banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 07:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 11:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ode i Koroman u januaru, vjerovatno i Lille.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Zadnja utakmica je bila dobar pokazatelj da je Zvezda loše pripremljena na taktičkom planu. I pored puno odličnih igrača u veznom redu, Zvezda jednostavno ne zna da drži loptu, da odigra par pasova u širinu i otvori protivnika. Nema tečne igre, već se ide na dobar pas veznih igrača i lopta stalno ide prema naprijed... Kretanje igrača bez lopte je već standardan problem. Čak i u slučaju nekoliko povezanih pasova, jedan od igrača će sigurno ostati bez rješenja, jer su statični i poziciono postavljeni, a radijus kretanja svima je 3-4 metra od mjesta predaje lopte. Koroman jedini ima širok radijus kretanja, ali više je to posljedica konstantnog mijenjanja strana. Inače dotični je u finišu sezone upropastio svaku naznaku dobre igre i trebalo mu je jedno hlađenje na klupi... Previše solira, mada rekoh i nema pretjeranih rješenja, ali prevelika je njegova želja da sam sve uradi, pa i u slučaju dobrog otvaranja saigrača, uglavnom ubacivanja bekova iz drugog plana, takve pozicije upropasti jer vuče loptu u sredinu i pokušava da je ugura do napadača kroz sredinu, a nije takav tip igrača, ili pokušava da udarcem sa distance sve riješi. Druga stvar je to preseravanje kod sudija i traženje faula za svaki izgubljen duel. Početak sezone je odigrao odlično, ali je konstantnim igranjem, u svojoj, očito ne baš bistroj glavi, izgradio sebi status nezamjenjivog i nedodirljivog. Da je Janković malo veći autoritet, vjerovatno bi ga malo ohladio na klupi...

Dakle, kao što rekoh na drugoj temi, timu trebaju dobre bazične pripreme, da opet ne dolazi u situaciju da poslije 75. minuta više niko ne može da trči i naravno taktička sprema igrača, da konačno vidimo malo kreativniji vezni red, koji je pojedinačno vjerovatno najbolji u zemlji.

O igračkim promjenama ne znam puno... Sad vidim da je Lil zainteresovan za Koromana i da je spreman da ponudi oko 2,5 miliona eura. To nije malo za naše prilike, a u ovoj situaciji čvjek teško da može da bude pametan. Koroma nije baš perspektivan igrač, jer mu je već 29 godina, pa bi sa te strane možda i valjalo da ga se utopi, ali bi trebalo sačekati kraj sezone. Ako ga menadžment malo disciplinuje u igri i natjera da više igra za tim, cijena mu do kraj sezone sigurno neće opasti. U suštini, ovdje šta god da se uradi, neće biti puno pogrešno, jedino što će se morati popunuti mjesta na tim krilnim pozicijama, ako se bude istrajavalo na toj taktici sa jednim napadačem. U klasičnoj 4-4-2 formaciji, koju bih ja više volio da gledam, Milovanović bi mogao da posluži kao rješenje na desnoj strani, Perović ako se vrati u formu, na lijevoj, a Salas da bude dodatna opcija u napadu. I dalje mislim da Barkos treba da dobije priliku, ali biće da je Betoligar bliži ostanku, a ex-reprezentativcu Jestroviću, niko neće ni pomisliti da pokaže izlazna vrata...
Ninkov je koliko čujem dobra akvizicija, ako se ispostavi da zaista dolazi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 11:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Koroman ni po koju cenu ne sme da ode jer je nas najbolji igrac svidjalo se to nekome ili ne... koliko bi samo utakmica odigrali nereseno ili cak i izgubili da nije bilo njega? To sto nitro kaze da bi Milovanovic mogao desno, a Perovic levo je utopija jer taj isti Milovanovic je vise puta igrao na toj poziciji i nista, a Perovic je i pre povrede izgubio status prvotimca i to mislim zasluzeno!
Igracki kadar treba rasteretiti ali ne prodajuci najbolje. Pre svega treba resiti pitanje desnog beka i jedno krilo uzeti negde i to pravo krilo a ne ofanzivnog vezistu koji bi po potrebi mogao da igra krilo! Princip priprema treba totalno promeniti u smislu da se tu ne treba posvecivati toliko paznje kondiciji jer bi trebalo igracima da se utuvi u glavu da oni sami moraju uvek voditi racuna o kondiciji i da na pripreme vec trebaju doci poprilicno spremni a da se na samim pripremama najvise paznje posveti taktici i uigravanju tima. Pogledajte igrace NBA, pa oni i nemaju bazicne pripreme a svi su spremni kao masine i kada pocnu zajednicki treninzi ljudi najvise vremena provode uigravajuci se. Koliko li sam samo puta procitao nase NBA igrace koji kazu ovo leto moram da pojacam individualni trening da bih pocetak sezone docekao spreman!

