banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Triad je napisao:
Jedini moment u kom sam pored toga svjestan sna ili POSTAO svjestan

Eh da, zaboravih za ovo reći, prije dve noći sam u jednom trenutku postao svjestan da sanjam, čak sam se u tom trenutku nešto pitao zbog toga. Zna mi se desiti da postanem svjestan da je to san ali nisam uspijevao da uzmem potpunu kontrolu nad snom kao što se kaže u teoretisanju oko lucidnih snova. Obično je svjesnost privremena i onda se opet izgubi a san se nastavi nekim svojim tokom.

Triad je napisao:
Daleko manje vjerujem u sve sto pise okolo po mrezi nego jednoj jedinoj osobi kojoj u stvari vjerujem a to sam ja. Tako da ako neko kaze nesto sto moze a ne mora biti istina pogotovo ako se ima mogucnosti provjeriti, to provjerim, ako iziskuje istrajnost, istrajacu ali ne bez debelog osnova i razloga...

Slažem se, samo bih skrenuo pažnju da ako doživiš nešto drugačije od nekog drugog ne znači da on nije u pravu, već je možda samo imao drugačije iskustvo. Npr. ako nekom ne pali jedna tehnika za AP a upali mu neka druga ne znači da drugima nije upalila prva i da je ona ne ispravna. Ili ako neko kaže da se stalno projektuje kroz solarni pleksus a drugi "izleti" kroz "treće oko" ne znači da je onaj prvi lagao već je samo imao drugačije iskustvo. Čitao sam da se projekcije mogu izvesti kroz bilo koju čakru, ali valjda najčešće ide kroz solarni pleksus i treće oko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 22:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
Zna mi se desiti da postanem svjestan da je to san ali nisam uspijevao da uzmem potpunu kontrolu nad snom kao što se kaže u teoretisanju oko lucidnih snova.

Koja bi bila razlika da si imao potpunu kontrolu nad snom, osim samo privremene? Kako bi na taj nacin postao povezaniji sa astralom, nego ovako? To bi ti dalo vecu mogucnost da se prebacis tamo?

Usput, bilo bi dobro kada biste ostavili par novih linkova ka ovom, sto se tice REM stanja, flow stanja i slicnog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
FLASH je napisao:
Vader je napisao:
Zna mi se desiti da postanem svjestan da je to san ali nisam uspijevao da uzmem potpunu kontrolu nad snom kao što se kaže u teoretisanju oko lucidnih snova.

Koja bi bila razlika da si imao potpunu kontrolu nad snom, osim samo privremene? Kako bi na taj nacin postao povezaniji sa astralom, nego ovako? To bi ti dalo vecu mogucnost da se prebacis tamo?

jedan moj poznanik kaže da se dvoje ljudi mogu, preko lucidnih snova, ako su uvježbani, dogovoriti da se nađu u snu.. dogovore dan i sat ... to nešto umjesto msn mesindžera za ove udaljene :lol: :lol:

:-? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
procitah uslovno receno cijelu temu....

to sto ljudi ne mogu shvatiti neke dijelove svoje "podsvijesti" koja dolazi do izrazaja u snovima - ne znaci da moraju ispredati neke teorije, tehnike, magije, vjere ili bilo sta slicno ....
ali oni to rade - i rezultat je OVO. :fadein:

interesuje me da li vi ikada spavate normalno ? (onako ljudski da se odmorite i da ne ocekujete iz svakog ugla u snu neku "astralnu projekciju" il sta vec)

btw mnogo puta u zivotu mi se desilo da sa bila svjesna da sanjam (skoro uvijek je tako) pa onda, sanjala sam i znam da sanjam a u samom tom snu takodje spavam i sanjam, desavalo se da se trznem neobjasnjivo iz sna, da ne mogu da se pomjerim nekoliko trenutaka nakon istog i sl i sl i sl... (vidjeh ovde navode takvih "dogadjaja" koji su nesto jako puno bitni :-? )

ne pridajem tome nikakav poseban znacaj - to je jednostavno tako - ljudska dusha je viseslojna, puna svega i svacega, i svakakvih unutrasnjih i spoljasnjih uticaja i tu nema nista cudno i strasno kao povod za "mistifikovanje" istog....

POJEDNOSTAVITI ne zakomplikovati - puno bolji put :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2007, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Koja bi bila razlika da si imao potpunu kontrolu nad snom, osim samo privremene?

