banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 03:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2006, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
blue je napisao:
Tvoje shvatanje religije kao lične stvari nije dobrodošlo u religioznim organizacijama.

Da, znam... i kao i obično, slažem se blue :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 21:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Otvaram skoro svaku temu i mogu da zakljucim da svi mi puno pricamo ,prepucavamo se , iznosimo prljav ves svako tudje crkve a ne razmisljamo da nase rijeci mogu da uniste neciji zivot,BAS me zanima kome su vrijedjanja dobro donijela,POSTO SMO NAVODNO SVI RELIGOOZNI JA VAS SADA PITAM , STVARNO SAM ISKRENO MISLIO DA SA SVIMA VAMA POMOGNEMO DA ONOJ ANDJELKO KOJI NEMA GDJE DA ZIVI DA MU MI SVI ZAJEDNO POMOGNEMO DA IMA GDJE DA ZIVI ALI VIDITE DRAGI MOJI DA NIKO NEMA VREMENA DA O OVOME RAZMISLJA, ZATO STO MORA DA SE SVADJA ,zato nam je stanja ovakvo kakvo jeste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 22:02 
Početnik
Početnik

Pravi pravoslavci, katolici, adventisti i jos mnogi drugi ce rasmisljati kako u stvari da pomognu ljudima u zivotu,Nisam pesimista volim da gledam pozitivnije ,ali da vam kazem iskreno bas sam tuzan kada vidim da tema kako da ovom covjeku da pomognemo nema otvaranja nema komentara,A dca sam postavio temu ko je u pravu u hriscanstvu mislim da bi bio najposjeceniji ,Nikome od nas nece pomoci to sto se trsimo da smo mi u pravu, kaze ISUS ono sto posijes to ces poznjeti Kollko bi bilo ljepse kada bi dozvolili BOGU da nas promjeni siguran sam da bi se mi svi borili kako da ljudima da pomognemo,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 09:58 
Početnik
Početnik

Moj zivot je bio pun patnji i bola mozda nalvise zbog toga sto sam uvijek smatrao da sve najbolje znam,Kada dozvolimo da nas BOG mjenja onda sam siguran da cemo biti drugaciji,LJudi zivot prolazi sato SADA iskoristimo da nas ljudi pamte po tome sto smo sirili BOZIJU LJUBAV,na takav nacin da budemo na onim mjestima gdje je potrebna POMOC Neka se ovaj FORUM pamti po tome

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 06:41 
Početnik
Početnik

Dobro jutro zelim svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2006, 06:41 
Početnik
Početnik

Da bi zivot imao smisla covjek mora ulagati u njega, Puno puta u zivotu ja mislim da ce se neke stvari desiti i promjeniti a da ja nista ne uradim, Evo vec duze vrijeme se borim da ustajem malo ranije ujutru, i kad god uspijem zivot mi ima vise smisla, Danas je neko brzo vrijeme i ako ga ti ne organizujes drugice, Zato poruka ovog jutra borimo se da organizujemo svoj zivot

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 18:13 
Početnik
Početnik

Covjek u zivotu treba da ulaze svoje vrijeme kako da bolje upozna BOGA,jer je stvarno cinjenica da bez NJega nema zivota,Koliko bi zivot bio laksi i ljepsi kada bi Hriscani zivjeli ovako,Dok se danas ljudi svacaju ko je u pravu ljudi oko nas propadaju,zato neka svaki covjek ovog foruma bude radost mnogima koji ma je potrebna pomoc,

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2006, 15:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 14:14
kaspa73 je napisao:
Rodjen sam i zivim u Banja Luci. Vec kao djete sam prozivio mnogo toga sto nije dobro u zivotu. Odrastao sam bez oca i u velikom siromastvu. Kroz citavo moje skolovanje bilo mi je tesko. Moj zivot je uljepsavala zelja za sportom i druzenje sa raznim ljudima. Ne postoje drustva sa kojima se nisam druzio, ne postoje poroci koje nisam probao. Od svoje petnaste godine pa do dvadesete sam prezivijo i prosao takve stvari. Kakve covjek ne moze ni da zamisli. Pored toga sto nisam volio alkohol, drogu, cigare, nocni zivot da bih bio neko u drustvu poceo sam sve to da radim. U mom drustvu se mnogo pilo i mnosvo toga radilo i smatrani smo sa strane mnogih ljudi kao najveci olos.

