banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2002, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prvo da kažem da ljudi pogrešno shvataju riječ 'apokalipsa'. Ta riječ na grčkom jeziku znači otkrovenje a to je ime poslednje knjige Novog Zavjeta i poslednje biblijske knjige koja se onda zove i Apokalipsa. E pa pošto u toj knjizi piše da nam se ne piše dobro :) ljudi su originalni naziv knjige Apokalipsa vezali za velika razaranja, smak svijeta i tome slično iako sama riječ apokalipsa to ne znači.

Bez obzira na to ja sam temu nazvao ovako jer će mnogi lakše shvatiti o čemu se tu piše i riječ 'apokalipsa' ću koristiti u uvriježenom ali netačnom značenju, radi boljeg razumijevanja.

Pa da krenemo

Sad zaista ima mnogo priča, teorija (i naučnih), nagađanja, proročanstava o apokalipsi, vjerovatno više nego ikada a znate kako kažu - gdje ima dima ima i vatre ;)

Što se mene lično tiče pitanje da li će biti apokalipse ima jasan odgovor u koji nemam ni trun sumnje - da, svakako će je biti, ALI...

Ovde je vrlo bitno definisati riječ apokalipsa tj. vidjeti šta ona nekome predstavlja. Nekome predstavlja smak svijeta, potpuno uništenje Zemlje i svega na njoj. Po meni o tako definisanoj apokalipsi nema ni govora, ne zato što to ljudi ovakvi kakvi su nisu u stanju uraditi (jesu, o itekako jesu) već zato što to ljudima neće biti dato (dozvoljeno) odozgo. Veliki planovi za Zemlju postoje i neće se dozvoliti da neke budale to unište.

Neki pod apokalipsom smatraju velike ratove, uništavanja i tome slično ali da sama Zemlja ipak preživi zajedno sa ne tako velikim brojem ljudi koji će takođe preživjeti. Ja trenutno vjerujem da će to biti tako nekako.

Zemlja se mora pročistiti, prvenstveno od ljudi, i to se vjerujem već radi a pogotovo će se raditi u godinama koje slijede. Naravno, i sami ljudi se moraju pročistiti. Zemlja će se očistiti od onih koji sebe ne očiste :D

Vjerujem da je svrha apokalipse upravo u čišćenju, otplaćivanju dugova (karmi). U ovim posljednjim vremenima (kako ih mnogi zovu), kako sam čuo, učestvovaće svi koji su bili na Zemlji, svi koji su prošli više ili manje života na Zemlji u bilo kojim vremenskim periodima i to je razlog povećanja broja stanovništa koji će se povećavati do (oko) 7 milijardi (nisam siguran za broj). To je zato da bi svi iskusili ovo vrijeme koje je vrlo bitno, moćno, koje je po mnogim duhovnim izvorima (ali zaista mnogim) velika prekretnica u spiritualnoj evoluciji čovjeka na Zemlji. Ovo vrijeme je Finalni Ispit za sve ljude na Zemlji. Već sam ranije rekao nešto što me je iznenadilo kad sam čuo a to je da će na Zemlji ostati malo ljudi.
Sad se radi kategorisanje ljudi u samo dvije kategorije:
- oni koji će ostati na Zemlji (oni koji se posvećuju duhovnosti i upoznavanju Oca, Sina i Duha Svetog i ponašanju u skladu sa njihovom voljom, upoznavanju sebe samog i svega što postoji) i
- one koji neće ostati (oni koji neće raditi ili će kontrirati opisu u prethodnoj zagradi).

Nema treće kategorije, nema sredine, nema mlakih, nema onih "kasnije ću razmisliti o tome...". Mlaki (ni hladni ni vrući) se stavljaju u drugu kategoriju.

