banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 02:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2006, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Poznato je onima koji su postali svjesni tih projekcija, mehanizama oko njih, koji su vidjeli kako "ispadaju" iz tijela dok spavaju, koji su se "budili" u toku spavanja, ali su se budili u tom astralnom tijelu, pa su vidjeli da nisu tamo u krevetu u svojoj sobi. A ako se ne varam negdje sam pročitao i da su neki sa sposobnošću svjesne projekcije viđali kako se astralno tijelo "vraća" u njihove ukućane, ili osobe sa kojima dijele krevet. Čak mislim da je Ričard Bah to vidio kada je vježbao AP, da je vidio to izletanja ili vraćanje astralnog tijela svoje žene, i to pomenuo u (biografskoj, bar liči na takvu) knjizi "Most preko vječnosti". Inače Ričard Bah je poznat po svojoj odličnoj knjizi "Galeb Džonatan Livingston".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 15:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Bas sam htio pitati, kad ti spomenu da su neki govorili da si vidjeli astralna tijela svojih ukucana. Da li se astralna tijela medjusobno vide? Da li fizicka tijela, tj. "normalni" ljudi mogu da vide astralnu projekciju drugog covjeka? Ako je u trenutku projektovanja neke osobe, tu bilo prisutno vise ljudi oko njega, da li ce oni biti u stanju da vide njegovo projektovanje i samo projektovano tijelo? Ovim bi znacilo, da, ako bi neko od ukucana ustao "da proseta" navece, bas u toku projekcije drugog covjeka, on bi njega mogao vidjeti. Kakve bi bile reakcije, ako je ovo tacno?
Procitao sam onaj dio da ljudi se visim "nivoom" AP mogu da se pretvore u druge stvari i predmete. Sta je sa onima koji jos uvijek nisu dosegli taj nivo? Da li ce oni biti vidjeni od drugih ljudi, i kako da se "sakriju", a da i dalje mogu da "vise" u astralnoj projekciji i idu kuda hoce?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Najbolje bi bilo kad bi ti odgovorio neko ko ima ličnog iskustva i prakse u ovim stvarima. Ja ti samo mogu odgovoriti na osnovu onoga što sam čuo, pročitao, što sam izvukao od svega toga, pa me nemoj uzimati zdravo za gotovo.

FLASH je napisao:
Da li se astralna tijela medjusobno vide?

Da, ako su svjesna svog boravka na astralu.

Ne samo da se vide već mogu dolaziti u razne vidove interakcija. Na dosta mjesta se može pročitati o magijskim borbama koje se vode na astralu od strane obučenih okultista. Povodom ovoga ali i mnogo drugih korisnih stvari bih preporučio knjigu "Psihička samoodbrana (studija okultne patologije i kriminala)" od Dion Fortune, autorice više knjiga koja je o ovim stvarima pisala iz svog iskustva, inače je bila član poznatog okultnog reda "Zlatna zora".

Postoje neka bića na astralu koja mogu biti i vještački stvorena da bi nekome crpila duhovnu životnu energiju, što se ispoljava kao bolest na žrtvi, često bolest kojoj doktori uopšte ne mogu otkriti uzrok ni objašnjenje. Recimo kada ljudi počnu da slabe i kopne a da se uopšte ne može pronaći razlog tome.

FLASH je napisao:
Da li fizicka tijela, tj. "normalni" ljudi mogu da vide astralnu projekciju drugog covjeka? Ako je u trenutku projektovanja neke osobe, tu bilo prisutno vise ljudi oko njega, da li ce oni biti u stanju da vide njegovo projektovanje i samo projektovano tijelo?

