banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 06:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A zasto ne bi mogla biti. To sto je kod nas sve zivo namesteno ne mora da znaci da je i u svetu. Ipak je ulog preveliki da bi se kockali sa time

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 13:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Upravo to, izbacivanje McLarena iz F1 je vjerovatno prevelik ulog!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Sondri je napisao:
Ljudi jel vi još uvijek vjerujete da je sve to slučajnost???

Наравно да није. Цијели спорт је намјештаљка, па тако и Ф1. Све се врти око пара и капак...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šumaher hvali Kimija

Sedmostruki šampion sveta Mihael Šumaher je čestitao Kimiju Raikonenu na osvajanju titule za Ferari.

"Kakav neverovatan završetak, kakav uzbudljiv finiš," rekao je Šumaher u izjavi na svom sajtu.

"Bio sam tako srećan da vidim Kimija i Felipea kako kao vodeći prelaze ciljnu liniju. Uvek sam verovao da nikad ne treba da se predate i da uvek treba nastaviti sa borbom čak iako su vam šanse minimalne."

"Čestitke Kimiju i svim našim momcima - bila je to sjajna predstava."

Šumaher kaže da žali što nije bio uživo u Brazilu.

"Jedini nesrećan deo je što ja lično nisam bio tamo, voleo bih da sam proslavio sa svima njima. Ali nadoknadićemo to vrlo brzo, i veoma se radujem tome."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

HAMILTON NIJE KRIV ZA PROBLEM S MJENJAČEM

Nakon nekontroliranog širenja glasina kako je Lewis Hamilton sam prouzročio kvar na mjenjaču tijekom V.N. Brazila, McLaren je demantirao netočna nagađanja.

Po završetku posljednje ovosezonske utrke na Interlagosu, u paddocku su se proširile glasine koje su tvrdile da je privremeni kvar na mjenjaču prouzročio Hamilton nakon pritiska na pogrešno dugme na upravljaču. Kanadske novine La presse otišle su korak dalje i objavile Britančevo priznanje pogreške, no McLarenova momčad je vrlo brzo demantirala netočne informacije inzistirajući da mladi novak nije odgovoran za nastali kvar.

"Možemo potvrditi da je privremeni problem s mijenjanjem brzina, s kojim se Hamilton suočio u osmom krugu brazilskog Grand Prixa, nastao zbog greške na mjenjaču koji je trenutno odabrao neutralnu brzinu," izjavila je glasnogovornica momčadi iz Wokinga. "Nastali problem nije bio posljedica pritiska pogrešnog dugmeta na Lewisovom upravljaču."

Glavni izvršni direktor McLarena, Martin Whitmarsh, također je demantirao nagađanja o ljudskoj pogrešci te je dodao kako je problem najvjerojatnije uzrokovala pogreška na hidrauličkom ventilu.

"Bilo je riječ o problemu s mjenjačem, koji je prisilno otišao u neutralnu brzinu, a kojeg je u funkciju vratilo mijenjanje u niži stupanj prijenosa. Možda se radilo o mehaničkom problemu, ali sumnjamo," rekao je Whitmarsh u razgovoru s britanskim Autosportom. "Da je u pitanju bio mehanički problem, onda se ne bi samo od sebe popravilo. Možda se radilo o elektroničkom softveru - ali ne postoje nikakvi dokazi u analizi koji bi to potvrdili. Možda je problem bio senzor - ali opet, ne postoje nikakvi dokazi u podatkovnim zapisima.

Stoga, čini se da je valjak koji mijenja brzine izmakao kontroli - i kontroli vozača - i za to je vjerojatno kriva hidraulika."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 00:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
ama daj premlad je on da osvoji ,koristili su sve protiv njega samo da ne bude tako :) hehe
po meni je on zasluzio da osvoji titulu !!!Ali sta ces inace navijam za Kimija iako je presao u ferrari :) njega volim kao vozaca ali ako tim vise voli mclaren tako da ne znam sta da kazem vise bi volio da je hamilton osvojio ali sta ces vazno je da nije alosno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Glasine o Rozbergu ne miruju

Šefovi u Vilijamsu kažu da ne razmišljaju o tome da dopuste Niku Rozbergu da pređe u Meklaren.

Na ovome insistira suvlasnik Vilijamsa Patrik Hed, koji je pričao o rastećoj spekulaciji da bi Rozberg bio idealna zamena za Fernanda Alonsa u Meklarenu sledeće godine.

"Ne mislim da bi Rozbergov odlazak predstavljao smrt za tim, jer smo mi konkurentna snaga, ali sigurno bi bilo teško dok ne nađemo nekog ko bi mogao da zameni Nika."

"Ali o ovome ni Frenk Vilijams ni ja čak ni ne razmišljamo," kaže Hed.