Pogledajte pripreme Reala koji leti svuda po svetu i igra meceve a najmanje vremena provode na poboljsavanje kondicije igraca, jer se manje vise podrazumeva da su spremni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ako ode Koroman sredina tabele je nasa realnost

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 17:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:

Jasno kao dan da cemo biti poprilicno slabiji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Vuk_samotnjak je napisao:

bojim se da si u pravu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
marlonbrando je napisao:
a Perovic je i pre povrede izgubio status prvotimca i to mislim zasluzeno!

Перовић је изгубио мјесто код Бајевића, јер га је овај гурао на позицију бека, да би "репрезентативац" Тришовић играо...
:roll: (сви знамо како је то изгледало)
Иначе, за њега, и пола везног реда мог омиљеног клуба, Перовић је Кристијано Роналдо, ЛИЧНО!

Зар су ти Бајевићеве одлуке критеријум?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 13:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kako su moćno nekad izgledali Perović i Luković po lijevoj strani, obojica 185cm, a gađali Žigića u trepavicu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Kako su moćno nekad izgledali Perović i Luković po lijevoj strani, obojica 185cm, a gađali Žigića u trepavicu!

Баста и Јанковић са друге стране. Шта рећи...???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Sondri ::

nista, osim psv, i 5:0...eto kako su mocni bili

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Sondri ::

Ima i toga ali PSV je te godine bio nenormalno dobra ekipa, seti se da im je finale CL izmaklo za malo!

Perovic je uvek po meni bio previse maneken a premalo fudbaler, ali Lukovic e to je vec nesto drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Kakva besmislica. Izgubili su od PSV-a u utakmici koju su sat vremena igrali sa igračem manje, a PSV je te sezone samo čudo spriječilo da ne odu u finale LŠi da je osvoje. Uostalom jedna od rijetkih utakmice koju su te sezone izgubili u Evropi, upravo je gostovanje na Marakani i poraz od 3:2, a sam Hidink je priznao da im je to bilo jedno od težih gostovanja te sezone...

Perović je igrač, koga je Bajević dobro unazadio, forsirajući ga na poziciji lijevog beka, a u pitanju je klasičan bočni ofanzivni vezni igrač, eksplozivan i sjajnog centaršuta, doduše ne baš čist u glavi, kao ni većina zaostalih izdanaka generacije 84. (poput Baste recimo). Ja se recimo još sjećam gola u derbiju kad je povukoa kontru izvozao Nađa i potom sprašio loptu sa 20-ak metara Kralju pod prečku. Zaslužio je novu priliku da se dokaže...

