Citiraj:
Hrvati imaju od Eduarda (Arsenal), Rakitića (Schalke), odičnog Modrića za kojega se se sada lome Chelsea i Arsenal, Kranjčar briljira u Portsmouthu a Čorluka u Manchester City-u, Olić također odličan u HSV-u .. i da sad dalje ne nabrajam - sve momčadi u top evropskog fudbala. Čak i Chelsea zove Bilića za mjesto trenera, jer je uspio sve te igrače lijepo povezati i napraviti pravi tim, koji je do jučer bio jedini neporaženi tim na kvalifikacijama. Mogu samo da kažem RESPECT i bravo komšije! Navijam za vas ...
ako sam dobro shvatio, portsmaut, mancester siti, hsv su momcadi u vrhu evropskog fudbala? a valesija, inter, mancester junajted to nisu? covjek ovde uvijek moze nesto novo da nauci.
o eduardu je stvarno smijesno pricati kao o nekom igracu. pobogu, covjek igra u arsenalu samo kada venger odmara najbolje igrace. van persi, adebajor i ostali su za klasu bolji igraci od njega. to sto bi covjek, kad gleda hrvatske emisije pomislio da je eduardo bolji od ronaldinja, anrija i mesija zajedno samo govori o opterecenosti hrvata nekakvim svojim 'velicinama'. a sto se corluke i kranjcara tice, budi siguran da za ovog prvog na ostrvu vrlo malo ko zna...
chelsea zove bilica na mjesto trenera???? pobogu, gdje si to procito

. mora da je na mom omiljenom sajtu, gdje se takodje moglo procitati da je 'eduardo najbolji evropski napadac', da bi se (poslije utakmce ajax-dinamo) ipak ispravili i izjavili da je to mario mandzukic
@escon :

jedina neporazena ekipa? mislim da se mora uzeti u obzir da nisu igrali protiv prvog nosioca svoje grupe u gostima, kao i da je njihova grupa bila jedna od laksih. osim ako rusija, izrael, makedonija i estonija nisu bolji od finske, belgije, poljske? tako da se, kao nesto jako dobro, jedino moze uzeti njihova pobjeda protiv engleske kod kuce. jedino je pitanje kakva pobjeda i protiv kakve engleske. a o ostalim jadnostima je sondri vec sve rekao...
no, mora da niste odgledali bas mnogo fudbalskih utakmica u zivotu ako mozete da uzivate u pobjedama od 1:0, bez ikakve igre
no, samo nastavite da ih hvalite, siguran sam da ce vas komsije hrvati pomaziti po glavi i reci vam da ste 'dobri decki'

a vas ce da obaspe toplina, jer ste 'iznad nacionalizma, nepristrasni i realni'
a fantomacane, stvarno si u pravu. recimo, na sp 2006 je bilo pravo uzivanje gledati utakmicu hrvatska-australija. prije utakmice, izjave 'bolji smo, sigurno pobjedjujemo'. onda utakmica zavrsi 2:2, zahvaljujuci svevisnjem hrvati ne izgube, onda malo kuknjave da 'smo bili bolji, imali igru i prilike ali nismo imali srece'. pa onda u studiju dodje osim svabo i mrtav ladan kaze 'ja ne znam o cemu ova gospoda pricaju. mozda nismo gledali istu utakmicu. ja nisam vidio nikakve prilike hrvatske, australija je bila mnogo bolja'
i ako ima jedna stvar na koju se kod njih treba ugledati, to je upravo ono sto ovi 'realni, nepristrasni' nenacionalisti potpuno pogresno shvataju. oni NIKAD nece pljuvati po svojoj reprezentaciji, u javnim emisijama ce im uvijek davati podrsku i pricati da su mnogo bolji nego sto realno jesu, jer tako izvlace i vise od maximuma iz svoje reprezentacije.
a ko od nasih moze da igra maximalno ako zna da, ako pobijede, to ce biti nesto sasvim normalno i ocekivano, a ako izgube, onda ce svakak susa da pljuje po njima i da ih blati...identican slucaj kao sa kosarkaskom reprezentacijom, kao da je jedina svrha postojanja nasih fudbalera da igraju za reprezentaciju i sve pobjedjuju, da bi uveseljavali nas, velike patriote.