banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bozicna cestitka

Glavni covek formule 1 Berni Ekelston, svojim prijateljima i saradnicima svakog bozica salje cestitku. Ovogodisnja cestitka je bila nadahnuta spijunskom aferom, i prilicno duhovita.

Cestitka na kojoj se nalazi Ron Denis, koji zastraseno prima poklon obisla je ceo svet.

Evo kako je to izgledalo:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Mislim sta reci...ovaj sto daje poklon je Mike Coughlan a lik koji posmatra sve je Stepney.Po meni jako vulgarno ali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Sta reci... bijedno... ovako ponizavati covjeka koji se morao izviniti za ono sto nije uradio,da bi ih ova maFIA "novog doba" pustila na miru ali ocito da su opet izradjeni,podvrgnuti medijskom blacenju a ne mogu se braniti.Izgleda da smeta sto ovaj covjek nece da prihvati da se odrekne onog starog i postenog duha Formule 1.Nikada nece pristati da forsira jednog vozaca a da drugi nema nikakvih sansi i da prvom cuva ledja.Da je takav bio McLaren bi imao mnogo vise titula,ali po meni takve titule nisu vrijedne spomena... Svaka cast Ronu Dennisu! Samo nastavi kao sto si uvijek vodio tim,procice i ovo vrijeme mafije i bande crvene...
Slika

Naprijed McLaren!!! :wav:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@Mr.Speed

Lakse malo :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 17:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
McLaren ipak predstavlja bolid - 7. januara.

Citiraj:
Meklaren Mercdes je promenio svoj plan da ne predstavi zvanično automobil za 2008. godinu, već će to učiniti 7. januara u Nemačkoj, za manje od dve nedelje.

Ovo je izjavio potpredsednik Mercedes Benc Motorsporta Norbert Haug za nemačku novinsku agenciju SID, a rekao je i da će mesto prezentacije biti muzej Mercedesa Unterturkajm u Štutgartu.

Britansko - nemački tim je prethodno objavio će se novi automobil pojaviti u Herezu druge nedelje januara na ekskluzivnom testu, bez posebnog predstavljanja.

Šef Mercedesa i šef Daimler Krajslera Diter Ceče će biti prisutan na predstavljanju.

Samo naprijed!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2008, 01:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

73 dana
3 sata
33 minute
20 sekundi
do Australije! :D

Williams otkazao predstavljanje bolida jer Sir Frank to smatra nepotrebnim. :-?

Citiraj:
Williamsova momčad odlučila je zanemariti organizaciju službene prezentacije novog bolida za predstojeću sezonu, prenosi britanski Autosport.

Konkretan razlog ovakve odluke nije otkriven, no pretpostavlja se kako je momčad Sir Franka zaključila da je održavanje takvog događaja, uz potvrđenu vozačku postavu i osigurane sponzore, u potpunosti nepotrebno.

Nakon razočaravajuće 2006. godine, Williams je prethodnu sezonu završio na respektabilnom četvrtom mjestu u poretku konstruktora s 33 osvojena boda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2008, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Po čemu ćemo radije pamtiti ovu 2007. što nam upravo izmiče kroz prste: po jednom od najuzbudljivijih svjetskih prvenstava u povijesti Formule 1 ili po groznim špijunskim aferama koje su još jednom pokazale koliko je prazno i nekvalitetno vladajuće tijelo koje upravlja našim sportom?
Naravno, bolje da proteklu sezonu zapamtimo po sjajnom dvoboju dvije velike F1 ekipe, i po troboju uistinu najboljih vozača svijeta nakon odlaska sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera. Prvenstvo je – prema svim prognozama prije njegovog početka – trebao biti dvoboj Fernanda Alonsa i Kimija Räikkönena, repriza njihovog titanskog okršaja iz 2005., ali u drugačijim automobilima. Upravo zbog činjenice da je Alonso sada sjedio u McLarenu, u kojem je Räikkönen bio čudesno brz dvije godine ranije, mnogi su predviđali da će Španjolac biti i najveći favorit za treći uzastopni naslov prvaka.