Hrist je u jednoj objavi rekao :

"Od sada će postojati dva jasno određena područja namjenjena čovječanstvu: jedno područje za Boga, a drugo za ona bića koja su ostala nesvjesna. Neće više biti onog prostora u sredini koji se zove "možda" ili "jednog dana ću o tome razmisliti". Aut linije se sada gube. Timovi se formiraju. A ja vam obećavam da će ovoga puta radnici svjetlosti prevagnuti!"

E u skladu sa tim veliki promjenama i preokretima na duhovnom planu će biti i *bum* na materijalnom planu jer, kako znamo, dešavanja na materijalnom planu su samo manifestacija dešavanja na duhovnom planu. Taj *bum* će biti u vidu nekakve apokalipse a baš apokalipsa predstavlja i veliki izvor raznih situacija u kojoj će se ljudi moći "ocjenjivati" jer važi i ono "po muci se poznaju junaci".

Ovde ću sad stati :)
Kasnije ću ovde iznijeti jednu apokaliptičnu teoriju koja je sve aktuelnija kako se bliži vrijeme u koje bi trebala da se ostvari. Ako je neko čuo za neke interesantne apokaliptične teorije neka ih iznese, neovisno da li vjeruje u njih ili ne. Onu za asteroid koji koji zasad ima najveću vjerovatnoću da udari u Zemlju (mada zasad malu) ste vjerovatno čuli, ima tema na nauci. To je friška vijest, nedavno su naučnici došli do toga.

Poslednji put menjao Vader dana 01 Avg 2002, 09:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2002, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo maloprije sam pronašao na jednom forumu:

"...jao, pa ljudi taj nam je asteroid vec rije trebao doci na vrata, da nas malo procisti kao sto nas je procistio prije par milijardi godina...prociscenje je uvijek potrebno...a nama hitno jer smo totalno zastranjali u svijetu kojem zivimo, izokrenuli smo sve moguce moralne vrijednosti koje su bili temelj zdravog drustvo, izgubili smo se u svom tom nasem licemjerju i samozivosti, postali smo najgore moguce zivotinje na svijetu, za nas su grabezljivci andjeli od zivotinja, ubijamo se zbog drugacijeg misljenja, ubijamo se zbog religije, ubijamo se zbog uvjerenja..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2002, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Juče sam čuo za jednu apokaliptičnu vijest koja se tiče ni više ni manje nego Banjaluke.

Neko je čuo od nekoga (ko je opet možda čuo od nekoga) da je neko prorekao da će u Banjaluci biti jak zemljotres u septembru ove godine, valjda u prvoj polovini ili oko polovine. Biće dosta jak sa dosta rušenja i ljudskih žrtava.

Ova informacija nije iz izvora (množina) kojima ja vjerujem već sam je pokupio onako sa strane tako da ne kažem da će do ovoga doći, može lako biti da je čisto neka glupost u pitanju ali sam to htio reći ovde kad već ima tema o takvim stvarima.

Sjećam se da je neko baš nedavno ovako na forumu rekao čak i tačan datum kad će biti jak zemljotres u Zagrebu pa ga nije bilo :)

Iako ne kažem da će do toga doći niti nešto specijalno vjerujem u to moram priznati da me iz nekih razloga uopšte ne bi iznenadilo da do toga ipak stvarno i dođe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2002, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Hm u te apokalipse i smakove svijeta ne vjerujem nesto posebno, bilo pomracenje sunca pa nista, prezivjeli smo milenijumsku bubu pa nista...
Neka prorocanstav su moguca, prorekene se dosta toga, pa nesto ce se valjda od toga i ispuniti :wink:
A osim toga, mora narod o necemu da prica i nesto da vjeruje..

