlicitim narodom ali isto tako je cinjenica da mora postojati odredjen broj onih koji to ne mogu a najcesce ne mogu jer imaju zaista ljudi svoje razloge zasto je to tako... tipa komsija drugog naroda ti baca smece na cijeli zivot. i on mrzi tebe i ti mrzis njega i to se projektuje na globalnu sliku tog jednog covjeka o drugom narodu. to je jednostavno tako i nema tu promjene. normalno je da se covjek identifikuje sa svojim narodom, porijeklom, drzavom i tradicijom i to nikako nije neka devijantna teznja. (makar ja tako smatram)

to sto se u jugoslaviji zivjelo bolje nema toliko veze s tim sto su svi ti narodi zivjeli u istoj drzavi koliko ima veze sa cjelokupnim istorijskim prilikama i recimo ekonomskim i drugim stanjem u toj tadasnjoj drzavi. covjek koji nije gladan drugacije razmislja od onog koji je gladan, da pojednostavim maksimalno ono sto sam htjela reci...

protiv rata jesam, ali da je moguce ljudske odnose rijesiti uvijek mirnim putem ratova nikad ne bi ni bilo.. a bogami ih je bilo jako puno.. zakljucak je jasan

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
pamella_morrison je napisao:
druga stvar : rat na ovim prostorima je bio zbog toga sto je ocigledno da je previse vrlo razlicitih naroda zivi na jednom tako malom prostoru. to je cinjenica!
isto tako je cinjenica da te razlike mogu biti ublazene da moze postojati i vecina ljudi koji su recimo tolerantni i mogu zivjeti normalno sa drugim razlicitim narodom ali isto tako je cinjenica da mora postojati odredjen broj onih koji to ne mogu a najcesce ne mogu jer imaju zaista ljudi svoje razloge zasto je to tako...

na zalost, ne bih se slozio sa tobom i ne bih rekao da je cinjenica. Zasto? Zato sto u zapadnim zemljama zivi daleko vise razlicitih naroda koji su cak i drugih religija, kultura i govore drugi jezik i svi se slazu. To je sad drugo sto smo mi na ljudozderskom nivou na kom je civilizovani svijet bio prije 500 godina pa se svadjamo zbog gluposti kao sto je nacija. Pametan covjek, ako razmisli, vidjece da je nacija jedna najobicnija budalastina i glupost koju su izmislile budale i da je nije vrijedno ni pominjati a ne tuci se i ratovati zbog nje. Na zalost, mi smo jos daleko od tog nivoa pa se svadjamo oko toga. Ali ima i onih koji su ispod nas kao Iracani i sl. pa se mozemo tjesiti da nismo najgori. :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
pamella_morrison je napisao:
potpuno se slazem sa zahom u dijelu o nesposobnim politicarima!
ali tu ima i jedna mala zackoljica - ne vjerujem da covjek koji bi zaista mogao da promijeni nesto tj da poboljsa da bi takav covjek se uopste upustao u politiku kad vidi kakvo je to bojno polje i trziste casti i bilo cega ljudskog tako da je poprilicno realno da je to krug bez kraja

isto tako je cinjenica da te razlike mogu biti ublazene da moze postojati i vecina ljudi koji su recimo tolerantni i mogu zivjeti normalno sa drugim razlicitim narodom ali isto tako je cinjenica da mora postojati odredjen broj onih koji to ne mogu a najcesce ne mogu jer imaju zaista ljudi svoje razloge zasto je to tako... tipa komsija drugog naroda ti baca smece na cijeli zivot. i on mrzi tebe i ti mrzis njega i to se projektuje na globalnu sliku tog jednog covjeka o drugom narodu. to je jednostavno tako i nema tu promjene. normalno je da se covjek identifikuje sa svojim narodom, porijeklom, drzavom i tradicijom i to nikako nije neka devijantna teznja. (makar ja tako smatram)

to sto se u jugoslaviji zivjelo bolje nema toliko veze s tim sto su svi ti narodi zivjeli u istoj drzavi koliko ima veze sa cjelokupnim istorijskim prilikama i recimo ekonomskim i drugim stanjem u toj tadasnjoj drzavi. covjek koji nije gladan drugacije razmislja od onog koji je gladan, da pojednostavim maksimalno ono sto sam htjela reci...