Kada sam poceo da upoznajem bolje zivot izbio je rat u koji sam otisao sa 18.god. Gledao sam svoje najbolje prijatelje kako ginu, ostaju bez ruku nogu. U tom trenutku zivot je za mene izgubio svaki smisao. Poceo sam sve vise i vise da se opijam, samo alkohol je mogao da me razumje. Iz rata sam izasao kao ranjen, brat mi je poginuo. Svaki dan sam sve vise mrzio samog sebe, zatvarao u subu, odvajao se od prijatelja jer nisam morao nikako da prihvatim stanje u kome se nalazim. Toliko sam pio da su mi ukocile noge i tada u toj teskoj agoniji sam uzeo bombu da se ubijem. Odjedjednom u tom trenutku kao da sam cuo glas, koji mi kaze da puno vredim. Odustao sam od te namjere i izasao sam napolje i tada se tamo desilo nesto sto ja zovem cudo. Poceo sam da razgovaram sa jednim mojim prijateljem, prve reci koje mi je on uputio su bile: "da Bog voli sve ljude". Kada sam cuo te njegove rjeci zamalo se nismo potukli. Ostao sam da se druzim sa njim ne iz razloga kako bi mi on govorio o Bogu. Vec zato sto on nije pio i radio druge lose stvari. Njegovo druzenje sa mnom mi je mnogo znacilo. Poklonio mi je Bibliju, koju sam je iz pristojnosti uzeo, ali koju nisam nemjeravao da citam posto nisam nikada citao knjige. Od toga dana moj se zivot u potpunosti promjenio. Posto se moj prijatelj molio za mene. Postao sam covjek, koji se resio svih poroka. Stakao sam porodicu. Upoznao sam mnostvo ljudi koji vjeruju u Boga. Moj zivot danas ima smisla zato sto ucim da se druzim sa Bogom putem molitve, citanjem Biblije. I ziveci Zivotom sluzbe za druge ljde.
Ovo sam napisao iz razloga da shvatimo svi zajedno da Bog postoji, da nas mnogo voli. Da svaciji zivot moze da promjeni i da nam oprposti sve nase grjehe, a mojih je bilo mnogo.
Zao mi je zbog tvog teskog zivota u djetinjstvu i ranoj mladosti, ali mi je i zao svih onih koje si povrijedio prije nego sto si povjerovao u Rijec boziju. Da li se ikad molis za oprost, ili mislis da je sve zaboravljeno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Штета што је налетео на секташа. Тај га је одвукао у секту у којој спасења нема... има само шишања оваца за 10% прихода. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Maran Ata je napisao:
Штета што је налетео на секташа. Тај га је одвукао у секту у којој спасења нема... има само шишања оваца за 10% прихода. :wink:

Use i u svoje kljuse marane.... ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2006, 10:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Nov 2006, 10:04
kaspa73 je napisao:
Rodjen sam i zivim u Banja Luci. Vec kao djete sam prozivio mnogo toga sto nije dobro u zivotu. Odrastao sam bez oca i u velikom siromastvu. Kroz citavo moje skolovanje bilo mi je tesko. Moj zivot je uljepsavala zelja za sportom i druzenje sa raznim ljudima. Ne postoje drustva sa kojima se nisam druzio, ne postoje poroci koje nisam probao. Od svoje petnaste godine pa do dvadesete sam prezivijo i prosao takve stvari. Kakve covjek ne moze ni da zamisli. Pored toga sto nisam volio alkohol, drogu, cigare, nocni zivot da bih bio neko u drustvu poceo sam sve to da radim. U mom drustvu se mnogo pilo i mnosvo toga radilo i smatrani smo sa strane mnogih ljudi kao najveci olos.