A sto se tice asteroida...hm..pa nije iskljuceno, da ce da nas strefi...
mozda se svijet malo i prodrma , mozda smo to i sami privukli svojim nezemaljskim ponasanjem:))

Kao asteroid ce d a se nadje na zemljinoj putanji z a 17 godina, a da bi proracunali kako d a ga uniste i raznesu potrebno je strucnjacima kao 30 godina da usavrse tehniku ...hm hm hm

U svemu tome ima jako puno propagande nadasve americke, ne bi me iiznenadilo da su plasirali sve to upravo oni i ihova savremena Nasa , a da imaju sav plan razradjen, pa da nakon par godina kazu, eto mi imamo rjesenje kako da raznesemo taj asteroid, mi smo najsavremeniji, najmocniji, mi cemo da spasimo Zemlju, ali cemo onda da vladamo njome...:))
Svasta radi ta americka propaganda...

Ali mislim da je od svega najboolje rjesenje da se posalje na taj asteroid Brus Willis i ostala ekipa iz Armagedona, pa da ga fino i svojski izbuse i raznesu, i spase svijet:))))

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2002, 11:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Eto, čitao sam kako jedna žena priča da je čula proročanstvo da će se desiti veeliki zemljotres, negdje u Americi. I ona i njen mužpratili vijesti tih dana, baš da čuju. I, veli žena, stvarno bio zemljotres. Ne taj dan, koju sedmicu gore-dole, i ne u Americi, ali zato u Turskoj. :D Pa kaže da je to u redu, jer se proroku ne javljaju svi podaci.
Mislim, evo, proričem da će biti zemljotres jedan dan. Tamo negdje, u Sibiru. Pratite vijesti i čućete. :D
Meni se čini da ti 'apkalipsaši' žele da se desi kraj svijeta dok su oni živi. Jer, eto, biće zanimljivo gledati. I neće se više umirati i šta ja znam.
Mi nad tim stvarima nemamo nikakvu kontrolu, katastrofe se dešavaju svuda u svijetu. Brinuti o kraju svijeta i proračunavati kad li će to da bude je jedan zaludan posao.
Rosy, otela si mi riječ iz usta. (Brus Vilis&co.) ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 08:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Je je je.... :D
Cujem vijest na radiju....ruski naucnik iz Novosibirska predlozio je rjesenje za izbacivanja asteroida iz Zemljine orbite (pomocu nekog "gravitacionog lasa" ..da s e asteroid okruzi sa vjestackim satelitima i time izvuce u drugu orbitu ).

Vrlo fiino ...a jos je Rus prvi dao rjesenje...jeeeeeeeees !!!
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy voli Ruse :D

Da li je neko od vas čuo za Planetu X ili 12. Planetu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 12:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ne čuh za 12 planetu. Mislim, načuo sam da kao ima nešto što kruži na veeelikoj udaljenosti oko Sunca, samo sam ja mislio da je to neka kometa. (to je fazon kometa, to s veeelikim putanjama i rijetkim nailascima)
Nego, sad mi pade na pamet. Vidjeli ste da je Mjesec sav izbušen nekim kraterima. To je od silnih meteora. Na Zemlji toga baš i nema mnogo. Čini mi se da postoje dva objašnjenja:
1: na Zemlji postoji atmosfera, vjetar, voda, sve to može uticati na 'brisanje' kratera nakon nekog vremena. Dok na Mjesecu toga nema, čini mi se da gore još stoje stope ljudi koji su tuda hodali.
2: Mjesec je kao neki štit protiv meteora, privlači veliku većinu njih tako da ne udare u Zemlju.
Možda će to da bude i sa tim asteroidom. Što ne mora da bude i dobro. Pošto Mjesec nema atmosferu, asteroid neće sagoriti i bubnuće u njega punom snagom, pa će možda i da ga razbuca na komadiće. Koje će Zemlja dobrim dijelom da prikupi. Plus što bi prestala plima i oseka i ko zna još koliko pojava koje su posljedica kruženja Mjeseca oko Zemlje.