Ne, neće moći to da vide, ako su u materijalom tijelu, ako i oni nisu projektovani, jer gledaju (gledamo) materijalnim očima koji vide samo ograničeni spektar svjetlosnih talasnih dužina, kao što naše uši čuju samo određeni frekventni spektar. Za opažanje izvan tih spektara trebaju drugačiji instrumenti. Neki su poznati i koriste se u nauci. Druge posjeduju i ljudi, ali spadaju u duhovne organe za vid, sluh i drugo, npr. takozvano "duhovno oko" ili "treće oko" na čelu, koje je ujedno jedna od značajnih čakri u tijelu. Ljudi koji kroz duhovni rad imaju probuđen ovaj duhovni organ mogu da vide ono što mi ostali ne možemo. To je kao da jednom naučnom instrumentu koji opaža neki spektar dodaš drugi instrument koji opaža širi spektar. I onda, naravno, kao posljedicu imaš to da vidiš kompletniju sliku. A tome trebamo težiti, da slažemo slagalicu iz pojedinačnih dijelova a ne da samo posmatramo par djelića slagalice ubjeđujući sebe da izvan toga nema ništa.

FLASH je napisao:
Ovim bi znacilo, da, ako bi neko od ukucana ustao "da proseta" navece, bas u toku projekcije drugog covjeka, on bi njega mogao vidjeti. Kakve bi bile reakcije, ako je ovo tacno?

Pa stvar je u tome da nismo svjesni tih projekcija, nažalost. Pa ne znamo ni reakcije, ne sjećamo ih se, kao što se ne sjećamo ni šta smo sanjali. Postoje tehnike koje se vježbaju i koje imaju za cilj da se čovjek može "probuditi" dok je projektovan noću dok spava. Mogu se pronaći na internetu, ja sam ih skupio nekoliko. Ali mi se nije dalo da te tehnike vježbam. Vježbao sam malo one za svjesnu projekciju iz svjesnog stanja, znači malo meditiraš na određen način da bi se projektovao, a cijelo vrijeme si svjestan.

FLASH je napisao:
Procitao sam onaj dio da ljudi se visim "nivoom" AP mogu da se pretvore u druge stvari i predmete. Sta je sa onima koji jos uvijek nisu dosegli taj nivo? Da li ce oni biti vidjeni od drugih ljudi, i kako da se "sakriju", a da i dalje mogu da "vise" u astralnoj projekciji i idu kuda hoce?

Mislim da sposobnost pretvaranja u predmete nije da bi se ljudi sakrivali od drugih u astralu :), nikad o tome nisam razmišljao na takav način :), mada ko zna, možda bi se to moglo upravo tako iskoristiti :)

Mislim da mogućnost pretvaranja u druge oblike nije metoda zaštite, postoje druge metode zaštite. Jedan je tvoj duhovni novo. Postoje neke okultne metode da u slučaju frke crtaš neke magijske simbole (sve to radiš svjesno u astralu), i kažu da to jako dobro djeluje. Ali ako se već možeš kretati brzinom misli, onda se valjda i tako možeš izvačiti, samo pomisliš da si negdje drugdje, i eto te tamo.

Meni od mogućnosti pretvaranja u predmete mnogo fascinantnija mogućnost putovanja kroz vrijeme, ali za to već treba određen nivo, "dozvola". Ili, po nekoj teoriji, to svi mogu, ali im se sjećanja na doživljeno namjerno brišu. Neki koji ovde žive su ako se ne varam doživljavali svjesne projekcije i susretali ta neka bića koja su "brisači sjećanja" na doživljeno u astralu. Kao i u svemu, moraš imati odobrenje za pristup određenim područjima, podacima. Fenomen deja vu je segmentić nečega što smo vidjeli nekom prilikom neke noći u astralu kad smo malo "zavirili" u budućnost, pa to zaboravili. A kasnije kad to isto doživimo osjećamo se jako čudno, znamo da smo to "negdje", "nekako" vidjeli, čak tada znamo i šta će se desiti par trenutaka unaprijed...ali nemamo pojma kako to znamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 22:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Hvala na odgovorima. Slijedi jos par pitanja. Posto sam sad u zurbi, napisacu samo ona koja mi trenutno padaju na pamet, a neka ce mozda zvucati smijesno.

