banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 05:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2008, 02:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Meni lično je isto neobično da je neko dobio batine iz čista mira. Nemoguće!!!

Ali i što među policijom ima stoke, to je neviđeno. Ja ne znam šta se desilo sa tim pozivom. Oni su postali sinonim za korumpiranost, nerad, neodgovornost prema poslu... Ima ih koji rade kako treba, a ima ih, Bože sačuvaj!

Evo primjera moje braće. Jedne godine su moja braća otišli na uranak u crkvu Svete Trojice i znate kako te večeri (a to je bilo prije 5 ili 6 godina) bude puno ljudi, pijanih. E tako je neki manijak bratovoj curi prišao i uhvatio je za grudi. Naravno, moj brat je odmah htio da se potuče, ali su ga drugi brat i kolega zaustavljali, isto tako su i tog drugog lika njegove kolege zaustavljale, tako da su se samo gurkali.To sve je primjetila specijalna jedinica,oni sa maricama. Došli su među njih, neko je iz te druge ekipe znao jednog od specijalaca i nešto mu rekao, i odjednom se digla frka, počeše galamiti na njih. Moj brat je imao flašu u ruci. Jedan specijalac mu je izbio iz ruke. Počeše im govoriti da legnu na zemlju, oni su legli, počeli pružati pasivan otpor, nisu dali da im zavežu ruke, onda su ih počeli šutati, pod njih mislim na braću i njihovog kolegu. Na kraju su im zavezali ruke, strpali ih u maricu i sve vrijeme do stanice ih šamarali i tukli. Moja braća su im sigurno odgovarali i svašta im govorili (mogu samo zamisliti šta:)) . Kad su došli u stanicu, lupali su im glave o zid. Jedan se specijalac onako baš iživljavao. On je bio onako baš zagrijan, toliko se bio izgubio, da su ga ovi drugi već počeli smirivati. Poslije toga su svi pušteni uz krivičnu prijavu, odmah su otišli u hitnu, tamo im je pružena prva pomoć. A onda su moja braća zajedno sa mojim starcima otišli u stanicu. Pošto su specijalci skontali da su pojeli govno pala je nagodba.
Neće oni njima dati krivičnu prijavu=moja braća neće prijaviti tog lika koji ih je najviše tukao.

I šta se desilo? :) Prije dvije godine stiže krivična prijava za moju braću 8)

Eto. Od tog događaja smatram da je specijalna policija samo gomila likova sa ćoškastim glavama koji samo traže razlog da nekog istuku. Isto vrijedi i za običnu policiju. Hvala Bogu na izuzecima!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 03:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja se nadam da ste svi skontali šta je povod takvih ispada! ako ne možemo policiju promjeniti neka naši ufurani momci mjenjaju svoju psihu!
Nek se ne opijaju, nek se ne opijaju i nek se ne okupljaju takvi ispred pekara, crkava, pozorišta itd... Nek se ne kurče i mirna bosna kaže naš narod! Sa rogatima se nije bosti i sto kaže naš pametni narod!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Sa rogatima se nije bosti i sto kaže naš pametni narod!

Ponedeljak i srijeda kyokushinkai karate, utorak cetvrtak kickboxing, malo teretane, pa cemo vidjeti jel' se ne moze 8)

EDIT: pogresnu recenicu sam citirao, a mislio sam ovo u neozbiljnom tonu, da se mozes i sa specijalom bosti ako si lud :lol:

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 09 Feb 2008, 13:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Rakun_Slavko je napisao:
Ja se nadam da ste svi skontali šta je povod takvih ispada! ako ne možemo policiju promjeniti neka naši ufurani momci mjenjaju svoju psihu!

Ponedeljak i srijeda kyokushinkai karate, utorak cetvrtak kickboxing, malo teretane, pa cemo vidjeti jel' se ne moze 8)

Sa rogatima se nije bosti

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
fantomacan je napisao:
Ovi iz Sarajeva su čak i snimali sve i postavili na net. To je u redu?

oni su nalmaltili narkomana koji je poobijao sve sto ima parkiranih auta po centru Sa, stavljao je noz na grlo nekoj djevojci dok joj je uzimao mobitel i novac i slicne gluposti...oni nisu to stavili na net vec je to vjerovatno preslo sa jednog moba na drugi. sto se mene tice pogrijesili su jedino u tome sto su to snimili. ovo slucajno znam za tog "Camu" iz Sa jer mi jedan poznanik radi u jedinici za podrsku kantona sarajevo.

takodje vezano za BL slucaj, novinar Nikola Moraca koji je to u ovom slucaju toliko lose ispratio je inace momak skroz OK i obicno izvjestava sa sudjenja i sl. Mene licno je zacudila povrsnost i jednolicnost u njegovom clanku.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Rakun_Slavko je napisao:

Samo tako .. pa kad bubrege u kesi budes nosio .. djavo ce biti kriv .. :roll:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
V@nja je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

Samo tako .. pa kad bubrege u kesi budes nosio .. djavo ce biti kriv .. :roll:

Rece Vanja...forumski policajac!
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
ventilator je napisao:
Duffman je napisao:
Ne znam mozda stariji članovi foruma pamte još komunističku miliciju pa su navikli, i ova im je preblaga.
Al za nas mladje generacije premlaćivanje od strane policije zbog ničega nije prihvatljivo.......