Nisam se bavio lucidnim snovima ali valjda možeš sve sam kreirati, okruženje, događaje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2007, 01:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
@Triad ipak se prilično udaljismo od teme, pa da ti odgovorim, ukratko.

Sjećam se Hwarang priče, ne znam šta da kažem sem da je lik stvarno ostavljao utisak totalne iskrenosti, postoji još masa konceptualno sličnih stvari koje se pišu na onom forumu (npr. onaj tipus što se prije par dana pojavio sa onom Krišna-pričom :oops: , znači kontovi a-la Superzona na kvadrat); meni je najgotivnija i najljepša bila priča onog Formica-e što je proputovao astral uzduži poprijeko (topik "područje između života"), e sad, da li je on to stvarno doživio ili se isprepisivao iz teozofske i slične literature, to samo on zna... ali čovjek stvarno zvuči iskreno.

(Pomenuo si K. Turner, stvarno nisam to čitao ali sam naslov teme ranije zapazio, obratiću pažnju...)

Citiraj:
Svak treba da vjeruje svojim iskustvima i da sam za sebe bude dovoljno mjerodavan.

Osvrnuo bih se na ovo, uzmi 'Galaksiju' kao primjer. Znači tamo imaš mali milion tema o iskustvima ljudi koji stvarno nemaju razloga da lažu; ako se ljudi (naročito oni koji su imali nekakva slična iskustva) postave u poziciju da bar neka od tih iskustava prihvate nekritički, zdravo za gotovo, onda nastaje problem, tj stvara se "galaksija mentalitet" (znači, forum koji bi trebao koristiti "tragačima za istinom" postaje mjesto za iznošenje najapsurdnijih teorija, beskrajne besmislene špekulacije a bogami i za otvoreno prepucavanje, svađe i pljuvanje po neistomišljenicima, što se u zadnje vrijeme tamo prečesto dešava; strah i paranoja su osnovne emocije koje prožimaju tamošnje rasprave).
Još važnije, ako pojedinac doživi neko iskustvo (duhovno, mistično, vizionarsko ali i fizičko) VEOMA teško ga je privoljeti da posumnja u objektivnu realnost tog iskustva. Znači, ako neko doživi da vidi npr. vanzemaljce, ili demone, ili svetog Haralampija on je to stvarno doživio i samim tim misli da to što je doživio - stvarno i objektivno postoji. To je uzrok pomenute iskrenosti kod tih ljudi. Svojevremeno sam postovao tamo jedan citat od A. Ričardsona gdje je odlično rečeno o tim stvarima, evo link (nick: Sneni):
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=726&postdays=0&postorder=asc&start=0
(bila je na tom topiku jedna sasvim ok rasprava s likom koji se zvao unexpect, ali izgleda da su i njega šutnuli s foruma, mora da je zucnuo nešto što nije treb'o :D )

Naravno, daleko od toga da želim da kažem da su sva iskustva paranormalne prirode produkt nesvjesno-g, bilo individualnog ili kolektivnog (kao što to propagiraju zagovornici "psihičkog modela magijskog univerzuma"). Stvar je u tome da svako ko dođe do individualnog "paranormalnog "iskustva mora da podvrgne to iskustvo analizi i nipošto ne smije da mu pridaje atribute objektivnog postojanja i filosofske punovažnosti (pa čak ni onda kad postoji materijalni učinak iskustva, jer proboj iz kolektivnog nesvjesnog i viših nivoa uopšte, rekao bih, može biti dovoljno jak da ostavi materijalne efekte). U suprotnom, uhvatiće se "u zamku na nižim nivoima", kako veli Ričardson, i eto nam nekih novih "galaksija"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Warrior of the Light je napisao:

(Pomenuo si K. Turner, stvarno nisam to čitao ali sam naslov teme ranije zapazio, obratiću pažnju...)

Obrati paznju na njene radove, 3 knjige, a pogotovo na situaciju nakon sto je dobila publicitet i veliku paznju.

(znači, forum koji bi trebao koristiti "tragačima za istinom" postaje mjesto za iznošenje najapsurdnijih teorija, beskrajne besmislene špekulacije a bogami i za otvoreno prepucavanje, svađe i pljuvanje po neistomišljenicima, što se u zadnje vrijeme tamo prečesto dešava; strah i paranoja su osnovne emocije koje prožimaju tamošnje rasprave).

Triad je napisao:
Daleko manje vjerujem u sve sto pise okolo po mrezi nego jednoj jedinoj osobi kojoj u stvari vjerujem a to sam ja. Tako da ako neko kaze nesto sto moze a ne mora biti istina pogotovo ako se ima mogucnosti provjeriti, to provjerim, ako iziskuje istrajnost, istrajacu ali ne bez debelog osnova i razloga...

