banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 16:51
pa svako je umjetnik po toj vasoj teoriji. ( mozda i jeste )

ali recimo sviranje klavira i pustanje ploca ( i njihovo mixanje ) i ko zna sta jos se ne moze porediti. Jer je teorija svega skroz drugacija. Recimo kad sviras klavir pratis odredjena pravila. A ovde pratis intuiciju ...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2007, 01:29
Ovo mi se jos nije desilo posaljem poruku i onda vidim da je vec poslana :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
superhik je napisao:
Block out je napisao:

Umijece i manipulacija publikom ne cini DJ-a umjetnikom, i Ceca okupi 100 000 ljudi pa po meni nikada nece biti umjetnik.

E meni se ovo svidja...

Da ne smaram previse, objasnicu ovako:

muzika je umjetnost... DJ mixer, deckovi, i ostala prateca oprema su muzicki instrumenti...DJ svira na tim instrumentima...prema tome DJ-ing je muzika..a muzika je umjetnost...i DJ je umjetnik...

i jos nesto.. da ne bude zabune...samo muzika koja dobije etiketu svjetske muzike (sto elektronska muzika odavno jeste) moze da se nazove umjetnoscu :D

Greška u koracima. Niti su to muzički instrumenti niti se na njima svira. Muzički instrument je izvor tj. generator zvuka dok mikser i ostala prateća oprema samo reprodukuju već postojeći, ranije stvoren zvuk.

Zaključak da je DJ umjetnik, koji si dobio indukcijom ne valja jer ti početne premise nisu istinite!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2006, 16:51
TSM je napisao:
Zaključak da je DJ umjetnik, koji si dobio indukcijom ne valja jer ti početne premise nisu istinite!

kako ovaj voli da teoretise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Rammstein je napisao:
TSM je napisao:

kako ovaj voli da teoretise...

Budeš li prihvatao nečije "teoretisanje" možda i naučiš nešto...
POslušaj starije kolege...
"Teoretiše" jer vjerovatno ima nešto za reći, a ti to očigledno ne razumiješ... ali nije to sramota... :wink:
Vjerovatno ćeš kad budeš znao koliko neki pojedinci na ovom forumu, koji očigledno samo gube vrijeme raspravljajući se sa sličnima, imati potrebu da "teoretišeš", tj. objasniš ono o čemu govoriš... kako bi to što si rekao bilo argumentovano...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TSM je napisao:

Greška u koracima. Niti su to muzički instrumenti niti se na njima svira. Muzički instrument je izvor tj. generator zvuka dok mikser i ostala prateća oprema samo reprodukuju već postojeći, ranije stvoren zvuk.

Ne mogu sa sigurnoscu reci da je gramofon muzicki instrument ali mogu povuci paralelu pa nek svako skonta sta hoce:

Uzecu npr. elektricni klavir za koji cemo svi reci da je muz.instrument
ni kod njega se zvuk ne dobija prirodnim putem,nema sistem zica i chekicha s kojima se stvara zvuk kad pritisnes tipku kao kod pravog klavira,vec ima procesor koji u trenutku pritiskanja tipke prepoznaje koja je to tipka i preko zvucnika proizvodi taj ton(ovo je ugrubo ali nisam inzinjer da se tehnicki potpuno pravilno izrazim),sa gramofonom je ista stvar kada postavis iglu na odredjeni dio ploce za koji ti znas da se tu nalazi odredjen zvuk koji zelis i on se prenosi preko igle na zvucnike.
Mislim da je princip isti,i u jednom i u drugom slucaju ti sam biras koji zvuk zelis bilo preko tipke ili preko ploce i sa tehnikom sviranja na klaviru ili tehnikom DJ-inga na gramofonima stvaras muziku.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2007, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
orbit je napisao:
Ne mogu se sloziti da je umjetnost stvar iskljucivo subjektivnog stava jer postoje komisije u svakoj vrsti umjetnosti koje daju svoju rijec.
Je si li znao da su u Americi obozavatelji Jima Morrisona zeljeli da se on uvrsti u knjige istorije muzicke umjetnosti sto se nije desilo jer je njihova komisija donijela odluku da on nije bio umjetnik.(licno se s tim ne slazem,ali ko mene pita :) )

Sto se tice zanata i umjetnosti definitivno nemaju bliskosti.