S druge strane, Räikkönen je došao u cockpit Schumachera koji je za dlaku promašio svoj osmi naslov 2006., i pokazao da se Ferrari vratio u staru formu. I pored radikalnog dizajna auta za 2007. – s međuosovinskim razmakom produljenim za ček 10 centimetara radi poboljšanja aerodinamike – Ferrari je i dalje važio za favorita.
Ali, onda se dogodilo ono najbolje. Veliki dvoboj pretvorio se u – troboj. Na scenu je, naime, stupio Lewis Hamilton. Nakon 17. utrke u Brazilu, i pored činjenice da je naslov prvaka na kraju ipak odnio jedan od dvojice originalnih favorita, cijelom je svijetu bilo jasno da je Hamilton, zapravo, izgubio prvenstvo, zbog vlastite pogreške u pretposljednjoj i mehaničkog problema u posljednjoj utrci.
Bez ta dva tilta mladi tamnoputi Britanac napravio bi ono što još nikome nikada nije uspjelo, ali i ovako je učinio dovoljno da uvjerljivo obilježi sezonu što ostaje za nama. Da, 2007. ostat će upamćena godina u kojoj se u Formuli 1 pojavio Lewis Hamilton, baš kao što je 1984. bila godina dolaska Ayrtona Senne, ili 1991. godina dolaska Schumachera.

Na žalost, Svjetska automobilistička federacija, odnosno njezin predsjednik Max Mosley, učinili su sa svoje strane jako puno i uspjeli ispuhati puno uzbuđenja i dinamike iz jedne sjajne natjecateljske sezone svojim patetično bahatim ponašanjem, željom za svjetskim publicitetom, samovoljom, arogancijom i jednostavnim, prizemnim terorom. Priča o dvije špijunske afere iz 2007. predobro je poznata, kao i pozadina te priče kojom je dominirala glupava proizvoljnost i nedosljednost FIA-inog Svjetskog vijeća, tijela pod hipnotičkom kontrolom Mosleya. Ono što nakon svega ostaje je tek gorak okus propuštene prilike Formule 1 da iskoči iznad svih drugih svjetskih sportova čistom natjecateljskom kvalitetom i uzbudljivošću jedne od najboljih sezona svih vremena.

Smire li se egoi u tamno plavim blejzerima iz Pariza, 2008. bi mogla donijeti šansu za popravni ispit. Alonso je pobjegao glavom bez obzira iz McLarena i od Hamiltona, i vratio se u Renault, ekipu koja je bez njega ispala iz kruga tri vodeće sile Formule 1. Možda se s Alonsovim povratkom stvari vrate na staro. Bio bi to svakako poželjan – makar možda optimističan – scenarij. Tri najbolja vozača, naime, bit će u tri različita automobila i tri ekipe vođene radikalno različitim filozofijama. Tko zna, možda nam 2008. donese još veća uzbuđenja nego 2007.?
S druge strane, možda i ne. Mosley je uložio nadljudski napor da skreše krila McLarena na ono što (samo) on misli da je razumna mjera, pa je pitanje koliko je stvarne slobode ostalo u glavama i kompjuterima McLarenovih inženjera. Također, ne treba zaboraviti i da McLaren starta 2008. s budžetom osakaćenim za vrlo konkretnih dvadesetak posto, također zahvaljujući Mosleyu. Uistinu, iduća će sezona biti definitivni ispit stvarne veličine ekipe Rona Dennisa.

Za Ferrari bi iduće sezone posao trebao biti lakši točno za onoliko koliko će McLarenu biti teže. Hoće li, međutim, sadašnja garnitura u Maranellu uspjeti spriječiti jedno od onih zloglasnih periodičkih klizanja u prosječnost, nakon nekoliko briljantnih sezona, sada kad je bič teutonske marljivosti Schumachera i željezne radne discipline Rossa Brawna (i, da, Nigela Stepneya) za još 12 mjeseci dublje u prošlosti, ostaje nam da vidimo. Upravo zato 2008. će biti godina ispita i za Ferrari.

O Renaultu i Alonsu da i ne govorimo. Vrijedi li uistinu Španjolac šest desetinki sekunde i ako da, može li to biti dovoljno da se Renault vrati među velike? Odgovor ćemo znati relativno brzo.
Odgovor sigurno žele znati i vrijedni mravi iz BMW-a. Pad Renaulta u 2007. donio je relativno neočekivani uzlet ekipe iz švicarskog Hinwila, a iduća će sezona dati odgovor je li BMW to stvarno zaslužio, i mogu li Nick Heidfeld i Robert Kubica jedan drugog natjerati i u elitni krug Grand Prix pobjednika.

2007. bila je, dakle, briljantna sezona, unatoč mračnoj sjeni Maxa Mosleya. Može li 2008. biti još i bolja, pod uvjetom da se ovaj nesuđeni političar malo smiri i makne tamo gdje mu je oduvijek i mjesto – u drugi plan? Odgovor ćemo početi nazirati za dva i pol mjeseca.

Mladen Jergović

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2008, 13:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Datumu prezentacija bolida u Januaru.

