banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Braći Islamske vere
PostPoslato: 10 Nov 2007, 20:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Svi ljudi koji veruju u jednog Boga smatram ih braćom jer nam je Otac isti. Avram je imao sa robinjom sina Ismaila koji mu beše prvenac a zatim sa Sarom dobi sina Isaka. Avram otera robinju sa detetom Ismailom ali anđeo Božiji joj reče: ,, Ustani , digni dijete i uzmi ga u naručje; jer ću od njega učiniti velik narod.’’ Prva Mojsijeva 21. 18
Tako od Ismaila nastaše mnogi narodi i većina njih živi po arapskim zemljama.
Drugi sin Isak osta sa ocem i za njega je rečeno sledeće: ,, . . . jer će ti se (govori Avramu) u Isaku sjeme prozvati.’’ Prva Mojsijeva 21. 12
Od Isaka nastaše Izrailjci (Jevreji) i oni se namnožiše tako su ta dva naroda od dva brata i istig oca Avrama.
Bog je dao prednost Isaku nad Ismailom iako je Ismailo bio prvenac jer je Isak dete od zakonite (prve žene).
Ismailova loza (pokolenja) drže otačku veru počev od obrezanja preko vere u proroke do vere u jednog Boga i to čine i danas.
Njihova braća po ocu Avramu dobiše preko Mojsija od Boga deset svetih reči koje Bog svojim prstom ispisa na kamenu a sem njih Mojsije svojom rukom napisa zakon o međuljudskim odnosima i načinu prinošenja žrtava Bogu čega su se striktno morali pridržavati Jevreji. U to doba Bog da bi okušao taj narod koji je izvodio iz Egipatskog ropstva daje im sedmi dan nazvan odmor-šabat da ga praznuju i da tog dana nerade nikakav ropski posao niti skupljaju hranu (manu) koju im je Bog davao svakog dana sem dana odmora rekavši im unapred da tad neće naći manu i da ne izlaze skupljati međutim narod neveran i pored tolikih čuda iziđe da traži manu neverujuću Božijoj reči tako se pokazaše neverni Bogu.
Onih deset svetih reči govore o tome da treba ljubiti Boga pre i iznad svega i da treba ljubiti bližnje ali ni te reči niko nije mogao održati a da ne sagreši jer ni jedan ne beše savršen.
Vekovima se prinosiše životinjske žrtve kako im Bog reče da čine ali i tu se greh umnožavao i sve se više životinja klalo zato Bog preko proroka najavi da mu je dosta tih žrtava jer to što ljudi prinose to je i tako Božije jer nisu imali šta veće prineti zato stiže glas od Boga:
,,I više kazavši: priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grijehe nijesi htio, niti su ti bili ugodni, što se po zakonu prinose.’’ Jevrejima 10. 8
Nešto drugo je Bog spremio još od postanja sveta kako bi trajno očistio grešne ljude koji se kaju za učinjeni greh i to obznanjuje preko proroka Isaije da će se roditi Otkupitelj u kući hleba što se i zbi.
Najavljeni Mesija govori preko proroka pre nego što dođe:
,, Zato ulazeći u svijet govori: žrtava i darova nijesi htio, ali si mi tijelo pripravio. Žrtve i prilozi za grijeh nijesu ti bili ugodni. Tada rekoh: evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju tvoju, Bože.’’ Jevrejima 10. 5-7
Hrist se obraća Bogu da dolazi dole da učini volju svome Bogu a kad je izvršio svoju poslaničku službu rekao je prisutnima da odlazi kod svog Boga i našeg Boga, kod svog Oca i našeg Oca tako je vaše razumevanje po tim pitanjem ispravno. Hrist se u celoj svojoj službi pozivao na Boga oca i na kraju je seo Bogu sa desne strane kao poslušni sin jer mu Bog reče ,,Ja te danas rodih’’
Dakle sad nam je jasno da nam nikakve životinjske žrtve više nije potrebno prinositi jer imamo jednu savršenu , prečistu i bezgrašnu koja nas jednom prinevši se trajno očisti.
Kako nas jedna osoba može očistiti?
Hrist je poslan na to delo jer on dobi telo bezgrešno i ne učini nikakav greh jer je on predstavljao nevino jagnje koje se na žrtvu prinosilo i u njegovoj prečistoj krvi dobismo svi koji verujemo oproštenje i život jer kad se naši stari opravdaše prinetim jagnjetom a kamoli mi pozivajući se na savršenu žrtvu sina Božijeg koji dođe da spasi svet jer to beše Božija volja.
Nastavlja se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 20:48 
Veteran
Veteran