OK, ovako, mozda je bolje da ne raspravljamo jer ja izgleda imam neke stavove koji su vrlo neuobicajeni.
Ne razmijem kako kazes da umjetnost nije stvar subjektivnog stava jer postoje komisije, a sam kazes da se ne slazes sa komisijom u slucaju Morrisona (iako stvarno ne shvatam o kakvim je komisijama rijec i ko uopste kaze da su one te koje daju posljednju rijec - valjda mislis na kritiku)... I zasto ne bi neko tebe pitao? Zasto bi uopste tamo neke komisije krojile istorije umjetnosti? Valjda i upuceniji konzumenti imaju pravo na svoj stav.

Takodje, nisam rekla da su zanat i umjetnost bliski, ali mislim da si me namjerno pogresno shvatio. Rekla sam da nekad postoji vrlo tanka granica izmedju umjetnosti i zanata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Ljudi previse komplikujete a u sustini sve je to veoma jednostavno!
Treba samo da budete svjesni da danasnja savremena umjetnost ne poznaje granice i da su svi mediji ravnopravni.
Ponavljam se, o ovome sam vec pisao na drugim temama ali u ovoj sredini imamo staromodna razmisljanja na sve a pogotovo umjetnost.
Uljana slika ne treba da bude cjenjenija, skuplja i uzvisenija od fotografije. Ne samo umjetnicku fotografiju vec i fotografiju kao umjetnicku dokumentaciju!
Tako je i sa instrumentima...u sustini oni su mediji koji omogucavaju muzicaru (umjetniku) da iskaze svoja osjecanja, ideje, koncepte.
Nije harfa uzvisenija od klavira niti klavir od gitare niti gitara od gramofona niti gramofon od jebenog cekica!
To je sve do muzicara (umjetnika) koji ce izabrati instrument (mediji) za svoju muziku (umjetnost)!
Sve moze biti muzicki instrument ili sredstvo za neku drugu umjetnicku oblast, samo ako mi to hocemo...ali to treba i opravdati!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Block out je napisao:
Treba samo da budete svjesni da danasnja savremena umjetnost ne poznaje granice i da su svi mediji ravnopravni.
Nije harfa uzvisenija od klavira niti klavir od gitare niti gitara od gramofona niti gramofon od jebenog cekica!
To je sve do muzicara (umjetnika) koji ce izabrati instrument (mediji) za svoju muziku (umjetnost)!
Sve moze biti muzicki instrument ili sredstvo za neku drugu umjetnicku oblast, samo ako mi to hocemo...ali to treba i opravdati!!!

Jeste tako nekako. Slazem se... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
orbit je napisao:
TSM je napisao:

Ne mogu sa sigurnoscu reci da je gramofon muzicki instrument ali mogu povuci paralelu pa nek svako skonta sta hoce:

ni kod njega se zvuk ne dobija prirodnim putem,nema sistem zica i chekicha s kojima se stvara zvuk kad pritisnes tipku kao kod pravog klavira,vec ima procesor koji u trenutku pritiskanja tipke prepoznaje koja je to tipka i preko zvucnika proizvodi taj ton(ovo je ugrubo ali nisam inzinjer da se tehnicki potpuno pravilno izrazim),sa gramofonom je ista stvar kada postavis iglu na odredjeni dio ploce za koji ti znas da se tu nalazi odredjen zvuk koji zelis i on se prenosi preko igle na zvucnike.
Mislim da je princip isti,i u jednom i u drugom slucaju ti sam biras koji zvuk zelis bilo preko tipke ili preko ploce i sa tehnikom sviranja na klaviru ili tehnikom DJ-inga na gramofonima stvaras muziku.

Ovo je definitivno glupost decenije!!!

Ja ću brata od strica koji ima 11 godina naučiti za pola sata da nepogriješivo spusti gramofonsku iglu na početak pjesme...
Za sviranje najprostijih 8 taktova na klaviru bi mu trebalo bar nekoliko mjeseci!

Ako već nemate pojma o načinu na koji uopšte nastaje muzika (a očigledno nemate) ja vas lijepo molim da se suzdržite od komentara!

Block out je napisao:
Ljudi previse komplikujete a u sustini sve je to veoma jednostavno!
Ponavljam se, o ovome sam vec pisao na drugim temama ali u ovoj sredini imamo staromodna razmisljanja na sve a pogotovo umjetnost.
Uljana slika ne treba da bude cjenjenija, skuplja i uzvisenija od fotografije. Ne samo umjetnicku fotografiju vec i fotografiju kao umjetnicku dokumentaciju!
Tako je i sa instrumentima...u sustini oni su mediji koji omogucavaju muzicaru (umjetniku) da iskaze svoja osjecanja, ideje, koncepte.

