banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 06:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
simplicity je napisao:
Zalosno je koliko se generalizuje, baca ljaga i kritikuje profesija. Zaista.
Niko se nije sjetio da mozda saslusa drugu stranu price, vec povrsno pristupa se situaciji. Nijedan novinar nije trazio izjavu od konkretnih osoba, dakle rekla-kazala, sve preko drugih, a svako filuje svoj fil.
Nikoga ne branim, osim pravde a ona je ocigledna, bar meni kao zdravstvenom radniku.

a sto ne kazes kako je KC prvo pokusao zataskati cijelu stvar, pa kad nisu uspjeli, onda su potegli pricu o odgovornosti kod pokupljenih novinara...

simpli, mozes ti zavrsiti fakultet ali te to ne ucini boljim covjekom, naprotiv tvoj slucaj pokazuje suprotno ... palamudis ovdje kako je dobro, truc muc, bla bla, pa mogu ti reci da i jeste dobro kad ti je crvena knjizica u dzepu... bilo kako bilo, bila si a i sa zavrsenim fakultetom si ostala NEDOJEB...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da, dokaz o tome da fakultet nista ne znaci ako nemas "nesto drugo" su i stotine ljudi sa zavrsenim fakultetom koji "vise" na birou za zaposljavanje vec godinama ili koji rade "obicne" poslove i to najcesce neprijavljeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
žaoka je napisao:
...dabogda ih operisale kolege iz druge smene...

:lol: :lol: :lol:

:-? :( :cry:

bož' sačuvaj.. simplicity mi nije htjela odgovoriti jel primila ijednu koverticu do sada ... ja to čitam kao DA, a vi?

simplicity misli da može ovde nama prosipati istu priču kao onim seljanima i bakicama iz njene ambulante :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 00:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
ja hocu da primam koverte al nema, ne daju ih slovenci jebali ... :lol: :lol: :lol: :lol: pogotovo ne ekonomistima :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao Mr.Dreamy dana 15 Dec 2007, 00:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Digresija je napisao:
Rjesenje je jedno jedino - MI SAMI MORAMO PRESTATI DA IM DAJEMO PARE!!! I DA ZA SVAKI POKUSAJ IZVLACENJA PARA GLASNO I JASNO KAZEMO - Doktor taj i taj je od mene trazio/zahtjevao/ocekivao pare da operise mog oca/majku/brata/sestru/koga-vec !

Stav "ma moram dati nesto doktoru, jer inace nece ni pogledati mog oca/moju majku..." ne vodi dobrom i pozitivnom rjesenju...

Rjesenje je da kad neko to kaze i dokaze (danas vecina mobilnih, sem starijih modela, ima opciju snimanja) - doktor ostaje bez diplome, placa od svojih para odstetu (pa makar konfiskacijom i prodajom imovine) i jos odrobija...
Ovako - svi govore, a kreteni i dalje sjede u svojim foteljicama i time se nista ne rjesava, jer se niko ne boji kazne, posto kazne i nema...

Ili kad ljudi pocnu uzimati stvar u svoje ruke...onda ce se neko valjda zapitati kako se ponasa kad je na duznosti i hoce li ga zbog nemara neko zatuci, kad ga vec sud nece osuditi...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da nema potrebe napadati Simplicity zato sto je zavrsila medicinu, pa kako nam pravi krivci nisu na dohvat ruke - istresti se na njoj.
Mozemo mi udarati po njenim stavovima, ali ne vidim razloga bas nju licno da blatimo. Djevojka je idealista i sama sam nekad takva bila...

Ona vjerovatno ne uzima koverte, pa duboko vjeruje da ih ne uzimaju ni drugi...
Imam takvu prijateljicu - dobrica ziva i uopste ne moze pojmiti spletke, pohlepu, sebicnost...Cak i kad vidi svojim ocima ili dozivi na svojoj kozi da su drugi lazovi i podli - ona trazi opravdanje, jer ne zeli da prihvati da na ovom svijetu postoje i oni losi...