Adam i Eva su imali svoju probu poslušnosti kroz drvo poznanja dobra i zla i pali su u greh a Bog im pre toga reče ako ga ne poslušaju umreće jer je plata za greh smrt. Pa ako bi neko rekao dobro to je Adam zgrešio a zašto svi ostali od tad umiru? Zato što greh uđe kroz jednog čoveka u svet i vlada nad svima.
Kako kroz Adama i Evu uđe greh u sve i od tad svi umiru tako kroz Jehošua-Isusa uđe opravdanje i spasenje u sve koji ga priznaju jer Bog reče da neme drugog imana pod nebom datog ljudima kroz koje bi se mogli spasiti do kroz ime Isusa Hrista jer on položi svoj bezgrešni život za nas grešnike.
Piše,,ko će izvaditi čisto iz nečista?’’ svi ostasmo zatvoreni pod greh a greh je najveća nečistoća ovog sveta i koji to grešnik može sebe očistiti i čime kad lepo kaže da se iz nečista nemože čisto izvaditi?
Zato bog šalje onog što je čist da bi on uzeo naše grehe na sebe i umro a posle tri dana vaskrsao kao što je i kazao unapred da bi mi koji ga verujemo imali život jer je to novi savez Boga sa narodom u krvi Hristovoj.
Postojao je kao što već rekoh savez Boga sa Adamom i Evom ali ga oni ne održaše i taj savez je važio samo za njih jer da je važio i dalje nebi Bog dao drugi savez Noju pa treći savez preko Mojsija i subotu kao probu poslušnosti za Jevreje. Da je i onaj savez sa Mojsijem i Jevrejskim narodom važio i za nas nebi Bog preko Hrista činio novi i savršeni savez sa nama u svojoj krvi
Možemo mi danas nejesti jabuku (koja je plod sa drveta poznanja) i ništa to nama neće značiti a Adamu je mnogo značilo. Možemo mi danas držati subotu i to nas neće spasiti jer da nas je držanje subote moglo spasiti onda Hrist nebi morao doći i postradati za nas jer bi mi držanjem subote zaslužili spasenje a Bog kaže da se spasenje nemože zaslužiti niti svojim delima niti delima zakona već se dobiva blagodaću (besplatno i bezuslovno).
Hrist kad je lečio nije nikog pitao šta je držao i da li je držao već da li veruje i to je sve.
A onaj koji veruje taj se kaje za učinjene prestupe i ispravlja svoj put jer i Hrist reči ,,Idi i ne greči više’’
Predlažem ako postoji dobra volja da pročitate sledeće teme koje objavih na ovom forumu a opširnije govore o nekim pojedinostima vezanim za ovu temu a to su: ,,Kamen’’ ,,Trojstvo’’ ,, 20 glava Otkrivenja’’ ,,Isus Hrist 3 dana u grobu’’ Moji pseudonimi su i Lavić i Blizina.
Onih deset svetih reči(zapovesti) koje Bog zapisa svojim prstom važe trajno ali čovek nije u stanju da ih održi iz prostog razloga što nismo savršeni i on nam služi da vidimo koliko smo grešni i koliko zapravo treba da se popravimo. Zakon je svet dobar i pravedan i umesto da nam bude na život on nam bi na osudu i smrt jer nas osudi svojim tekstom otkrivši nam našu grešnost. Mi treba da držimo taj zakon jer on od nas traži ljubav prema Bogu i čoveku ali kao što rekoh slabi smo i nedorasli u savršenstvu ljubavi da bismo to sve održali pa iako bi čovek sve održao opet se tim zakonom nebi mogao opravdati jer nam je on ogledalo naše duše i moralnosti. Da se tim zakonom moglo opravdati nebi trebale životinjske žrtve prinositi ali one ukazivahu na savršenu žrtvu Hrista u kome smo opravdani u potpunosti pa zar ćemo zato odbaciti zakon o ljubavi prema Bogu i bližnjem? Bože sačuvaj, već ćemo se truditi da pokažemo što veću ljubav i duhovni rast već opravdani u Hristu.
Nastavlja se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 20:49 
Veteran
Veteran

Zašto se od nas traži vera u Hrista?
Avram poverova Bogu i verom spremi svog milog sina Isaka za žrtvu i to mu se uze za poslušnost.
Verom u Božiju reč Noje načini sa domom svojim barku i spremi se za potop i to mu se uze za poslušnost.
Verom u Božiju reč Izrailj pređe kroz rastavljeno more ne pokvasivši nogu a Egipćani se potopiše.
Verom u Boga Job pokaza poslušnost i trpljenje i produžiše mu se godine života.
Verom u Hrista ljudi ozdravljivahu i mrtvi vaskrsoše.
Zato se i od nas traži vera u ono ime koje nam je dato da zbog nas pretrpi smrt iako bezgrešan Isusa Hrista.

