banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 18:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 12:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2007, 02:21
Citiraj:
Nakon svega ovoga i opsteg cutanja na cin izdaje lazova cetinjskoga, nit me vise zanima tkz. SPC nit me zanima tkz. Srpstvo.Takav nesoj i nekrst nadilazi sve nesoje i nekrste.
Takvi kakvi ste zahvalite papi ako vas i on, kao predstavnik Sotonin, prihvati!

Пусти брате тзв. Могу се они приказивати и као анђели светлости,а нама је лепо написано да се све то мора збити у последње време.
Битно је да ми не скренемо са правог пута,а они нека пазе на своје путеве и свој одговор.Свако од њих који је издао веру Православну,или се србским именом нечасно служио обмањујући лаковерне,нека види то тамо с Њим,када за то дође време.
А ти не ћути ! Не малаксај ! Не опуштај се и не очајавај !
Има још дана за мегдана са неверницима и папским послушницима.
Нека ћуте данас,али сутра ће и за то морати дати одговор,зашто су ћутали?
Склони се са форума,то ти је мој савет,јер ево те овде "браћа" пљују чим им се укаже прилика,док са неверницима размењују "мишљења" и смајлије,и тобож бране Истину.

СА ОСТРОГА СВЕТАЦ ВИЧЕ,СТАНИ РИСТО ЈЕРЕТИЧЕ,
ВРАЋАЈ БАРЈАК ЂЕ ЈЕ БИО,ДОК СЕ НИСИ НИ РОДИО.

Ајде сад "браћо".Ви сте на реду.Пљујте и ликујте са незнабожцима.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Који сте ви ликови :oops:

Па то је барјак ктитора манастира, који је ту стајао од његове грање и који јасно показује ко има континуитет у ЦГ.

У САД има њихова заставу у нашој цркви, у Канади њихова, па нико не диже џеву....
:mad:

И морате се одлучити да је јеретик или издајник. Не може обоје.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 14:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007, 15:36
A niko da pomene stace uopste zastave na verskom objektu ako nisu crkveni barjaci sa svecima .Pa nije okacio albansku vec zastavu Crnojevica mislim nasa braca pravoslavna nekasu je okacili .
Pojedini jedva docekali da se okome na vladiku a do juce ste ga u nebesa dizali .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 21:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jul 2007, 15:48
Како можете такве маске од људи да будете?Да ли ви знате ко је његова светост Амфилохије Радовић?Па немојте мене да учите који живим у Црну Гору и који знам колико је тај човјек урадио за нас Србе!!!Да њега није било досад,СПЦ у Црној Гори би нестала,појели би је ови шиптари из цпц!!!
Шта је чудно ако се стави застава Црнојевића на манастир који су они подигли?Да ли то значи да на манастир Морача не смије да стоји застава Немањића?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 10:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Опа......
Ајде,да је себе прогласио архиепископом цетињским то смо знали.....
Да је самозвани егзарх и то нам је јасно.
Али кад Амфилохије постаде ЊЕГОВА СВЕТОСТ ???
Па чак се ни он није усудио,иако воли себи да дели титуле,да се потписује са ЊЕГОВА СВЕТОСТ.
Или нам то ти Црни Ђорђе овде износиш оно за шта знаш да се Амфилохије спрема да буде у неовисној црногорској православној цркви,па га брже боље и ословљаваш тако.
Бога ми,како сте кренули,не би ме ништа чудило ни иконе сутра са његовим ликом да кренете да осликавате......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 10:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Неовисна ? Нешто као НДХ :(

Смета вам Амфилохије ?

Па шта сте ви у животу учинили за Цркву и Народ, да њега можете критиковати.

Ко вам даје то право.

