banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 18:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Razni filmovi
PostPoslato: 13 Avg 2002, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Imamo onu temu za nove filmove tj. one koji su aktuelni u kinima a ovde sam mislio da pišemo i o ne tako novim filmovima, ne mislim za filmove stare 40 godina već filmove zadnjih desetak godina. Mada ako neko hoće može i ovim dosta starijim filmovima :)

Ja ću sad samo pomenuti neke meni dobre filmove pa ako neko ima nekih komentara neka ih iznese ili kakve su utiske ovi filmovi izazvali. Naravno, pišite i o filmovima koji su na vas ostavili jak utisak a koje nisam pomenuo.

Pa evo neki: Matrix, Američka ljepota, Đavolov advokat, Kontakt, Sfera, Instinkt, Dežurni krivci, Dogma, Sedam, 8 milimetara, serijal Star Wars, Dune, Brajanove žitije :D i još mnogo drugih koji mi sad ne padaju na pamet.

Koje filmove najviše volite, koji žanr? Zašto?
Koji ne volite? Zašto? :)
Volite li happy end u filmovima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2002, 04:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Najbolji film, za mene je "Braveheart" s Mel Gibsonom. Gledala sam ga najmanje 20 puta i nije mi dosadio, vjerujem da i nece nikada.
Istorijski film, ljubavna prica, tragedija. Film ni jednog trenutka nije dosadan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2002, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
BOJA PURPURA sa Whoopie Goldberg je film koji cu citav zivot pamtiti i voliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2002, 15:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Intervju s vampirom je na mene ostavio trajan utisak. Nesto zbog teme, nesto zobg prustupa takvoj tem, nesto zbog Anne Reice koja je napisala roman po kojim je film pravljen, a nesto zbog te atmofsfere sto te uvuce u ekran. Ima vrlo inteligentnih dijaloga i dubine misli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2002, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"Intervju sa vampirom" sam gledao samo jednom i to jako davno, negdje kad je izašao, pa ga se skoro uopšte ne sjećam ali imao sam želju u novije vrijeme da ga pogledam.

Još jedan meni dosta dobar, napet i interesantan film je "Crvena plima" (ili tako nekako) o podmornici a glume Denzel Washington i Džin Hekman.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2002, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Da li je neko gledao The Saint sa Val Kilmerom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2002, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Tesko je reci koji je filmovi su najbolji .Postoje za svakog po neki NAJBOLJI .Za mene je bitna emocija ,film kada je u stanju da izazove emociju placa ,smijeha ili necega treceg?To je za mene sustinsko I na film gledam sa tog aspekta.Medjutim postoje I takva filmska ostvarenje koja se bez respekta igraju sa umom >intelktualne zavrzlame ,koji su mi takodje uvijek dobro dosli .Takvi su ,recimo MEMENTO,Lincov BULEVAR Zvijezda,KOCKA,otkaceni Being John Mlkovich(?!?)..i jos ih sigurno postoji.
A svakako .mnagi isticu MATRIX ,sto naravno cinim I ja .Ovo ostvarenje postalo je kultno po svom sadrzaju,naravno I po inovativnim specijalnim efektima,
Ali dublje znacenje koje nosi film je razlog zasto se ovaj film gleda vise puta I zasto je on
U sustini mnogo "ozbiljniji" nego sto izgleda.
Samo mogu reci jedno>JEDVA CEKAM NASTAVKE!
Tesko je sjetiti se jos nekih naslva..recimo RUN LOLA RUN>za mene najuzbudljivije akciono ostvarenje ,nadasve originalno uradjeno.Dokaz da za dobru akciju seznaju pobrinuti I Njemci,I dokaz da ne mora postojati niti jedna masovna eksplozija niti vezana pucaCHina,pa da film cini da se adrenalin dize.Cak naprotiv>recept je crvenokosa treba koja koristi nista drugo do svoje noge,ne bi li spasila svog ne-sposobnog momka Manija.
Uz to ide I adekvatan soundtrack.
JDok sam bila tinedzerka ,mislila sam da je SPEED najuzbudljivije akciono ostvarenje ,ali" LOLA" je fantasticna protivteza!
Tu su I SHALOW GRAVE(“Malo ubistvo medju prijateljima”) REKVIJEM ZA ZNOVE…LOMECI TALASE, svakako I DANCER IN THE DARK(price bole),..PaKLENA ZOE,VIRGIN SUICIDE…
DA Li je neko gledao POINT BREAK(Keanu Reeves, Patric Swayze)Rijec je o filmu ,pa meni se cini 1990g.Ja geldala ’94-e.Sta mislite o njemu?
A sinoc sam gledala na TV-u "101 Rejkjavik"