Slažem se sa vama da svi tekstovi u Bibliji možda nisu najbolje prevedeni na svim jezicima ali time Biblija ne gubi suštinsku poruku. Nemogu da tvrdim da Rimska vlast ili neke druge nisu tokom vekova dodale neku reč u jevanđeljima ali time ona opet imaju svoju jasnu poruku. Otkrivenje koje Jovan zapisa nije menjano jer se njegova poruka u celosti tek odnedavno obznanila. Vreme nije dozvolilo da vre više vekova doznaju ono što je potrebno za nas zato mi to sad doznajemo i tako Bog sačuva istinu.
Jedan je Bog i vama i nama kako ga god nazivali (Jahve, Alah, Gospod) jer On ima razna imena sve u zavisnosti u kojoj funkciji nam se javlja ali nam je zato ostavio jedno ime kroz koje treba da ga molimo i uslišiće naše molbe a to je ime Jehošue Hrista.
Zato je Otkrivenje pisano za sve ljude na svetu i važi i za vas zato vas molim da to Otkrivenje pažljivo pročitate jer je tekstualno kratko i nosi obilje podataka a ako vam čime mogu pomoći vi pročitajte teme koje objavih a tiču se tih glava iz Otkrivenja pa proverite kroz Bibliju.
Bog kaže da nisu svi deca Avramova koji su po telu već su deca Avramova oni koji imaju veru kao Avram i poslušni su Bogu.
Kao što je prinošenje žrtava izgubilo svoju vrednost jer imamo jednu savršenu koja nas zastupa pred Bogom tako i obrezanje tela koje je bio sastavni deo tog zakona (i Hrist je bio obrezan u osmi dan) ispuni se u Hristu pa nam se od tad traži obrezanje srca što znači ljubav i milost da imamo jedni prema drugima jer je Bog ljubav i rekao je da nesmemo ubijati jer svaki koji ubije čoveka tu će krv Bog tražiti iz ruku ubice i okajaće je.
Svako ko poziva na prolivanje krvi neprijatelj je ljudski i krši Božiju zapovest i takav nije dete Božije.

Drago mi je što se molite Bogu klanjajući jer tako činiše proroci i sve sluge Božije.
Vašu obuću izuvate kad ulazite u hram i time pokazujete svetost molitvenog mesta jer i Mojsije je izuo svoju obuću kad mu se Bog javio.
Telesno ste zdraviji jer nejedete nečistu hranu (svinju) što je dobro i ispravno razumete da se ona sme pojesti samo u slučaju pukog preživljavanja jer je život važniji od hrane ali dok god ima izbora treba činiti po reči napisanoj jer njena poruka i glasi tako.
Neljubite slike niti kipove kao ni napravu za razapinjanje niti im se klanjate što je veoma dobro jer niste idolopoklonici.
Kažem vam da vam je bliže spasenje nego takozvanim hrišćanima koji su to samo na rečima a negiraju i Božije i Hristove reči iako se pozivaju na njih.
Sigurno znate da je Mojsije načinio zmiju od mjedi i okačio na drvo da bi svaki koga ujede zmija pogledavši verom u tu zmiju što visi imao spasenje tako narod vremenom pod uticajem satane načini kult zmije kojoj kadiše i klanjahu se jer promašiše suštinu poruke. Ta se slika i danas ponavlja jer je satanma još uvek na svom delu varanja i obmanjivanja pa im ovog puta poturi da kade slikama i kipovima i krstači i kade im jer poruku ne razumeše. Zmija koju mojsije načini i okači simbolično je predstavljala spasitelja jer će i njega okačiti na krst i svaki koji verom pogleda u njega ima spasenje. Vidite kako im je uho zatvoreno i oči zaslepljene da ne razumeju i ne spase se zato se obraćam vama i predlažem da pročitate Otkrivenje pre nego se ispuni a onda će biti kasno.
Vi bar verujete u proročanstva i od vas očekujem veće razumevanje Biblije nego od takozvanih hrišćana jer je velika većina njih u zabludi. Oni zaboravljaju da čovek nemože napraviti ni jedan korak ako mu Bog ne dozvoli.
Jevreji su zbog idolopokloničkih radnji bili više puta porobljivani da bi se opametili i Srbi su bili dugo porobljeni i više puta kao i Jevreji zbog istih radnji a i danas opet čine dela koja Bog nevoli.

