Citiraj:
Ti kazes da nije bilo rasprodaje igraca i da se nema sta zameriti Pxijiju?
E pa da krenemo sa pricom o rasprodaji, prvo Pixi je i prosle godine u isto doba bio predsednik i u ovo isto doba Zvezda je igrala kvalifikacije za CL, e sada moje pitanje za tebe je koliko je Zvezda prodala igraca u zadnjih godinu dana i to iz prvih 11? Da ona ekipa treba da igra protiv skota ne bih ni razmisljao da li cemo ili ne proci vec bih razmisljao koliko cu staviti u kladionici na prolazak Zvezde (i da znam svu pricu oko dugova i dugovanja i nesto se ne primam na tu pricu jer se taj dug kretao od 3 do 10miliona evra po izjavama nove uprave)
Dođavola, čovječe. Igrači su rasprodani prošle sezone, a ne ove, a ja sam za to govorio. Koliko igrača je raspradano od ovogodišnje postave? Đokić, Purović i Joksimović, za koje si i sam govorio da su krševi od igrača. Čak je i Kastiljo ostao, iako ga je jurilo dosta klubova.
A tu priču o prošlogodišnjoj rasprodaji smo apolvirali jedno milion puta. Čovjek je za javnost rasprodaju pravdao dugovanjima, dok se iza kulisa znalo da pokušava da rastjera iz Zvezde igrače, koji su u vlasništvima raznih Ćalasana, Ramadanija i drugih mešetara oko Marakane. Mafijaške ugovore da i ne pominjem. A sve potpisano u Džajino vrijeme...
Neće valjda Piksi da dođe pred javnost i kaže: "E znate raspraodao sam tim, zato što je 80% igrača imalo ugvore pod kontrolom lokalnih mafijaša..."
Citiraj:
Druga velika zamerka je dovodjenje igraca ove godine jer ako nisi primetio pored vec 3 dobra igraca na sredini koja smo imali na mestu centralnog veznog (Milijas, Kastiljo, Trajkovic) on dovodi jos par igraca na istoj poziciji (Lukas, Molina) dovodi centarfora (Barkosa) koji ne zna da primi lopte niti da udje u sansu za 3 poluvremena koliko je gotovo igrao protiv onih amatera i dovodi beka (Bronovicki) za koga mislim da ce se ipak ispostaviti kao pojacanje.
Doveo je jednog kreativca (Molina) u tim u kojem je bio samo jedan takav igrač (Burzanović). Milijaš i Kastiljo nisu ni blizu tom tipu igrača. Što se tiče Barkosa, došao je kao najbolji strijalc ekvadroske lige, jedno vrijeme čak i bio na širem spisku reprezentacije Argentine, što je za naše uslove, više nego dovoljna preporuka. To što si ti za 3 utakmice vidio da je on drvo koje na zna da primi loptu, stvar je percepcije, koja se meni i tebi očito razlikuje. Uostalom ne sudi se o igraču na osnovu 3, pa čak ni na osnovu 10 utakmica. Na osnovu čega si ti zaključio da će Bronovicki biti pojačanje, a da Barkos to nije? Bronovicki nije pokazao ništa više od Argentinca, da bi se mogao davati takav sud. Znači da pretpostavljaš, a na tim pretpostavkama baziraš svoje kritike.
Citiraj:
Na kraju mu zameram sto je ostavio Boska na klupi jer se na kraju prosle sezone videlo da covek nema ideju koji sistem igre da primeni, nema autoritet i sl. Ako nije mogao dovesti nekog stranca mogao je pokusati sa trenerom Vojvodine, Hajduka iz Kule jer ti timovi imaju fizionomiju igre sa relativno skromnijim finansijama i renomeom kluba!
Rajevac i Uške Vučićević. Prvog Vojvodina ne bi pustila ni za kakve pare, jer je postala dovoljno konkurentna da ne mora da pojačava rivale, a Vučićević je Partizanov čovjek i jedna kreatura koja uopšte ne zaslužuje da se o njemu govori u kontekstu trenera Zvezde. A uopšte ne mislim da su domaći treneri neki kvalitet koji može da vodi Zvezdu ka ligi šampiona. U prevodu, stranci neće, domaći nisu kvalitetni.
Sad je doveo Kosanovića koji je isto šarlatan, ali bar ima autoritet i ne libi se da ga istrenira na bilo kom igraču. Prvi koji digne glas, letiće iz tima k'o peder iz vojske. A dok je Kosanović vodio Zvezdu, Zvezda uopšte nije igrala loše, a Arkanov Obilić je vladao prvenstvom,, tako da mu to što nije osvojio ništa i nije neka loša preporuka...
Uvjek ću se sjećati te pobjede nad Partizanom od 4:0, pod Kosanovićevim vođstvom.