Mislim da nema potrebe napadati Simplicity zato sto je zavrsila medicinu, pa kako nam pravi krivci nisu na dohvat ruke - istresti se na njoj.
Mozemo mi udarati po njenim stavovima, ali ne vidim razloga bas nju licno da blatimo. Djevojka je idealista i sama sam nekad takva bila...
Ona vjerovatno ne uzima koverte, pa duboko vjeruje da ih ne uzimaju ni drugi...
Imam takvu prijateljicu - dobrica ziva i uopste ne moze pojmiti spletke, pohlepu, sebicnost...Cak i kad vidi svojim ocima ili dozivi na svojoj kozi da su drugi lazovi i podli - ona trazi opravdanje, jer ne zeli da prihvati da na ovom svijetu postoje i oni losi...
Ja sam njen post shvatila vise kao - zasto su vam sad svi doktori losi, zbog jedne trule jabuke...
Ali po meni nije bitno ko je konkretno kriv bio tog dana, bitno je i to da su svi drugi (koji nisu bili na toj operaciji i nisu na njoj ni trebali biti, znaci nisu vezani za konkretan slucaj) ipak potpisali peticiju i stali na stranu doktora, a niko nije stao na stranu pacijenta koji je bezveze primio narkozu, lezao dva sata na stolu i uzalud cekao medicinsku pomoc od ljudi koji bi morali biti humani...
I moja majka je malo-malo bolesna, pa se covjek svega nagleda i naslusa...
I ja sam bila svjedok gdje stariji covjek lezi go pokriven samo plahtom, a vani je bilo hladno i kisa je lila...tim hodnikom prolazi brdo ljudi, sa kisobranima koji se okapavaju, vlazno je i hladno, grozno...mislila sam da se radi o lesu...
Znaci nije to da se njima rijetko desi da neko zavrsi cameci na hodniku.
Kuma mi je prvorotkinja koju je docekala cangrizava sestra i izderala se na nju i istraumirala je, pa je pod stresom otisla na porod...hebiga, kako se ona usudila da joj porodjaj pocne u sred noci kad je gospodja u kuti malo prilegla...
Istini za volju kuma je pohvalila osoblje u radjaonici, gdje su svi bili jako ljubazni...