Najbolje bi bilo kad bi ti odgovorio neko ko ima ličnog iskustva i prakse u ovim stvarima. Ja ti samo mogu odgovoriti na osnovu onoga što sam čuo, pročitao, što sam izvukao od svega toga, pa me nemoj uzimati zdravo za gotovo.
FLASH je napisao:
Da li se astralna tijela medjusobno vide?
Da, ako su svjesna svog boravka na astralu.
Ne samo da se vide već mogu dolaziti u razne vidove interakcija. Na dosta mjesta se može pročitati o magijskim borbama koje se vode na astralu od strane obučenih okultista. Povodom ovoga ali i mnogo drugih korisnih stvari bih preporučio knjigu "Psihička samoodbrana (studija okultne patologije i kriminala)" od Dion Fortune, autorice više knjiga koja je o ovim stvarima pisala iz svog iskustva, inače je bila član poznatog okultnog reda "Zlatna zora".
Postoje neka bića na astralu koja mogu biti i vještački stvorena da bi nekome crpila duhovnu životnu energiju, što se ispoljava kao bolest na žrtvi, često bolest kojoj doktori uopšte ne mogu otkriti uzrok ni objašnjenje. Recimo kada ljudi počnu da slabe i kopne a da se uopšte ne može pronaći razlog tome.
FLASH je napisao:
Da li fizicka tijela, tj. "normalni" ljudi mogu da vide astralnu projekciju drugog covjeka? Ako je u trenutku projektovanja neke osobe, tu bilo prisutno vise ljudi oko njega, da li ce oni biti u stanju da vide njegovo projektovanje i samo projektovano tijelo?
Ne, neće moći to da vide, ako su u materijalom tijelu, ako i oni nisu projektovani, jer gledaju (gledamo) materijalnim očima koji vide samo ograničeni spektar svjetlosnih talasnih dužina, kao što naše uši čuju samo određeni frekventni spektar. Za opažanje izvan tih spektara trebaju drugačiji instrumenti. Neki su poznati i koriste se u nauci. Druge posjeduju i ljudi, ali spadaju u duhovne organe za vid, sluh i drugo, npr. takozvano "duhovno oko" ili "treće oko" na čelu, koje je ujedno jedna od značajnih čakri u tijelu. Ljudi koji kroz duhovni rad imaju probuđen ovaj duhovni organ mogu da vide ono što mi ostali ne možemo. To je kao da jednom naučnom instrumentu koji opaža neki spektar dodaš drugi instrument koji opaža širi spektar. I onda, naravno, kao posljedicu imaš to da vidiš
kompletniju sliku. A tome trebamo težiti, da slažemo slagalicu iz pojedinačnih dijelova a ne da samo posmatramo par djelića slagalice ubjeđujući sebe da izvan toga nema ništa.
FLASH je napisao:
Ovim bi znacilo, da, ako bi neko od ukucana ustao "da proseta" navece, bas u toku projekcije drugog covjeka, on bi njega mogao vidjeti. Kakve bi bile reakcije, ako je ovo tacno?
Pa stvar je u tome da nismo svjesni tih projekcija, nažalost. Pa ne znamo ni reakcije, ne sjećamo ih se, kao što se ne sjećamo ni šta smo sanjali. Postoje tehnike koje se vježbaju i koje imaju za cilj da se čovjek može "probuditi" dok je projektovan noću dok spava. Mogu se pronaći na internetu, ja sam ih skupio nekoliko. Ali mi se nije dalo da te tehnike vježbam. Vježbao sam malo one za svjesnu projekciju iz svjesnog stanja, znači malo meditiraš na određen način da bi se projektovao, a cijelo vrijeme si svjestan.
FLASH je napisao:
Procitao sam onaj dio da ljudi se visim "nivoom" AP mogu da se pretvore u druge stvari i predmete. Sta je sa onima koji jos uvijek nisu dosegli taj nivo? Da li ce oni biti vidjeni od drugih ljudi, i kako da se "sakriju", a da i dalje mogu da "vise" u astralnoj projekciji i idu kuda hoce?
Mislim da sposobnost pretvaranja u predmete nije da bi se ljudi sakrivali od drugih u astralu

, nikad o tome nisam razmišljao na takav način

, mada ko zna, možda bi se to moglo upravo tako iskoristiti
Mislim da mogućnost pretvaranja u druge oblike nije metoda zaštite, postoje druge metode zaštite. Jedan je tvoj duhovni novo. Postoje neke okultne metode da u slučaju frke crtaš neke magijske simbole (sve to radiš svjesno u astralu), i kažu da to jako dobro djeluje. Ali ako se već možeš kretati brzinom misli, onda se valjda i tako možeš izvačiti, samo pomisliš da si negdje drugdje, i eto te tamo.
Meni od mogućnosti pretvaranja u predmete mnogo fascinantnija mogućnost putovanja kroz vrijeme, ali za to već treba određen nivo, "dozvola". Ili, po nekoj teoriji, to svi mogu, ali im se sjećanja na doživljeno namjerno brišu. Neki koji ovde žive su ako se ne varam doživljavali svjesne projekcije i susretali ta neka bića koja su "brisači sjećanja" na doživljeno u astralu. Kao i u svemu, moraš imati odobrenje za pristup određenim područjima, podacima. Fenomen
deja vu je segmentić nečega što smo vidjeli nekom prilikom neke noći u astralu kad smo malo "zavirili" u budućnost, pa to zaboravili. A kasnije kad to isto doživimo osjećamo se jako čudno, znamo da smo to "negdje", "nekako" vidjeli, čak tada znamo i šta će se desiti par trenutaka unaprijed...ali nemamo pojma kako to znamo.