Ovo sto sam spomenuo je u stvari cinjenica da nije cilj sujevjerje a nije ni zatvorenost i neosnovan skepticizam. Zato postoji net i dovoljno kredibilni sajtovi na kojima se mogu provjeriti iskustva ljudi gdje pravis paralele i logikom dolazis do toga da ih je masa imala isti dozivljaj koji nakon toga ispitas i stavljas pod lupu. Dakle otvoreni skepticizam je najplice sto se moze reci za pristup ovako skakljivim oblastima, jer ne zaboravimo ipak su vecina ljudi skloni stavu da je to sve samo "plod podsvijesti i maste" tako da treba da "pojednostavimo" stvari a ne da "komplikujemo", sto je meni smijesno ali svako ima pravo na svoje misljenje.
Istina! To je ono sto je najbitnije, a moze biti samo jedna, ne dvije ili samo varijacije jedne. To je nesto sto sam i sam primjetio, zato isprve i pristupam kriticki i skepticki...

Jedna od najboljih stvari koje sam cuo kad je neko spomenuo raspravu na forumima a uslo u debatu (u vezi galaksije), lik je odgovorio svima "Jedina stvar zbog cega su forumi najbolji je to sto niko nikome ne moze upasti u rijec"... hehe :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Triad je napisao:

Triad je napisao:

Dakle otvoreni skepticizam je najplice sto se moze reci za pristup ovako skakljivim oblastima, jer ne zaboravimo ipak su vecina ljudi skloni stavu da je to sve samo "plod podsvijesti i maste" tako da treba da "pojednostavimo" stvari a ne da "komplikujemo", sto je meni smijesno ali svako ima pravo na svoje misljenje.
Istina! To je ono sto je najbitnije, a moze biti samo jedna, ne dvije ili samo varijacije jedne. To je nesto sto sam i sam primjetio, zato isprve i pristupam kriticki i skepticki...

meni nije smijesno nego zalosno to sto neko VJERUJE SAMO SEBI..... eto cisto da se zna :wink:
(a btw ako si ovim aludirao na moj post, ja sam nakon ISTRAZIVANJA zakljucila da je bolje ne komplikovati.....)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 13:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Jesam aludirao, jer sam smatrao u tvom odgovoru da je u pitanju nezainteresovanost koja rezultira otpustanjem svih stvari koje te ne interesuju, ili je tako bar meni zvucalo.
Ako nije tako, drago mi je i nemam namjeru da se nadmecem luckastim raspravama tipa - jesi nisi...
Sto se mene tice, meni je ovo manje vise veliko polje interesovanja, necu reci opsesivno, kriticki pozitivno, a ako je neko toliko zagrijan za nesto, onda treba razumijeti da rijec komplikovano ne djeluje bas tako kao tebi.
Inace ako si pazljivije citala mogla si skontati da u drugom dijelu mog odgovora ne lezi samo skepticni odgovor povjerenja SAMO u samog sebe, vec i u druge sto sam naveo istrazivanjem materije i posjetama drugim forumima koji se bave daleko vise o ovim stvarima i znaju daleko vise. To je ujedno i odgovor @Warrioru djelimicno.

Sto se tice blica ipak, ruku na srce ne moze se mjeriti s durgiom forumima ali je hrabar i smjel potez u svakom slucaju da se komentarise i vodi eventualna rapsprava o ovoj vjecitoj temi ovjde...
Sto se tvog odgovora tice, ako nista, drago mi je da imas svoje misljenje koje je, koliko vidim, cvrsto.
Neka, that's a start too.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 13:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jul 2006, 10:55
Ne mogu da vjerujem......vasa razmisljanja su zaista opasna...........zaista che je 100% u pravu .........ovo nisu nista drugo do uvodna ucenja satanizma..............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
fungunboy je napisao:
Ne mogu da vjerujem......vasa razmisljanja su zaista opasna...........zaista che je 100% u pravu .........ovo nisu nista drugo do uvodna ucenja satanizma..............

ovo vredja inteligenciju. Zar ne?

