U ovome je problem srpskog fudbala...u kriminalcu i majmunu koji se nalazi na čelu fudbalskog saveza.Dok on ne ode, nema šanse da nešto napravimo
Citiraj:
Siniša Mihajlović baš je rešio da zarati sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem. Nekadašnji reprezentativac je u razgovoru za "Kurir" ponovio tezu da Terzić "gura svoje igrače" u nacionalni tim i rekao da se fudbalska Srbija sa takvim čovekom na čelu nikada neće naći na nekom velikom takmičenju.
"Većina fudbalera se meni lično požalila da Terzić gura svoje igrače u reprezentaciju. Oni neće o tome da pričaju javno, što ne znači da to nije istina. Ja garantujem da je to tačno, a to zna i Terzić. Mnogi se nalaze na platnom spisku Saveza, pa su prinudjeni da prave kompromise, ali na Terzićevu žalost, ja smem da kažem ono što mislim i znam, jer sam svoj novac i ime stekao na pošten način", izjavio je pomoćni trener Intera.
Terzić je nedavno "eliminisao" popularnog Mihu iz trke za selektorsko mesto, koje će vrlo verovatno ostati upražnjeno posle neuspeha Havijera Klementea u kvalifikacijama za EURO 2008. Prvi čovek FSS rekao je da Mihajlović može da bude selektor, ali u perspektivi, pošto sada još uvek nema potrebno iskustvo.
"Nudio je on meni mesto na klupi Srbije, ali onako usput, u kafani. On je čovek koji sve u životu radi ispod žita, pa me ne čudi taj njegov postupak. Ponavljam, bilo bi nenormalno da saradjujem sa čovekom za kog znam da je lažov. Jednom me je slagao, ne verujem mu i nemam više o čemu da razgovaram sa njim. Ali vratiću mu, kad-tad", poručio je Mihajlović.
On naglašava da mu je želja i cilj da pomogne svojoj zemlji, a ne da radi za lične interese.
"Meni se ne žuri. Radim polako i promišljeno i jednog dana ću biti selektor Srbije, naravno, samo ukoliko Terzićeve šape budu daleko od FSS. Moram da budem jasan, nije mi cilj da njega rušim, ni da preko njega ostvarujem svoje ciljeve. Samo hoću da isteram stvari na čistinu pre nego što počnem bilo koji posao. Dok su u Savezu ljudi poput njega, Srbija se nikad neće kvalifikovati za neko veliko takmičenje".