Kada si rekao da se neka astralna tijela "bore", interesuje me: Zasto? Da li su oni neprijatelji u materijalnom svijetu, pa rjesavaju probleme putem astrala? (:)) Ili takodje postoji neki astralni zivot, pa se i tamo imaju neprijatelji sa kojima dolazi do sukoba? Da li u astralu jedan covjek moze ubiti drugoga, tako da ovaj umre i u materijalnom svijetu?
Da li sve ovo znaci da astralna projekcija moze ugroziti neciji zivot i da je opasna?

Kada si spomenuo dozvolu za putovanje kroz vrijeme, interesuje me: Ko te dozvole "izdaje"? (:D) Odnosno, kako se to stice. Iskustvom?

Imam jos pitanja, ali ostavicu ih za neki drugi put.

U medjuvremenu, potrazio sam staru temu deja vu, koja se nalazi ovdje:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=2128

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 22:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Na onoj temi "Deja vu" si napisao ovo:
Vader je napisao:
Na zapadu su pronašli tehniku uz pomoć koje i najveći skeptici mogu postići astralnu projekciju za najviše tri dana i tri noći.

Kakva je to tehnika? Da li je ti imas?
Ako imas, salji na pp, ako neces ovdje da stavljas. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Kada si rekao da se neka astralna tijela "bore", interesuje me: Zasto? Da li su oni neprijatelji u materijalnom svijetu, pa rjesavaju probleme putem astrala?

Da. To može biti jedan od razloga. Svako vodi borbe na svoj način, svojim sredstvima, mafijaši uzijima i bombama, vojnici puškama i raketama, huligani pesnicama i palijama, okultisti nekim svojim alatima. U već pomenutoj knjizi je opisan slučaj borbe, ustvari više slučajeva, u jednom je pronađeno beživotno tijelo djevojke, vjerovatno se nije uspjela vratiti iz bitke. Neki momci na drugom forumu su iznosili da se i oni bore u astralu, da li lažu ili ne ne znam, nije ni bitno, fenomen borbe na astralu je poznat. Povrede se znaju manifestovati i na materijalnom tijelu, recimo u astralu ti nekako strada ruka, onda ćeš imati povredu i na svojoj materijalnoj ruci, "kako gore tako i dole" je vrlo poznati aksiom, viši svjetovi djeluju na niže, niži su manifestacija viših.

FLASH je napisao:
Ili takodje postoji neki astralni zivot, pa se i tamo imaju neprijatelji sa kojima dolazi do sukoba? Da li sve ovo znaci da astralna projekcija moze ugroziti neciji zivot i da je opasna?

Moguće.

FLASH je napisao:
Da li u astralu jedan covjek moze ubiti drugoga, tako da ovaj umre i u materijalnom svijetu?

U tekstovima o astralnoj projekciji se navodi da je smrt karmički određena, i da se ne treba plašiti. Ako nećeš zloupotrebljavati astralni svijet, ako ćeš tamo odlaziti iz čistih pobuda, ako imaš zaštitu Sila Nebeskih onda ne vjerujem da se trebaš plašiti.

FLASH je napisao:
Kada si spomenuo dozvolu za putovanje kroz vrijeme, interesuje me: Ko te dozvole "izdaje"? Odnosno, kako se to stice. Iskustvom?

Dozvole izdaju Sile Nebeske, u skladu sa tvojim duhovnim nivoom, zadacima, karmičkim putem (šta u određenom trenutku treba da iskusiš i doživiš). Jer ako postoji taj astralni svijet, kao što mnogi svjedoče da postoji i opisuju ga na isti način, i ako se na njemu može mnogo toga naučiti, postići (baš sam danas čitao jedan članak o tome), ako se na njemu može vidjeti da tjelesna smrt nije kraj, ako postoji unaprijed zacrtani mehanizam da ljudsko astralno tijelo svoje astralne potrebe zadovoljava svaki dan noću dok spava, kao što materijalno tijelo zadovoljava potrebu da diše (što isto radi nesvjesno i automatizovano), onda mora postojati Inteligencija koja je sve to stvorila. Ako i postoji vjerovanje da je materijalni svijet mogao nastati slučajno, a sam čovjek od majmuna, nema šanse da je astralni svijet sa svim svojim vidovima, stanovnicima, mogućnostima mogao nastati slučajno. Što je vjerovatno razlog zašto ateistima jako teško pada i sama priča o astralnom svijetu, astralnoj projekciji i sličnom.