Što se tiče Koromana, jeste bio najbolji igrač ove sezone, ali to samo dokazuje koliko je otužno Zvezda igrala. A da je on takav lider i vođa na terenu, podredio bi malo svoj učinak, ostatku tima, a ne pokušavao da sve radi sam. Ne vjerujem da bi bez njega bilo puno lošije, a dobiti 2,5 miliona evra za igrač koji je po doalsku plaćen oko 600 000, po meni je odličan posao. Plus što se ne radi o mladom igraču, jer ima već 29 godina... Kao što rekoh, u tom poslu sa njim, ne može da se pogriješi.
Sve u svemu, niko nije nezamjenjiv, a Koroman jeste odličan igrač za lokalne okvire, ali je daleko od neke vrhunske klase, a tako se otprilike ponaša. Ne znam kakave je situacija sa Gvozdenovićem, jednim od najzahvalnijih igrača, koji je igrao u Zvezdi, pošto vidim da je ovih dana trenirao sa Zvezdom, ali ako bi postojala mogućnost trebalo bi ga dovesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 01:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kakva besmislica. Izgubili su od PSV-a u utakmici koju su sat vremena igrali sa igračem manje, a PSV je te sezone samo čudo spriječilo da ne odu u finale LŠi da je osvoje. Uostalom jedna od rijetkih utakmice koju su te sezone izgubili u Evropi, upravo je gostovanje na Marakani i poraz od 3:2, a sam Hidink je priznao da im je to bilo jedno od težih gostovanja te sezone...

:lol: :lol: :lol: :lol: hidink prizno. to je bila kurtoazna izjava. a sjetices se kako su navijaci zvijezde brojali te sezone "1,2,3,zenit,psv,6,7,..." :lol: :lol: :lol:

prema tome, jasno je ko ovde prica besmislice. pricate o nekoj igri zvezde i nekim sjajnim trenucima u njenoj najgoroj sezoni u istoriji u evrokupovima.

ako se vec prisjecate skorasnjih timova, najbolji je bio onaj sa drulicem i bunjevcevicem, kada ih je prvi put vodio muslin. kada su jedva ispali od dinamo kijeva, selte, a sezonu poslije i od rozenborga, a sve su to tada bili veoma jaki timovi. jedino tad su licili na ozbiljnu ekipu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i, statistike radi, psv je te sezone izgubio jos i od arsenala (1:0), panatinaikosa (4:1) (!), i milana (2:0)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 01:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
hidink prizno. to je bila kurtoazna izjava. a sjetices se kako su navijaci zvijezde brojali te sezone "1,2,3,zenit,psv,6,7,..."

A šta su to brojali? Ostavi se tih navijačko-dječijih fora, koje više ne prosipaju ni 10-godišnjaci ispred moje zgrade.

Citiraj:
pricate o nekoj igri zvezde i nekim sjajnim trenucima u njenoj najgoroj sezoni u istoriji u evrokupovima.

Nastup u Evropi si ti spominjao, a riječ je bilo uopšteno o Zvezdnoj tadašnjoj igri i timu. Koliko ja znam, utakmice se ne igraju samo u Evropi... A da si, kao što očito nisi, gledao tadašnju utakmicu u Beogradu protiv PSV-a, znao bi da Hidinik nije imao potrebe za kurtoaznim izjavama, jer je Zvezda tada u Beogradu, odigrala odlično.

Citiraj:
kada su jedva ispali od dinamo kijeva, selte, a sezonu poslije i od rozenborga, a sve su to tada bili veoma jaki timovi. jedino tad su licili na ozbiljnu ekipu

Od tih pominjanih timova, jedino je Dinamo Kijev, bio ozbiljan protivnik i to zbog Lobanovskog i njegovog studioznog i sistematskog rada i kontinuiteta igranja u LŠ. A tada osrednji španski prvoligaš Selta, Zvezdi je u revanšu takođe dala pet golova, poput PSV-a kojeg si se ti uhvatio. Rozenborg tada nije bio ni sjenka ozbiljnog tima i jedini razlog tadašnjeg ispadanja je Muslinovo ziheranje i strah da Norvežane napadne već u prvoj utakmici u Trondhajmu, kada je Zvezda bila evidentno bolja, a ostala na nuli.