protiv rata jesam, ali da je moguce ljudske odnose rijesiti uvijek mirnim putem ratova nikad ne bi ni bilo.. a bogami ih je bilo jako puno.. zakljucak je jasan

cehoslovacka- razisli se bez rata,
svica-3 naroda, 3 jezika 3 kantona, ne ratuju stotinama godina
belgija-2 jako razlicita naroda, 2 jezika, sad kao nesto da ce se odvojiti ali ni govora o ratu
velika britanija-englezi, skoti, velsani, opet govor da ce se skoti odvojiti ali ko misli da ve tu biti rat?

samo mi divljaci, nije nam dovoljan jedan rat vec neki bi zelili opet...
i palimo se na izjave politicara huskasa, a licno sam bio u prilici da cujem vodeceg covjeka nase drzave, njegovo velicanstvo kako kaze : jedno ja govorim u javnosti, narodu zar vi mislite da ja privatno to mislim ...kod njeda para ne poznaje nacionalnost, zato sinu za 18-i rodjus kupuje mercedesa od 100.000,00km heh

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Upravo vidjeh Banjaluku na vijestima.
Pricaju o manifestaciji koja je "imala incidente od jedne radikalnije grupe".

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
rat je sigurno najgore rjesenje od svih i tesko bi se odlucio za ratovanje, ali kad se nadjes u bezizlaznoj situaciji, niko te nista ne pita. neki kazu otici, a gdje to i kako? ko ce ratovati ako svi negdje odu? ako ode vecina srba ko ce da brani ove jadnike sto bi ostali?
tacno je da bi sad jos jedan rat bio suvisan, i nekako mislim da bi, kad bi puk'o rat, narod tad nabavio dosta konopca i politicare u stroj i lagano jedan po jedan.
nisam glasao ni za jednu opciju.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@vim i @mr.dreamy : ok, ako vi tako kazete, onda na ovim nasim prostorima zivi nekih 6 naroda koji su svi varvari a nigdje drugo na svijetu ne postoje takvi "divljaci", i nigdje drugo nije ratovano niti postoji neprijateljstvo dva,tri, pet naroda, ahaaa :sleepy2:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 01:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Vim, veceras sam skucen sa vremenom, ali Tvoj komentar mi se jako dopao. Zelio bih podrzati Tvoje misljenje, ali nemam vremena. Mozda drugom prilikom.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
dok god nas truju pricama o nacionalnoj ugrozenosti a da nas pri tome drze na ivici siromastva, gdje je ljudima televizija i dnevnik osnovna razonoda u zivotu, stanje ce biti ovakvo, kakvo je sad.
Da su nam dzepovi puniji svima, tesko da bi razmisljali o ratu :confused4: razmisljao bi gdje da letis na godisnji, a vrijeme bi provodio listajuci kateloge novih automobila na trzistu...

kad bod mi neko spomene RS/BiH ja se sjetim jedne poslovice:

DOK JE OVACA BICE I SISANJA!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
passenger57 je napisao:
dok god nas truju pricama o nacionalnoj ugrozenosti a da nas pri tome drze na ivici siromastva, gdje je ljudima televizija i dnevnik osnovna razonoda u zivotu, stanje ce biti ovakvo, kakvo je sad.
Da su nam dzepovi puniji svima, tesko da bi razmisljali o ratu :confused4: razmisljao bi gdje da letis na godisnji, a vrijeme bi provodio listajuci kateloge novih automobila na trzistu...

kad bod mi neko spomene RS/BiH ja se sjetim jedne poslovice:

DOK JE OVACA BICE I SISANJA!

=D>
nema vise sta da se kaze

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 15:45 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2008, 22:26
Nema sanse!!!A iskreno ne bi me cudilo da ponovo pocne rat..kakvi nam seljaci vode drzavu.. :evil:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Hertzog je napisao:
Jbg, razmisljao ili ne, isto ti se pise. Ne moze drugacije ovde pa da ga `ebes

..prijatelju, kad vidis da ti prijatelju s kojim delis kasiku otpada noga, pobio bi pola sveta...ali, kad prodje vreme, nisi siguran u to...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]