banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Jul 2025, 07:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Nemoj samo ti o kanonima , mater ti :lol:

To je isto kao da krimos citira Krivicni zakonik.

Da li si ti covece krsten ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Varnava je napisao:

Damaskin:
Јел' могуће бити оволики пацијент?

Ljudna ::
Najbolje je srat.

Damaskin:
И најлакше. Потписујем.

Eto, gospodine Damaskin, na koji ste nivo vredjanja spali. Takvih Vasih reci moglo bi se jos dosta naci i prema Vidusi i ostalim sagovornicima.
Slicno su i drugi u prostackom duhu protiv mene pisali:
Npr. XiX century:
"Varnava zaboravio uzeti svoje anti-psihotičke pilule, pa sjeo za komp i napisao post."
i slicno tomasd:
"Damaskin:
Јел' могуће бити оволики пацијент?

tomasd:
Jest.Donje granice nema.

Slazem se sa XIX.Samo jake tablete,Leponex i slicno.

Bar se ove teme manite.I za PTSP valjda postoje neke granice..."
(Ovom tvrdnjom XIX century i tomasd hule na svetitelja Bozijeg Ignjatija Brjancaninova. Da li je mozda on, gospodo, uzeo pilule, dok je pisao ovaj tekst protiv jeretika koji ja samo navodim i primenjujem na konkretni savremeni slucaj vuka u jagnjecoj kozi - "patrijarha" Pavla?! Pokajte se za ovu Vasu hulu, ne protiv mene, vec protiv velikog sluge i ugodnika Bozijeg!)
Ili npr. Tvrtko:
"Какво црно буре , на реку да идете, а не да крштавате у бурету по викендицама.

slabi ti ovi "advokatski" argumenti

znaj da si ti svoju nepristojnost koristio za napad

a mi svoju za odbranu i čast jedne uzvišene osobe i njenih sledbenika

svi su hulitelji... osim tebe, naravno? uh... uh :roll:

molim moderatora da pobriše OFF topic, a to je(ja držim) sve što nije vezano za Pavlovo trenutno zdravstveno stanje i molitve za poboljšanje istog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Господине Варнава, ја за разлику не изигравам да сам "духован"
нити сам икад тврдио нешто слично.

Нисам ни духован нити ишта бољи од било кога,
само се могу трудити да будем бољи човјек.

Али сам ипак прије свега човјек, и као човјек реагујем,
и то мислим, с пуним правом.
Ја могу овдје без проблема ући у философску и теолошку расправу са вама,
и то није ни тема ни проблем.
Проблем је ваш недостатак, не некакве дубоке хришћанске љубави,
већ најосновнијег људског укуса и осјећаја за мјеру, вријеме и мјесто.

Могао бих можда ради мишљења других изигравати рационалног и промишљеног типа,
који "држи до мишљења већине" и који тежи да га људи прихвате као неког "духовног и озбиљног"...
Али просто не могу...не могу, јер ми се гаде такви типови људи,
за које је духовност јуридички појам, а срца немају ни за лијека.

И на крају, ко сте то ви, каква сте то ви духовна величина
која ће нама тумачити Писмо и Каноне,
кад тврдите да сте духовнији и православнији од Патријарха Павла?
Да сте очишћени или већ у стању обожења и да имате дар расуђивања?
За мене сте ви само фарисеј коме је све у Закону,
и који не зна да се ни Закон не тумачи по тијелу, већ по благодати.
Јер без љубави нема ни истине,
ни истине без љубави,
обоје су синоними за исто Име.

Заиста ми се искрено гаде такви људи,
а ви слободно мислите о мени шта год хоћете.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 15:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
navedite jedan jedini primer gde mozete da dokazete za mene ovo sto ste gore rekli.

Iz tvojih postova.Za takav zakljucak dovoljno je i srednjoskolsko poznavanje psihologje.Razmisli malo o sebi jer niko ovdje ni ne zeli da te vrijedja licno.Glupo i olako je nekome reci da ima problema zato jedino sto mi pada na pamet je:razmisli o sebi samome i svojim licnim motivima.

Citiraj:
Slicno su i drugi u prostackom duhu protiv mene pisali:

Siguran sam da si ubijedjen u svoju "svetost".Oprosti,ali ko si ti da se tebi ne moze nista reci?Sta sebi umisljas i koliko jos gordosti mozemo od tebe da ocekujemo?!

Nikakav prostacki duh tu ne postoji.Tvoj i Vidusim stil vec odavno govore koliko ste presli granicu dobrog ukusa(narocito na ovoj temi).Vrijedjate sve i svakoga,Sad ste stvarno prekrdasili.

Citiraj:
Ovom tvrdnjom XIX century i tomasd hule na svetitelja Bozijeg Ignjatija Brjancaninova.

Apsolutno ne.Mi smo komentarisali(s razlogom) tebe a ne svetitelja.Svetitelji su svim hriscanima odvajkada bili vodici i zivotni uzori.Razmisli koliki grijeh ti cinis kada svoje distorzirane ideje i ko zna sta sve ne pravdas svetiteljskim rijecima!