U prevodu... nije bitno šta prodaješ nego kako prodaješ!

Marketing je glavno božanstvo XXI vijeka! :roll:

Očigledno je trend banalizacije umjetnosti uzeo maha i na našim prostorima! Eh, ta Evropa...
I onda se pitamo što je danas umjetnost u većini društava zadnja rupa na svirali!?!

Istorijski gledano, umjetnici (bilo da su muzičari, slikari, arhitekti...) su bili ljudi koji su se svojim darom pretočenim u vještinu izdvajali od običnog svijeta. Radili su nešto što je, procentualno gledano, mogao raditi jako mali broj ljudi.
U suštini... i dan danas je tako... naslikati hiperrealistični portret ili odsvirati Rahmanjinova na klaviru u ovom gradu može toliko ljudi da se nabroje na prste jedne ruke. Umjetnost traži žrtvu. Posvećenost!

A onda se tamo negdje pojavi budala koja u konzervu zapakuje svoj izmet, na konzervi napiše "Umjetnikovo Govno", sve to dobro marketinški pogura i... eto nama neke nove umjetnosti! :roll:

Mislim da je pravih umjetnika danas jednako malo kao što je i nekad bilo. Ako ne i manje...
Onog momenta kada je umjetnošću proglašeno nešto što svako može da uradi... umjetnost umire! Zato je niko više i ne cijeni!

Sad će neki reći da je to neki moj anahroni stav... OK
Samo nikada neću porediti performans prolijevanja vode kofom i ulivanje života u mermer dlijetom.

Je&iga...

Slika

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 16 Jul 2007, 18:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Molim te da mi samo kazes definiciju "kako uopste nastaje muzika"???
Bicu ti bas zahvalan!

I da, kako si samo "U prevodu" povezao moj tekst sa marketingom???
A koliko znam ti si trgovac tj. prodajes muzicke instrumente...pa jel' to nesto iz iskustva? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
sredstvo umjetnickog izrazavanja moze da bude BILO STA!
najmanji je dakle "problem" SREDSTVA, sve zavisi od NACINA na koji se to "sredstvo" koristi - prema tome, naravno da i dj moze da bude umjetnik 8)

p.s. (skoro da nije OT :lol: ) - srecna trojka - F.I.ki, Tiki i tsm - no comment (ima nesto i od -druzenja uzivo-, mozete i -tamo- "razmjenjivati" misljenja, ako niste znali :roll: )
ovaj strucno-umjetnicko-najpametnije-najkompetentniji ( :oops: )"BLOK" koji ovde formirate i tako se suprotstavljate svemu drugacijem od vas - presmijesno i preprovidno i ..... tako :fadein: :fadein: :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Molim te da mi samo kazes definiciju "kako uopste nastaje muzika"???
Bicu ti bas zahvalan!

Vidiš, u Instant Vremenu svi traže instant odgovore. Onaj prespava fiziku pa pita što drvo utiče na ton, druga prespava biologiju pa pita hoće li smršati ako umjestio hljeba jede makarone... Sad i ti...
Potraži po Internetu ili, još bolje, u nekoj biblioteci knjige sa naslovima: "Teorija harmonije", "Vokalni aranžmani", "Ritam i njegovi razvojni oblici"...
Odaberi neki instrument (najbolje klavir) i posveti nekoliko godina izučavanju intervala, skala, harmonija, melodija...
Vremenom će ti se odgovor početi javljati!
Na kraju krajeva pročitaj neku od knjiga Fritza Bosea koji je čitav život posvetio traženju odgovora na tvoje pitanje!
Ja nisam toliko prepotentan da bih i pomislio da znam odgovor!

Posvećenost... rekoh li maloprije?

Block out je napisao:
I da, kako si samo "U prevodu" povezao moj tekst sa marketingom???
A koliko znam ti si trgovac tj. prodajes muzicke instrumente...pa jel' to nesto iz iskustva? :wink:

Da. Iz iskustva je.
Ali ne trgovačkog, već životnog...

A ako dalje uđemo u vezu tvog teksta i marketinga moraćemo se preseliti na Psihologiju...