Kada sam poceo da upoznajem bolje zivot izbio je rat u koji sam otisao sa 18.god. Gledao sam svoje najbolje prijatelje kako ginu, ostaju bez ruku nogu. U tom trenutku zivot je za mene izgubio svaki smisao. Poceo sam sve vise i vise da se opijam, samo alkohol je mogao da me razumje. Iz rata sam izasao kao ranjen, brat mi je poginuo. Svaki dan sam sve vise mrzio samog sebe, zatvarao u subu, odvajao se od prijatelja jer nisam morao nikako da prihvatim stanje u kome se nalazim. Toliko sam pio da su mi ukocile noge i tada u toj teskoj agoniji sam uzeo bombu da se ubijem. Odjedjednom u tom trenutku kao da sam cuo glas, koji mi kaze da puno vredim. Odustao sam od te namjere i izasao sam napolje i tada se tamo desilo nesto sto ja zovem cudo. Poceo sam da razgovaram sa jednim mojim prijateljem, prve reci koje mi je on uputio su bile: "da Bog voli sve ljude". Kada sam cuo te njegove rjeci zamalo se nismo potukli. Ostao sam da se druzim sa njim ne iz razloga kako bi mi on govorio o Bogu. Vec zato sto on nije pio i radio druge lose stvari. Njegovo druzenje sa mnom mi je mnogo znacilo. Poklonio mi je Bibliju, koju sam je iz pristojnosti uzeo, ali koju nisam nemjeravao da citam posto nisam nikada citao knjige. Od toga dana moj se zivot u potpunosti promjenio. Posto se moj prijatelj molio za mene. Postao sam covjek, koji se resio svih poroka. Stakao sam porodicu. Upoznao sam mnostvo ljudi koji vjeruju u Boga. Moj zivot danas ima smisla zato sto ucim da se druzim sa Bogom putem molitve, citanjem Biblije. I ziveci Zivotom sluzbe za druge ljde.
Ovo sam napisao iz razloga da shvatimo svi zajedno da Bog postoji, da nas mnogo voli. Da svaciji zivot moze da promjeni i da nam oprposti sve nase grjehe, a mojih je bilo mnogo.

Strasno je to sto si proziveo... Ali nemoj misliti da si jedini i da mnogi nisu preziveli i gore.
To sto si ti napisao je klasican primer zavodjenja od strane sekti. Prvo te dovedu u situaci, koju si opisao da bih ti pruzili ruku kojoj ces uvek biti ponizan. Razmisli malo o tome... Ako opet prestanes da verujes u boga opet ce ti se desavati grozne stvari u zivotu. U protivnom ostaces na tom nivou koji sada imas i ako su tvoji kapaciteti mnogo veci. Tako sekte drze pod konrolom one koji nekim svojim osobinama mogu mnogo da im stete.
Veru mi sve te tvoje glasove cujem svakodnevno u vise oblika i znam da ne dolaze od boga vec od onih koji zele da budemo njihovi poslusnici i sluge.

JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 09:33 
Početnik
Početnik

Toliko toga sam procitao na ovom forumu i mogu da zakljucim da je vrlo zalosno da se ljudi vole najvise svadjati jer im takve teme najvise odgovaraju.
Mnogo toga je napisano za mene kako sam otisao u sektu a najmanje kako je u stvari Bog promjenio moj zivot kako mi je ponudio novo vrijeme da se promjenim treba da se malo vise pitamo sta u stvari Bog ocekuje od nas kakav mi zivot treba da vodimo, bas me zanima kako ste vi dozivjeli ove sve teme koje su ispisane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Kaspa73: Postao sam covjek, koji se resio svih poroka.

Eh, ljudi, cudnog li vremena: covjek bez poroka! Evo jos jednog zivog sveca!

A sta cu ja, jadan, volim popit, volim i zapalit... (ne smijem dalje, napasce me zivi sveci)! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:58 
Početnik
Početnik

Iskreno da ti kazem ni sam ni danas nisam svjestan toga koliko sam i cega sve popio,Uvijek sam mislio da je to prava stvar u zivotu, da zivot treba da bude ispunjen alkoholom cigarama zurkama nocnim zivotom i da je to prava stvar u zivotu.Ali moram iskreno da ti kazem da sam se grdno prevario a recu ti zbog zega.mozda da objasnim prvo ovo da ne smatram ljude da su losi koji ovo sve rade.Najveci je problem sto te ovakav nacin zivota unisti kokretno ja sam zbog takvog nacina zivota nisam zavrsio skolu vozacki,rjecnik moj je bio sacuvaj boze ali nije to sve , radio sam svakakve poslove bili mi nad glavom ljudi koji se ne znaju cestito hljeba najesti ali oni imaju zavrsenu skolu. Vrlo dobro znam gdje vodi ovakav nacin razmisljanja , i ne smatram sebe nikakvim svecom niti pravednim covjekom samo hvala BOGU sto me je spasio jer da to nije ucinio ja bi bio u zatvoru ili dvd metra pod zemljom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:59 
Početnik
Početnik