Pozdravljam sve pripadnike Islamske vere i još jednom molim pročitajte Božiju poruku u Otkrivenju na kraju Biblije pa neka bude po volji Božijoj.
Mir vam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 03:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Ne pije vode...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne ubijaj čovjeka u pojam. Potrudio se i bar ne piše satanističke gluposti. Slika
Laviću nastavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 12:07 
Veteran
Veteran

Mnogo tema napisah svima ali ova tema je namenskog karaktera ako ste pripadnici Islamske veroispovesti drago mi je zbog vašeg javljanja jer ste bili korektni u mnogim temama raznih učesnika ne remeteći razgovor niti vređajući bilo koga od učesnika.
Pozdrav Taliji i stiže tema za Vas ,, Razlučivanje'' jer ko traži taj i nalazi.
Uskoro ću u ovoj temi napisati zašto sam je objavio i uputio braći Islamske veroispovesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2007, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Zanimljivo,nema sta!
Samo nije mi jedno jasno:ako je vec kako kazesh islamsko ucenje ispravno i ako ga muslimani uglavnom praktikuju,zasto pozivati njih da prihvate nesto iskrivljeno?Zar nije jednostavnije da ti prihvatish Islam :)
U svakom slucaju podrzavam jedan ekumenski dijalog uz maximalan respect prema drugom i drugachijem 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 00:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Lavicu nastavi....citamo.... :)

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
E sad, čitao sam u Brodskom Kalendaru (to je inače zanimljiva knjižica koja je izlazila svake godine u Slavonskom Brodu, a sadržavala je kulturne i istorijske članke itd. i inače sam iz Slav. Broda) da je u jednom periodu turske vladavine prema pospisu stanovništva 90% stanovništva Slavonskog Broda bilo muslimansko, a Bosanskog Broda 100%.
Poražavajuća činjenice za neke od nas braćo, zar ne?
Ali kad se uzme u obzir da "nestaju principi kada zaškripi" i da je nekad bolje sačuvati glavu onda se i prelazak na vjeru može razumjeti. na kraju krajeva to je lična stvar.
Sjećate se i prava "prve bračne noći" i slično. Moguće je opet da mnogi nisu bili muslimani, ali su se tako izjašnjavali da ne bi izgubili neke povlastice ili ne daj Bože, natovarili si nevolje na vrat.
Elem, pravi hrišćanin, musliman, budista itd će uvijek naći načina da praktikuje svoju vjeru.

Zašto pišem ovo? Riječ "braća" je u pitanju. Jedan lik kojeg poznajem mi je jednom iznio teoriju da su muslimani u stvari najčistiji srbi jer nisu morali davati zvoje žene agama i begovima prve bračne noći. Zanimljivo.

Dalje, poznavajući "duboku religiouznu korjenitost" širokih narodnih masa na ovim prostorima i sistem okretanja kako vjetar duva ko od nas može tvrditi da je čisti pripadnik ovog ili onog naroda.

Čuo sam i teoriju da su srbi do dolaska turaka u bili plav narod, po kosi naravno ne po Hitlerovoj teoriji. Takođe sam čuo da su muslimani iz cazinske krajine najkasnije primili islam i da su se mnogi sjećali krsnih slava koje su slavili njihovi preci.

Ne znam šta vama sve ovo govori, ali ja zaključujem da je vjera zaista stvar ličnog izbora, da smo krvno i kulturološki izmješani, da smo ipak svi, koliko to neko osporavao ili mu se ne sviđalo, ipak, braća i naravno sestre :D

I naravno, j*** nas onaj ko nas sastavi :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Сами римокатолици признају да је по освајању Брода 1541. 40.000 Хрвата кметова прешло на ислам, уз обећање да ће се ослободити кметовског положаја

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
TBPTKO je napisao:
Сами римокатолици признају да је по освајању Брода 1541. 40.000 Хрвата кметова прешло на ислам, уз обећање да ће се ослободити кметовског положаја

Interesantno, a Hrvati kazu da su Muslimani Srbi koji su presli na islam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Споменица самостана Плехан.

Ваљда не би за себе лагали. :P

Како би их онда звали својим цвијећем :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:48 
Veteran
Veteran

