miki je napisao:
Citiraj:
Naravno, Nadala na šljaci neće nikad pobediti, Federera na travi, a na betonu ponekad hoće i jednog i drugog..
Kao što Nadal neće njega nikad na betonu i travi, te kao što ga Federer neće nikad dobiti na šljaci...
Neko nam nije gledao ovogodišnji Wimbledon i Indian Wells (Nadal), kao ni Dubai, Australian Open i prošlogodišnji Monte Carlo (Federer).
Toliko što se tiče tvoje konstatacije kako oni njega Nadal neće njeg pobediti na betonu i travi i Federer na šljaci.. Raspitaj se prvo malo, ako ništa danas postoji internet.
Ebote, svima je drago što je Đoković uzeo turnir, što je uzeo Roddicka, Nadala i Federera, pogotovo ljudima koji malo duže i malo bolje prate tenis. Pisao sam ranije, a to se viđa i na forumu. Osamdeset posto stanovništva je prvi put čulo za pola ovih turnira sada kad su se pojavili Đoković, Ana i Jankovićeva i to rezultira ovakvim stvari.. Novak uzme jedan turnir i automatski je najbolji na svetu... Alo?
Citiraj:
Jap..zna se.. najbolji je Federer, pa Nadal, pa onda možda Đoković..
Citiraj:
Daj nam reci ko je to po tebi konkurencija Đokoviću za treće mjesto, pa da se svi zajedno onako dobro nasmijemo...
Dobro se nasmej kad ti kažem da u svetu tenisa ima mnogo dobrih igrača koji su onemogućeni u zadnje vreme da igraju što zbog povreda (Hewitt, Ančić), što zbog privatnih problema (Safin, Huan Carlos Ferrero, David Ferer). To su sve ljudi koji su klasa za sebe i koji su u tenisu postigli mnogo, mnogo više od Đokovića (osim Ančića). Tačno se zna da je najbolji teniser sveta Federer, da je već treću godinu večiti drugi Nadal, ali konkurencija za treće mesto je uvek žestoka i ne zavisi od ATP rankinga.
Đokovićevo vreme tek treba da dođe, dosta je napredovao, ali reći da je u ovom trenutku bolji od Nadala ili Federera je u najmanju ruku smešno. I da, podsećanja radi, Đoković je dobio u meču koji se igrao na dva dobijena, sumnjam da bi i protiv jednog i protiv drugog izdržao u meču od pet setova i onda opet briljirao u finalu, kao što je Nadal, recimo, demonstrirao na Wimbledonu.
Moram reci da se u potpunosti slazem sa Blackhandom, jeste uspjeh pobjediti sve ove igrace kao sto je Nole uradio, i mislim da je to sada vise njemu mentalni uspjeh, dobro moze i novcani, nego sto je toliko znacajan sto se tice turnira. Jer sad kad ih je jednom pobjedio, u buducnosti na velikim turnirima, mozda situacija bude drugacija. Opet drago mi je i zbog njega i Ane, ali, da je to veliki uspjeh sto se samog turnira tice, to ne bih bas rekla. Ja se nadam da ce Nole u narednim godinama uspjeti na Australian, ili Wimbledon, French, ili US Open i da njegovo vrijeme tek dolazi.