banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 09:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Udruženje nezavisnih stvaralaca Geto organizuje za članove udruženja odlazak na koncert američke grupe TOOL u Zagreb (Šalata), 04.09.2007. godine! Cijena ovog aranžmana (prevoz i karta) iznosi 100 KM i to pod uslovom da se popuni autobus od 22 sjedišta! Možete se prijaviti i donijeti novac u prostor udruženja u Novoj Varoši i to do 27.08.2007. godine!

Kontakt na 051/322-530 (između 10:00 i 14:00), 065/323-969

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
I ne bi dovoljno ljudi..
I'm dissapointed..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
I ide li iko u ZG na TOOL????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Oce iko da me poveze do zagreba? molim vas? bicu dobar, cakstavise... Ne pustaju biciklom preko autoputa :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
pazite ovo... sta se sve nadje na forumima...

<tip opisuje sebe> i nek mi priđe i kaže svoj nick pa cemo popit pivo i uzivat u koncertu skupa...ako ne onda whatever....bit cu u vip dijelu na sjedecim mjestima...pozz!!!

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
to je velika kulturna manifestacija. tu se ne jedu sjemenke i kokice, tu se ne skace i ne arlauce, tu se uziva u festivalu zvuka i svjetla. nije ti to rock koncert 80ih, to ti je brate novi alterenativni zvuk. ima i sjedeca mjesta, naravno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Bik je napisao:
Oce iko da me poveze do zagreba? molim vas? bicu dobar, cakstavise... Ne pustaju biciklom preko autoputa :lol:
\NE moras auto putom.... do okucana pa starom cestom preko novske, lagano.... imas usput non stop sela, stanes, popijes pivu pa produzis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam neki fan Tool-a, ali sa nestrpljenjem ocekujem izvjestaj kako je bilo... sad ce kolega jedan, samo dok se razbudi... cekam ga na Skypu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Bik je napisao:

I, sta bi? Je l' te neko povezao?
BTW Kako bi na koncertu? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobri moji ljudi, mislim da cete da shvatite moju tugu, bol i prije svega bijes kad vam kazem da nisam otisao na koncert. Naime, zbog svadje sa uvazenim clanom moje familije, nisam otisao na koncert. Osjecam se ponizeno, pogazeno, ugazeno, uvrijedjeno i razrijedjeno. Niko me nije povezao. Tako da ne znam kako je bilo na koncertu. Aj bar nisam sve para upao, half je uspio da utopi kartu tamo na ulazu valjda. Nadam se. Ako nije, ima li neko da bi htio da kupi kartu za Tool za 4. septembar u zagrebu? Aj bar sad ne pricam sa cijelom familijom, ipak je nesto dobro od svega ispalo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka

jadan....jesi li tuzan? treba li ti pivo utjehe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 15:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
Ni ja nisam otisao u ZG, ali jesam zato u BG! :D

Ovo moze da se smatra kao off topic i prijeti mu opasnost da bude obrisano, ali posto nisam htio da otvaram zasebnu temu samo da bih opisao koncert, posto nas iz BL nije bilo uopste puno sinoc, tako da ne bi bilo mnogo odgovora.

Anyway, sinoc u BG je bilo stos'kaze veoma Toolovito.

Za pocetak set lista. Nije bilo iznenadjenja, znaci standardna lista, s tim sto smo dobili festivalsku, sto ce reci sa svim intermissions i interludes oko 1 h i 25 minuta.
Vidim da su se oni koji su isli u ZG raskukali kako je svirka bila bezze, kratka, malo ljudi, itd. Tool isto bezze: nema komunikacije, Maynard ne zna pjevat,...

Ali ono sto je stvarna istina, tj. ono kako je u BG bilo, to je da su Tool rasturili, a takodje i mi smo se u publici rasturili kako je dobro bilo.
Zvuk jeste bio nesto losiji, ali treba kriviti Pionir, kao uzasno mjesto za koncerte, narocito ovakvog tipa.
Ozvucenje je bilo prilicno dobro (BTW, i Nikola gitarista Block Outa je bio za miksetom), ali Pionir je kriza.

Jedino sto nije bilo, to su laseri. Odnosno bili su zeleni, ali nisu bila dva velika, koja ih prate na 10,000 Days turneji.

Koncert je okupio po gruboj procjeni 5500 ljudi (cekam zvanicni izvjestaj o prodanim kartama) mada je bilo tesko utvrditi broj (pogledaj P.S.).

Daklem, set lista:

Nakon gasenja svjetala, Tool se lagano prikrao instrumentima oko 21:25 na opste odusevljenje prisutnih, te skiku i vrisku kad se nazrijela Maynardova silueta sa sesirom.