Cinjenica da ti i Vidusa toliko vremena provodite na ovom,ne sriktno duhovnom forumu govori i o ozbiljnosti vasih rijeci i stavova.

Moderator bi zaista trebao ove off topice da obrise.Barem sa ove teme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Gordost, heh. Svi ovdje imaju problema s gordošću, svi vi redom. A i ja s vama :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
У праву си.
И једини лијек против самољубља и гордости
је да човјеку није најважније да буде "увијек у праву и најпаметнији" већ првнествено да има срца и да има љубави...

И ја молим модератора да побрише сав офтопик...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Od patrijarha Pavla, u cijeloj istoriji SPC i srbskog naroda, po narod goreg i bezboznijeg patrijarha na prestolju Svetog Save nije bilo.

Toliko za vaseg sveca!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 21:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Avg 2007, 19:27
Jel tebe neko placa da pricas takve gluposti ili ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Ovaj nas forum(cijeli forum) je nekad zanimljiv,nekad dosadan(u posljednje vrijeme vise dosadan) ali ovakve stvari su prevrsile granicu.

Mislim da vise necu ni dolaziti ni na jednu temu a kamoli odgovarati.

Zbogom ljudi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

motaro je napisao:
Jel tebe neko placa da pricas takve gluposti ili ???

Ja sam te "gluposti" dozivio na svojoj kozi, i jos rane nisu zarasle i nikad se nece ni zacijeliti. Sve moje zemaljsko imanje blagoslovom je poklonio papinim sljedbenicima i sljedbenicima Muhamedovim.

Ostala mi je dusa, kad gle: i to je iz Patrijarsije dato na prodaju! Pa da je prodaju barem onoliko koliko Pravoslavna dusa vrijedi, no mi dusu na svetskm duhovnom nivou izjednacili sa dusom jednog obicnog luterana ili jednog vudu-hrscanina.

Dode 100.000 iz vatikana u Beograd zauzvrat evo isporucuju sve pravoslavne duse papi! Prejeftino, brate! To je ispod svake cijene! Pa nismo misevi... ljudi smo... :drinking:

Poslednji put menjao Vidusa dana 23 Nov 2007, 21:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Zašto bi pravi vjernik prozivao i upirao prstom u tuđi trn u oku, kad zna da u svom nosi balvan, kojeg ne vidi?
To što neki od vas rade je tipično, da se tako intelektualno izrazim, "nadjebavanje". Imate sve odlike fariseja a optužujete druge da su isti.
To baratanje citatima i faktima vam ne služi ničemu, jer nastupate histerično i hormonski. "tebi ne treba, metadonska terapija.."
Prvo što upada u oči je "Ja znam, Ja čito, Ja držo u rukama"
To ne prolazi kod raje, možda na predizbornim mitinzima.

Pa šta ako je Patrijarh prisustvovao anglikanskoj službi?
Ne budi toliki sektaš čovječe. Samo ja i samo mi je sektaštvo. Podjećaš me na Bernarda Guia iz "Ime Ruže"

Zašto nam svima nisi podjelio naočale sa kojima možemo vidjeti da su anglikanci vukodlaci sa vampirskim zubima do koljena i da sa satanom lično praktikuju sodomiju svaki dan poslije ručka? :lol: :lol: :lol:

Ne bi da te imenujem, ali uspio si u nečemu. Ujedinio si raju protiv sebe, koliko god imali različita mišljenja.
Vjerujem da ti namjere možda i nisu loše, ali znaš kako kažu za put u pakao i dobre namjere...

P.S. da li je iko primjetio i uzeo u obzir da je Patrijarh Pavle vegetarijanac i da ima 93 godine?
Forza Pavle oleoleole!!! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 05:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Zašto bi pravi vjernik prozivao i upirao prstom u tuđi trn u oku, kad zna da u svom nosi balvan, kojeg ne vidi?
To što neki od vas rade je tipično, da se tako intelektualno izrazim, "nadjebavanje". Imate sve odlike fariseja a optužujete druge da su isti.
To baratanje citatima i faktima vam ne služi ničemu, jer nastupate histerično i hormonski. "tebi ne treba, metadonska terapija.."

Ne budi toliki sektaš čovječe. Samo ja i samo mi je sektaštvo. Podjećaš me na Bernarda Guia iz "Ime Ruže"

Zašto nam svima nisi podjelio naočale sa kojima možemo vidjeti da su anglikanci vukodlaci sa vampirskim zubima do koljena i da sa satanom lično praktikuju sodomiju svaki dan poslije ručka? :lol: :lol: :lol:

Ne bi da te imenujem, ali uspio si u nečemu. Ujedinio si raju protiv sebe, koliko god imali različita mišljenja.
Vjerujem da ti namjere možda i nisu loše, ali znaš kako kažu za put u pakao i dobre namjere...

P.S. da li je iko primjetio i uzeo u obzir da je Patrijarh Pavle vegetarijanac i da ima 93 godine?

Ja nisam ovdje da sebi gradim popularnost, nego iz cisto prakticnog razloga: ubijam dosadu i usput provociram ekumensko-papske jeretike koji sebe i dalje nazivaju pravoslavcima.