Осим ваше гордости коју стално нечастиви подстиче.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 14:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jul 2007, 15:48
Чекајте људи,ја вас уопште не схватам.Шта је страшно што је на манастиру цетињском застава једне од најславнијих наших династија који су уједно и градитељи тог манастира?Ја кад сам био у Грчку на сваку Цркву стоји застава династије Палеолога и нког нисам чуо да се буни,али ми није јасно о чему се ради?
Есфигмен немој да причаш глупости и да одашиљеш погрешне информације да је његова светост Амфилохије неки јеретик.Ја сам вам рекао,кад ви урадите 100000000000000000000000000000000000 дио од онога што је урадио Амфилохије за СПЦ и нас Србе у Црној Гори онда можете да причате,а до тад се покријте.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 16:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Пријатељу Црни Ђорђије,реци ти мени,ко је са печата Митрополије црногорско приморске избрисао реч српска и зашто.?
Ја ово уопште не схватам.

И ако можеш,објасни ми овај цитат,који је "његова светост" изрекао у правдању католику Маровићу:
Citiraj:
Да ли сте видјели игдје другачијег мог потписа као Митрополита осим Православног црногорско-приморског Митрополита? Да ли се Митрополија на челу које стојим назвала другачије сем Црногорске Митрополије, онако као што се звала у вријеме Краљевине Црне Горе, а прије ње у доба Петровића?

Јели кукавни Србине,ако ли си Србин.Коме се то "његова светост" правда и зашто?
Ја ни ово уопште не схватам.
Дакле,"његова светост" овде доказује како је Православни црногорско-приморски.Откуд србски-таман посла.То се господин Маровић негде забунио сматрајући "његову светост"србским митрополитом,па се овај брже боље опучи да му објасни да то није тако.

А што се застава тиче,значи ако ја у свом селу саградим цркву,имам право на њој истаћи грб своје породице,то ли ми желиш рећи?
Колико је у васколиким србским земљама старих цркава и задужбина,а ја некако нигде не видех(можда ми промаче) заставу ни једне династије да виси на цркви или манастиру,већ искључиво заставу Српске Православне Цркве.Црвено-плаво-белу,са крстом и четири оцила,дакле,званичну заставу помесне цркве којој светиња и припада.

Друго,шта сам ја за Цркву урадио или нисам урадио,то није твоје да судиш,а ја нисам ни епископ ни митрополит,па да је толико битно и важно оно што ја урадим или не урадим,за спасење било кога другог,осим за себе.

Покривати се нећу,и овако цркох од врућине.

Него не одговори ти мени јуначе,када Ристо постаде ЊЕГОВА СВЕТОСТ?????????????????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Нисам сигуран да ли се овдје говори о митрополиту Амфилохију,
у контексту замјерки њему као "чувару вјере" - Епископу,
или се говори о њему у неком политичком смислу,
као некоме ко је вас лично разочарао
јер није повукао некакве политичке потезе.

Постоји и форум "политика" па тамо пишите о вашим личним незадовољствима до миле воље.
Овдје можемо причати једино и искључиво
о следовању за Христом Господом,
јер је то и име овог подфорума.

Веома је симптоматично,
а што је мени лично показатељ
његове истинске службе Христу Господу
управо то што га једни оптужују за "великосрпску политику",
а други да је "издајник свеколиког српства".
Он мученик разапет између крајности и туђе острашћености,
не познаје ни једну крајност,
већ је његова политика једина могућа
- политика следовања Христа и Светог Саве.

По канонима Васељенских Сабора и свједочанству Цркве,
улога Епископа јесте да чува истинитост и чистоту учења Цркве Христове,
а не да заступа нечије "националне интересе".
То не видите ви, исто као што не виде данашњи лажни "црногорци".
Тиме требају да се баве лица којима је политика професија,
а не људи који су пастири Цркве Христове.

Ви митрополита називате "јеретиком" и "издајником",
те га зовете по световном имену.
Када сте већ тако осиони и "умни",
дајте наведите те православне каноне по којима је он "јеретик",
покажите у чему Владика издаје принципе Јеванђеља,
или ућутите и престаните кевтати као демони.

Владика Амфилохије је,
као што рече Карађорђе (иначе из Црне Горе),
боље чувао Цркву од паклених искушења него ико,
стојећи на вјетрометини разних криминалаца
и корумпираних људи из власти са једне,
те ватиканског и шиптарског лобија са друге стране.