Jambi - Novi opener, ne tako jak kao The Grudge ali ipak sa svim onim zajebancijama na video bimovima iza benda, prilicno jak. Justin se potrudio da otprasi bas kako valja. Danny nije skidao osmijeh s lica dok je rasturao svoj skupi set (kako li tek bije ljude?). Adam je sa zavezanim kikicama bio kao neki poglavica i standardno kul. Maynard... Pa dovoljno je reci samo Maynard.

Stinkfist (Produzena verzija) - 1996 je bila izuzetno dobra godina za moju malenkost. Godina koju takodje pamtim po vrsnom albumu "Aenima" i pomenutoj stvari. Na prve taktove je otpocelo lud'lo.

46 & 2 - Ay caramba! Sta mi se desava?

Schism (Produzena verzija) - Moj highlight veceri. Perfektno odsviran uz pjevanje publike, narocito na "... between supposed lovers...". Brrr. Opet sam se najezio.

Lost Keys / Rosetta Stoned - Kao i na albumu i sinoc su uvezali ove dvije stvari. Na moju veliku radost, cuo sam kako zvuci Rosetta Stoned uzivo. Razbi!

Flood - Kanda je preovladalo malo iznenadjenje kad su poceli da tabanaju ovu stvar. Ljudi ne surfaju po netu, sta li? Mislio sam da ce ovo biti highlight, ali nije. Iako besprijekorno odsviran, kao da su upravo izasli iz "Undertow" vremena.

Lateralus (Produzena verzija sa Dannyjevim solom)- Nazalost, omiljeni mi album nije imao bas mnogo favorita sinoc, ali su Lateralus otprasili bogovski. Danny bubnja li bubnja sa sve osmijehom. Rek'o bi covjek najlaksa bubnjarska dionica na svijetu kad ga gleda. Jos kad je dodao gas na solo dionici. O Boze, za ovaj momenat vrijedi zivjeti.

Maynard se zahvaljuje na iskrenosti, na podrsci, "... have a safe trip home..." kaze. Vidimo se ponovo (nestvarno zvuci, znam).

I onda:

Vicarious - Za divno cudo ovo je bio highlight veceri, nazalost na samom kraju. Maynard je u jednom trenutku na refrenu okrenuo mikrofon prema publici, a publika je za divno cudo, taj dio pjevala. Mislim da je to sto ovu stvar cini posebnom ove veceri.

Po zavrsetku, popalili su svjetla, uperili reflektore na nas... Na punu dvoranu... Poklanjali se dugo... Maynard je bacio fanovima flase vode koje nije popio... Danny je isto uradio s palicama... Svi smo mozda ocekivali jos jednu pjesmu, Aenimu mozda, koju sviraju opcionalno, ako je atmosfera dobra, a sinoc je bila i vise nego dobra... Ali ipak ne. I nema veze.
Gledam na sat... 22:54. Srce me preraslo... Preraslo cijeli Pionir.

Ja sam po prvi put vidio Tool. Bend koji sam poceo da slusam prije 13 godina. Da su se samo popeli na stage i rekli: "Good evening" i "Good bye", mojoj sreci ne bi bilo kraja. A pogotovo sto su otprasili svirku kako samo oni znaju.
Najbolji su. Najveci su. Nisam ni morao biti sinoc u Pioniru da bih to znao.

P.S.

Velika zamjerka ide organizatorima, posto su ulaze otvorili tek u 20:10 a ne u dogovorenih 19:15, tako da se stvorila neopisiva guzva i vise od 1000 ljudi je kasnilo na pocetak koncerta.
Bio sam neprijatno iznenadjen kad sam vidio koliko malo ljudi ima u sali a skoro je 21:00. Medjutim, po izlasku (izlaz sa tribina), pogledao sam dole i vidio pun parter. :)

Veliko hvala ide publici, zato sto se uzdrzavala od pusenja (naravno, bilo je shabana sa cigaretama) i od bliceva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
puče lobanja i rascepi se na dva dela...

bikonjo, life is a bitch...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 14:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
U BG kazu bilo samo 3500 ljudi. :(

Ja i moje procjene... Pih!

* Nas i Tula 3sta miliona*

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jebes tool

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

video klipan je napisao:
U BG kazu bilo samo 3500 ljudi. :(

Ja i moje procjene... Pih!

* Nas i Tula 3sta miliona*

Zasto mislis da je 3500 ljudi malo?
U ZG 2003. na Sepulturi bilo 2500 ljudi... mozda i manje! :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka

Bik je napisao:
jebes tool

rece covjek razocaran u zivot, svijet i diktaturu svojih roditelja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 16:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
komunizam je to :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pomeni mi roditelje jos jednom i zaklacu ti mamu.
METALIKA METALIKA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2007, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka

moji roditelji meni daju da idem na koncerte. tj ne daju al ja odem svejedno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]