A ti, zar si toliko neupucen covek da ne znas da je u mnogim anglikanskim "crkvama" sirom svijeta dozvoljeno vjencavanje ljudi sa ljudima i zena sa zenama (ili znas i prija ti :lol: )!

Zar ne znas da anglikanci imaju episkope zene i zene svestenice (ili i ti prizeljkujes ispovijedanje ispod njihovih mantija :lol: )?

Pedere i lezbejke anglikanske "crkve" i njihove kurve biskupine ne smije ni patrijarh uvoditi u pravoslavnu hram: Bog Crkve zabranio, eno ti kanoni pa se uvjeri!

I da u SPC postoji i malo Bozije vlasti, taj vas Pajo odavno bi bio sutiran iz Crkve!

Veci vegetarijanci od pavla su obicni ljudi hidu-djavolje vjere: nikad u zivotu od rodjenja ne jedu meso, niti jedu ikakvu hranu stocnog porijekla. Imaju i jogine koji ne jedu i po 40 dana. Eda li ces reci da su i oni pravoslavni svetitelji?

Hajd' zivio! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
dzabaleban je napisao:

Ja nisam ovdje da sebi gradim popularnost, nego iz cisto prakticnog razloga: ubijam dosadu i usput provociram ekumensko-papske jeretike koji sebe i dalje nazivaju pravoslavcima.

A ti, zar si toliko neupucen covek da ne znas da je u mnogim anglikanskim "crkvama" sirom svijeta dozvoljeno vjencavanje ljudi sa ljudima i zena sa zenama (ili znas i prija ti :lol: )!

Zar ne znas da anglikanci imaju episkope zene i zene svestenice (ili i ti prizeljkujes ispovijedanje ispod njihovih mantija :lol: )?

Pedere i lezbejke anglikanske "crkve" i njihove kurve biskupine ne smije ni patrijarh uvoditi u pravoslavnu hram: Bog Crkve zabranio, eno ti kanoni pa se uvjeri!

I da u SPC postoji i malo Bozije vlasti, taj vas Pajo odavno bi bio sutiran iz Crkve!

Veci vegetarijanci od pavla su obicni ljudi hidu-djavolje vjere: nikad u zivotu od rodjenja ne jedu meso, niti jedu ikakvu hranu stocnog porijekla. Imaju i jogine koji ne jedu i po 40 dana. Eda li ces reci da su i oni pravoslavni svetitelji?

Hajd' zivio! :drinking:

Zar su svi u anglikanskoj crkvi homoseksualci i svi vjernici isto?
Uvijek će se neka crkva naći da ih vjenčava. Možda za 50-100 godine i pravoslavna crkva to učini.

Po tebi je vegetarijanstvo satanizam?
Vegetarijanstvo pošteđuje živote životinja i predstavlja vid zdravije prehrane, a to je kao loše?

U zapovjestima ne piše NE ubij čovjeka, nego Ne ubij.
I ubijanje biljaka je takođe ubijanje, jer su žive, ali je prihvatljivije.

Ne mogu se oteti utisku u vezi tebe, da si rođen kao musliman, da bi bio pravi zadrti taliban

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uvijek će se neka crkva naći da ih vjenčava. Možda za 50-100 godine i pravoslavna crkva to učini.

Vegetarijanstvo pošteđuje živote životinja i predstavlja vid zdravije prehrane, a to je kao loše?

Ne mogu se oteti utisku u vezi tebe, da si rođen kao musliman, da bi bio pravi zadrti taliban

Nisam rekao da je vegetarijanstvo satanizam, vec da to nije mjerilo necije poboznosti.

Talibani su muslimani i nema nikakve razlike izmedju njih i ostalih muslimana ako im se da potpuna drzavna vlast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
:lol: haha.. Viduša bi bio Hitler da je živio u doba 2.svjetskog, kakav Taliban... a Varnava Musolini :P

elem, i moj deda ima skoro pa 90 godina, a jede meso cijeli život.

ali živi na selu, jede ono što je sam uzgojio i moli se Bogu... mislim da je u tome malo više fora, a manje u jelu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 13:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Avg 2007, 19:27
Ima li moderatora ovdje ljudi, cita li iko ove gluposti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ma koji moderator, od ovog podforuma su i bogovi digli ruke :lol: vele: ne isplati se :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako vam se ovdje ne svidja, imate , brate, cisti ekopravoslavni form pa izvolite:

http://www.pravoslavan.com/forum/

:new-bday:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
:lol: haha.. Viduša bi bio Hitler da je živio u doba 2.svjetskog, kakav Taliban... a Varnava Musolini :P

elem, i moj deda ima skoro pa 90 godina, a jede meso cijeli život.

ali živi na selu, jede ono što je sam uzgojio i moli se Bogu... mislim da je u tome malo više fora, a manje u jelu :D

Zamisli tek da ne jede meso, živio bi 200 godina, provjereno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Citiraj:

Nisam rekao da je vegetarijanstvo satanizam, vec da to nije mjerilo necije poboznosti.

Talibani su muslimani i nema nikakve razlike izmedju njih i ostalih muslimana ako im se da potpuna drzavna vlast.

ključna riječ je "zadrti"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]