.Koja LOODnica od filma!(Sad mi je jasno da Bjork nije "slucajno “"otkacenai da je reprezentativni predstavnik cudne zemlje >Islanda!) Strasno zanimljiva prica filma..
:evil: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2002, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Posebno volim spanske filmove i to ostvarenja Pedra Almodovara :wink:
NA vrlo originalan, otkacen ali i realan nacin prikazuje zivot.
Npr: "Vezi me", "Viskoke potpetice", "Sve o mojoj majci" itd.
Vrlo originalno! :P

Ima par filmova koje mogu uvijek da gledam npr: film PRSTEN, KAD JAGANJCI UTIHNU, SEDAM itd..
Takodje svidja mi se i ekranizacija velikih knjizevnih dijela na filmskom platnu, npr. Ana Karenjna, mada mi uvijek puno detalja fali u svim tim filmovima u odnosu na knjigu, ali opet volim da ih pogledam, osim toga i ekanizacija djela Agate Kristi :"Ubistvo na Nilu" i drugi..

Takodje izdvajam " Sedam godina na Tibetu" sa Bred Pittom, zatim "Prvi strah" Richard Girr,"Stigmata"...nedavno sam ih pogledala odlicni filmovi.
Takodje svidja mi se "Prvi grijeh" sa Antonio Banderasom, Angelina Jolly, relativno nov film ali mi je odlican ! :wink:
Takodje volim poseno komedije, a narociti Jimy Carry-ja , on mi je omiljeni lik komedija :))))
"I, myself and Irene"...prava looodnica od filma, kao i "Lazov, Lazov" ,"Cableguy"...itd.
pozdrafff :wink:

Vrh

Tema posta: Prsten
PostPoslato: 20 Okt 2002, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Rosy, je li taj PRSTEN koji si spomenula onaj TV film sa Nastassjom Kinski o onoj njemačkoj porodici za vrijeme drugog svjetskog rata? Ili možda onaj japanski horor za koji sam tek nedavno čuo.

Anyway, što se tiče filmova, u posljednjih nekoliko godina najviše me je oduševio Memento (mada sam nažalost imao priliku da ga gledam samo jednom), a sad i Signs. Inače, otprije su mi omiljeni The Omen, The Howling i tako neki horori koje sam gledao po 6-7 puta.

Što se Matrixa tiče, ja sam vjerovatno jedina osoba koja nije totalno impresionirana tim filmom. Dobro, film jeste dobar, ali definitivno nije mnogo više od obične akcione fantastike. Prva polovina filma (koja je fenomenalna) je razvoj priče a poslije toga čista pucnjava. Stil režije je totalno istočnjački (John Woo?) a što se tiče onog "letenja", to se već decenijama koristi u hongkonškim akcionim filmovima (uz pomoć žica, parodiju na ovo pogledajte u Goldmemberu). Meni je od Matrixa mnogo bolji recimo The 13th Floor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2002, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ah Bulevar Zvijezda...
Malo je reći da nisam shvatio taj film i da sam iz kina izašao sa velikim znakom upitnika iznad glave, kao i ostali.
Onda sam na SC vidio da se i mnogi drugi žale da nisu shvatili i neko je dao link ka sajtu koji korak po korak opisuje i objašnjava film pa sam to pročitao :)

Kocku bih rado pogledao ponovo.

Being John Mlkovich nažalost nisam gledao a imam želju, moraću ga potražiti

Matrix...no comment
Za nastavke ćemo vidjeti kakvi će biti. Prvenstveno me interesuje šta su oni tu izmislili da se dalje dešava jer prvi dio je zaokružena cjelina, od Postanja pa do Kraja. Bojim se da su snimili nastavke samo zato što je prvi dosta zaradio a kad se sav interes stavi na novac...ne izađe na dobro. Zato su kao po pravilu (skoro) svi nastavci lošiji od originala.

"Run Lola Run" je blago rečeno fenomenalan. Dva puta sam ga gledao kad je bio došao u kino. Imam ga već neko vrijeme na računaru ali nikako da ga pogledam.

"Rekvijem za snove" ću rado pogledati ako budem imao prilike.

Meni je Blow (Bijeli prah) odličan.

"Sedam" je fenomenalan, posebno kraj.

"8 milimetara" je takođe odličan, nažalost gledao sam ga samo jednom.

Ova dva poslednja nisu za svakog. Ti psihološki trileri su meni odlični, tu su još španski "Bezimeni", francuski "Purpurne rijeke" a i onaj "Fallen" sa Denzelom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2002, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Run Lola Run je odlican...odusevio me...

Vrh

Tema posta: Vader
PostPoslato: 20 Okt 2002, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naveo si sve same izvanredne filmove (Lolu sam gledao mislim tri puta), osim Being John Malkovich koji je meni bio bezveze (nisam ga razumio, ako je bilo nešto da se razumije).

