Meni lično je isto neobično da je neko dobio batine iz čista mira. Nemoguće!!!
Ali i što među policijom ima stoke, to je neviđeno. Ja ne znam šta se desilo sa tim pozivom. Oni su postali sinonim za korumpiranost, nerad, neodgovornost prema poslu... Ima ih koji rade kako treba, a ima ih, Bože sačuvaj!
Evo primjera moje braće. Jedne godine su moja braća otišli na uranak u crkvu Svete Trojice i znate kako te večeri (a to je bilo prije 5 ili 6 godina) bude puno ljudi, pijanih. E tako je neki manijak bratovoj curi prišao i uhvatio je za grudi. Naravno, moj brat je odmah htio da se potuče, ali su ga drugi brat i kolega zaustavljali, isto tako su i tog drugog lika njegove kolege zaustavljale, tako da su se samo gurkali.To sve je primjetila specijalna jedinica,oni sa maricama. Došli su među njih, neko je iz te druge ekipe znao jednog od specijalaca i nešto mu rekao, i odjednom se digla frka, počeše galamiti na njih. Moj brat je imao flašu u ruci. Jedan specijalac mu je izbio iz ruke. Počeše im govoriti da legnu na zemlju, oni su legli, počeli pružati pasivan otpor, nisu dali da im zavežu ruke, onda su ih počeli šutati, pod njih mislim na braću i njihovog kolegu. Na kraju su im zavezali ruke, strpali ih u maricu i sve vrijeme do stanice ih šamarali i tukli. Moja braća su im sigurno odgovarali i svašta im govorili (mogu samo zamisliti šta:)) . Kad su došli u stanicu, lupali su im glave o zid. Jedan se specijalac onako baš iživljavao. On je bio onako baš zagrijan, toliko se bio izgubio, da su ga ovi drugi već počeli smirivati. Poslije toga su svi pušteni uz krivičnu prijavu, odmah su otišli u hitnu, tamo im je pružena prva pomoć. A onda su moja braća zajedno sa mojim starcima otišli u stanicu. Pošto su specijalci skontali da su pojeli govno pala je nagodba.
Neće oni njima dati krivičnu prijavu=moja braća neće prijaviti tog lika koji ih je najviše tukao.
I šta se desilo?

Prije dvije godine stiže krivična prijava za moju braću
Eto. Od tog događaja smatram da je specijalna policija samo gomila likova sa ćoškastim glavama koji samo traže razlog da nekog istuku. Isto vrijedi i za običnu policiju. Hvala Bogu na izuzecima!