Ma nebitno.
Šutaš se floskulama koje su ne utemeljene.
Ne znam za tebe, al eto ja npr poštujem Mladena Jergovića (nadam se da znaš ko je on) kao izvrsnog poznavaoca svega što se tiče Formula 1 takmičenja.
Par isječaka vezano za aferu Ferrari - McLaren Jergović
Citiraj:
Žalbena afera sada ide na Apelacioni sud FIA-e, nakon što se Ferrari žalio na jednoglasnu odluku Svjetskog vijeća koje je proglasilo da je Mclaren kriv, ali ga zbog nedostatka dokaza nije kaznilo. Ferrari se sada žali da oni nisu imali dovoljno prilike iznijeti svoje viđenje stvari, a Mosley je onda odlučio da im se mora omogućiti mogućnost žalbe. Rasplet se očekuje negdje krajem ovog mjeseca. Teško je u ovom trenutku reći što se može očekivati, obzirom na krajnju nekonzistentnost FIA-e i njihovog gazde.
Citiraj:
McLaren je proglašen krivim jer je njihov zaposlenik imao tuđe dokumente, ali nije kažnjen jer nije dokazano da se tim dokumentima okoristio. Moje je mišljenje da FIA-ino vijeće nije trebalo proglasiti McLaren krivim, ako ga nije namjeravalo kazniti. To mislim i zbog toga jer mislim da McLaren ne može biti kriv za ludost jednog svog (nezadovoljnog) zaposlenika.
Citiraj:
Ja samo znam da Ecclestone želi da se cijela ova farsa što prije završi jer mu krade vrijednost Formule 1. Po meni, najveći klaun je Mosley jer se silom želi uvući i Ferrariju i talijanskim novinarima, prema kojima je uvijek bio slab.
Jedno je sigurno: ukoliko sad otmu bodove McLarenovim vozačima, Formulu 1 iduće godine gledat će 50 % manje ljudi u svijetu, a tkogod postane svjetski prvak uvijek će biti obilježen kao netko tko je osvojio naslov, ali u takvim okolnostima i takvoj sezoni. Ukratko, katastrofa i za McLaren i za Ferrari i za svih preostalih 10 ekipa (uključujući i Prodrive).
Citiraj:
Ron Dennis je über-pošten i pravocrtan, ali je čovjek koji će vas ostaviti ošamućenim i na rubu života svojim predavanjima o tome što je ispravno a što nije. Znam to iz osobnog iskustva.
Citiraj:
Briatore je lukavac koji zna što treba reći kako bi to izgledalo uvjerljivo. To je ono što ja zovem uvlačenjem javnosti. Uvjeravam vas da raspoređivanje mase auta nije klučna stvar za njegovo dobro funkcioniranje. Raspoređivanje mase je nešto što su, u svim mogućim varijantama, simulirali i njegov Renault i sve druge ekipe, ne bi li došli do istih razina trošenja guma kao i Ferrari. Stvar je puno, puno kompleksnija, kao i današnja aerodinamika u Formuli 1.
O tim stvarima Briatore, jasno, nema pojma, ali vrlo dobro zna da bi diskvalifikacija McLarena njemu i njegovoj ekipi donijela sedam milijuna dolara, za treće mjesto među konstruktorima, radije nego za četvrto.
Ej, sedam milijuna dolara! Njegovo je trtljanje toliko prozirno da to skoro boli.
Ponavljam još jednom: McLaren će biti nevin dok se ne ustanovi da su stvarno ukrali te podatke i upotrijebili ih u konstrukciji svojeg auta. Tada ću i ja reći da zaslužuju kaznu. A prije toga, posljednja osoba na svijetu koju ću slušati u vezi s ovim je Flavio Briatore.