Ja sam njen post shvatila vise kao - zasto su vam sad svi doktori losi, zbog jedne trule jabuke...
Ali po meni nije bitno ko je konkretno kriv bio tog dana, bitno je i to da su svi drugi (koji nisu bili na toj operaciji i nisu na njoj ni trebali biti, znaci nisu vezani za konkretan slucaj) ipak potpisali peticiju i stali na stranu doktora, a niko nije stao na stranu pacijenta koji je bezveze primio narkozu, lezao dva sata na stolu i uzalud cekao medicinsku pomoc od ljudi koji bi morali biti humani...

I moja majka je malo-malo bolesna, pa se covjek svega nagleda i naslusa...
I ja sam bila svjedok gdje stariji covjek lezi go pokriven samo plahtom, a vani je bilo hladno i kisa je lila...tim hodnikom prolazi brdo ljudi, sa kisobranima koji se okapavaju, vlazno je i hladno, grozno...mislila sam da se radi o lesu...
Znaci nije to da se njima rijetko desi da neko zavrsi cameci na hodniku.
Kuma mi je prvorotkinja koju je docekala cangrizava sestra i izderala se na nju i istraumirala je, pa je pod stresom otisla na porod...hebiga, kako se ona usudila da joj porodjaj pocne u sred noci kad je gospodja u kuti malo prilegla... :roll:
Istini za volju kuma je pohvalila osoblje u radjaonici, gdje su svi bili jako ljubazni... :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je bitno što su napravili katastrofalni prestup, a još mi je bitnije što se prave blentavi i neće da ga priznaju..

Pa svi odgovaramo u životu za posljedice svojih postupaka. Zašto bi jedan doktor bio izuzetak ?( bez obzira što je možda spasio 1000 života prije ove greške - mislim da simplicity na ovo ukazuje).. ništa ajkuli i njenoj familiji ne pomaže što je taj doktor možda usrećio 100000 drugih familja ( to jest izliječio im nekog)

Ako je doktor, nije Bog.. mada se oni vole praviti da su Bogovi

:fadein: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mislim da nema potrebe napadati Simplicity zato sto je zavrsila medicinu, pa kako nam pravi krivci nisu na dohvat ruke - istresti se na njoj.
Mozemo mi udarati po njenim stavovima, ali ne vidim razloga bas nju licno da blatimo.

niko nju ne napada zbog fakluteta niti se istresa na nju, tuzno je da ona kao jedan ljekar (ne znam cega) uzima si za pravo da izvrce cinjenice, pocevsi od price o profesiji (mozda je slucajno izostavila KARAKTER i MORAL ljekara) usmjeravajuci pricu na drugi kolosjek... cinjenica je da se u KC dogadjaju jako ruzne stvari i da sve vise gresaka se ponavlja, cinjenica da isti ti ljekari salju u svoje privatne ambulante pacijente i da ih tamo "propisno izliječe" po dzepu...

Citiraj:
Djevojka je idealista i sama sam nekad takva bila...

idealisti za svoja uvjerenja daju zivot, a sad ispade da ste i ti i ona najblaze receno POGANE ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 18:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mislite da ce biti u BL drukcije? :wink:

http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kuri ... mu-laznjak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 19:09 
Citiraj:
Inače, dr Stojadinović je osuđen u užičkom Okružnom sudu novembra 2002. godine na godinu dana zatvora zbog primanja mita.

eto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
Citiraj:
Inače, dr Stojadinović je osuđen u užičkom Okružnom sudu novembra 2002. godine na godinu dana zatvora zbog primanja mita.

eto...

i nikad nije otisao u zatvor i dalje radi

tj. nejasno je iz clanka skontati ali mislim da nije otisao u zatvor ( eto ti novinara profesionlaca :roll: i ja trebam vjerovati novinama a svi neciji poltroni )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr.Dreamy je napisao:
psyborg je napisao:
Citiraj:

eto...

tj. nejasno je iz clanka skontati ali mislim da nije otisao u zatvor ( eto ti novinara profesionlaca :roll: i ja trebam vjerovati novinama a svi neciji poltroni )

pa nemoj vjerovati novinarima

vjeruj sebi i drugim ljudima

evo nas ovdje, svi živi, obični ljudi, iznijeli svoje žive i istinite primjere iz KC-a.

ma naši ljudi, generalno, nemaju pravnu osvješenost. a gde bi i imali, kad nema prava u državi. al će ga biti kad se ljudi osvijeste.

ajkulo, pokaži im kako se to radi : uzmi im dobru lovu kad dobiješ spor, ostavi im ljagu u biografiji, i tako nam svima pomozi da imamo ljubazno i nasmiješeno medicinsko osoblje.

Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:
psyborg je napisao:
Citiraj:

eto...

pa nemoj vjerovati novinarima

vjeruj sebi i drugim ljudima

evo nas ovdje, svi živi, obični ljudi, iznijeli svoje žive i istinite primjere iz KC-a.

ma naši ljudi, generalno, nemaju pravnu osvješenost. a gde bi i imali, kad nema prava u državi. al će ga biti kad se ljudi osvijeste.

ajkulo, pokaži im kako se to radi : uzmi im dobru lovu kad dobiješ spor, ostavi im ljagu u biografiji, i tako nam svima pomozi da imamo ljubazno i nasmiješeno medicinsko osoblje.

Amin!

XIX cuo sam i drugu stranu price iz isto tako "sigurnog" izvora ( ni njima ne vjerujem ) tako da imam svoje neko misljenje o ovome i kao i sve u zivotu i ovaj slucaj nije crno bijel vec sivi

i da, dok me niste poceli napati niko mi ne radi u KC, nikog ne branim, i prica koju sam ja cuo nije direktno povezana sa ajkulom i njenim tatom vec su oni samo u tome nesrecne zrtve

neko je vec napisao na ortopediji postoje razliciti klanovi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
Citiraj:
Djevojka je idealista i sama sam nekad takva bila...

idealisti za svoja uvjerenja daju zivot, a sad ispade da ste i ti i ona najblaze receno POGANE ...

Ok, ako je tebi lakse u zivotu kad mene nazoves poganom samo ti daj...pisi sta hoces - drolja, krava, idiot od zene... :D

Valjda je lakse nekoga napadati nego procitati sta taj neko pise, ali procitati s razumijevanjem. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nikad mi nece biti jasna ova patologija "nazivaj me kako hoces ako ce tebi biti lakse" jebote svi se proizvode u necije zrtve pa dokle? ja sam samo zakljucio iz tvog posta "i ja sam nekad bila idealista..." da zapravo nikad nisi bila idealista vec POGANSTINA dok si u stanju zakljuciti ovako nesto ...
a sto se tice tvojih postova zbilja hegel ti nije do koljena...

ps. forumi sluze za razmjenu misljenja, iskustva informacija, nesto novo i saznas (sto prodje cenzuru moderatora, koji su u zadnje vrijeme vidim poprilicno "odvintali") tako da nemam namjeru nikog da vrijedjam niti da se "istresam" kako ti kazes...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja moram priznati da sam glupa i da ne mogu shvatiti sta te je toliko izrevoltiralo u mom postu... :D

I sama sam nekad neke stvari idealizovala (tj. gledala kroz ruzicaste naocale) toliko da nisam primjecivala neke ruzne stvari vezane za to, cak i kad su bile prilicno ocite...
Nisu bile vezane za medicinu (posto sa doktorima nikakve veze nemam), nego neke "djecije bolesti i bubice"...

Kao sto nekoj pozrtvovanoj i nesebicnoj casnoj sestri koja hoda okolo, pere nepokretne, hrani gladne i slicno mozes reci da neke casne lovu koju skupljaju kao pomoc ubogima uzmu sebi - i ona ce se sokirati, negirati to i nece ti vjerovati, nece tu mogucnost ni uzeti u obzir, mozda ce reci i da ti je djavo usetao u srce...i nije tu nista cudno, pogotovo ako je mladja...mladost, ludost i naivnost...a istina je da zapravo i nije nemoguce da casne zloupotrebljavaju svoj polozaj - jer i one su samo ljudi, a ljudi ima svakakvih, na svim polozajima...