Inače da ne bude zabune, slažem se da je Zvezda pod Muslinom imala koncepciju igre i gajila prepoznatljiv stil, dok je sve nakon toga, predstavljalo kratkoročna i prelazna rješenja ili promašaje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 02:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Inače da ne bude zabune, slažem se da je Zvezda pod Muslinom imala koncepciju igre i gajila prepoznatljiv stil, dok je sve nakon toga, predstavljalo kratkoročna i prelazna rješenja ili promašaje.

pa, sto se onda raspravljas sa mnom. stvar navike?

ono za brojanje sam spomenuo zato sto je zvezda iste sezone, sjetices se, izgubila od zenita sa 4:0 i 2:1. a necemo valjda sad da potegnemo neke hvalospjeve o zenitu?
rosenborg je u muslinovo doba bio mnogo ozbiljniji tim nego sto su razni zeniti i libereci bili poslije. kao i selta.
meni jedino nije jasno gdje se uhvatiste sentimentalnih sjecanja na kombinacije basta/jankovic i perovic/lukovic, kad su za njih vezane najvece bruke zvezde. uostalom, niste spomenuli najboljeg igraca na toj utakmici u beogradu protiv psva, a to je bio bisevac.

mnogo bi mi bilo logicnije da govorite "kad se sjetim kako je bunjevcevic gadjao drulica". al dobro, ne navijam za zvijezdu, pa me nemojte napadat :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 02:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
i, statistike radi, psv je te sezone izgubio jos i od arsenala (1:0), panatinaikosa (4:1) (!), i milana (2:0)

I to su mi bili jedini porazi u sezoni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 02:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Zamisli... Izgubio od Arsenala, Milana i Panatinaikosa, u utakmici u grupi koja apsolutno ništa nije značila, ali i od Zvezde koja je u dva duela sa PSV-om izvela tim sa prosjekom godina oko 21.

Citiraj:
rosenborg je u muslinovo doba bio mnogo ozbiljniji tim nego sto su razni zeniti i libereci bili poslije. kao i selta.

Ozbiljan tim, koji je ispao odmah u narednom kolu... Pa navedi pokojeg igrača iz tog "ozbiljnog" tima Rozenborga. O Aršavinu i Keržakovu ćemo nekom drugom prilikom.

Citiraj:
meni jedino nije jasno gdje se uhvatiste sentimentalnih sjecanja na kombinacije basta/jankovic i perovic/lukovic, kad su za njih vezane najvece bruke zvezde.

To što ti nije jasno, nije ni za kakvo čuđenje, pošto je očito da tadašnje utakmice nisi uopšte gledao, ali je izgleda važno da daš svoj skroman sud... Da razjasnimo, bilo je govora o Marku Peroviću, igraču generacije 84. čiji su članovi Janković i Basta, a koji su sa Lukovićem, Biševcem i Stančićem, koji su nešto stariji, naslijedili teško breme popunjavanja rupa koje su nastale odlaskom Vidića i Mladenovića, sa kojim su se poprilično dobro nosili. To da su to bila najveća evropska brukanja Zvezde, kompletna je stvar ličnog stava i to poprilično subjektivnog. Jasnije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
To što ti nije jasno, nije ni za kakvo čuđenje, pošto je očito da tadašnje utakmice nisi uopšte gledao, ali je izgleda važno da daš svoj skroman sud... Da razjasnimo, bilo je govora o Marku Peroviću, igraču generacije 84. čiji su članovi Janković i Basta, a koji su sa Lukovićem, Biševcem i Stančićem, koji su nešto stariji, naslijedili teško breme popunjavanja rupa koje su nastale odlaskom Vidića i Mladenovića, sa kojim su se poprilično dobro nosili. To da su to bila najveća evropska brukanja Zvezde, kompletna je stvar ličnog stava i to poprilično subjektivnog. Jasnije?