Ništa, nek' neko u'vati tog Rusa, pa da ganjamo finansijere za izgradnju tih vještačkih satelita.
Ipak mi više šmeka da šutnemo gore Brusa Vilisa (ja bih gore ispalio i Željka Joksimovića :D ) pa nek' buši. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2002, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Ne čuh za 12 planetu. Mislim, načuo sam da kao ima nešto što kruži na veeelikoj udaljenosti oko Sunca, samo sam ja mislio da je to neka kometa. (to je fazon kometa, to s veeelikim putanjama i rijetkim nailascima)

Jeste o tome se radi.
Ukratko radi se o planeti koja ima veliku eliptičnu putanju i prolazi kroz sunčev sistem u velikim vremenskim intervalima a kad prođe na Zemlji bude velike frke, polovi se ispremještaju (navodno postoje i naučni dokazi da su polovi tokom istorije mijenjali položaje) i svašta nešto. Ima mnogo sajtova o ovoj planeti i sve se više o tome piše jer novi prolazak te planete navodno treba da bude polovinom iduće godine i po procjenama to neće preživjeti više od 10% stanovništva na Zemlji.
Kaže se i da postoje zapisi starih civilizacija o prolasku ove planete. Sve o svemu ova teorija je vrlo razrađena, jaka, ima jako mnogo materijala o tome na internetu, čak su pisane i knjige o tome, jedna se mislim može nabaviti i kod nas u "Kulturi", na sajtovima stoje i linkovi ka naučnim dokazima o svemu ovome. Ako sve ovo i nije tačno onda se neko jako mnogo i uspješno potrudio oko svega ovoga. Kažu i da postoje naučni dokazi topljenja polarnih kapa na Marsu a znamo i da se tope polovi na Zemlji i kažu da je to zbog približavanja te planete. Ovo topljenje na Zemlji bismo mogli pripisati poremećaju klime usljed uništavanja planete, ozona i ostalog od strane ljudi ali šta ako se stvarno tope polovi na Marsu iz neobjašnjivih razloga?!

Lično ne vjerujem da će kraj iduće godine dočekati samo 10% sadašnjih stanovnika...mislim da će biti bar 15% :D :D

Pisaću još o ovome kad nađem vremena.

Citiraj:
Mjesec sav izbušen nekim kraterima. To je od silnih meteora. Na Zemlji toga baš i nema mnogo

To je zato što meteori sagore u zemljinoj atmosferi pa ih malo stigne do zemlje.

Citiraj:
Pošto Mjesec nema atmosferu, asteroid neće sagoriti i bubnuće u njega punom snagom, pa će možda i da ga razbuca na komadiće.