Uostalom, evo Pamellica je to jako lijepo rekla...
Ako govno lijepo zamotaš u jufku i dovoljno začiniš... možda ga i prodaš pod pitu! :wink:

pamella_morrison je napisao:
najmanji je dakle "problem" SREDSTVA, sve zavisi od NACINA na koji se to "sredstvo" koristi - prema tome, naravno da i dj moze da bude umjetnik 8)

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2007, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:

Takodje, nisam rekla da su zanat i umjetnost bliski, ali mislim da si me namjerno pogresno shvatio. Rekla sam da nekad postoji vrlo tanka granica izmedju umjetnosti i zanata.

Nisam te namjerno pogresno shvatio,samo kazem da zanat i umjetnost nikad nisu bliski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:

p.s. (skoro da nije OT :lol: ) - srecna trojka - F.I.ki, Tiki i tsm - no comment (ima nesto i od -druzenja uzivo-, mozete i -tamo- "razmjenjivati" misljenja, ako niste znali :roll: )
ovaj strucno-umjetnicko-najpametnije-najkompetentniji ( :oops: )"BLOK" koji ovde formirate i tako se suprotstavljate svemu drugacijem od vas - presmijesno i preprovidno i ..... tako :fadein: :fadein: :fadein:

Kakvo banalizovanje... ali tako je kako je... šta sad?
I da... budući da se bavim muzikom, učim muzičke oblike, imam solfeđo, harmoniju, klavir... nabrojah nešto opštih predmeta, za koje si sigurno već do sad čula... znam kako muzika nastaje, pa se teško mogu složiti sa onim što si gore rekla... i da, pratim muzička dešavanja... teško da se suprostavljam ičemu i da pristupam nečemu kao "drugačijem"... poprilično sam open mind...
ali ovo gore... možda te razuvjeri Damaskin :wink: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:

orbit je napisao:

Ovo je definitivno glupost decenije!!!

Ja ću brata od strica koji ima 11 godina naučiti za pola sata da nepogriješivo spusti gramofonsku iglu na početak pjesme...
Za sviranje najprostijih 8 taktova na klaviru bi mu trebalo bar nekoliko mjeseci!

Ako već nemate pojma o načinu na koji uopšte nastaje muzika (a očigledno nemate) ja vas lijepo molim da se suzdržite od komentara!

Je&iga...

Ti stvarno ne razumijes sta pricas i ocigledno je da znas o DJ-ingu koliko o zivotu u drugoj galaksiji.

0X
Sigurno je da mozes nauciti rodjaka od 11 godina da spusti iglu na pocetak pjesme ALI sigurno je i da mozes nauciti rodjaka da spusti prst na tipku klavira i dobije ton sasvim jednako.
A da bi naucio svirati najjednostavniju pjesmicu na klaviru,istina,potrebno je par mjeseci(nekome ko se prije nikad nije susreo sa tim) KAO sto je potrebno par mjeseci da naucis OSNOVNE tehnike DJ-inga,a vjeruj mi ima ih jako puno.

Sto se tice o poznavanju kako nastaje muzika osim sto vrijedjas sve,isto vidim da ti i tu nista nije jasno jer navodno citas puno muzickih knjiga pa opet nista ne shvatas,savjetujem ti da procitas osnove istorije muzike i upoznas se sa nastankom muzike uopste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 21:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

orbit je napisao:

orbit je napisao:
Ti stvarno ne razumijes sta pricas i ocigledno je da znas o DJ-ingu koliko o zivotu u drugoj galaksiji.

0X
Sigurno je da mozes nauciti rodjaka od 11 godina da spusti iglu na pocetak pjesme ALI sigurno je i da mozes nauciti rodjaka da spusti prst na tipku klavira i dobije ton sasvim jednako.
A da bi naucio svirati najjednostavniju pjesmicu na klaviru,istina,potrebno je par mjeseci(nekome ko se prije nikad nije susreo sa tim) KAO sto je potrebno par mjeseci da naucis OSNOVNE tehnike DJ-inga,a vjeruj mi ima ih jako puno.

