banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
V@nja je napisao:
Citiraj:
Uglavnom, iPod Nano... prava stvar i ko god misli suprotno nije ga nikad imao.

Dvoumio se izmedju njega i 'obicnog' .. uzeo 'obicni' .. nisam se ni malo pokajao. Mada, vjerujem da je i Nano super :)

Ima li negdje u gradu kupiti onih 'dodataka' za iPod? Interesuju me konkretno ona 'kucista' i zvucnici.

U vezi iPoda idi u HG Spot i sta te god interesuje pitaj Darka, on radi od 12h mislim. Inace, znam da je reklama zabranjena, ali varaju nas na sve strane pa nekad m,oram da pohvalim postene ljude.... znam da bi me neki paksu iz neke frljave firme zavrno za 10-20 KM za ovo sto mi je Darko u HG Spotu uradio za DZ i jos dao mnogo savjeta korisnih itd. itd... HG Spot definitivno. A ako bas zapne, javi se meni na PP mozemo da nadjemo novi Nano i te dodatke jeftino, najjeftinije sto moze u BiH (da nije vruce), sve u kutiji original.... ali samo ako si ozbiljan, ako me ispalis trazicu te u gradu da te istucem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 20:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Apollonia je napisao:
blue je napisao:
Prvo, iPod je ćudljiva spravica, relativno veliki broj isporučenih je neispravan. Možda najpametnija stvar koju možeš da uradiš je da ga zamijeniš tamo gdje si ga kupila.

Ono što možeš da pokušaš je da ga resetuješ držeći srednje dugme i play dugme nekoliko sekundi. (ako je baterija crkla onda ništa...)

Ako budeš mijenjala pogledaj malo šta se nudi od Cowon-ovih plejera, pa iRiver, a i Sony isto ima dobrih modela. (sjećam se da je jedan koji je imao u oznaci broj 505 bio fantastičan) Svi oni imaju kvalitetniji zvuk od iPod-a. Creative je u rangu sa iPod-om kad je zvuk u pitanju, a jeftiniji, mada zna napraviti prilično ružne plejere.

Pa ne mogu se bas s tim sloziti, dobro mozda ima boljih mp3 players od ipoda, ali po prodaji, po zadovoljstvu ljudi koji ga kupuju u Americi je i dalje broj jedan. Iz mog licnog iskustva, vec 4 godine imam razne ipode, koristim ih non-stop, na poslu, u teretani, na putu, u autu, nikad nisam imala problema, jednom samo sam morala pritisnuti srednje i menu dugme na video ipodu, i radio je odmah. A i ovdje bas i neznam nikoga ko je kupio neispravan ipod, ja sam sve svoje uzela u Apple prodavnici, ne koristim Mac, i iTunes mi svejedno super funkcionise.

To sa Apple i zadovoljstvom kupaca mislim da je iz drugih razloga. Pošto Mac računari kao i iPod plejeri koštaju znatno više od drugih, ko će onda kad ih kupi reći da je nezadovoljan? Nije on loš, ali mislim da je precjenjen. Jeste taj dizajn i kvalitet napravio malu revoluciju, ali ima i drugih kvalitetnih plejera. Da ne govorim o tim iznad svake granice nerealnim cijenama. Zna li neko zašto su kod nas iPodi tako skupi? Ne može se očekivati da bude kao u Americi, ali zašto je znatno skuplje nego u Evropi?
A iTunes je tek smeće od softvera. Ne može backupovati fajlove sa iPoda na HDD.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
mozhe 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 21:12 
Veteran
Veteran

Kako može? Hajde nađi negdje na Apple sajtu uputstvo.
Mogu neke prastare verzije, čini mi se da je zadnja 4.6. Zašto je Apple ukinuo podršku za to? A i sam softver je glup i komplikovan i nefunkcionalan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
fantomacan je napisao:
Mogu neke prastare verzije, čini mi se da je zadnja 4.6. Zašto je Apple ukinuo podršku za to? A i sam softver je glup i komplikovan i nefunkcionalan.

Haha, to sam i ja mislila kad sam ga pocela koristiti, ali, nakon 4 godine nekako sam se navikla pa mi vise i nesmeta. Sto se tice cijene, pa nije ni ovdje jeftino, npr kad sam ja ovaj moj uzela prosle godine, 60GB i video, bio je oko $540. Samo sto je ovdje dobro to sto im stalno pada cijena, pogotovu ovim manjim kao sto su Nano ili Shuffle. Sto se tice pomoci za sada mi nije trebala, ali znam da postoje forumi i telefonski brojevi gdje se moze zvati i onda ti oni rijese sve probleme pogotovu ako imas i garanciju. Cijene su nerealne, jer su i dan-danas broj jedan po prodaji i interesovanju za ipod (Mac kompjuteri bas i nisu toliko popularni, a ja ga nikad nisam voljela pa ga zato i nemam), plus sve reklamne kampanje su im jako efikasne, i jednostavno po popularnosti ovdje makar oni uopste nemaju konkurenciju. Opet iz mog licnog iskustva, ja mislim da je to najbolja sprava koja je izmisljena, necu reci da ne mogu zivot zamisliti bez ipoda, ali, svakako zivot mi je mnogo laksi sa njim. Moram dodati da su ovdje stvari za ipod, kao sto je prikljucak za auto, punjaci, ma sve te neke ekstra stvari jako skupe, i iako sada mnogi proizvodjaci prave ipod accessories cijene su im i dalje jako visoke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 22:47 
Veteran
Veteran

Znam da on nije jeftin ni tamo, ali ovdje su cijene baš van razuma. Ipod Nano 8 GB, koji je na Apple sajtu 250 dolara (oko 400 KM), kod nas je 300 Evra (600 KM). Znači 50 % skuplje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 23:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
fantomacan je napisao:
Znam da on nije jeftin ni tamo, ali ovdje su cijene baš van razuma. Ipod Nano 8 GB, koji je na Apple sajtu 250 dolara (oko 400 KM), kod nas je 300 Evra (600 KM). Znači 50 % skuplje.

Stvarno nisam znala da je tolika razlika, odavno nisam bila kuci :) , ovdje cak studenti i radnici odredjenih firmi (kao sto je moja) imaju neke popuste, pa ga mozes dobiti i za 10-15% jeftinije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:

imas hidden folder iPod_Control pa u njemu Music.. odatle normalno kopiras muziku

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
ipodhacks.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 16:06 
Veteran
Veteran

Ipanema_ je napisao:
fantomacan je napisao:

imas hidden folder iPod_Control pa u njemu Music.. odatle normalno kopiras muziku

To nije iz iTunesa, već iz Windows explorera. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2007, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sorry, tek kasnije vidjeh da mislis na itunes :)

Vrh

Tema posta: Re: iPod problem
PostPoslato: 09 Sep 2008, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ej, ajde da ne otvaram novu temu.

Upitanju je iTunes

Nisam provalio da li iTunes kada dodam direktorijum npr. "Muzika" u muzicku zbirku jednom, da li iTunes kasnije automatski azurira datoteku kada ja iz svog direktorija za skidanje prebacim u "Muzika" direktorijum? Ili moram ja rucno da prebacijem muziku kako povecavam zbirku?

Zna li iko?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]