Obećao sam da ću reći zašto objavih ovu temu i pod tim naslovom koji nosi pa to sad i činim.
U sedmom mesecu ove godine objavio sam određeni broj tema i želeo sam odustati što i učinih pomislivši ako bude volja Božija i bude trebalo da nastavim sa objavljivanjem drugih tema Bog će mi dati do znanja. Dobijam san u kome ja odlazim na groblje i sa desne strane groblja ispred mene okrenute meni leđima stoje i muške i ženske osobe a bilo ih je oko dvadesetak. Prolazim i stajem ispred njih licem k licu a ispred svakog od njih stoji njihovo obeležje ispred nekog krst ispred nekog samo spomenik ispred nekog islamsko obeležje. Dakle sve grupacije na jednom mestu i bili su svi mrtvi ali su ustali i stoje pitam brku ispred mene koji je bio pripadnik pravoslavne vere visine 175-180cm koliko dugo je ležao mrtav i on je odgovorio i svi su isto vreme bili mrtvi a onda svi zajedno ustali.Poveo sam ih stazom iz groblja a iza njih je stajala nova grupa koja je tek došla i ona treba da umre i da ustane za tačno godinu dana ohrabrio sam ih rekavši: nebojte se ustaćete za tačno godinu dana kao i ovi .
Uz put sam pazio na žice od telefona i od struje koje su išle po stazi kroz groblje pa do grobova da ih ne pokidamo ili pogazimo.
Samo bih se za čas osvrnuo i prokomentarisao san, nigde nema groblja sa više narodnosti izmešano jednih do drugih jer ovde se naime govori o duhovnom mrtvilu u kojem su svi bili (ona grupa) i prihvatajući istinu i verujući Bogu tražili su istinu i našli je zato ustadoše jer poverovaše i nisu više duhovno mrtvi. Posebno mi je drago što sam u toj grupi video i bivše pripadnike Islamske vere jer se vera nedeli na nadodnost već na poslušnost Bogu. Ta prva grupa će u leto sledeće godine biti izvedena iz mrtvila jer su svi oni bili pripadnici raznih verskih grupacija i to odbacili da bi prigrlili istinitu Božiju reč slava Bogu za to i da je samo jedna duša bila spašena vredelo se za nju boriti jer je vrednija od sveg blaga zemaljskog.
Pribeležih ovo mudrima na pouku i razmišljanje a drugima dadoh priliku za podsmeh jer ništa nije tako ravnomerno raspoređeno kao trava i nerazumni ima ih na svim kontinentima jer kad Gospod želi nekog da kazni oduzme mu razum.
Hvala Bogu za svaki dobri dar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:58 
Veteran
Veteran

Mislio sam da ne kažem ali eto reći ću pokazano mi je još jedno veliko klupko zmija (ljudi) koji su umotani u klupko znači imaju zajednicu u mislima i delima to klupko je bilo zaleđeno ali ja sam legao na njih i od moje topline one se otkraviše i pobegoše u raznim pravcima.
Ovde neću komentarisari mislim da je slika jasna i da se to klupko nalazi na internetu jer nesluže svi Bogu i zasad su još uvek spokojni ali ide dan kad će se razbežati misleći da će to uspeti, ali biće pronađeni i . . .

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 19:02 
Veteran
Veteran

Draga braćo i sestre Islamske veroispovesti želeo bih da vam kažem još mnogo toga ali zbog vremena i koje predstoji neću stići sve da vam kažem zato pokušavam bar neke važnije delove da kažem.
Vi verujete da je Isus iz Nazareta prozvani Hristos(Otkupitelj) prorok I tu ste u pravu ali ima nešto veće što takođe trebate znati a to je da je taj isti Isus Arhanđel iliti najveći među anđelima I on im je car ali ni tu nije kraj jer svakako morate znati da je on sin Božiji, znam da će te odmah reći kako piše da Bog nema porod I to je tačno jer se tu misli na telesno potomstvo kao između muža I žene a ovde Isus dođe bez tog odnosa po Duhu Svetom dakle reč koja izađe iz Božijih usta uzima zemaljsko telo I tasko se rađa.
Bog unapred preko proroka najavljuje taj događaj vekovima I kaže u kom mestu će se roditi od devojke koja je iz unapred određšenog kolena rođena.
Bog sve unapred zna I vekovima unapred najavljuje sve važne događaje tako najavi I dolazak Cara koji će trajno vladati u Jerusalimu ali im I reče da imaju određeni rok da se poprave (Jevreji) a ako to ne obave u zadatom roku onda neće Car sesti na presto već će postradati kao žrtveno jagnje da bi otkupio sve ljude koji budu verovali Bogu I priznali tu žrtvu njegovog sina jer od tada više ne vodi Jevreje kao izabranu naciju već svakog pojedinca bez obzira na narodnost I sve ostalo.
Dakle priznavanje Isusa za Otkupitelja je put u spasenje, a zašto?
Zato što kroz prvog čoveka Adama greh uđe u ljude, a kako uđe?
Tako što se genetikom prenose nasledne osobine ali ne samo to već ima još jedna veća stvar a to je svetost Božije reči, jer je Bog rekao ako okuse sa drveta spoznanja sa kojeg im je zabranjeno da jedu tad će zbog prekršene reči morati UMRETI.
Ta reč koju je Bog izgovorio je ne opoziva čak I sa njegove strane lično zbog toga što iz savršenog izlazi samo savršeno pa ako bi savršeno reklo : ,,e sad povlačim ono što sam rekao ‘’ onda time pokazuje ne savršenost.