A ova tehnika koju pominješ, nemam pojma na koju sam mislio :)
Može biti neka za koju sam čuo da se osoba zvučno i vizuelno izoluje, da joj zapuše uši, stave povez preko očiju, da samo leži, da joj neko donosi hranu. Valjda astralno tijelo nenaviknuto na to da ne opaža materijali svijet preko materijalnih čula nakon nekog vremena "izleti" da vidi šta se dešava. Ta jedna teorija tako kaže. Mada ja tu tehniku ne bih probavao. Druge su ljepše, možda sporije ali komotnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 22:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da li ovo sve znaci da je astralni svijet paralelni svijet sa materijalnim, a da mi moramo da zivimo u oba? Ako je tako, kako to da mnogi od nas nikad ne iskuse taj svijet svjesno?
Vader je napisao:
Mada ja tu tehniku ne bih probavao. Druge su ljepše, možda sporije ali komotnije.

Vjerujem da bi u 98% slucajeva osobu koja to pokusa ocijenili mentalno poremecenom. :)

Koje jos druge tehnike postoje? Ja sam procitao vezano za dvije: jedna je kad je neko uspio zamisljajuci da se penje uz kanap beskonacne duzine, a oko njega je crnilo; druga je ona kada u snu postanemo svjesni sna, i pogledamo u svoje dlanove. Ovo i nisu bas neke "tehnike", jer, koliko sam primijetio, ovako je samo pojedincima uspijevalo.

I jedno finalno pitanje. Da li ovo samo po sebi (pokusavanja, odlazak u AP, boravak tamo i ostalo...) predstavlja ikakav grijeh? Volio bih cuti vise misljenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

FLASH je napisao:
Da li ovo sve znaci da je astralni svijet paralelni svijet sa materijalnim, a da mi moramo da zivimo u oba?

Da.

FLASH je napisao:
Ako je tako, kako to da mnogi od nas nikad ne iskuse taj svijet svjesno?

Zato što smo nesvjesni...mnogo toga. Error je samo u nama. Osobe koje rade na svom duhovnom razvoju su vremenom postajale svjesnije tih nekih drugih dimenzije, za koje vide da su oduvijek bile tu, samo ih nisu bili svjesni. Kao što npr. mnogi čitaju Sveto Pismo, ali ne znaju da u njemu ima jako mnogo sakrivenih poruka, proročanstava, koji su veoma zapanjujući; nadam se da će nešto od toga biti objelodanjeno u narednom periodu (ako Bog da možda već narednih dana) pa ćeš moći vidjeti o čemu se radi, i kakvih sve sakrivenih slojeva ima u Svetom Pismu...a čega mnogi nisu svjesni iako čitaju Sveto Pismo. Poenta je da smo nesvjesni mnogo toga, a krećemo se kroz to. Primjera imaš nebrojeno i u nauci, nesvjesni smo gomile elektromagnetnih talasa koji stalno prolaze kroz nas i oko nas (od mobilne telefonije, bežičnog interneta..., u medicini ultrazvuk, rendgenski snimak...).

A sa druge strane ima i to da mnogi sa ovim trenutnim nivoom svijesti ne bi mogli tek tako odmah podnijeti gomilu drugih stvari i pojava za koje ih cijeli život uče da ne postoje. Kao što postoji gomila razloga zašto postoje zaštitni mehanizmi da se ljudi ne mogu olako sjetiti svojih prošlih života.

FLASH je napisao:
Koje jos druge tehnike postoje?

Ja sam ih jedno vrijeme tražio na internetu, pa sam neke sakupio, na engleskom su jeziku. Ali imam i neke na našem jeziku koje su dosta detaljno opisane, kao neka knjižica, pa su zgodne jer daju dosta objašnjenja o samoj pojavi astralne projekcije, daju tehnike uvježbavanja korak po korak. Ako si zainteresovan da vidiš kako to izgleda možeš mi ostaviti svoj mail pa ću ti poslati. Inače na internetu možeš pronaći dosta tehnika.