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 10:26 
Početnik
Početnik

Ne naprotiv, ovdje je sve jasno..........samo je zapanjujuce koliko ima nesretnih "naivaca" koji dalje mogu biti inkoroprirani u mrezu vas sumanutih mesetara....koji ste nadasve izuzetni pripovjedaci. Nak vam Bog na pomoci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
fungunboy je napisao:
Ne naprotiv, ovdje je sve jasno..........samo je zapanjujuce koliko ima nesretnih "naivaca" koji dalje mogu biti inkoroprirani u mrezu vas sumanutih mesetara....koji ste nadasve izuzetni pripovjedaci. Nak vam Bog na pomoci!

Da. Naravno da je jasno.
Srecom inteligencija nije na prodaju. I tesko se zadobija. Sto je ocigledano, zar ne?

Neka nam je bog na pomoci. :D

Verujem da i tebe nesto od toga interesuje, cim si ovdje i citas te postove.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
The Reign of Fear continues :cry:
Provokatorske postove bi trebalo odmah brisati...

@Triad napisao sam bio opširan post tebi u odgovor ali sam ga izbrisao baš zbog stvari koje si pomenuo, a to je da kapacitet ovog foruma nije baš najveći, iako je OK što se priča o ovome. Naravno, nisam obrisao post zbog toga što mislim da su tamo bile neke informacije "prejake za forum" (kako to vole reći neki na Galaksiji), već zbog drugih razloga koji se, evo, stalno potvrđuju.

Ono što pokušavam da kažem je da poštujem svaku iskrenu potragu za istinom (ili čim već); ali uvijek kontam kako se neko tražiteljstvo, ma kako iskreno i duboko bilo, često može suštinski svesti na "očajanje u ljenosti prema spasenju", kako reče jedan Mudrac. Postoji izreka koja se pripisuje jednom drugom Mudracu, a ide otprilike ovako: "Ako me je neko pogodio strijelom, mene u tom trenutku ne zanima ko je strijelu odapeo, kako me je uspio pogoditi, od kojeg materijala je luk itd... mene u tom trenutku zanima samo kako da tu strijelu izvučem i spasem sebi život." Znači, koncentrisati se na sebe, ovdje i sada, ostalo se, ma kako zanimljivo bilo, svodi na lutanje i traćenje snage. Svako ko traži trebao bi da se zapita da li "vadi strijelu" ili se, dok mu život nepovratno ističe, pita kako i zašto je pogođen (mada svi prođu kroz tu fazu, ni ja nisam izuzetak, a, na kraju krajeva, još uvijek sam u toj fazi... :lol: treba nastojati biti svjestan toga, stalno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 11:34 
Početnik
Početnik

da....tacno je da pamet nije na prodaju, bas steta , jer je evidentno da bi ti trebala i to enormna kolicina........s obzirom da je totalno "isprana"........a sto se tice postova, interesantno je vidjeti dokle ste spremni da idete s "kodiranjem" podsvjesti labilnih licnosti, koji su se upustili s vjestim manipulatorima........respekt!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Ako me je neko pogodio strijelom, mene u tom trenutku ne zanima ko je strijelu odapeo, kako me je uspio pogoditi, od kojeg materijala je luk itd... mene u tom trenutku zanima samo kako da tu strijelu izvučem i spasem sebi život." Znači, koncentrisati se na sebe, ovdje i sada, ostalo se, ma kako zanimljivo bilo, svodi na lutanje i traćenje snage. Svako ko traži trebao bi da se zapita da li "vadi strijelu" ili se, dok mu život nepovratno ističe, pita kako i zašto je pogođen (mada svi prođu kroz tu fazu, ni ja nisam izuzetak, a, na kraju krajeva, još uvijek sam u toj fazi... :lol: treba nastojati biti svjestan toga, stalno).

primjer je malo banalan ali naravno poenta je jasna.... a banalan je jer naravno strijela i tijelo ovom slucaju su materijalni, ali ja smatram da(mozda sam mudrac malim slovom zbog toga :oops: :lol: ) da bi izvadio "duhovnu strijelu" kojom si pogodjen od sustinske vaznosti je da saznas i shvatis odakle je ona, ko ju je ispalio, od cega se sastoji i sl - drugacije ne moze :wink: srecno :D

btw. mislim da nikakve postove ne bi trebalo brisati - svako ima pravo na misljenje o ovoj ili bilo kojoj tematici... dobro je vidjeti i cuti sve strane... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Vader, mogu li da psujem malo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nemoj. Budi ozbiljan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Nemoj. Budi ozbiljan.

:D

sorry, morala sam :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Svakakvo smece ti trpis ovde, Vader, a rekao si da neces vise. Ja sam za to da sve ove pametne glavice koje nemaju nista da kazu na temu pobrises, zajedno sa mnom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]