Iskreno da ti kazem ni sam ni danas nisam svjestan toga koliko sam i cega sve popio,Uvijek sam mislio da je to prava stvar u zivotu, da zivot treba da bude ispunjen alkoholom cigarama zurkama nocnim zivotom i da je to prava stvar u zivotu.Ali moram iskreno da ti kazem da sam se grdno prevario a recu ti zbog zega.mozda da objasnim prvo ovo da ne smatram ljude da su losi koji ovo sve rade.Najveci je problem sto te ovakav nacin zivota unisti kokretno ja sam zbog takvog nacina zivota nisam zavrsio skolu vozacki,rjecnik moj je bio sacuvaj boze ali nije to sve , radio sam svakakve poslove bili mi nad glavom ljudi koji se ne znaju cestito hljeba najesti ali oni imaju zavrsenu skolu. Vrlo dobro znam gdje vodi ovakav nacin razmisljanja , i ne smatram sebe nikakvim svecom niti pravednim covjekom samo hvala BOGU sto me je spasio jer da to nije ucinio ja bi bio u zatvoru ili dvd metra pod zemljom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 11:59 
Početnik
Početnik

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 12:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007, 18:33
Vidusa je napisao:
Ne budali, covjece. Ja sam takoreci od rodjenja u Crkvi Hristovoj, a ti od neki dan u sekti i ti mene ucis? Mogu samo da te sazaljevam na tvojoj zabludi koja ce te upropastiti ako se ne osvijestis dok imas vremena. :cry:

Za malo da me ubedish malopre da nisi SAMOSLAVAC i da si fini neki, krotak! Ne prima ti se bash ono o gordosti shto si rekao tamo na svojoj temo o RaRi. No tvoja je to stvar! Da tebe ne zovu Sikirica! :D Chitah kod nekog svetog oca da chovek pravoslavan treba da se drzzi tako da svakoga poshtuje kao choveka pa , svakog choveka kao ikonu Bozzju i sebe nad njim ne preuznosi! A ko li je pravoslavan neka zrachi ljubavlju a ne sikiricom po drugima!

"Latini su stare varalice!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 12:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007, 18:33
Zar je iko odgovoran sam zato shto se rodio kao inoslavan!? Chitaj malo Vladiku Nikolaja, braticzu moj, a ne deli tako packe! Ajde da razumem sa one teme tamo, to je unutar pravoslavna stvar, ali kako osporavash ljudima njihovu ljubav prema sopstvenom zzivotu i dobru koje, ako su iskreni, trude se da imaju u svom srcu! Shta bi ti vish voleo SAMOSLAVCHE - da se, ne daj Bozze, ovaj Kaspa ubio! Pa ti da neshto znash ti ne bi tako o tome! Shto, oczesh ga mozzda na taj tvoj SAMOSLAVNI nachin, pouchiti u Pravoslavlju, te da i on pozzeli da bude Pravoslavan?!? Na takav nachin necze sigurno! Da, odmah czesh mi verovatno nalepiti etiketu, kako sasluzzujem sa jereticima, itd. - TRT MILOJKA! Lepi shta oczesh! Narod je narod, to su ljudi, svaki sa svojom malom zzivotnom tragedijom, i ti i ja medju svima ostalima, a vrhushke raznih verskih organizacija, ili nashe crkve, neka brate moj to Bogu na sud, a Bog zna!

"Latini su stare varalice!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 13:57 
Početnik
Početnik

na pocetku da te obavjestim mozda sam i ja nesto procitao od Velimirovica Jerotica ITD BAS ME ZANIMA POSTO SI U CRKVI OD RODJENJA STA U STVARI ZNACI UPOZNATI ISUSA HRISTA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
etrurac je napisao:
Vidusa je napisao:
Ne budali, covjece. Ja sam takoreci od rodjenja u Crkvi Hristovoj, a ti od neki dan u sekti i ti mene ucis? Mogu samo da te sazaljevam na tvojoj zabludi koja ce te upropastiti ako se ne osvijestis dok imas vremena. :cry:

Za malo da me ubedish malopre da nisi SAMOSLAVAC i da si fini neki, krotak! Ne prima ti se bash ono o gordosti shto si rekao tamo na svojoj temo o RaRi. No tvoja je to stvar! Da tebe ne zovu Sikirica! :D Chitah kod nekog svetog oca da chovek pravoslavan treba da se drzzi tako da svakoga poshtuje kao choveka pa , svakog choveka kao ikonu Bozzju i sebe nad njim ne preuznosi! A ko li je pravoslavan neka zrachi ljubavlju a ne sikiricom po drugima!

Hajde sjedi i popusi jednu! Smiri zivce! :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]