Pre ovoga je Mika Hakinen rekao tokom VN Brazila da bi Rozberg bio sjajan vozač za Meklaren, jer je vrlo malo verovatno da će Fernando Alonso ostati u Meklarenu i sledeće godine.

Alonsova budućnost će biti odlučena u sledeće dve nedelje

Sudbina vozača Meklarena i dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa biće rešena u dve nedelje, kaže šef Meklarena Ron Denis.

Alonso, šampion iz 2005. i 2006., imao je kontroverznu sezonu u Meklarenu posle dolaska iz Renoa, i tokom velikog dela sezone bio je u svađi sa šefom Ronom Denisom, i očekuje se da napusti Meklaren.

"Problem vozača je problem za koji smo vam u kontinuitetu govorili da će biti rešen na kraju sezone, i biće rešen u naredne dve nedelje."

"Možemo vam reći da smo mi dali svoje mišljenje o ovome, ali ga ne možemo podeliti sa vama. Osećamo da imamo prilično jasnu sliku budućnosti, ali još ni o čemu nismo razgovarali u detaljima."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
FIA je danas potvrdila službeni kalendar za 2008., a koji uključuje i noćnu trku na novoj uličnoj stazi u Singapuru.

Službeni kalendar za 2008:

16.03.2008. VN Australije
23.03.2008. VN Malezije
06.04.2008.VN Bahraina
27.04.2008.VN Španjolske
11.05.2008VN Turske
25.05.2008.VN Monaka
08.06.2008.VN Kanade
22.06.2008.VN Francuske
06.07.2008.VN Velike Britanije
20.07.2008.VN Njemačke
03.08.2008.VN Mađarske
24.08.2008.VN Europe
07.09.2008.VN Belgije
14.09.2008.VN Italije
28.09.2008.VN Singapura (noćna utrka)
12.10.2008.VN Japana
19.10.2008.VN Kine
02.11.2008.VN Brazila

FIA je danas objavila da će postojeće restrikcije na razvoju motora vrijediti još deset godina. I to počevši od 2008. Tu je odluku danas prihvatio Svjetski motosportski savjet.

"Počevši od 2008., u periodu od narednih 10 godina na snazi će biti totalno zamrzavanje razvoja motora." stoji u saopstenju kojeg je izdala FIA.
"Promjena se može napraviti za pet godina, ali samo u slučaju jednoglasnog koncenzusa svih strana uz dvogodišnje prethodno saopstenje namjere."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 07:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
Sondri je napisao:
Ljudi jel vi još uvijek vjerujete da je sve to slučajnost???

Znas sta. Previse ljudi bi to moralo znati u slucaju da je 'namjestaljka'.
Od vozaca McLarena, bar Hamiltonvog glavnog mehanicara, naravno vodecih ljudi oba tima Ferrari/McLaren, ne bi se to moglo 'sacuvati' kao tajna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 07:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Namjestili su konstruktore Ferrariu,a za ovu gresku sa mjenjacem nisu mogli nikako.Mada u sustini McLaren je pogrijesio jos u Kini kada se titula mogla rijesiti.Zeznuli su se sto su Hamiltona pozvali kasno u box,kada su mu gume vec bile otisle.Ima vremena za njega,kao sto i sam kaze.
Samo da Alonsa "utrpaju" nekom drugom,i idemo po titulu iduce godine 8)

Mislim da ce glavna borba biti izmedju Hamiltona i Raikkonena,ostali ce biti u sjeni ove dvojice vozaca.

P.S
Bice zanimljiva ova nocna trka,samo da ne nestane struje na stazi :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 07:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mr.Speed je napisao:
Namjestili su konstruktore Ferrariu

Nisu namjestili nego je McLarenu dokazana krivica u spijunskoj aferi.
Zato su im bodovi oduzeti, imali su srece da su vozacima dopustili da sacuvaju bodove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 08:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
.Cave. je napisao:
Mr.Speed je napisao:

Zato su im bodovi oduzeti, imali su srece da su vozacima dopustili da sacuvaju bodove.

Nista oni nisu dokazali vec donijeli presudu na osnovu indicija.nista od tih podataka nije upotrebljeno na bolidu.evo ja imam te "tajne" koje je greskom FIA postavila na site-u u transkriptu sjednice :lol: sada svi timovi imaju podatke.Da li ce sada FIA kazniti sve timove, bez obzira jesu li ih upotrijebiti ili ne? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Info je napisao:
Glasine o Rozbergu ne miruju
"Ne mislim da bi Rozbergov odlazak predstavljao smrt za tim, jer smo mi konkurentna snaga, ali sigurno bi bilo teško dok ne nađemo nekog ko bi mogao da zameni Nika."