Čime bi Zemlja vjerovatno prestala da postoji jer ne bi mogla opstati bez Mjeseca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2002, 20:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Eh, dragi Vader, sad da ti kazem. (Naime, htjedoh nesto pisati danas o teorija nastanka covjeka i onome ko ga je stvorio po toj teoriji, ali mi se ne dade, posto ima puno toga, pa kad sad vidjeh tvoj komentar, shvatih da si nesto kopao po Netu o 12. planeti, o tome kako Zeta 'vanzemaljci' predvidjaju kraj postojanja ovoga sistema stvari i kada, posljedice i moguce spasenje, pa reko` da napisem koju)
Onako kako se stvari razvijaju u licnom zivotu svakoga od nas, pa uvijek dobijemo ono sto zarko zelimo (sto vise i cistije zelimo, to prije dobijemo), a bogami i obratno - imamo samo ono sto zelimo, ma kako to nama izgledalo neprihvatljivo na prvi pogled, tako i ja dodjoh do zarko zeljenih knjiga Zecharie Sitchina, covjeka koji jedini na svijetu cita sumersko pismo kao sto mi citamo tekst na srpskom jeziku (btw, razmisli o starosti srpskog jezika i sanskrita, sanskrita posebno, obzirom na njegov oblik i takvu povezanost sa kineskim pismom, grckim alfabetom (prvom verzijom) i, konacno, sumerskim pismom.
Mr. Sitchin iznosi svoje glediste o zivotu na Zemlji (znaci, nastanku Zemlje, zivotinja i, konacno, covjeka, te njegovoj istoriji) bazirano na spisima starih naroda, tj. tacnije receno, na najstarijim postojecim pisanim tekstovima. Dakle, nesto sto su nam nasi preci ostavili. Nista u istoriji ljudskog roda nije slucajno, kao niti hir kakvog pobenavljelog umjetnika, vec svi ostaci (ono sto mi danas zovemo spomenicima) bilo koje vrste svjedoce o necemu sto je tadasnjem covjeku bilo bitno te je stoga to i ovjekovjecio. Nisu grcke legende i mitovi proizvod razigrane maste nekog ljudskog uma. (Uvijek sam smatrala da mora biti nesto 'iza' prica koje nam pricaju citav zivot koje prvo zovu bajkama i legendama, a onda zvanicnom istorijom, geografijom, itd) Oni imaju itekakvo uporiste u doslovnom ljudskom iskustvu. Mislite da je Ep o Gilgamesu samo obicna nadahnuta prica?
(I jos milioni drugih stvari za koje znamo jednu pricu, koja nam je servirana, i onih o kojima nista ne znamo).
Elem, ne znam sta si ti nasao u knjizari "Kultura", ali kad sam ja trazila ne samo po knjizarama, nego i po izdavackim kucama u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, shvatila sam da sve ima svoj (ovaj sistem lazi na kojem pocivamo je zaista nevjerovatan; sto vise stvari saznajes i vise citas izmedju redova - ali, bukvalno, izmedju redova, to se vise i histericnije smijes, jer stvarno ne znas kako da reagujes - STRAVICNO!) razlog. Covjek je nakon 30 godina rada na podacima napisao i izdao prvu knjigu iz serije EARTH CHRONICLES, pod imenom The 12th Planet znas kad? 1977. godine! Prije ravnih 25 godina! Sta mislis kome (ni)je u interesu da ljudi razmisljaju?
Dakle, ja sam dobila knjige iz Amerike, na engleskom jeziku - znaci citam u originalu, pa ako si zainteresovan, mogu napisati ovdje stosta. (Drobim, a? Oprosti, imam previse podataka u glavi, pa bez obzira na 'slijepo kucanje' ne mogu ih sabrati na jedno mjesto).
Evo, toliko od mene za sada. Ako si zainteresovan za knjige, pisi mi.
Pozdrav svima! Izvinjavam se na malo zbrkanom izlaganju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2002, 21:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Kada spominjete dvanaestu planetu, da nije to greška u koracima? A gdje su deseta i jedanaesta planeta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2002, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mari dugo te nije bilo (k'o da si u zemlju propala) a sad vidim pokušavaš nadoknaditi propušteno pa komentarišeš na raznim temama :). Vidim da si dosta proučavala i da imaš puno toga reći, poznat mi je taj osjećaj ;)

Ne drobiš, taman posla, samo piši koliko ti se da i koliko imaš vremena.

Kažeš da si tražila po knjižarama i izdavačkim kućama. Da li si tražila samo (ili prvenstveno) o 12. planetu ili si tražila i druge stvari?
Ja sam o 12. planeti prvi put čuo od tebe, čitao sam neke tekstove i malo pričao sa drugima a onda gotovo zaboravio na to da bih nedavno vidio na drugim forumima da ljudi malo učestalije pišu o tome jer se približava naznačeno vrijeme za tu kataklizmu a to je negdje polovina iduće godine. Jedan lik na drugom forumu piše stvarno svakakve stvari, te o nekim vanzemaljcima, zavjerama i onome šta slijedi ali on dosta toga stavlja na kocku i kaže da će se iseliti iz USA u kojoj živi 31 godinu jer će tamo po njemu iduće godine biti dar-mar. Na temi "Stanje u svijetu" na negdje prvoj četvrtini četvrte stranice sam prenio jedan njegov tekst o dešavanju u USA iduće godine, kasnije je rekao da će to početi u aprilu-maju pri čemu sam se ja sjetio da je to u doba dolaska 12. planete i pitao sam ga juče da li je to otprilike tada što je on potvrdio.

