Пријатељу Црни Ђорђије,реци ти мени,ко је са печата Митрополије црногорско приморске избрисао реч српска и зашто.?
Ја ово уопште не схватам.
И ако можеш,објасни ми овај цитат,који је "његова светост" изрекао у правдању католику Маровићу:
Citiraj:
Да ли сте видјели игдје другачијег мог потписа као Митрополита осим Православног црногорско-приморског Митрополита? Да ли се Митрополија на челу које стојим назвала другачије сем Црногорске Митрополије, онако као што се звала у вријеме Краљевине Црне Горе, а прије ње у доба Петровића?
Јели кукавни Србине,ако ли си Србин.Коме се то "његова светост" правда и зашто?
Ја ни ово уопште не схватам.
Дакле,"његова светост" овде доказује како је Православни црногорско-приморски.Откуд србски-таман посла.То се господин Маровић негде забунио сматрајући "његову светост"србским митрополитом,па се овај брже боље опучи да му објасни да то није тако.
А што се застава тиче,значи ако ја у свом селу саградим цркву,имам право на њој истаћи грб своје породице,то ли ми желиш рећи?
Колико је у васколиким србским земљама старих цркава и задужбина,а ја некако нигде не видех(можда ми промаче) заставу ни једне династије да виси на цркви или манастиру,већ искључиво заставу Српске Православне Цркве.Црвено-плаво-белу,са крстом и четири оцила,дакле,званичну заставу помесне цркве којој светиња и припада.
Друго,шта сам ја за Цркву урадио или нисам урадио,то није твоје да судиш,а ја нисам ни епископ ни митрополит,па да је толико битно и важно оно што ја урадим или не урадим,за спасење било кога другог,осим за себе.
Покривати се нећу,и овако цркох од врућине.
Него не одговори ти мени јуначе,када Ристо постаде ЊЕГОВА СВЕТОСТ?????????????????