Ma jok. Imaju oni Nakajimu. U prvoj svojoj F1 utrci, napravio je dobar bilans: Dvojicu mehaničara poslao u bolnicu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma nebitno koga će McLaren da dovede. Imaju jednog mladog i perspektivnog vozača. Drugi bi bio potreban da se bori za tim tj. konstruktorske bodove.

S obzirom da ćemo imati 5 timova (Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, ProDrive) sledeće godine koji imaju velike šanse da uzmu titulu, mislim da će sezona biti više nego odlična.

.Cave. je napisao:
Mr.Speed je napisao:

Vidi se ''pravi poznavalac F1'' :roll: :roll: :roll: :roll:

Šta je dokazano??? Ništa.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:

Ja, kaznili ih onako "iz cista mira" a jedan Mercedes sve to gledao i nije reagovao. jos im UZELI TITULU konstruktora.

Oni su kaznjenji da su bili u posjedu tajnih dokumenata Ferrarija i to je valjda jasno.
Zasto se R.Dennis nije zalio?

Cuj kaznjeni bez dokaza cccccc........

P.S. a ne bih se sada takmicio ko vise poznaje F1, nije tema!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

.Cave. je napisao:
DELLBOY je napisao:

Ja, kaznili ih onako "iz cista mira" a jedan Mercedes sve to gledao i nije reagovao. jos im UZELI TITULU konstruktora.

Oni su kaznjenji da su bili u posjedu tajnih dokumenata Ferrarija i to je valjda jasno.

Koliko je meni poznato kažnjeni su na osnovu INDICIJA.

Zašto McLaren nije uložio žalbu???

Pa jednostavan razlog. On će te pare vratiti za manje od godinu dana.
Da je uložio žalbu, još bi mogao da dobije rigorozniju kaznu, a to je izbacivanje iz F1 na godinu dve, što finansijski gledano znači zatvaranje firme.

Valjda kao ''odličan poznavalac F1'' bi ovo trebao da znaš. :wink:

Ovako lupaš ko.... :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
.Cave. je napisao:
DELLBOY je napisao:

Koliko je meni poznato kažnjeni su na osnovu INDICIJA.

Zašto McLaren nije uložio žalbu???

Pa jednostavan razlog. On će te pare vratiti za manje od godinu dana.
Da je uložio žalbu, još bi mogao da dobije rigorozniju kaznu, a to je izbacivanje iz F1 na godinu dve, što finansijski gledano znači zatvaranje firme.

Valjda kao ''odličan poznavalac F1'' bi ovo trebao da znaš. :wink:

Ovako lupaš ko.... :roll: :roll: :roll: :roll:

Prvo nemozes biti kaznjen na osnovu indicija, to pravo ne priznaje (nemogu da vjerujem da mozes tako nesto reci).

Drugo tim koji je kaznjen je McLaren-Mercedes.
Rigoroznija kazna kazes, pa ako si nevin ne predajes se tako lako, pogotovo ako iza sebe imas jedanu kompaniju kao sto je Mercedes.
Kaznjeni sa 100 miliona (znam da ce platiti malo vise od pola od te sume), najveca kazna u istoriji sporta, plus UGLED Mclarena i Mercedesa i oni su samo presli preko toga :-?

Trece, nigdje nisam rekao sam "odlican poznavalac F1" ti si rekao da "sam pravi poznavalac" (ironicno naravno) iako NEMAS POJIMA S KIM PRICAS, to valjda dovoljno govori o tvojoj 'kulturi DISKUTOVANJA' s ljudima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
daj Vas dvojica......nemojte i ovdje na ovoj temi........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa neznam stvarno sta je ovo, napisah par rijeci, "pojedinci a ovaj DELLBOY odmah skace za vrat. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nebitno.

Šutaš se floskulama koje su ne utemeljene.

Ne znam za tebe, al eto ja npr poštujem Mladena Jergovića (nadam se da znaš ko je on) kao izvrsnog poznavaoca svega što se tiče Formula 1 takmičenja.

Par isječaka vezano za aferu Ferrari - McLaren Jergović

Citiraj:
Žalbena afera sada ide na Apelacioni sud FIA-e, nakon što se Ferrari žalio na jednoglasnu odluku Svjetskog vijeća koje je proglasilo da je Mclaren kriv, ali ga zbog nedostatka dokaza nije kaznilo. Ferrari se sada žali da oni nisu imali dovoljno prilike iznijeti svoje viđenje stvari, a Mosley je onda odlučio da im se mora omogućiti mogućnost žalbe. Rasplet se očekuje negdje krajem ovog mjeseca. Teško je u ovom trenutku reći što se može očekivati, obzirom na krajnju nekonzistentnost FIA-e i njihovog gazde.