Piši šta si saznala interesantnog o 12. planeti, interesuje me.
Koje je tvoje generalno mišljenje o toj čitavoj teoriji nakon tvog istraživanja? Šta će to biti iduće godine?

Citiraj:
Nisu grcke legende i mitovi proizvod razigrane maste nekog ljudskog uma

Interesantno da pominje grčke legende i mitove a baš nedavno sam kupio podebelu knjigu grčkih mitova i počeo i to čitati, to sam planirao uraditi i ranije ali oteglo se. Proučavanje mitova i legendi takođe svrstavam u duhovnu izgradnju :)
Volio bih doći i do knjige egipatskih mitova, jesi li vidjela negdje u BL ovu knjigu?
A da, nedavno sam čitao nešto malo i keltskih mitova, posebno oko Merlina.

Citiraj:
Uvijek sam smatrala da mora biti nesto 'iza' prica koje nam pricaju citav zivot koje prvo zovu bajkama i legendama, a onda zvanicnom istorijom

Znaš kako kažu na početku filma Gospodar Prstenova: "istorija je postala legenda, legenda je postala mit"
Kad smo kod ovoga i Gospodar prstenova je fenomenalno djelo za proučavati ga, a uz to je i zanimljiv i zabavan. Može se dobro preslikati i na ono što se danas dešava u svijetu što su i rekli ljudi koji su radili na filmu, naime šokirao sam se kad sam u jednoj dokumentarnoj emisiji vidio kakve moćne stvari su rekli neki ljudi koji su radili na filmu, posebno glumac koji je glumio Sarumana.

Ima mnogo toga iza priča, legendi, bajki.

Citiraj:
Zeta 'vanzemaljci' predvidjaju kraj postojanja ovoga sistema stvari i kada, posljedice i moguce spasenje

Ako nađeš vremena piši o ovome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2002, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Not now, John! je napisao:
Kada spominjete dvanaestu planetu, da nije to greška u koracima? A gdje su deseta i jedanaesta planeta?

Ovaj komentar ti savršeno pristaje uz tvog avatara koji odaje zbunjenu osobu :D

Mari će ti vjerovatno moći bolje objasniti a ja samo da kažem da sam čitao o tome da naš sunčev sistem ima 11 planeta. To naravno nisam čitao u zvaničnoj naučnoj literaturi već u nekim objavama Nebeskih Sila (fenomenalne knjige) gdje kaže da je postojalo 12 planeta ali se jedna samouništila. Jedna od ove dve za koje ljudi još ne znaju je još dalje od Plutona a druga je bliže, ne sjećam se na kojoj putanji, možda između Jupitera i Saturna.
Mislim da o ovom piše u knjizi "Kosmičko Otkrovenje" koju su primile (jer se radi o objavi) En Valentjan i Virdžinija Esen i knjigu sam viđao u BL kod uličnih prodavaca i fenomenalna je, na mene je ostavila vrlo jak utisak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 00:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2002, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
Ako je mjesec [Zemljin satelit ] nastao od posljedica sudara asteroida sa
planetom Zemljom koji po procjeni ima putanju koju predje za par milijardi godina[cuj par milijardi] onda je stvarno sranje ako su ovi prognozeri vremena u pravu.Oni predvidjaju ili proricu da bi negdje oko
2032 godine ako covjecanstvo ovaj put bude imalo srece asteroid ce samo proci i prouzrokovati vjetrove uraganske snage koji ce napraviti puno neprilika na planeti.Ali to i nisu neprilike u poredjenju sta bi se moglo desiti ako asteroid stvarno zakaci zemlju.
Mozda je najveci problem u tome sto mi mozemo samo nagadjati kolika
je velicina tog asteroida i koju povrsinu Zemlje ce on u tom sudaru da
slobodno receno odvali,ili ce nas kompletno odgurati zajedno sa sobom i
povesti nas svojom putanjom koju mozemo nazvati kataklizma.
Bio bi u tom slucaju nazalost malo veci predah do naredne emisije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Možda će nekima ovo biti zanimljiva tema