Božija reč je savršena I smrt bi trajala večito jer nema menjanja te reči zato Bog reče da je od početka imao pripremljeno spasenje jer je znao da će čovek pogrešiti zato je dao svog sina da postrada I svojom smrću plati cenu za prestup Adamov. Kako sad da On može očistiti Adama I sve nas a Adam to nije mogao?
Tako što je On kako reko na početku začet Duhom I nema nasleđeni greh od Adama jer je bezgrešan a svi ostali ljudi grešni zato nismo mogli sami da se očistimo pa da smo svi dali svoje živote na žrtvu nebi vredelo jer iz nas nečistih nemože se izvaditi čisto.
Kad pomenuh žrtvu Bog je rekao ljudima da su grešni I da se njihov greh može očistiti samo žrtvom I prolivenom krvlju te žrtve tako su prinosili životinjske žrtve u znak pokajanja I priznavanja greha koji učiniše I naslediše ali žrtva je mogla biti samo od čistih životinja a vama I nama nije potrebno govoriti šta je čisto jer to I jedemo.

Zašto je ta žrtva morala biti čista (jestiva) zato što je ukazivala na jednu savršenu ljudsku žrtvu koja će biti rođena bez greha što znači biće čista. Bog je spremio telo zemaljsko u kojem će se njegov sin roditi a kasnije mu kaže ,,ja te danas rodih’’ dakle ta izašla reč ogrnuta u zemaljsko telo rođena je kao svaki drugi čovek stim što u sebvi nije imala greha I mogla je otkupiti svojom prečistom krvlju I svojim čistim telom (žrtvom) sve ljude pod uslovom da žele spasenje I prihvate tu krv za svoje očišćenje.

Znači to što kažete da je Isus priznat kao prorok u vašem verovanju to je u redu ali sad bih jednim banalnim primerom uprostio I slikovito prikazao pravo značenje.
Ako imate jednog čoveka koji je završio fakultet I pitate njegove prijatelje ,,koju školsku spremu ima vaš prijatelj’’a oni kažu ,,ima završenu osnovnu školu’’ da li su oni rekli istinu? Naravno da jesu jer je on nju završio.
Pitate druge prijatelje koji ga duže poznaju isto pitanje oni će odgovoriti ,,ima završenu srednju školu’’ I oni su rekli istinu jer je stvarno I nju završio.Zatim pitate njegove stare prijatelje koji su sa njim odrasli isto pitanje a oni će vam reći ,,završio je fakultet’’ I oni su vam rekli istinu, svi su rekli istinu ali ga svi ne poznaju isto.

U ovom primeru vi kažete da ima osnovnu školu a ja tvrdim odnosno Bog kroz Bibliju da ima fakultet.
Zvanje proroka bi bila vrednost osnovne škole, zvanje Arhanđela je srednja škola a zvanje sina Božijeg je fakultet.
Bog kaže po Avramu da će se njegovo seme namnožiti kao peska morskog što ima ali kaže I to da Avram ima decu od sluškinje od koje je Ismailo a od kog su Arapi I skoro svi pripadnici Islamske vere sem njih ima decu I sa zakonitom ženom Sarom od koje su Jevreji I njima daje obećanje nasledstva po blagodati a sluškinjina deca robuju zakonu (običaju) kojim samo pokazuju čije su potomstvo ali time ne stiču spasenje.
Gospod kaže da ne spašava to što će mo se obrezati ili reći da smo od Avrama već treba da imamo I Avramova dela, a koja su to dela?
To je bezpogovorna poslušnost Božijoj reči uz odricanje sebe samoga. Bog reče Avramu da ide I prinese svog jedinca milog sina na žrtvu kojeg dobi u dubokoj starosti I mladić imaše oko 20 godina kad je starac trebao zaklati svoga poslušnog jedinca ali mu Bog kad Avram podiže nož reče da to ne čini jer je hteo da vidi kolika je njegova poslušnost I ljubav prema Bogu, to se I od nas sviju traži.

