Citiraj:
To što ti nije jasno, nije ni za kakvo čuđenje, pošto je očito da tadašnje utakmice nisi uopšte gledao, ali je izgleda važno da daš svoj skroman sud... Da razjasnimo, bilo je govora o Marku Peroviću, igraču generacije 84. čiji su članovi Janković i Basta, a koji su sa Lukovićem, Biševcem i Stančićem, koji su nešto stariji, naslijedili teško breme popunjavanja rupa koje su nastale odlaskom Vidića i Mladenovića, sa kojim su se poprilično dobro nosili. To da su to bila najveća evropska brukanja Zvezde, kompletna je stvar ličnog stava i to poprilično subjektivnog. Jasnije?
ma koliko crvsto ja odlucim da cu na tvoje gluposti i aroganciju (posljedica ovog prvog) ostati ravnodusan, to mi nikako ne polazi za rukom.
moj 'skroman' sud (u poredjenju sa tvojim 'blistavim i besprijekornim') dajem na osnovu, veoma vjerovatno, istog broja pogledanih utakmica kao i ti. a to su dueli protiv jang bojsa, psva, zenita i pokoja utakmica protiv partizana. sad, sto ti smatras (ustvari, vjerovatno i ne smatras, al lijepo zvuci uz tvoju pricu, pa zato to spominjes) da porazi od 5:0 (od koga god bili) i 4:0 nisu brukanje, to je vec tvoj problem. svaki cigan ce reci da su se te sezone obrukali.
dalje, uopste nije bilo nikakvog govora o 'nasljedjivanju bremena vidica i mladenovica' (vidim, bila su potrebla trojica da zamijene mladenovica...pa sta je on, ronaldinjo?), nego je bilo govora o podsjecanju na neke sjajne trenutke kad su basta/jankovic perovic/lukovic gadjali zigica u trepavicu, valjda, kao kontrast sadasnje nemoci sredine terena. a ja spominjem kakve rezultate je postizala zvezda u tom periodu. a kakvi su bili rezultati, takva je bila i igra. no, pobijedio se partizan pokoji put, a to je vjerovatno jedino bitno da se necija igra proglasi odlicnom.
dakle, na koji su se to nacin oni 'dobro nosili s tim teskim bremenom', a i kakvo je to breme uopste bilo. jel to bila i neka blistava igra dok su tu bili mladenovic i vidic? za prvog se poslije nije ni culo, a drugi je posto igrac nakon sto je presao u spartak i poslije doso
pod fergusonovu palicu.
od svih koje si naveo, jedini igrac je bosko jankovic. basta je jos tu, koliko znam, ostali su se izgubili i rasuli boga pitaj gdje.
osim toga, da vidimo gdje su to sve pozavrsavali kljucni igraci tog blistavog psv-a, koji je zario i palio evropskim fudbalom, i od kojeg nije sramota izgubiti 5:0. park ji sun - otiso u mancester junajted, gdje nije sastavio 10 utakmica. damarkus bizli - rendzers, venegoor of hesselink - ovde ga smatraju najgorim napadacem kojeg je celtic imo jos od vremena toni kaskarina (ne sjecam se doticnog, al posto je igro prije dobrih 20 godina, ovo nesto znaci). plus, psv te sezone nije izbacio ni jednu veliku ekipu (nemojmo lion podvoditi pod velike ekipe, jer to nisu), nego su se spotakli na prvoj. bez sumnje, imali su fenomenalnu sezonu, ali stoji da im je najveca pobjeda u evropi te sezone bila 3:1 (ne racunajuci petaka protiv zvezde)
dakle, cinjenica, koju ce svako ozbiljan (plus neozbiljni kojima nije krucijalno da na forumu 'uvijek budu u pravu i imaju najbolje argumente', makar zbog toga morali i da lupaju gluposti) ce reci da je u posljednjih 7-8 godina, zvezda imala tim i igru jedino dok je trenirao muslin. sve ostalo je bila tuga i cemer. i od sveg tog vremena, mogu se izdvojiti dvije-tri utakmice vrijedne paznje (mozda pobjeda nad romom 3:1)...