http://www4.serbiancafe.com/diskusije/m ... 8.shtml?23

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2003, 07:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
Rosy je napisao:
Hm u te apokalipse i smakove svijeta ne vjerujem nesto posebno, bilo pomracenje sunca pa nista, prezivjeli smo milenijumsku bubu pa nista...
Neka prorocanstav su moguca, prorekene se dosta toga, pa nesto ce se valjda od toga i ispuniti :wink:
A osim toga, mora narod o necemu da prica i nesto da vjeruje..

A sto se tice asteroida...hm..pa nije iskljuceno, da ce da nas strefi...
mozda se svijet malo i prodrma , mozda smo to i sami privukli svojim nezemaljskim ponasanjem:))

Kao asteroid ce d a se nadje na zemljinoj putanji z a 17 godina, a da bi proracunali kako d a ga uniste i raznesu potrebno je strucnjacima kao 30 godina da usavrse tehniku ...hm hm hm

U svemu tome ima jako puno propagande nadasve americke, ne bi me iiznenadilo da su plasirali sve to upravo oni i ihova savremena Nasa , a da imaju sav plan razradjen, pa da nakon par godina kazu, eto mi imamo rjesenje kako da raznesemo taj asteroid, mi smo najsavremeniji, najmocniji, mi cemo da spasimo Zemlju, ali cemo onda da vladamo njome...:))
Svasta radi ta americka propaganda...

Ali mislim da je od svega najboolje rjesenje da se posalje na taj asteroid Brus Willis i ostala ekipa iz Armagedona, pa da ga fino i svojski izbuse i raznesu, i spase svijet:))))

pozdrav

brao!!!!!!!!!!!!!!!
sve te komete, asteroidi i ostala s***a sve je to *****

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2003, 00:54 
Svijet se promjenio. Osjeti se teskoca i nervoza u zraku. Osjeti se trvenje i ubrzano kretanje ljudi prema nekom nejasno definisanom cilju.Ljudi ubrzano traze odgovore, a to ima neke veze sa opravdavanjem sopstvenih djela. To je instinkt koji nam govori da ce se nesto veliko desiti uskoro. Odnosno, bice smak svijeta (Sad ga treba protumaciti na pravilan nacin, mislim da je vader to gore vec uradio).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2003, 16:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Maj 2003, 03:04
Ja bih se takođe složio daje Vader pravilno pristupio ovoj temi tj. da na apokalipsu ne treba gledati kao na &smak& svijeta.
Poslije svakog kraja dolazi početak, na neki način. Mislim da smo mi duhovna bića koja imaju fizičko iskustvo kako u ovom momentu, tako i u &neposrednoj& prošlosti, možda nekoliko stotina hiljada godina, što može prema ovdašnjim parametrima vremena-prostora da se čini dužim vremenskim periodom. Problem je možda u tome što svog duhovnog aspekta, i potencijala u vezi sa tim, mi nismo svjesni. Zašto?

Mislim da sam i na to pitanje djelomično odgovorio u nekim od mojih ili odabiranjem i prevođenjem tuđih tekstova. Naravno, u svemu ovome dajem određeni procenat i za mogućnost da sam negdje i &promašio&, što ne bi bilo nikakvo čudo s obzirom na brdo dezinformacija na ovu tematiku, koje su veoma vješto postavljene i plasirane na internetu, dok na medije i knjige koje imamo na raspolaganju u knjižarama mislim da ne možemo računati. Mislim da imamo posla sa jednim &hiperdimenzionalnim kontrolnim sistemom&.
Tako, bilo šta da kažem, odnosno napišem, prethodno pokušam po nekoliko puta da proanaliziram tj. da ocjenim može li da &drži vodu& ili ne.