U istoriji je činjeno više zaveta sa Bogom ali samo je jedan na savršenoj žrtvi I prečistoj krvi I u njemu su sadržana sva predhodna zavetovanja jer je ovaj zadnji savez sveobuhvatan počev od Adama do zadnjeg rođenog na zemlji.
Znam da vam je Amerika simbol zveri I zla tako I Biblija uči. Znam da je još veća zver Rim I od njega počinju sva zla I on je nalogodavac Americi. Ovo nije politika već tekstovi iz Biblije govore da bi smo prepoznali neprijatelje čovečanstva.
Sve ovo navodim da bi uvideli bliskosti I sličnosti u veri pravih hrišćana I Islamske zajednice.
Jevrejska zajednica nije prepoznala svoje pohođenje pre 20 vekova I drži se Mojsija a sličnu grešku čini I Islam držeći se Avrama ne uviđajući da su se I Mojsije I Avram molili Bogu a ne sebi.
Znam da će te reći pa mi se Bogu I molimo, da ali bez vere u Božiju reč I bez vere u Njegovog sina nema nam spasenja jer se nemožemo spasiti svojim delima niti delima zakona već milošću koja nam se nudi kroz savršenu žrtvu a Bog je potvrdi I vaskrsnu.

Ostajte mi budni sa verskim knjigama u rukama I Bogom u srcu ništa vam vera u Hristovu žrtvu neće odmoći već samo pomoći jer ako je Bog s nama ko će protiv nas? Da bi Bog bio s nama moramo I mi biti sa njim.

Mir vam.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 14:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Veliki pozdrav mom bratu lavicu kao i ostalim dobronamernim ljudima :wink:

Evo da iznesem nekoliko zanimljivih ajeta (redaka) iz Kurana:

RECI:O SLEDBENICI KNJIGE,DODJITE DA SE OKUPIMO OKO JEDNE RECHI I NAMA I VAMA ZAJEDNICKE:DA SE NIKOME OSIM ALLAHU(BOGU) NE KLANJAMO,DA NIKOGA NJEMU RAVNIM NE SMATRAMO I DA JEDNI DRUGE PORED ALLAHA (BOGA),BOGOVIMA NE DRŽIMO!PA AKO ONI NE PRISTANU,VI RECITE:BUDITE SVEDOCI DA SMO MI MUSLIMANI!
(Casni Kuran,3:64)

Zatim,

RECITE:MI VERUJEMO U ALLAHA (BOGA) I U ONO STO SE OBJAVLJUJE NAMA,I U ONO STO JE OBJAVLJENO ABRAHAMU,I ISMAELU,I ISHAKU,I JAKUBU,I UNUCIMA,I U ONO STO JE DATO MOJSIJU I ISUSU,I U ONO STO JE DATO VEROVESNICIMA OD GOSPODARA NJIHOVA:MI NE PRAVIMO NIKAKVE RAZLIKE MEDJU NJIMA,I MI SE SAMO NJEMU(BOGU) POKORAVAMO.
(Casni Kuran 2:136)

Zatim,

TO JE RELIGIJA KOJU SU PROPOVEDALI SVI RANIJI POSLANICI.

(Casni Kuran,42:13)

a zatim jako zanimljivo poglavlje o kojem moramo razmisliti.

KAZITE VI MENI:STA CE S VAMA BITI AKO JE KURAN OD ALLAHA (BOGA),A VI U NJEGA NECETE DA VERUJETE,I AKO JE JEDAN OD SINOVA ISRAILOVIH POSVEDOCHIO DA JE KURAN OD ALLAHA KAO STO SU TO KNJIGE PRIJE NJEGA.

(Casni Kuran 46:10)

Kao sto vidimo ISLAM hriscane naziva respektibilnim imenom.SLEDBENICI KNJIGE.
Poznati su govori poslanika Muhammeda koji je znao reci skupinama muslimana:
ONI (HRISCANI) SU VAM NAJBLIZI!
No,glavna doktrinarna razlika je u tome sto ISLAM ne prihvata trojstvo tj,ne prihvata status Hrista kao Bozijeg sina,vec ga smatra odabranim poslanikom-covjekom cime se ne narushava JEDNOCA I JEDINSTVENOST BOZIJA.
Pored doktrinarnih propusta o jedinstvenosti Jednog Istinskog Boga(Allaha) tu je pitanje posvecivanja svestenstva.ISLAM ne priznaje SVESTENSTVO!
Islam ni na koji nachin nije privatizovan a komunikacija s Bogom je DIREKTNO omogucena svakom kroz salat-namaz (klanjanje-molitvom) odnosno Dovom (licnim,skrushenim obracanjem Stvoritelju).

Nastavlja se...