Цркве које се он завјетовао чувати се отимају и скрнаве,
богослови и свештенство каменује и премлаћује,
а Цркву не штити ни држава ни правни поредак.
Усред овако страшног прогонства и крста васкрснога,
ви таквоме мученику надијевате свакојака имена?

Добро каже Свето Писмо и сви Оци православне Цркве:

"Каквом мјером судиш,
таквом ће ти бити суђено
",

имајте страха од Бога,
па поразмислите каквим судом судите страдалнику,
иначе ће вам сам Господ бити праведни судија.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 17:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ајде Дамаскине не претеруј.
Какав страдалник....Страдалник је Владика Артемије(на многаја љета),кога је овај "његова светост" више пута нападао и осуђивао.
Још се шета по рашко-призренској епархији као да је он тамо епископ а не у Црној Гори,а док се Цркве у Црној Гори предају католицима на служење до 12,а од 12 могу и православни,и док полиција по Црној Гори не допушта православнима ући у цркву Свете Петке у Сутомору,јер ју је,по речима верника "АМФИЛОХИЈЕ ПРЕДА",дотле ваша "његова светост и страдалник" састрадава по Аргентини са аргентинском паством.

Изгледа да овде неки не знају да Амфилохије са својим "састрадалником" Иринејом Буловићем прими кардиналски прстен од брата им у Христу "светог оца" папе.
Сада ћете ви екуменци на то"ПА ПОКАЖИ НАМ КАНОН КОЈИ ЗАБРАЊУЈЕ ИЗРИЧИТО ПРИМАЊЕ КАРДИНАЛСКОГ ПРСТЕНА..." и остале мутљавине,као ви не знате,него неко други треба да вам наводи.
Знаш ти добро Дамаскине,само се правиш да не знаш.

Да,да,Све је сачувао.И руку Св.Јована Крститеља је сачувао ,је ли Дамаскине,или смо у својој "осионости" опет нешто погрешили па измишљамо да је даде темпларима,је ли Дамаскине.

И немој ти мене овде поредити са демонима,јер демонима тепаш овде по форуму,типа БЛИЗИ.....за оног јеретика,а и са другима видим имаш складне односе,све бранећи Истину.Далеко си ти пријатељу нажалост од истине,чим су ти уши тако оглувеле за њу,и једино што ти остаје је да цитираш Свето Писмо по форумима,и да изиграваш интернет апостола незнабожцима.
И претиш,онако умно и зналачки,православно,мени "прелешћеном" Судом Божијим.
Сам подпадаш под то што си на крају написао,јер си по завршетку једне реченице,већ у другој "созерцао" моје страдање.
Нека ти је Богом просто.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 18:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

А онај претходни мој пост без проблема и без икаквог коментара заобиђете.
Дакле,вратите се мало горе па пробајте да оправдате цитат милог вам "његове светости страдалника" Амфилохија Радовића,и дајте више да чујемо,од када је он то ЊЕГОВА СВЕТОСТ????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 19:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007, 15:36
Esfigmen je napisao:
Дакле,вратите се мало горе па пробајте да оправдате цитат милог вам "његове светости страдалника" Амфилохија Радовића,и дајте више да чујемо,од када је он то ЊЕГОВА СВЕТОСТ????

Svi ljudi koji posvete zivot bogu su za mene svetovni a samim tium sto covek ima i visoko crkveno zvanje itekako je svetost.A po tvom rezonovanju onda si i ti izdajnik jer taj natpis "Pravoslavlje ili smrt "nije bas na srpskom".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ако ти заиста имаш доказе
"да су в.Иринеј и м.Амфилохије примили од папе
"кардиналски прстен",
у том случају си дужан да напишеш писмо св.Архијерејском Сабору,
који ће покренути питање Великог Црквеног Суда,
и тим архијерејима одредити следствујуће казне, односно епитимије.
Ако си прави ревнитељ,
напиши тужбу Синоду и Сабору,
па покажи у чему су сагријешили.