Sto se tice o poznavanju kako nastaje muzika osim sto vrijedjas sve,isto vidim da ti i tu nista nije jasno jer navodno citas puno muzickih knjiga pa opet nista ne shvatas,savjetujem ti da procitas osnove istorije muzike i upoznas se sa nastankom muzike uopste

Opušteno... ima knjiga Fritza Bose - a, ali i dosta muzičkih enciklopedija pa ne bi bilo loše kad bi svi tako člitali kao što pričate... i da se zaista razumijete u to što pričate...
... ko se od vas bavi profesionalno muzikom, ko je bar 5 minuta proveo na ijednom predavanju kod profesora sa muzičke akademije koji itekako imaju šta za reći? Kad ste već tako glasni... mora da ste nešto mnogo pametno čuli...
Evo, izvini ja ne znam šta znači "osnove istorije muzike"? Još se nisam srela sa tim terminom.
Evo daću ti malo materijala da razmišljaš kad je nastanak muzike u pitanju... Prvo bijaše RITAM...

Neću da me se shvati, kao što je to učinila Pamella, ali stvarno se razbacujete raznoraznim pričama... vi ne poštujete autoritet... sad kad bi se našli u diskusiji sa jednim doktorom muzičkih nauka pokušavali bi ste ga ubijediti u ispravnost vašeg mišljenja, ne dovodeći svoje u pitanje...
šta reći??? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Tiki..stvarno smaras svojim isfrustriranim komentarima. Jebo vas sve Geri Mur! Napisao sam, i ponovicu nemojmo da banalizujemo stvari...

Kazes da taj tvoj brat moze za dan da nauci da stavi iglu na pocetak? Super. A moze li taj tvoj brat da nauci da poklopi dva prosta takta? I sta ako taj tvoj vrli brat nema sluha??

I evo sam par slika kao dokaz da el. muzika nije shit..i da DJ-ing nije samo puko pustanje ploca...

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

orbit je napisao:

0X

Opet pokušavaš svašta reći, ali ti nikako ne ide...
Kada spustiš iglu na gramofonsku ploču dobićeš muziku! Zajedno sa ritmom, harmonijom, melodijom... u krajnjem slučaju aranžmanom!
Kada spustiš prst na dirku klavira dobićeš samo ton! A ton nije ništa od nabrojanog, nego neka vrsta "elementarne čestice muzike"!
Ako ti ne razlikuješ to dvoje... onda ti se ja samo mogu izviniti i povući iz diskusije.
btw. Poređenje koje ti praviš je jednako poređenju glavnog kuvara koji napravi strašno jelo mješajući gomilu namirnica, u pravim omjerima, u pravo vrijeme i na pravi način, dodajući pritom neke tajne začine, sa konobarom koji to jelo iznese na sto i lijepo ga servira!

orbit je napisao:

Sit sam iznošenja glupih poluistina, pa te molim da prestaneš sa tim.
Koga sam ja to uvrijedio?!? I čime?!
Da li je ovde zabranjeno iznošenje svog mišljenja ili tumačenje bilo čega na način koji nije opšteprihvaćen?
Da li je problem kada nekome dokažeš da nešto iza čega navodno stoji nije tačno?!? Očigledno jeste...

Ja se sa nekim stvarima upoznajem punih 30 godina i još uvijek im prilazim sa strahopoštovanjem i respektom.
Mnogi, pak, nakon nekoliko mjeseci bavljenja nečim misle da su postali eksperti za datu oblast...

Bojim se da komunikacija između mene i dotičnih zaista nije moguća!
To su dvije različite dimenzije i možda bi bilo najbolje da ih ne miješamo...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

superhik je napisao:
Tiki..stvarno smaras svojim isfrustriranim komentarima. Jebo vas sve Geri Mur! Napisao sam, i ponovicu nemojmo da banalizujemo stvari...

Kazes da taj tvoj brat moze za dan da nauci da stavi iglu na pocetak? Super. A moze li taj tvoj brat da nauci da poklopi dva prosta takta? I sta ako taj tvoj vrli brat nema sluha??

I evo sam par slika kao dokaz da el. muzika nije shit..i da DJ-ing nije samo puko pustanje ploca...

1. Nekulturan si. Ili isfrustriran. Nebitno... 8)

2. U svakom slučaju će imaginarni brat prije naučiti da poklopi dva prosta takta nego da odsvira jednu etidu! Hmmm... jedino ako nema sluha... onda ne može biti DJ, ali može biti pianista! Logično! :roll:

3. Ja stvarno ne vidim šta to tvoje slike dokazuju, sem da je jedna od vrsta DJ-inga nastup sa živim muzičarima! U suštini (da malo banalizujem)... to možeš da vidiš u bar 9 kafana odavde do Gradiške... Ubiše se ljudi puštajući fajlove sa aranžera dok pjevaljka vriska i vrti dupetom! :oops:

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]