Japanese_rose je napisao:
dzabaleban je napisao:
Nemam namjeru izigravati društvenog pravobrainoca, mislim zaboli me za naciju i nacije,
Da, da, to si potvrdio u nastavku posta.
Citiraj:
U pitanju nije čitav narod, nego određeni pripadnici tog istog naroda. Nemoj generalizovati jer ni ti ne voliš to (A-Z)
Ok.
U pitanju su odredjeni pripadnici naroda, dok se ostatak naroda ponasao u stilu "hear no evil, see no evil, speak no evil". Do danasnjeg dana. Toliko o ekstremizmu u religijama.Citiraj:
U pitanju je samoodbrana, pa su sva sredstva dozvoljena
Ha.
Ha.Citiraj:
Dalje, samo generalizovanje i stavljanje ljudi, u ovom slučaju muslimana u BiH pod nazivnik "umjereni" je apsurdno. Umjereni musliman bi se moglo protumačiti kao osrednji musliman.
A onda bi se moglo protumačiti da su samo radikalni ekstremisti pravi muslimani što dalje implicira da je Islam bolesna religija.
Ovdje vec izvlacis zakljucke na sasvim pogresan nacin. Pripadnici bilo koje religije mogu biti ekstremni u shvatanjima po inerciji, ali umjerenost je uvijek rezultat izbora. Niko nije umjeren po inerciji. Citiraj:
Možda je Islam zreo za reformaciju, ali ko bi to mogao učiniti i ne osjetiti gnjev radikalnih fundamentalista?
Možda je sve samo stvar tumačenja, kao i sa svim svetim spisima.
Mozda su pravoslavlje i katolicizam zreli za reformaciju. Citiraj:
Da se razumijemo, u zapadnom svijetu nema mjesta za Boga.
Na zapadu je vjera samo "ateizam zaogrnut tradicijom"
Vjera u Boga je individualna stvar svakog pojedinca, upravo tako je na Zapadu. Grupne manifestacije "vjerovanja" gotovo uvijek i svugdje imaju primjese fanatizma, i samim tim su negativna pojava koja nije dobra ni po te iste ljude, niti po njihovu okolinu.
Don't Let Me Be Misunderstood
~ Joe Cocker
Baby, do you understand me now,
Sometimes I feel a little mad.
But, don't you know that no one alive
Can always be an angel.
When things go wrong I feel real bad.
I'm just a soul whose intentions are good,
Oh lord, please don't let me be misunderstood.
Baby, sometimes I'm so carefree,
With a joy that's hard to hide.
And sometimes it seems that,
All I have to do is worry
And then you're bound
To see my other side.
I'm just a soul whose intentions are good,
Oh lord, please don't let me be misunderstood.
Life has its problems,
And I get my share,
And that's one thing I never mean to do,
Oh, oh, oh, baby - don't you know I'm human.
I have thoughts like any other one.
Sometimes I find myself, lord, regretting,
Some foolish thing - some little simple thing I've done.