А ако немаш доказе...
онда нек ти је Бог на помоћи због твоје клевете...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 20:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

trapavko je napisao:
Esfigmen je napisao:

Svi ljudi koji posvete zivot bogu su za mene svetovni a samim tium sto covek ima i visoko crkveno zvanje itekako je svetost.A po tvom rezonovanju onda si i ti izdajnik jer taj natpis "Pravoslavlje ili smrt "nije bas na srpskom".

Свака част трапавко,часно оправда свој надимак.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 21:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ево шта сам "састрадалник" Ристов вели:
Citiraj:
Današnjeg papu Njegovu Svetost Jovana Pavla Drugog sam sretao, koliko sam mogao da, po svom sećanju, mogu reći napuklom, nabrojim četiri puta najmanje. Tri puta zajedno sa mojom bratom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, a jedanput sa još trojicom episkopa, bez pomenutog mitropolita. To je bilo nedavno, za vreme služenja svečane pontifikalne liturgije u Osijeku.
Svaki put, kako pre deset godina kada smo prvi put razgovarali sa Njegovom Svetošću, tako i prošlog februara kada smo dva puta, jedanput po zvaničnom protokolu, a drugi put za privatnim obedom, mimo svakog protokola, na poziv Njegove Svetosti razgovarali.Razgovor je uvek bio srdačan i iskren, u atmosferi ljubavi i zainteresiranosti za nas, za naše probleme i teškoće, za naš krst, želje da nam pomogne koliko je najviše moguće. Mi smo bili, moram to da naglasim, impresionirani tokom tih razgovora dobrom obaveštenošću i željom Njegove Svetosti da prati do upojedinosti život i probleme naše crkve i drugih pravoslavnih crkava. Iz pitanja koja je postavljao to se moglo videti i osetiti. Naravno, naši odgovori su bili analogni i mi smo sa uzbuđenjem u duši, konstatovali upravo to, da u nama ne vidi neke strance, neke manje vredne hrišćane.
To je pokazao poklonoviši nam i episkopski krst koji daje rimokatoličkim biskupima i jedan od njegovih bliskih saradnika nam je kasnije rekao, jednostavno, bratski, s ljubavlju: "Nemojte misliti, da je to samo kurtoazija. Da je kurtoazija, dobili ste nešto drugo, možda, na poklon knjigu ili nešto prigodno. Ali, pošto ste dobili krst i prsten to vam je poruka da u Vama vidi zakonite episkope crkve Hristove kao što vidi u svojim biskupima. Nas je taj čin još više ganuo

А мислиш да нисмо писали и да нисмо протествовали,о Дамаскине.

А ако ћеш још о томе шта Ристов "састрадалник" осећа у својој братској екуменској љубави према своме "светом оцу,ево ти па читај:
http://www.zvonik.org.yu/1102/ZV21.html

Амфилохије је ипак мало мудрији(да не кажем лукавији)па се не хвали на сва уста о својим прљавим издајничким работама,мада,понекад га по оној,ако овца лаже рог не лаже,рогови одају.

Него Дамаскине,јели Бога ти,кад Амфилохије постаде "његова светост" и кад папа постаде "свети отац" православним епископима?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Osim sto izoblicavas tudje postupke, cim se jos bavis 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 21:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Охо,ево и ТВРТКА веселог православца.
Одговорићу конкретно и искрено,када добијем конкретне одговоре на сто пута постављена питања,иако је јасно да се ради о обичној(читај глупој)провокацији.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 22:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
trapavko je napisao:
Esfigmen je napisao:

:D :D :D bas veselo.

visoko crkveno zvanje je zemaljska titula koja nema veze sa duhovnoscu niti sa pojmom blizi Bogu ili u boljoj zajednici sa Bogom nego oni drugi smrtnici. obicna titula. mozes je i kupiti. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sta nudis na prodaju ?

Esfigmen, nauci da pravis razmak izmedju reci, narocito posle tacke, zapete, zagrade....

Preglednije je, a nista te ne kosta :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 00:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Оцу,оцу мали весељаце,цим поцнес да користис ЧЖЋШЂ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]