fantomacan je napisao:
Pošto je dotičnu braću pretuklo njih desetorica, sigurno ih nije toliko trebalo da dvojicu savladaju jer to nisu dva bijesna grizlija, nego ljudi.
Da je doticnu bracu pretukao jedan policajac to bas ne bi bilo lako sakriti od mamice.
A kamoli da ih je doslovno pretuklo deset policajaca.
Eto ja sam vidjala zene koje je pretukla jedna osoba, njihov muz i to nije izgledalo kao nesto sto se lako da sakriti, uz sav puder koji zene za razliku od muskaraca imaju na raspolaganju.
Ili mozda zelis reci da je deset "okrutnih i zlih policajaca" prilikom tog 'krvnickog mlacenja' dvojice "jadnih i finih maminih djecacica" iznimno pazilo gdje ce ih udarati, da to ostane neprimjetno?
fantomacan je napisao:
Ako je već to rješenje što ti tvrdiš, hajde onda da pohvatamo sve narkomane i odmah ih spalimo u visokoj peći. Što se zamajavati premlaćivanjima? Jednog dana možda nekoga napadnu.
Ovdje nije rijec o preventivnoj mjeri koja se vrsi prije krivicnog djela, vec o sankcijama poslije vec pocinjenog djela.

Nisam za preventivno spaljivanje bilo koga jer bi mozda nekad pocinii neko djelo, ali oni koji ga pocine zasluzuju mnogo vece kazne nego sto dobijaju. Momak koji 'o svakom vecem prazniku i svecu' izbode nekog ima sansu izbosti nekog jer bude brzo pusten napolje...
Treba mijenjati zakone, ovlastenja, ali i provodjenje istih...
fantomacan je napisao:
Volio bih da svi koji su pristalice brutalnosti budu dosljedni ako se isto njima desi, a kako se vidi iz navedenih primjera sasvim je moguće. A dešava se mnogo češće nego što dospje u medije, pa samo vi podržavajte "dobre momke" koji vole da se malo iživljavaju.
Ako me ikad drotovi istuku jer sam se ponasala kao kreten, krala, mlatila siledzijski sa klapom nekog jadnog prolaznika, a zatim im spominjala familiju i fizicki nasrnula na njih - evo sad im unaprijed skidam kapu. Nadam se i da cu u tom slucaju biti zatvorena na dovoljno dugo vremena dok mi ne dodje iz dupeta u glavu, a ne da ce me sutradan pustiti na ulicu da idem opet maltretirati, krasti i ubijati...