Usput, šta kažete na Bandite? Meni je bio ništa-posebno sve do samog kraja, ali onda se ispostavi ipak da je dobra komedija koja značajno popravi raspoloženje.

Upravo sam pogledao Jason X, deseti nastavak serijala Petak 13, klasična priča (osim što se dešava 450 godina u budućnosti), klasična ubistva, klasično sve. Namjeravaju li ikad da završe s ovim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 10:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da...imam i ja bojazan da nastavci Matrixa ne ispune ocekivanja...zaista ,ni meni nije jasno sta su "braca" smislila(Andy&Larie W.)ili su tu MISLILI samo producenti kako da zgrnu novac(opet).To da ce novca biti >sigurno je,posto ce svi pohrliti u bioskope da vide nastavak,jer,zna se sta ljudi ocekuju i koliko ovaj film ima fanova.
Sjecam se samo kakvu su glupost napravili producenti kada su dali pare da se snimi i realizuje SPEED2. :-? Nakon velikog uspijeha
SPEED-a iz'94-e,ovi su pozurili da prave nastavak na osnovu nicega ,sem cinjenice da ce pokusati da zgrnu lovu.
Lova je dosla u prvoj sedmici prikazivanja,"otvaranje"vikenda,
na box-office pripao je SPEED 2,mnogo ljudi je pohrlilo u kina,
sto zbog znatizelje,jer sama taktika nastavaka jeste dobra za startnu zaradu>svi ce htjeti da vide film ,a da li ce se taj trend gledanja
nastaviti i puniti kasu,to je pitanje.I ispostavilo se u vecini slucajeva
da ti nastavci blago receno >omanu<i ne samo da ne ispune ocekivanja,
vec pokvare i vrijednost originala!Ili ga pak jos vise uvelicaju.
Medjutim ,posto sam optimista po pririodi(ali realni) :lol:
onda...ma opet ne znam sta da ocekujem!!!
8) Ipak iskustva pokazuju da nastavci u sustini imaju negativan predznak,
bas zbog cinjenice da se snimaju zbog zarade i samo zarade.
Hoce li braca Wachowski biti izuzetak(ali ne zaboravimo da je tu "tata" producent J.Silver,covjek koji radi komercijalne filmove) i da li su braca pristala na film zbog love ili...vidjecemo.
U sustini ,nema pojma kako bi ta prica trebala da izgleda za drugi,a kamoli treci nastavak...nemam pojma...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BITI JOHN MALKOVICH>pa ne sjecem se ni ja sad nesto sta je tu bila poenta i da li je uopste i bilo(morala bih ponovo pogledati film),ali
meni je bilo dovoljno da je otkacen i nista vise !I uvrnut!Bla!
Taj plafon..mini sprat..sama prica i John Malkocvich(?!?)
Sve mi je to djelovalo uzasno zbrkano ali totalno dobrrrro
:roll: Jer,mora se priznati,bilo mi je osvjezenje nakon toliko"istih "ispranih prica koje sam gledala tih dana...

Vrh

Tema posta: Re: Prsten
PostPoslato: 21 Okt 2002, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Harvester je napisao:
Rosy, je li taj PRSTEN koji si spomenula onaj TV film sa Nastassjom Kinski o onoj njemačkoj porodici za vrijeme drugog svjetskog rata?

