dzabaleban je napisao:
Najviše mrzim kad je neka svađa pa kad mi se ne da raspravljati oko sitnice i kažem "u redu ja sam kriv, ajmo dalje", a onda salva bijesa "ti to samo onako kažeš, ali ne misliš to!, ti se povlačiš, ti si hladan!"
Jbt, hoće da me utjeraju u crnu zemlju.
Dalje, iako je ovo svijet i doba muške vladavine, mislim da žene bolje shvataju ovaj svijet, tj. bolje su prikopčane na njega, na svakodnevnu rutinu itd.
Kad ostare,
uglavnom, jedino ih zanimaju djeca, neplaćeni računi, kućni budžet i potmuli glasovi komšiluka.
A mi, mi smo uvijek u nekim svojim tripovima, bavimo se svojim "velikim igračkama", autima, oružjem, instrumentima, ostalom tehnologijom itd.
Više smo zainteresovani za onostrano i metafiziku, kako koji.
Neki su muškarci veće babetine od žena. A neki ženstveniji, npr transvestiti koji akcentuju svoju ženstvenost do preko "e jebi ga":(
Da, da, upravo tako.

Zene su inace po prirodi bica koja ne samo da se vole medjusobno svadjati, nego traze i muskarce koji su kreteni, valjda zbog te potrebe za svadjom i zlostavljanjem. Ne kazem da je to njihova krivica, jednostavno genetika odredjuje neke stvari.
Naime, muskarci se ne mogu kontrolisati da im se ne svidi neka zena koja je lijepa i seksi, jednostavno priroda im je takva da se pale na zgodne zenske.
Kod zena je drukcije. Njihova priroda je takva da se pale na bezosjecajne muskarce. To djelomicno lezi i zbog njihove potrebe za svadjom tj. raspravom. Kad nalete na prosjecnog muskarca koji se ne voli raspravljati, on im jednostavno nije zanimljiv i postaje im neprivlacan isto kao sto je stara baba neprivlacna za mladice. Ponekad zena ne ide tako daleko da se razvodi i napusta muskarca da bi zadovoljila svoju potrebu za svadjom, nego trazi "prijateljice" ili u komsiluku pravi guzvu da bi ova prirodna potreba bila zadovoljena.
Ako je muskarac bahat i grub zena ce zadovoljiti ovu potrebu i bice mirna kao jagnje. Obicno ce biti uzorna majka koja ce se ponasati lijepo i dobro. Ako je muskarac ili muz kojim slucajem dobar, njena priroda mora izbiti kroz nju jer nije zadovoljena potrena za svadjom i ona onda pocinje praviti probleme.
Kao sto vidimo priroda, ili grijeh sta li je uredila tako da kad je jedan partner dobar drugi je los i obrnuto. Zato je danas rijetkost da su skladni brakovi. Sklad u braku je moguc ako muskarac odrzava ravnotezu tako da pokaze zube ali ne da se ne zna kontrolisati. Ali tesko je muskarcu da nadje taj balans. Jer zenin prohtjev za svadjom mora biti zadovoljen isto kao i muskarcev za seksom.
To je bila moja mala psiholoska analiza na osnovu puno procitanih tekstova o ponasanju ljudi u datim situacijama.