banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 06:45 
Gizzzmo je napisao:
trebao si traziti nesto drugo, mozda bi ti se posrecilo :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2007, 21:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
jednom sam bila u jednom hrvatskom gradicu u Slavoniji, i tako sa drustvom sela u kafic. Za stolom do nas je sedela jedna devojka koja je ubrzo ustala , otisla do wc, na stolu ostavila mobitel, a na stolici torbu...

i niko nije ni pipnuo...
nagradno pitanje:
KOLIKO MILISEKUNDI BI KOD NAS TO STAJALO NETAKNUTO?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 16:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
coki13 je napisao:
jednom sam bila u jednom hrvatskom gradicu u Slavoniji, i tako sa drustvom sela u kafic. Za stolom do nas je sedela jedna devojka koja je ubrzo ustala , otisla do wc, na stolu ostavila mobitel, a na stolici torbu...

i niko nije ni pipnuo...
nagradno pitanje:
KOLIKO MILISEKUNDI BI KOD NAS TO STAJALO NETAKNUTO?

Evo ja ću ti odmah odgovoriti na to pitanje: Isto koliko i u Hr. Ja sam recimo u četvrtak (tj. preključe) sjedio u Marčelu u parkiću, naručio hranu i čekao plavušu, kad se sjetim da sam nešto zaboravio u autu. I ne budem ja lijen, ustanem i odem na parking kod meksičkog restorana i zaboravim mobilni i piće na stolu, odem do auta, pokupim taj papir što mi je trebao, i na povratku da Marčela svratim u onu prodavnicu cipela na ćošku i pogledam neke cipele. Sve u svemu nije me bilo više od 10 minuta, za koje vrijeme je konobar donio klopu, stavio je na sto i otišao. Picerija je bila puna ljudi, svi stolovi oko moga su bili puni i niko od gostiju niti konobar nije uzeo ništa sa mog stola. Mobitel je Sony Ericsson i vrijedi nov oko 300KM.

Imao sam prije nekih 6-7 godina sličan događaj, mada je stavka bila mnogo manje vrijedna ali ipak potvrđuje tvrdnju da mnogi nisu pokvareni (ili bar nisu bili u to vrijeme). Jednog kišnog dana mene jedan čova kojeg onako poznajem iz viđenja (u to vrijeme radio u UNHCRu) dobaci iz Budžaka u grad, ja izađem iz auta i ostavim kišobran u autu. I tako ja hodam ulicom (i ne pada kiša ali jeste oblačno) kad eto njega vraća se istom ulicom iz drugog pravca i trubi mi. Uzmem ja moj kišobran i odem u Zenit koji je tada još bio u parkiću. U jednom od butika ja probam neku odjeću i opet zaboravim kišobran. Odem ja još u par radnji i kad sam bio negdje ispred Boske počne opet kiša i ja skontam da sam zaboravio kišober. Otrčim nazad do Zenita i nađem moj kišobran tamo gdje sam ga i ostavio a bilo je prošlo preko pola sata i ko zna koliko mušterija kroz butik, a prodavačica nije ni primjetila taj kišobran niti ga je iko od mušterija uzeo. Uzmem ja taj kišobran i krenem kući, kad me zovne stari i kaže da svratim preko Tržnice i kupim sebi neku salatu za ručak i tako ja odem tamo i kupim salatu i ostavim kišobran da visi na onom betonskom pultu, krenem kući i prođem nekih 300 metara i sjetim se da sam ostavio kišobran, vratim se nazad da bar kupim drugi da ne pokisnem, kad imam šta i vidjeti: prodavci zatvorili svoje pultove (bilo oko 4 popodne) i otišli a moj kišobran stoji na istom mjestu gdje sam ga i ostavio i niko ga nije ni pomjerio za 1cm. Znači, potpuno otvorena šansa da ga uzme ko god hoće, sam nezaštićen kišober, nema svjedoka u liku prodavca, hiljadu ljudi prolazi kroz Tržnicu, a niko da uzme moj kišober. Ja uzeo onaj kišobran i gledam ga ko osmo svjetsko čudo, ne mogu da vjerujem. Nisam mogao da vjerujem da niko nije uzeo kišobran u zadnje dvije situacije tog dana jer je bio kišovit dan i ljudima je definitivno trebao kišobran ali eto niko nije htio da mi mazne kišobran. Taj mi je kišobran bio najduže u vlasništvu od nekoliko desetina kišobrana koliko sam do sada imao, jer ja redovno gubim stvari a često se ne mogu ni sjetiti gdje šta "posijem".

Takođe sam jednom u taksiju pretprošle zime zaboravio kapu i rukavice. A kapa mi bila emocionalno važna, bila moj poklon od brata iz inostranstva, ona sama je sigurno dosta vredila jer je bila visoke kvalitete. I nazovem ja operatora sutradan (Bel taksi), javi mi se cica i pita me u koje vrijeme odakle sam išao i dokle, ja joj kažem i ona prozove radiom taksistu koji me vozio i on mi dođe u Borik (a bio je tipa na Bulevaru) i donese mi moju kapu i rukavice. Ja bio sretan ko dijete i nudio brki 20KM on nije htio uzeti i kaže mi da kod njega u autu ima takvih dosta stvari (kišobrani, kape, rukavice i sl.) koje on drži par dana u autu u gepeku a onda ih odnese dispečaru, pa ih oni čuvaju neko vrijeme nadajući se da će ih neko pokupiti a ako nakon par sedmica ne pokupi onda ih bace ili daju nekomu. Stvar je u tome da se mnogi (a i ja među njima) često ne mogu sjetiti gdje sam nešto zaboravio pa to onda i ne tražim.

Dakle nije istina da ljudi kradu uvjek, čak ni kada imaju šansu. Sve zavisi od kućnog odgoja i nekih drugih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 18:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
a mozda je i kisobran bio ruzan :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ti definitivno treba da predjes na kabanicu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2007, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Shekara je napisao:
a mozda je i kisobran bio ruzan :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2007, 09:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
laoce je napisao:
Ti definitivno treba da predjes na kabanicu. :D

Ma jok i nju bi zaboravio, ovako mogu priuštiti da kupim novi kišobran, samo kupujem one obične od 5KM.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]