Prvo da kažem da ljudi pogrešno shvataju riječ 'apokalipsa'. Ta riječ na grčkom jeziku znači otkrovenje a to je ime poslednje knjige Novog Zavjeta i poslednje biblijske knjige koja se onda zove i Apokalipsa. E pa pošto u toj knjizi piše da nam se ne piše dobro

ljudi su originalni naziv knjige Apokalipsa vezali za velika razaranja, smak svijeta i tome slično iako sama riječ apokalipsa to ne znači.
Bez obzira na to ja sam temu nazvao ovako jer će mnogi lakše shvatiti o čemu se tu piše i riječ 'apokalipsa' ću koristiti u uvriježenom ali netačnom značenju, radi boljeg razumijevanja.
Pa da krenemo
Sad zaista ima mnogo priča, teorija (i naučnih), nagađanja, proročanstava o apokalipsi, vjerovatno više nego ikada a znate kako kažu - gdje ima dima ima i vatre
Što se mene lično tiče pitanje
da li će biti apokalipse ima jasan odgovor u koji nemam ni trun sumnje - da, svakako će je biti, ALI...
Ovde je vrlo bitno definisati riječ apokalipsa tj. vidjeti šta ona nekome predstavlja. Nekome predstavlja smak svijeta, potpuno uništenje Zemlje i svega na njoj. Po meni o tako definisanoj apokalipsi nema ni govora, ne zato što to ljudi ovakvi kakvi su nisu u stanju uraditi (jesu, o itekako jesu) već zato što to ljudima neće biti
dato (dozvoljeno)
odozgo. Veliki planovi za Zemlju postoje i neće se dozvoliti da neke budale to unište.
Neki pod apokalipsom smatraju velike ratove, uništavanja i tome slično ali da sama Zemlja ipak preživi zajedno sa ne tako velikim brojem ljudi koji će takođe preživjeti. Ja trenutno vjerujem da će to biti tako nekako.
Zemlja se mora pročistiti, prvenstveno od ljudi, i to se vjerujem već radi a pogotovo će se raditi u godinama koje slijede. Naravno, i sami ljudi se moraju pročistiti. Zemlja će se očistiti od onih koji sebe ne očiste
Vjerujem da je svrha apokalipse upravo u čišćenju, otplaćivanju dugova (karmi). U ovim posljednjim vremenima (kako ih mnogi zovu), kako sam čuo, učestvovaće svi koji su bili na Zemlji, svi koji su prošli više ili manje života na Zemlji u bilo kojim vremenskim periodima i to je razlog povećanja broja stanovništa koji će se povećavati do (oko) 7 milijardi (nisam siguran za broj). To je zato da bi
svi iskusili ovo vrijeme koje je vrlo bitno, moćno, koje je po mnogim duhovnim izvorima (ali zaista mnogim) velika prekretnica u spiritualnoj evoluciji čovjeka na Zemlji. Ovo vrijeme je Finalni Ispit za sve ljude na Zemlji. Već sam ranije rekao nešto što me je iznenadilo kad sam čuo a to je da će na Zemlji ostati malo ljudi.
Sad se radi kategorisanje ljudi u samo dvije kategorije:
- oni koji će ostati na Zemlji (oni koji se posvećuju duhovnosti i upoznavanju Oca, Sina i Duha Svetog i ponašanju u skladu sa njihovom voljom, upoznavanju sebe samog i svega što postoji) i
- one koji neće ostati (oni koji neće raditi ili će kontrirati opisu u prethodnoj zagradi).
Nema treće kategorije, nema sredine, nema mlakih, nema onih "kasnije ću razmisliti o tome...". Mlaki (ni hladni ni vrući) se stavljaju u drugu kategoriju.
Hrist je u jednoj objavi rekao :
"Od sada će postojati dva jasno određena područja namjenjena čovječanstvu: jedno područje za Boga, a drugo za ona bića koja su ostala nesvjesna. Neće više biti onog prostora u sredini koji se zove "možda" ili "jednog dana ću o tome razmisliti". Aut linije se sada gube. Timovi se formiraju. A ja vam obećavam da će ovoga puta radnici svjetlosti prevagnuti!"
E u skladu sa tim veliki promjenama i preokretima na duhovnom planu će biti i *bum* na materijalnom planu jer, kako znamo, dešavanja na materijalnom planu su samo manifestacija dešavanja na duhovnom planu. Taj *bum* će biti u vidu nekakve apokalipse a baš apokalipsa predstavlja i veliki izvor raznih situacija u kojoj će se ljudi moći "ocjenjivati" jer važi i ono "po muci se poznaju junaci".
Ovde ću sad stati
Kasnije ću ovde iznijeti jednu apokaliptičnu teoriju koja je sve aktuelnija kako se bliži vrijeme u koje bi trebala da se ostvari. Ako je neko čuo za neke interesantne apokaliptične teorije neka ih iznese, neovisno da li vjeruje u njih ili ne. Onu za asteroid koji koji zasad ima najveću vjerovatnoću da udari u Zemlju (mada zasad malu) ste vjerovatno čuli, ima
tema na nauci. To je friška vijest, nedavno su naučnici došli do toga.