Bilo bi nam svima mnogo bolje i ljepse kad za vas mlade generacije ne bi bilo prihvatljivo kretensko ponasanje i drcnost prema roditeljima, komsijama, prolaznicima, nastavnicima, policiji...
Svi se samo busate u prsa i trazite neka prava, ali sa pravima ide i odgovornost, koju je malo ko od 'busadzija' spreman prihvatiti.

Nisam za to da policija pendreci koga stigne, ali cisto sumnjam da bi bilo produktivno da pljackase banke pokusavaju zaustaviti bacajuci tratincice na njih i tepajuci im. :-?
Nasilje i broj zlocina se povecao - policija se mora prilagoditi tome.

Mene da manijak napadne - branila bih se svim sredstvima, sta god da dohvatim...
Ako policajca neko napadne u potpunosti ga podrzavam da se brani kako zna i moze i cim stigne...sve dok potpuno onesposobi protivnika...
Ako neces da zavrsis sa hemijskom u oku rjesenje je vrlo jednostavno - ne nasrci na ljude okolo...
A grad je pun svakakvih psihopata...radim sa trudnicom koja je morala guliti uz stepenice zbog kretena...sta onda ja mogu ocekivati kad nemaju srca ni prema trudnoj zeni, kakvu ljudskost i samilost uopste ocekivati od nasilnika i psihopate, da imaju ljudskosti ne bi ni bili to sto jesu...

kako se prilagoditi, tako što će te pretući dok si još maloljetan i prije nego što izvršiš kakvo krivično dijelo, čisto da budu sigurni?
Sad vas većina tvrdi da ne mozeš dobiti batine od policije ako si 100% nevin?????????????
Daj nemojte biti ludi......... Što je najgore to nije nikakva rijetkost......
Ili vi mozda smatrate pitanje "Mogu li znati zašto?" kao napad na uniformisano lice????
S obzirom da vas je većina ovdje 25+, nekako vas i razumijem....... jbga sa godinama dolazi i konzervativnost,

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Sad vas većina tvrdi da ne mozeš dobiti batine od policije ako si 100% nevin

Mozes .. ali su vece sanse da prodjes bez batina nego sa frakturom lobanje ..

Svaki vikend .. prije odlaska kuci odem do 5+ / zitopeke .. i X puta je tamo bilo milicije .. i X puta je zapocinjana neka kavga .. a ja batine nijednom nisam dobio .. Po svim zakonima vjerovatnoce, da su svi policajci takvi kreteni kao sto se tvrdi da jesu, ja bih na hirurgiji bio barem 2-3 puta .. cisto zato sto sam jeo sendvic, a ne burek ..

Glupo je reci da nema magaraca medju plavim drugovima .. ali ja u to redovno pendrecenje naroda bez razloga ne vjerujem ..

Druga stvar je kad se vec dokaze da se takvo nesto desilo .. tada ih treba najstrozije sankcionisati .. ali to je vec druga prica ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Da Milicija i danas tuče, ne bi narod bio ovakav..

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 12:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
passenger57 je napisao:
fantomacan je napisao:
Ovi iz Sarajeva su čak i snimali sve i postavili na net. To je u redu?

oni su nalmaltili narkomana koji je poobijao sve sto ima parkiranih auta po centru Sa, stavljao je noz na grlo nekoj djevojci dok joj je uzimao mobitel i novac i slicne gluposti...oni nisu to stavili na net vec je to vjerovatno preslo sa jednog moba na drugi. sto se mene tice pogrijesili su jedino u tome sto su to snimili. ovo slucajno znam za tog "Camu" iz Sa jer mi jedan poznanik radi u jedinici za podrsku kantona sarajevo.

takodje vezano za BL slucaj, novinar Nikola Moraca koji je to u ovom slucaju toliko lose ispratio je inace momak skroz OK i obicno izvjestava sa sudjenja i sl. Mene licno je zacudila povrsnost i jednolicnost u njegovom clanku.

Nemoj lagati bez razloga, nego pročitaj lijepo šta piše. Znači njihova komisija je utvrdila da su krivi i prekoračili ono što je dozvoljeno, ali eto ti si pametniji i znaš da to nije tako. Dobili su suspenzije svi ali eto treba narkomana umlatiti bez razloga. Čuj ukrao mu pancir iz auta? :lol: :lol: :lol: Pa ovo je za crtane filmove.
Na ovakvim temama se jasno vidi koliko je zlo bio taj socijalistički sistem i kakve je posljedice ostavio. Vidi se kad ljudi kažu, neka, tako i treba, kao u onom filmu, udri narodna milicijo. Te koje tako smatraju zamolio bih da budu dosljedni i ako nekada tako bez razloga budu izloženi brutalnosti policije neka kažu, to, tako treba, naprijed narodna milicijo. I neka se ne žale po novinama nego ćute jer to tako treba. Takvi ništa bolje nisu ni zaslužili.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Duffman je napisao:
jbga sa godinama dolazi i konzervativnost,