ma koliko crvsto ja odlucim da cu na tvoje gluposti i aroganciju (posljedica ovog prvog) ostati ravnodusan, to mi nikako ne polazi za rukom.
moj 'skroman' sud (u poredjenju sa tvojim 'blistavim i besprijekornim') dajem na osnovu, veoma vjerovatno, istog broja pogledanih utakmica kao i ti. a to su dueli protiv jang bojsa, psva, zenita i pokoja utakmica protiv partizana. sad, sto ti smatras (ustvari, vjerovatno i ne smatras, al lijepo zvuci uz tvoju pricu, pa zato to spominjes) da porazi od 5:0 (od koga god bili) i 4:0 nisu brukanje, to je vec tvoj problem. svaki cigan ce reci da su se te sezone obrukali.
dalje, uopste nije bilo nikakvog govora o 'nasljedjivanju bremena vidica i mladenovica' (vidim, bila su potrebla trojica da zamijene mladenovica...pa sta je on, ronaldinjo?), nego je bilo govora o podsjecanju na neke sjajne trenutke kad su basta/jankovic perovic/lukovic gadjali zigica u trepavicu, valjda, kao kontrast sadasnje nemoci sredine terena. a ja spominjem kakve rezultate je postizala zvezda u tom periodu. a kakvi su bili rezultati, takva je bila i igra. no, pobijedio se partizan pokoji put, a to je vjerovatno jedino bitno da se necija igra proglasi odlicnom.
dakle, na koji su se to nacin oni 'dobro nosili s tim teskim bremenom', a i kakvo je to breme uopste bilo. jel to bila i neka blistava igra dok su tu bili mladenovic i vidic? za prvog se poslije nije ni culo, a drugi je posto igrac nakon sto je presao u spartak i poslije doso
pod fergusonovu palicu.
od svih koje si naveo, jedini igrac je bosko jankovic. basta je jos tu, koliko znam, ostali su se izgubili i rasuli boga pitaj gdje.

osim toga, da vidimo gdje su to sve pozavrsavali kljucni igraci tog blistavog psv-a, koji je zario i palio evropskim fudbalom, i od kojeg nije sramota izgubiti 5:0. park ji sun - otiso u mancester junajted, gdje nije sastavio 10 utakmica. damarkus bizli - rendzers, venegoor of hesselink - ovde ga smatraju najgorim napadacem kojeg je celtic imo jos od vremena toni kaskarina (ne sjecam se doticnog, al posto je igro prije dobrih 20 godina, ovo nesto znaci). plus, psv te sezone nije izbacio ni jednu veliku ekipu (nemojmo lion podvoditi pod velike ekipe, jer to nisu), nego su se spotakli na prvoj. bez sumnje, imali su fenomenalnu sezonu, ali stoji da im je najveca pobjeda u evropi te sezone bila 3:1 (ne racunajuci petaka protiv zvezde)

dakle, cinjenica, koju ce svako ozbiljan (plus neozbiljni kojima nije krucijalno da na forumu 'uvijek budu u pravu i imaju najbolje argumente', makar zbog toga morali i da lupaju gluposti) ce reci da je u posljednjih 7-8 godina, zvezda imala tim i igru jedino dok je trenirao muslin. sve ostalo je bila tuga i cemer. i od sveg tog vremena, mogu se izdvojiti dvije-tri utakmice vrijedne paznje (mozda pobjeda nad romom 3:1)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2007, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ал Миланко буба, свака му част.
Прво:
Citiraj:
no, pobijedio se partizan pokoji put, a to je vjerovatno jedino bitno da se necija igra proglasi odlicnom.

Ако већ спомињеш побједе над Партизаном, одмах да ти кажем да то ни једном озбиљном Делији више и није толико занимљиво, с обзиром да Партизан побиједи само кад Халејева комета налети...
А побједе те генерације Луковића и осталих су међу најбољима и најувјерљивијима, поготово кад су у питању дербији. Та сезона сигурно није брукање, јер је у домаћем првенству Звезда била недодирљива, у Европи је наишао ПСВ, у Београду добио по носу, а тамо... оша срећа, црвени картон, незрелост. Гробари су на дербију са том генерацијом Звезде пјевали :"мјењамо титулу за побједу на дербију."

Citiraj:
plus, psv te sezone nije izbacio ni jednu veliku ekipu (nemojmo lion podvoditi pod velike ekipe, jer to nisu), nego su se spotakli na prvoj. bez sumnje, imali su fenomenalnu sezonu, ali stoji da im je najveca pobjeda u evropi te sezone bila 3:1 (ne racunajuci petaka protiv zvezde)

Ово је још већа глуост. Па 3:1 не побједи Милан никога кад освоји лигу шампиона. Не можеш гледати утакмице у току Лиге и оне у претколу. А да Лион није велика екипа... Честитке!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 992 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]