Nekome je veoma stalo da u ovim kritičnim momentima progutamo mamac.
Ako uzmemo npr. Planetu X, koju su desetine ljudi očekivali, pogotovo u Americi, na osnovu njene promocije od strane zetatalk.com, možemo lijepo vidjeti i cijelu dinamiku manipulacije koja se događa u vezi sa ovim, isto tako i da se radi o veoma sofisticiranom načinu dezinformisanja, kome nije nimalo teško postati žrtva.
Ja vjerujem da Zecharija Sitchin, koji je preveo Kumranske svice i na osnovu njih napisao knjigu 12-ta Planeta, nije imao namjeru nekoga da zavara, mada su manipulatori &matriksa& ovu knjigu veoma vješto iskoristili.

Lično mislim de je taj Nibiru u stvari grupa kometa koja iz daljine gledajući izgleda kao jedno tijelo i koja svakih 3600 g. ulijeće u naš sunčev sistem i tu pravi haos. Te komete iz Ortovog i Kuiperovog pojasa asteroida (bivša 5-ta planeta, Kantek) izbija sunčev &brat blizanac&, (Vulcan, Nemesis) s kojim sunce čini binarni sistem i koji čini se prolazi kroz ovaj pojas asteroida svakih 26 miliona? godina. Što se Annunakija-ja tiče, koje Sitchin pominje kao stanovnike planete Nibiru, tj. one koji su genetički injžinjerisali ljude za svrhu kopanja zlata u rudnicima na području Vavliona, mislim da je tu promašio.
Ne u smislu da oni ne postoje, nego u smislu zašto dolaze ovamo svakih 3600 godina. Tu naravno postoji veza između ove grupe kometa i njihovog dolaska, ali ne samo i njihovog.
Što se tiče verifikacije ciklusa katastrofa svakih 3600 godina, to se relativno lako može dokazati.

Ne tvrdim da je u tekstovima koje sam objavio pod temom Matrix has you i Čanelig sve što je rečeno istina, ali mislim da ih treba uzeti u obzir.
Takođe mislim da bi trebali porazmisliti i o dimenzionalnom premještaju, koji će možda stvarno postati moguć prije nego ove komete stignu?!?
Možda je sva igra u tome da mi programirani kakvi jesmo, ne primjetimo kad se vrata &kaveza& otvore?

Pozdrav!

Vrh

Tema posta: ....
PostPoslato: 12 Avg 2003, 17:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2003, 17:18
Da,kraj ovom svijetu grijeha se približava a on se očituje najviše u tome što je čovjek svojim nedjelima prema životu sam sebi odredio kraj. Čovjek je nanio mnoge teške udarce prirodi i u njoj sve teže živi,još se uvijek nije odrekao svog načina života,još i dalje snažno zagađuje prirodu a posljedice za njeno uništavanje dosad još nije dočekao a što da govorimo o posljedicama koje su vezane za daljnje zagađivanje i uništavanje prirode. Veliki ratovi i nemiri izgleda da će se pokrenuti i zbog vode i plodnijeg,nezagađenog tla, a čovjek je dosadašnjim ratovima i drugim zlima naspram čovjeka stvorio velika zaduženja,bijes i težnju za osvetom pa slijede i dalje ratovi i nemiri..čovjek je u začaranom krugu,kao hoće mir i pravdu i ne voli gledati ratove oko sebe a kad mu se pojavi problem sa bližnjim,sa susjednom državom onda je opet spreman na ratove i taj mu rat izgleda &normalan& dok mu ratovi u drugim zemljama izgledaju glupi i sa malim problemima za koje je smiješno ratovati. Bog vidi da je čovjek u začaranom krugu grijeha i stoga hoće da ga izbavi iz toga,hoće kraj grijehu i svijetu.

Tu je zanimljivo pitanje: da li se Bog upliće u slobodnu volju čovjeka koju mu je dao ,ako kani provesti kraj ovom svijetu grijeha? Svijet bi i dalje mogao funkcionirati po zakonu sjetve i žetve!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]