kaspa73 je napisao:
Rodjen sam i zivim u Banja Luci. Vec kao djete sam prozivio mnogo toga sto nije dobro u zivotu. Odrastao sam bez oca i u velikom siromastvu. Kroz citavo moje skolovanje bilo mi je tesko. Moj zivot je uljepsavala zelja za sportom i druzenje sa raznim ljudima. Ne postoje drustva sa kojima se nisam druzio, ne postoje poroci koje nisam probao. Od svoje petnaste godine pa do dvadesete sam prezivijo i prosao takve stvari. Kakve covjek ne moze ni da zamisli. Pored toga sto nisam volio alkohol, drogu, cigare, nocni zivot da bih bio neko u drustvu poceo sam sve to da radim. U mom drustvu se mnogo pilo i mnosvo toga radilo i smatrani smo sa strane mnogih ljudi kao najveci olos.
Kada sam poceo da upoznajem bolje zivot izbio je rat u koji sam otisao sa 18.god. Gledao sam svoje najbolje prijatelje kako ginu, ostaju bez ruku nogu. U tom trenutku zivot je za mene izgubio svaki smisao. Poceo sam sve vise i vise da se opijam, samo alkohol je mogao da me razumje. Iz rata sam izasao kao ranjen, brat mi je poginuo. Svaki dan sam sve vise mrzio samog sebe, zatvarao u subu, odvajao se od prijatelja jer nisam morao nikako da prihvatim stanje u kome se nalazim. Toliko sam pio da su mi ukocile noge i tada u toj teskoj agoniji sam uzeo bombu da se ubijem. Odjedjednom u tom trenutku kao da sam cuo glas, koji mi kaze da puno vredim. Odustao sam od te namjere i izasao sam napolje i tada se tamo desilo nesto sto ja zovem cudo. Poceo sam da razgovaram sa jednim mojim prijateljem, prve reci koje mi je on uputio su bile: "da Bog voli sve ljude". Kada sam cuo te njegove rjeci zamalo se nismo potukli. Ostao sam da se druzim sa njim ne iz razloga kako bi mi on govorio o Bogu. Vec zato sto on nije pio i radio druge lose stvari. Njegovo druzenje sa mnom mi je mnogo znacilo. Poklonio mi je Bibliju, koju sam je iz pristojnosti uzeo, ali koju nisam nemjeravao da citam posto nisam nikada citao knjige. Od toga dana moj se zivot u potpunosti promjenio. Posto se moj prijatelj molio za mene. Postao sam covjek, koji se resio svih poroka. Stakao sam porodicu. Upoznao sam mnostvo ljudi koji vjeruju u Boga. Moj zivot danas ima smisla zato sto ucim da se druzim sa Bogom putem molitve, citanjem Biblije. I ziveci Zivotom sluzbe za druge ljde.
Ovo sam napisao iz razloga da shvatimo svi zajedno da Bog postoji, da nas mnogo voli. Da svaciji zivot moze da promjeni i da nam oprposti sve nase grjehe, a mojih je bilo mnogo.
Strasno je to sto si proziveo... Ali nemoj misliti da si jedini i da mnogi nisu preziveli i gore.
To sto si ti napisao je klasican primer zavodjenja od strane sekti. Prvo te dovedu u situaci, koju si opisao da bih ti pruzili ruku kojoj ces uvek biti ponizan. Razmisli malo o tome... Ako opet prestanes da verujes u boga opet ce ti se desavati grozne stvari u zivotu. U protivnom ostaces na tom nivou koji sada imas i ako su tvoji kapaciteti mnogo veci. Tako sekte drze pod konrolom one koji nekim svojim osobinama mogu mnogo da im stete.
Veru mi sve te tvoje glasove cujem svakodnevno u vise oblika i znam da ne dolaze od boga vec od onih koji zele da budemo njihovi poslusnici i sluge.
JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!