Citiraj:
January 6 - Ferrari F1 2008, Fiorano, Italy
January 7 - McLaren MP4-23, Stuttgart, Germany
January 10 - Toyota TF108, Cologne, Germany
January 14 - BMW Sauber F1.08, Munich, Germany
January 16 - Red Bull RB4, Jerez, Spain
January 29 - Honda RA108, Brackley, UK
January 31 - Renault R28, Paris, France

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

FIA odredila brojeve bolida

Međunarodna automobilska federacija (FIA) napravila je spisak brojeva koje će vozači imati na svojim bolidima predstojeće sezone. Kao što možete primetiti, jedino ime koje nedostaje na listi u nastavku je ime drugog vozača Fors Indije F1 tima.
Spisak je ovakav:

Skuderia Ferari Malboro

1. Kimi Raikonen
2. Felipe Masa

BMW Zauber F1 Tim

3. Nik Hajdfeld
4. Robert Kubica

ING Renault F1 Team

5. Fernando Alonso
6. Nelson Pike

AT&T Viliams

7. Niko Rozberg
8. Kazuki Nakadzima

Red Bul Rejsing

9. Dejvid Kultard
10. Mark Veber

Panasonik Tojota Rejsing

11. Jarno Truli
12. Timo Glok

Skuderia Toro Roso

14. Sebastian Bourdoa
15. Sebastian Fetel

Honda Rejsing F1 Tim

16. Jenson Button
17. Rubens Barrichello

Super Aguri F1 Tim

18. Takuma Sato
19. Entoni Dejvidson

Fors India Formula 1 Tim

20. Adrian Sutil
21. Nije potvrđeno

Vodafon Meklaren Mercedes

22. Luis Hamilton
23. Heiki Kovalainen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 16:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Info je napisao:

22. Luis Hamilton
23. Heiki Kovalainen

Mosley crk'o da bogda :lol:

Bice sve kako treba 2009

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisu bitni brojevi, bitno je kako će sezona teći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 20:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ma stoji to...ali bilo bi ljepse vidjeti da su 1, 2 kako je i trebalo biti 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Mislim da su brojevi ipak bitni iz razloga jer se prema tome odredjuje pozicija tima u boksu za narednu sezonu sto znaci da ce McLaren imati zadnje mjesto :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 21:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

To ce na nekim stazama biti dobro a na nekim lose

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uglavnom je lose, zato ga i stavljaju na zadnje mesto. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 07:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:

22. Luis Hamilton
23. Heiki Kovalainen

Mogu da rade sta hoce,ali McLaren ce biti šampion ove sezone 8)

Veliki Ayrton Senna je na svom McLarenu 1990-e imao cak broj 27, i te godine je potukao svu konkurenciju :drinking:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Istina, McLaren je vec nekoliko godina u samom vrhu, ali nikako da dodje do titule. Ako im se sve kockice sloze lako bi mogli do duple krune u narednoj sezoni. Ma nek BMW bude sampion samo da nije McLaren :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pogledajte tekst ispod slike :D

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy ... _id=279334

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

FERRARI PREDSTAVIO F2008

Ferrarijeva momčad danas je na test stazi Fiorano predstavila svoj novi bolid za iduću sezonu.

Novi F2008 bolid, internog naziva 659, predstavlja, prema riječima momčadi iz Maranella, interpretaciju novih pravila koji stupaju na snagu iduće sezone. Osim što će, kao i ostale momčadi, koristiti standardnu elektronsku jedinicu (SECU), novi Ferrarijev bolid ima povišene bočne dijelove kokpita radi povećane sigurnosti vozačeve glave.

Osim kozmetičkih promjena na aerodinamičnom paketu bolida, koji će se u bitno redizajnirati do početka prve utrke u Australiji, značajnije promjene su se dogodile "ispod haube". Zbog novih pravila, Ferrarijevi inženjeri su uložili mnogo napora u pouzdanost mjenjača, koji će odsada morati izdržati čak četiri utrke.

Zbog redizajniranog podvozja ispod vozačevih nogu, ali i cjelokupnog aerodinamičnog paketa, te povećane težine bolida, uvedena je nova generacija ovjesa prilagođena novim karakteristikama bolida i izmijenjenoj raspodijeli mase.

SlikaSlikaSlika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Info je napisao:
FERRARI PREDSTAVIO F2008
Osim što će, kao i ostale momčadi, koristiti standardnu elektronsku jedinicu (SECU),

A SECU proizvodi MES ili tacnije McLaren Electronic Systems 8)

Ako Max i crveni krenu varati,imam osjecaj da bi mogli imati mnogo problema sa elektronikom ove sezone :wink: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]