Da to je taj film, vis e puta sam ga pogledala, uvijek me irne, ima zaista dirljivih scena.
:cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 12:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Avg 2001, 01:00
taj sa gene hackmanom i denzelom se ne zove vec kako si napisao ali je dobar bas pre neki dan gledam gene hackmana kojega se sjecam iz french connection u nekom filmu mislim da se zove smrtna komora ili nemam pojma dobar film
filmove volim jer toliko toga otkrivaju u ljudskoj prirodi na svoj osoben nacin ...
ne gledam ove moderne filmove jer su uglavnom u vecini bezveze komercijalne gluposti koje teze vise zabavi nego onome sto po meni film cini licnim...
Nisam ni neki veliki filmofan da prepoznajem sve te filmove ..
Svidja mi se francuz kojem uvjek zaboravim ime i radio je delikatessen kao i grad izgubljene djece svidja mi se i david lynch koji uvjek zna da napravi film kojem iscekivanje nije osobina ,goerge miller nije losh sa mad maxom a i super peter grenaway sa cook thief his wife and her love jedan od njeovih filmova koje sam stigao da pogledam a nadam se stici i ostale ...
Svidja mis e i onaj tip sto je pravio Tim mislim da se zove a film Chrismas Nightmare..
Ima dosta dobrih filmova i pored toliko puno loshih kao Crash je vrlo dobar film ...
eto toliko od mene stigao sam samo da provjerim sta se desava na ovim diskusijama ..
Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2002, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ova tema me je jako zainteresovala. :)
Posle mnogo nezanimljivih tema, konacno jedna, koja je usput i "zivnula".
Ja bih naveo par filmova koji su se meni jako dopali :
Dogma, odlicna komedija, o kojoj sam pisao na temi koja je i posvecena ovom filmu.
Intervju sa vampirom, jedan od najemotivnijih filmova koje sam ikad video, tolika kolicina bola na romanticarski nacin predstavljena, sa dozom pozude i osnove ljubavi, prastanja.Kad sam rekao bola mislim golih neiskvarenih emocija.Oko, ali bez nepotrebnih suza.
Ples u tami, prvenstveno zbog potresne i neverovatno iskrene glume, takodje iskrenost emocija i muzika koja je jedna od najboljih ikad stvorenih za film.
Peti element, filozofija, iako ne tako teska za razumeti, zabasurena u kliseiranu tres-tehno odecu i scenografiju, ali bas radi privida, i prihvatanja neprihvacenog.
Drakula 1993, elegantan horor film, koji iako slab odlicne kostimografije koja stvarno odmara, i prilicno lepe glume.
Gataka, film koji je bar koliko sam upoznat, nepravedno izostavljen svugde, prava vizija odnosa.
Mali glas, film posle kojeg se svako moze nasmejati, ali istodobno i rastuziti.
Romi i Misel "overavaju maturu", nenormalno smesan film, jedna od retkih komedija novije produkcije koja nema kreveljenja, telesnih tecnosti i sl. sarmantnih "epiteta" danasnjih komedija. Smejanje i to veliko.
Amelija Pulen, u ovom filmu sam nasao mnogo svojih navika, mozda mi je zbog toga i toliko drag, ali tu su i neverovatne boje, koje su takve da bih pojeo ekran kad gledam ovaj film, pravo malo remek delo montaze, bar koliko se meni cini.
Odiseja u svemiru 2001, nije potreban bilo kakav komentar, samo reci tolika "praznina" u jednom filmu,....
Dobro da ne moze bolje, dijalozi koji te zapitaju neke stvari, film koji treba gledati kad hoces da imas bolje misljenje o sebi.
Sok od buba ili "Bubuimir", drugi prevod je no comment, ali vecina ljudi ovaj film pamti po ovom nazivu.Komedija sa takvim svetom da se udje u taj grad, dobar humor.
Monty Python (svi), nesto sto je bez premca kad je humor u pitanju, pravi odnos glupiranja, efekata i dijaloga, plus vise nego smesne situacije.
Rekvijem za snove, drama koja me je "silovala" svojim pristupom i pogledom na svet.Prava filozofija rastuce potrebe za ekranom.
Grad izgubljene dece, film za koji mi je trebalo godine da ga pronadjem.Taj film se prozivljava, dozivljava svakim culom, takav svet i atmosfera je vrhunac svakog neurona.Fabula i poruka filma nije nista za veliku pohvalu, ali taj luk naboja je izuzetan.

Eto mozda sam malo preterao sa post-om, ali samo hteo da kazem koji su filomovi vredni paznje, mozda sam, a verovatno jesam koji zaboravio da spomenem, ali dobar deo i nisam.Eto toliko,...

Vrh

Tema posta: Harvester
PostPoslato: 21 Okt 2002, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet da se malo pravim pametan (kad pretjeram samo recite), dakle režiser koji je radio Grad izgubljene djece je Jean-Pierre Jeunet (autor četvrtog Aliena i Amelie Pulen). Usput, ako nekozna gdje može da se nađe dotični film (Grad izgubljene djece) molio bih da to učini jer taj film nisam gledao a čuo sam mnogo lijepog o njemu.
Onaj drugi fim mislim da se zove Nightmare Before Christmas, ali mislim da je neka žena režiser (Tim Burton je valjda autor scenarija ili tako nešto).

Što se tiče nastavaka Matrixa, jedan pokazatelj da je u pitanju čista komercijalizacija je da će u drugom dijelu prikazati scenu seksa Nea i Trinity. Naravno, zna se šta prodaje film. Toliko što se tiče biblijskih referenci.

Sad se sjetih još jednog sjajnog filma koji nismo spomenuli, vjerovatno jer je riječ o animiranom filmu - zove se Heavy Metal, rađen je po stripovima iz istoimenog magazina, ima dosta dobre muzike i pozantih glumaca, da ne spominjemo brutalne scene nasilja, psovke, golotinju i slično :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2002, 13:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2002, 10:05
vidim da niko ne spominje film " Ljubavnica Venecije ",
a odlican je pa eto da i ja dodam nesto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2002, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok malo je off topic ali da li neko zna gdje mogu kupiti soundtrack iz "Run Lola Run"???
Trazila sam u vecini cd shopova ali nema...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]