FLASH je napisao:
koliko sam primijetio, ovako je samo pojedincima uspijevalo

Ne leže sve tehnike svima. Kao što različiti ljudi različito reaguju na neki lijek. Zato postoji gomila tehnika.

FLASH je napisao:
Da li ovo samo po sebi (pokusavanja, odlazak u AP, boravak tamo i ostalo...) predstavlja ikakav grijeh?

Po meni je to kao pitanje: da li je korištenje noža grijeh?
Jeste, ako želiš nožem nekoga povrijediti.
Nije, ako ćeš izrezati hljeb, salatu, voće, i time nahraniti sebe i druge.

Sve zavisi od namjere.

Ako se ne varam u Svetom Pismu je prorok Ezekijel bio "izvučen" iz svoga tijela, trenutno odveden na drugu lokaciju da bi mu Bog pokazao šta se tu radi (kako neki Izraelci sakrivajući se služe tuđim lažnim bogovima), da bi onda svjedočio o tome, proricao na osnovu toga, i da bi se pokazalo da ništa nije sakriveno, makar se izvodilo iza zatvorenih vrata i prozora. Zato je Hrist rekao: "sve što je tajno će postati javno".

Meni ovaj opis liči na opis astralne projekcije, koju je Bog izveo na Ezekijelu da bi mu pokazao šta se radi na udaljenoj lokaciji, iza zatvorenih vrata.

Čuo sam prije više godina da se ova mogućnost špijunaže kroz astralnu projekciju koristi od strane određenih službi u USA. A nedavno je bila jedna epizoda one neke serije u kojoj je baš to prikazano, određeni ljudi sa tom sposobnošću rade za službu u USA koja ih koristi upravo za špijunažu, traženje terorista (to je sad kao aktuelno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 12:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Ako si zainteresovan da vidiš kako to izgleda možeš mi ostaviti svoj mail pa ću ti poslati.

Imas ga dole, ispod mog potpisa, pa salji na taj.

Vader je napisao:
Čuo sam prije više godina da se ova mogućnost špijunaže kroz astralnu projekciju koristi od strane određenih službi u USA.

Eto... znaci, ni sateliti ih ne mogu uloviti, pa se ovi "teleportuju" da ih "rucno" traze. Ovo znaci, da bi ovako mogao proputovati svijet (bez placanja karte), i snimiti film "Aruond the world in 2 hours". :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 00:37 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Jao koliko je ova tema bolesnaaaa -_-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Duša moja privikla je izlaziti iz tijela posvednevno i posvenoćno, i opružati se do granica vaseljene.
Nikolaj Velimirović, "Molitve na jezeru"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 10:35 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Naduvo se lik... prekomjerno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Život na daljinski
Znanstvenici utvrdili tehniku za izazivanje vantjelesnih iskustava
Dvije grupe znanstvenika uspješno su provele eksperimente kojima je kod zdravih dobrovoljaca izazvano iskustvo izlaska iz tijela. Fenomen koji zaokuplja pažnju znanstvenika zbog implikacija o odnosu tijela i svijesti u medicini se najčešće događa kao posljedica moždanog udara, epileptičnog napada ili korištenja psihoaktivnih droga, a čest je i kod vrlo stresnih situacija, poput kirurških operacija. Novi rezultati i ovladavanje vještinom namjerno izazvanih vantjelesnih iskustava otvaraju put ne samo autentičnijim virtualnim igarama, nego i korištenju astralne projekcije u, primjerice, kirurgiji ili razvitku teleportacije. Guardian

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2007, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Интересантна вијест, опет су "открили"
нешто о чему је Свето Писмо говорило прије 2000 година:

"А мене дух подиже
и однесе у утвари духом Божјим
у Халдејску к робљу:
и утвара коју видјех отиде од мене."
(Језекиљ 11,24)

"...А догоди се, кад се вратих у Јерусалим
и мољах се у цркви Богу,
да постадох изван себе..."
(Дјела Апостолска 22, 17-19)

"...јер ћу доћи на виђења и откривења Господња.
Знам човека у Христу који пре четрнаест година
(или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна)
би однесен до трећег неба.
И знам за таквог човека
(или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
да би однесен у рај, и чу неисказане речи
којих човеку није слободно говорити..."
(2 Посланица Коринћанима Св.Апостола Павла 12, 1-4)

Има још сличних примјера...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Upravo tako.