Ovo je samo primjer - ne znam casnu koja od dobrovoljnih priloga placa sebi ljetovanje na Havajima. :D
I ne, ne pokusavam sebe porediti sa casnim sestrama, cisto da ne bi bilo zabune. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:

Sto se mene tice nisam se istresala, samo mi se ucinilo da zivi u LaLa Land-u. I je li zavrsila medicinu ( koliko se sjecam negdje sam procitala da je zavrsila stomatologiju, a ovdje je stala u odbranu kompletnog KC, i "zdravstvenih radnika"... od "divljaka" :wink: ) ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ja uopste ne idealizujem stavri, jer da je tako sjedila bih i cekala da mi "drzava" omoguci sve sta zelim, naprotiv!!!

elem, mene niko nije shvatio, uopste, ali ne zamjerim jer ja sam napisala sve sa malo dubljim smislom, no vecina ovde ne zna dovoljno neke relacije, pa onda sve se shvata bukvali, ali evo na srpskom cu.
Ja nisam rekla da u ovoj zemlji, zdravstvu nema svega i svacega, ima , korupcije , mita, losheg odnosa, pacijenti ispastaju dosta puta, to je istina,na zalsot.
Samo u ovom slucaju, tiketirate potpuno pogresne osobe.
No ja nemam nista sa tim, niti hocu da ista dokazujem, ima ko hoce, vjerovatno i sud i mislim da i treba da se ide na sud.
Postoji cinjenica neoperisanog pacijenta,postoji anestezija, postoji plasticna hirurgija, postoji ortoped, neko ce biti odgovoran, neko ce biti duzan da odgovori na klevetu bilo to na ovoj ili onoj strani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
ja uopste ne idealizujem stavri, jer da je tako sjedila bih i cekala da mi "drzava" omoguci sve sta zelim, naprotiv!!!

elem, mene niko nije shvatio, uopste, ali ne zamjerim jer ja sam napisala sve sa malo dubljim smislom, no vecina ovde ne zna dovoljno neke relacije, pa onda sve se shvata bukvali, ali evo na srpskom cu.
Ja nisam rekla da u ovoj zemlji, zdravstvu nema svega i svacega, ima , korupcije , mita, losheg odnosa, pacijenti ispastaju dosta puta, to je istina,na zalsot.
Samo u ovom slucaju, tiketirate potpuno pogresne osobe.
No ja nemam nista sa tim, niti hocu da ista dokazujem, ima ko hoce, vjerovatno i sud i mislim da i treba da se ide na sud.
Postoji cinjenica neoperisanog pacijenta,postoji anestezija, postoji plasticna hirurgija, postoji ortoped, neko ce biti odgovoran, neko ce biti duzan da odgovori na klevetu bilo to na ovoj ili onoj strani.

da, zbilja ti heraklit nije do gleznja, zbilja si dubokoumna...

ps. pocni se drogirati samo tako ces doci do samospoznaje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 08:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
simplicity je napisao:

ok,hajd jos jednom da procitam..

simplicity je napisao:
Zalosno je koliko se generalizuje, baca ljaga i kritikuje profesija. Zaista.
Niko se nije sjetio da mozda saslusa drugu stranu price, vec povrsno pristupa se situaciji. Nijedan novinar nije trazio izjavu od konkretnih osoba, dakle rekla-kazala, sve preko drugih, a svako filuje svoj fil.
Nikoga ne branim, osim pravde a ona je ocigledna, bar meni kao zdravstvenom radniku.

ahaaaaaaa! sad sam skontala!! Niko se nije sjetio da saslusa i drugu stranu price? Bas mi je zao! Pa sta kazu ljekari? Nesto se sve trgaju da dadnu tu jadnu izjavu..
A ti ajkulo, smanji malo dozivljaj sa tim rekla - kazala! Budi malo pravedna prema ljudima, ipak su to doktori :wink:

siplicity, nema smisla vise :wink:

digresija je napisao:
Ako je rijec "gnojis" sve sto mozes da mi prikacis, onda imas problem sa pronalazenjem argumenata, a u tome si do sada uvijek gubila - stoga nema potrebe za uzbudjivanjem. Drzimo se teme uz konstruktivnu diskusiju.

Ti si momak jako, jako dosadan. Nije tema o tebi. Ako hoces argumente otvori temu o sebi, i ja cu doci :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]