dzabaleban je napisao:
Zašto bi pravi vjernik prozivao i upirao prstom u tuđi trn u oku, kad zna da u svom nosi balvan, kojeg ne vidi?
To što neki od vas rade je tipično, da se tako intelektualno izrazim, "nadjebavanje". Imate sve odlike fariseja a optužujete druge da su isti.
To baratanje citatima i faktima vam ne služi ničemu, jer nastupate histerično i hormonski. "tebi ne treba, metadonska terapija.."
Prvo što upada u oči je "
Ja znam,
Ja čito,
Ja držo u rukama"
To ne prolazi kod raje, možda na predizbornim mitinzima.
Pa šta ako je Patrijarh prisustvovao anglikanskoj službi? Ne budi toliki sektaš čovječe. Samo
ja i samo
mi je sektaštvo. Podjećaš me na Bernarda Guia iz "Ime Ruže"
Zašto nam svima nisi podjelio naočale sa kojima možemo vidjeti da su anglikanci vukodlaci sa vampirskim zubima do koljena i da sa satanom lično praktikuju sodomiju svaki dan poslije ručka?
Ne bi da te imenujem, ali uspio si u nečemu. Ujedinio si raju protiv sebe, koliko god imali različita mišljenja.
Vjerujem da ti namjere možda i nisu loše, ali znaš kako kažu za put u pakao i dobre namjere...
P.S. da li je iko primjetio i uzeo u obzir da je Patrijarh Pavle vegetarijanac i da ima 93 godine?
Forza Pavle oleoleole!!!

Ja nisam ovdje da sebi gradim popularnost, nego iz cisto prakticnog razloga: ubijam dosadu i usput provociram ekumensko-papske jeretike koji sebe i dalje nazivaju pravoslavcima.
A ti, zar si toliko neupucen covek da ne znas da je u mnogim anglikanskim "crkvama" sirom svijeta dozvoljeno vjencavanje ljudi sa ljudima i zena sa zenama (ili znas i prija ti

)!
Zar ne znas da anglikanci imaju episkope zene i zene svestenice (ili i ti prizeljkujes ispovijedanje ispod njihovih mantija

)?
Pedere i lezbejke anglikanske "crkve" i njihove kurve biskupine ne smije ni patrijarh uvoditi u pravoslavnu hram: Bog Crkve zabranio, eno ti kanoni pa se uvjeri!
I da u SPC postoji i malo Bozije vlasti, taj vas Pajo odavno bi bio sutiran iz Crkve!
Veci vegetarijanci od pavla su obicni ljudi hidu-djavolje vjere: nikad u zivotu od rodjenja ne jedu meso, niti jedu ikakvu hranu stocnog porijekla. Imaju i jogine koji ne jedu i po 40 dana. Eda li ces reci da su i oni pravoslavni svetitelji?
Hajd' zivio!