Svako dobro :wink:

Vrh

Tema posta: Ne pije vode
PostPoslato: 05 Feb 2008, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
lavić je napisao:
Draga braćo i sestre Islamske veroispovesti želeo bih da vam kažem još mnogo toga ali zbog vremena i koje predstoji neću stići sve da vam kažem zato pokušavam bar neke važnije delove da kažem.
Vi verujete da je Isus iz Nazareta prozvani Hristos(Otkupitelj) prorok I tu ste u pravu ali ima nešto veće što takođe trebate znati a to je da je taj isti Isus Arhanđel iliti najveći među anđelima I on im je car ali ni tu nije kraj jer svakako morate znati da je on sin Božiji, znam da će te odmah reći kako piše da Bog nema porod I to je tačno jer se tu misli na telesno potomstvo kao između muža I žene a ovde Isus dođe bez tog odnosa po Duhu Svetom dakle reč koja izađe iz Božijih usta uzima zemaljsko telo I tasko se rađa.
Bog unapred preko proroka najavljuje taj događaj vekovima I kaže u kom mestu će se roditi od devojke koja je iz unapred određšenog kolena rođena.
Bog sve unapred zna I vekovima unapred najavljuje sve važne događaje tako najavi I dolazak Cara koji će trajno vladati u Jerusalimu ali im I reče da imaju određeni rok da se poprave (Jevreji) a ako to ne obave u zadatom roku onda neće Car sesti na presto već će postradati kao žrtveno jagnje da bi otkupio sve ljude koji budu verovali Bogu I priznali tu žrtvu njegovog sina jer od tada više ne vodi Jevreje kao izabranu naciju već svakog pojedinca bez obzira na narodnost I sve ostalo.
Dakle priznavanje Isusa za Otkupitelja je put u spasenje, a zašto?
Zato što kroz prvog čoveka Adama greh uđe u ljude, a kako uđe?
Tako što se genetikom prenose nasledne osobine ali ne samo to već ima još jedna veća stvar a to je svetost Božije reči, jer je Bog rekao ako okuse sa drveta spoznanja sa kojeg im je zabranjeno da jedu tad će zbog prekršene reči morati UMRETI.
Ta reč koju je Bog izgovorio je ne opoziva čak I sa njegove strane lično zbog toga što iz savršenog izlazi samo savršeno pa ako bi savršeno reklo : ,,e sad povlačim ono što sam rekao ‘’ onda time pokazuje ne savršenost.

Božija reč je savršena I smrt bi trajala večito jer nema menjanja te reči zato Bog reče da je od početka imao pripremljeno spasenje jer je znao da će čovek pogrešiti zato je dao svog sina da postrada I svojom smrću plati cenu za prestup Adamov. Kako sad da On može očistiti Adama I sve nas a Adam to nije mogao?
Tako što je On kako reko na početku začet Duhom I nema nasleđeni greh od Adama jer je bezgrešan a svi ostali ljudi grešni zato nismo mogli sami da se očistimo pa da smo svi dali svoje živote na žrtvu nebi vredelo jer iz nas nečistih nemože se izvaditi čisto.
Kad pomenuh žrtvu Bog je rekao ljudima da su grešni I da se njihov greh može očistiti samo žrtvom I prolivenom krvlju te žrtve tako su prinosili životinjske žrtve u znak pokajanja I priznavanja greha koji učiniše I naslediše ali žrtva je mogla biti samo od čistih životinja a vama I nama nije potrebno govoriti šta je čisto jer to I jedemo.
...
itd...

Gledaj, ostajem pri svome i bio sam potpuno ozbiljan u svom proslom postu. Muslimani ne mogu gledati na Boga na takav nacin. Jednostavno nije dozvoljeno i si ako si ikad otvorio Kuran morao primjetiti odmah nakon par stranica.

Dakle, u Islamu nema sljedeceg:

- Bozijeg sina na bilo kakav nacin vec samo jedan covjek ravan Muhammedu, bio on najavljen ili ne.
- Isus nije ubijen na krstu "jer vam se pricinilo". Bog ne bi dao svog slugu da ga nevjernici ubiju na takav nacin.
- Nema svetog duha jer sveti duh bijase Gabrijel koji se klanja Bogu jednako drugima.
- nema naslijedjenog grijeha, nema otkupa. Svi se radjaju bezgresni i svoje grijehe sakupljaju na ovom svijetu.

Posto Muslimani na Kuran ne gledaju kao na kvantnu mehaniku gdje moze biti i ovako i onako vec kao na jednu i samo jednu apsolutnu istinu, gdje otprlike na svakih par stranica stoji jedna od ovih stvari koje sam naveo pod crticama, sve sto ti zelis da se "shvati" se smatra bogohuljenjem. Iz svih tih razloga zato i iz samog tog razloga zato... ne pije ti vode druze... ne pije vode, ne pije vode... i po milioniti put: ne pije vode.

!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ех, Вулгарис, јеси неки...што му рушиш Сњешка...пусти човјека кад воли... :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
Interesantno, a Hrvati kazu da su Muslimani Srbi koji su presli na islam

Pa to i jeste tacno....100%!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 15:58 
Početnik