Citiraj:
McLaren je proglašen krivim jer je njihov zaposlenik imao tuđe dokumente, ali nije kažnjen jer nije dokazano da se tim dokumentima okoristio. Moje je mišljenje da FIA-ino vijeće nije trebalo proglasiti McLaren krivim, ako ga nije namjeravalo kazniti. To mislim i zbog toga jer mislim da McLaren ne može biti kriv za ludost jednog svog (nezadovoljnog) zaposlenika.

Citiraj:
Ja samo znam da Ecclestone želi da se cijela ova farsa što prije završi jer mu krade vrijednost Formule 1. Po meni, najveći klaun je Mosley jer se silom želi uvući i Ferrariju i talijanskim novinarima, prema kojima je uvijek bio slab.
Jedno je sigurno: ukoliko sad otmu bodove McLarenovim vozačima, Formulu 1 iduće godine gledat će 50 % manje ljudi u svijetu, a tkogod postane svjetski prvak uvijek će biti obilježen kao netko tko je osvojio naslov, ali u takvim okolnostima i takvoj sezoni. Ukratko, katastrofa i za McLaren i za Ferrari i za svih preostalih 10 ekipa (uključujući i Prodrive).

Citiraj:
Ron Dennis je über-pošten i pravocrtan, ali je čovjek koji će vas ostaviti ošamućenim i na rubu života svojim predavanjima o tome što je ispravno a što nije. Znam to iz osobnog iskustva.

Citiraj:
Briatore je lukavac koji zna što treba reći kako bi to izgledalo uvjerljivo. To je ono što ja zovem uvlačenjem javnosti. Uvjeravam vas da raspoređivanje mase auta nije klučna stvar za njegovo dobro funkcioniranje. Raspoređivanje mase je nešto što su, u svim mogućim varijantama, simulirali i njegov Renault i sve druge ekipe, ne bi li došli do istih razina trošenja guma kao i Ferrari. Stvar je puno, puno kompleksnija, kao i današnja aerodinamika u Formuli 1.
O tim stvarima Briatore, jasno, nema pojma, ali vrlo dobro zna da bi diskvalifikacija McLarena njemu i njegovoj ekipi donijela sedam milijuna dolara, za treće mjesto među konstruktorima, radije nego za četvrto.
Ej, sedam milijuna dolara! Njegovo je trtljanje toliko prozirno da to skoro boli.
Ponavljam još jednom: McLaren će biti nevin dok se ne ustanovi da su stvarno ukrali te podatke i upotrijebili ih u konstrukciji svojeg auta. Tada ću i ja reći da zaslužuju kaznu. A prije toga, posljednja osoba na svijetu koju ću slušati u vezi s ovim je Flavio Briatore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ecclestone i Lauda: Dennis je uzeo naslov Hamiltonu!
Šef natjecanja Formule 1 i bivša vozačka legenda okrivili su izravno prvog McLarenova čovjeka da je gurnuo naslov u ruke suparnicima.

"Ron Dennis svojim je postupcima poklonio naslov Räikkönenu i Ferrariju", uskliknuo je Bernie Ecclestone, a izjavu su prenijeli u Daily Mirroru.

Britanca strahovito smeta što je standardnu strategiju od dva zaustavljanja u boksu Ron Dennis bezvezno zamijenio trostrukim zaustavljanjem, pa je, kako kažu u Mirroru, “titula umjesto atraktivnoj mladoj zvijezdi otišla Fincu koji ne zna složiti dvosložnu rečenicu”.

"Da nije pozivao Hamiltona u boks zbog smiješno malo natočenog goriva i montiranih mekih guma, dečko bi osvojio naslov. Izgubio je zaustavljanjima 25 sekundi. Da je izgubio 15, Hamilton bi na cilj stigao četvrti i bio bi svjetski prvak. Žalim Lewisa nakon tolikih sjajnih predstava ove godine. Što je, tu je, prvak je Räikkönen. Nadam se samo da će početi govoriti više", izjavio je Ecclestone razotkrivši se kao žešći Hamiltonov navijač.

Računica pokazuje da je Hamilton nakon problema s mjenjačem za vodećim Massom u sljedećem krugu zaostajao 40 sekundi. Na kraju utrke razlika između prvog Finca i petoplasiranog (mjesto koje je nosilo Hamiltonu naslov) bila je 71 sekundu, a između prvoga i četvrtoplasiranog 63 sekunde. Sve to skupa znači da je Ron Dennis negdje izgubio više od pola minute.

"Ron je izjavio kako je dodatno zaustavljanje priskrbilo Hamiltonu deset sekundi viška, ali to nije ispalo dovoljno. I meni se čini da bi mu dvostruko zaustavljanje donijelo bolje vrijeme. Morali bismo preciznije analizirati vremena, no od oka mi se čini da Dennisu negdje nedostaje dvadesetak sekundi. Ako se ne varam, onda ispada da su u McLarenu doista uprskali", izjavio je Niki Lauda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]