mislis pamet :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Pa moraću prilično da se nasmijem, pošto am tek sad skontao članak i sve pojedinosti. Elem, po običaju sve se vrti od šupljeg, tabloidskim sistemom nažvrljanog novinaskog teksta, koji izostavlja sve aspekte priče, jeftino paradira sa ispovješću nesrećnih roditelja i zatajno servira priču o policajcima kao lošim momcima i nesrećnim i nevinim žrtvama. Naša javnost, po običaju naštelovana da na svaki nagovještaj "policijskog kretenluka" ospe paljbu po istima, odmah drži moralne pridike i servira sosptveno viđenje sistema vrijednosti.
Sticajem okolnosti, mislim da poznajem jednu od "žrtava", tačnije imao sam nesreću da ga upoznam na vrlo ružan način, još kao klinac, pa ako je u pitanju taj na koga mislim, onda mi je zaista teško da povjerujem da je samo naivno sjedio ispred pekare, a da je 20 policajaca ispalo niotkuda i ni krivog ni dužnog ga isprebijalo na mrtvo ime.
Nezavisne po običaju, u svom amaterskom nastupu, daju jednostrani prikaz priče, "ispovjest nesrećnog mladića", što je najgore bez viđenja očevidaca, kojih je tu bilo sigurno 50-ak, a do par očevidaca sigurno nije bilo nimalo teško doći, jer su radnice u 5+ sigurno sve dobro vidjele.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ma sve to stoji..i da je najveci idiot i kriminalac...murija je onda stvarno nesposobna ako na ovaj nacin..LUPANJEM GLAVE O ZID nastoji da smanji ovakve ispade,,, :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@fantomacan, jesam li ja rekao mozda da nisu krivi? one sarajlije su skolski primjer drotovske brutalnosti, ali nagalasavam nisu prebili nekog penzionera ili sutdenta na bascarsiji, vec narkomancinu koji je isto tako mogao nedaj boze i tvojoj sestri ili djevojci staviti noz pod grlo.

Kao sto rekoh o slucaju sam dobro upoznat jer slucajno poznajem momka koji radi sa suspendiranim siledzijama.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 16:56 
Veteran
Veteran

Način na koji si napisao sugeriše da se slažeš sa tim što su premlatili čovjeka koji nije kriv. Ako je narkoman opet je čovjek i ima ista prava kao i ti i ja. Uostalom rekao si da smatraš da im je jedina greška što su to snimili, znači da podržavaš brutalnost. Zamisli te likove, skinu golog čovjeka, premlate, i onda razmjenjuju sa rajom snimak kako su umlatili narkomana. I ti to podržavaš?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Iskreno ne podrzavam, ali takodje narkomane organski ne podnosim, zbog toga gubim na objektivnosti, a ako je on nekome stavio noz na grlo zbog mobilnog od 150-200 maraka, nebi zalio sekunde da su ga i pregazili onim dzipom.

poenta je da ipak Camo nije bas toliko nevinasce koliko su ga mediji prikazali...svaka prica ima dvije strane, a ocito je da smo na primjerima ove dvije price vidjeli samo jednu, koja govori o drotovskoj brutalnosti. Uostalom ovi iz sarajeva su suspendirani, zar ne? :evil3:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:34 
Veteran
Veteran

To sam i htio reći, kad komisija same policije kaže da je neko od njih kriv, to baš apsolutno treba vjerovati. :lol: :lol: :lol:
Kako sam već rekao, takve stvari nisu uopšte rijetke.

Citiraj:
Čitlučki policajac ranio 23-godišnjeg Juru Čilića
Čitluk, 09.02.2008 - FTV
Noćas nešto iza ponoći u centru Čitluka, 23-ogodišnjem Juri Čiliću policajac je nanio povrede vatrenim oružjem. Kako saznaje FTV, policajac J.M, koji ne pripada saobraćajnoj jedinici niti je imao njene odgovarajuće oznake, rukom je mahnuo Čiliću koji je prolazio automobilom, na što on nije zaustavio automobil. Policajac je ispalio dva metka. Prvi je pogodio automobil koji je u tom trenutku prolazio, a drugi metak je pogodio Čilića, nakon čega je on izgubio kontrolu nad vozilom. Nakon operativnog zahvata van životne je opasnosti. Policajac se nalazi u pritvoru. Unutrašnja kontrola MUP-a HNK-a i kantonalno tužilaštvo provode istragu da bi utvrdili neophodnost upotrebe vatrenog oružja. Desetak prijatelja povrijeđenog Jure Čilića okupilo se ispred Policijske uprave u Čitluku, tražeći objašnjenje zašto je policajac ranio njihovog prijatelja.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
e ovo je vec majmun kojem je zafalilo za kafu :mad:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

u svakom zitu ima kukolja, ali ne mozemo donositi generalni stav o policiji na osnovu nekoliko poremecenih pojedinaca koji su zalutali u sluzbu...ko radi, taj i grijesi, al ako grijesi namjerno e to onda treba sankcionisati... :angry1:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]