Ne znam na šta bi više mogao da se upotrebi izraz "izmišljanje tople vode" nego na ovu vijest "znanstvenici utvrdili tehniku za izazivanje vantjelesnih iskustava", ali dobro, bolje ikad nego nikad :), raduje me :)

Ja odavno smatram da će nauka doći do ovih stvari jer je to neizbježno, i ma koliko namrgođeno gledali na te pojave sudaraće se sa stvarnošću i neće ih moći vječno ignorisati. Astralna projekcija je samo jedna u nizu tih pojava.

A to što su oni otkrili neke tehnike za svjesno izazivanje AP, svaka čast, ali tehnika ima nebrojeno na internetu odavno :), kao i u mnogim knjigama od kojih su neke posvećene samo astralnoj projekciji a neke nekim drugim stvarima ali se u njima nalazi i pokoja tehnika za astralnu projekciju, onda ima ih u časopisima, ima ih u usmenom predanju kad neko šapne nekome...

A kao što Damaskin navodi ima i u Svetom Pismu, pa i zanimljiv opis nastupa smrti u Propovjedniku o pucanju srebrne niti kojom se prekida veza duhovnog i materijalnog tijela, a u skladu sa modernim opisima obavezne veze astralnog i materijalog tijela putem te niti tokom projekcije, i nastupa smrti ukoliko se ta veza prekine:

"...jer čovjek ide u kuću svoju vječnu, i pokajnice će hoditi po ulicama; prije nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vijedro na izvoru i slomi se točak na studencu, i vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao." (Propovjednik 12, 5-7)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
che.guevara je napisao:
Jao koliko je ova tema bolesnaaaa -_-

Ma nijeeee...ide sve do granica vaseljene. :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
"...jer čovjek ide u kuću svoju vječnu, i pokajnice će hoditi po ulicama; prije nego se prekine uže srebrno, čaša se zlatna razbije i raspe se vijedro na izvoru i slomi se točak na studencu, i vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao." (Propovjednik 12, 5-7)

A ovo troje su stvari koje sadržavaju vodu (tj. "vodu" :D ) i daju joj (privremeni) oblik. Tako da se značenje samo nameće.

Da li je ovo san ili java??? Java je.
Da li je ovo san ili java??? Java je...
(moram što češće da se ovako pitam... tako će se desiti da se to upitam u snu, i da skontam da sanjam, a onda... :angel: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Warrior of the Light je napisao:

Da li je ovo san ili java??? Java je...
(moram što češće da se ovako pitam... tako će se desiti da se to upitam u snu, i da skontam da sanjam, a onda... :angel: )

Pokusavao sam i ja, ali nije uspjelo... :-? Na kraju sam odustao... Jebiga... Ali desavalo se da se osjetim nekako na granici ali cim bih postao koliko-toliko svjestan, ta svijest bi nekako ipak prevagnula u javu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Warrior jesi li ti uspio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2007, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Dešavalo mi se da postanem svjestan da sanjam, ali ne kao rezultat "reality check" vježbi, nego sasvim spontano. Inače. nikad nisam ni vježbao nešto posebno.
Primjetio sam da postoje neki pouzdani znaci koje kad ugledate možete biti sigurni da ste u snu: npr. mrak je u kući, pokušavate upaliti svjetla a ni jedan šalter ne reaguje, kao da su sve sijalice pocrkale (ipak, možda je samo nestanak struje :lol: ); isto tako, ako pronalazite na zemlji veliku količinu metalnih novčića i to je sigurno san...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 336 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]