ApTyguTy je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
A pazi, ja sam bez problema odslusao Bug i Reflector u getu, iako me njihova muzika uopste ne interesuje, nikad to kod kuce ne bih pustio... Sto je najvaznije, nisu dosadan bend i prilicno su savremeni, sto se ne moze reci za recall, ljudi su se zaglavili u rane devetesete i ne michu (nisu MODERNI, jer je moderna umjetnicki pravac/period iz 19 vijeka, daj naucite vec jednom terminologiju

)
mozda za temu sta te nervira, ali evo malo offtopic-a , strasno me nervira kad se neko pravi pametan pa govori kako je moderna pravac iz 19. vijeka...
http://en.wikipedia.org/wiki/Modernism
Eto malo se edukuj o modernizmu (moderni), imas i o postmodernizmu link... (ako ti je vikipedija nepouzdan izvor, uzmi neku enciklopediju stampanu).
Ako te zanima sva Vujaklija pise o tome:
Moderan; u knjizevnosti i umjetnosti: koji nosi obelezje
novijeg doba.
Moderna: raniji izraz kojim su se oznavacavali svi knjizevni i umjetnicki pravci pravci.
Ako gledas gradacijski, novije doba je "starije" od najnovijeg doba. Novije doba su sedamdesete i osamdesete, nikako period od prije petnaestak godina na ovamo... A u muzici gledano, trendovi se mijenjaju svakih par godina. Nije toliko bitno da li se neko pravilno izrazio, bitna je poenta - rap/hc crossover koji vi svirate (spor i melanholican) nikada nije ni imao velike predstavnike, pogotovo nije imao publiku na nasim prostorima. S druge strane stoji dinamicni i buntovni crossover a la RATM, a znamo sta su oni postigli i koliko su publike imali... Mozda da se okrenete malo zivljim vodama?