banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 13:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: 144000
PostPoslato: 24 Jun 2007, 20:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Pogledaćemo sedmu glavu Otkrivenja. ,, Četiri anđela drže četiri vetra. '' Kao što se zna vetrovi označavaju ratove i nesreću. ,, Ne kvarite ni zemlje ni mora ni drveta dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.'' Ko su sluge? Oni koji čine volju Božiju znači imaju ljubav ka Bogu i istini kao i veru u Njega i reč Njegovu, zato su bili tvorci zakona i živeli po njemu. Da vidimo ko je taj narod? To su dvanaest koljena sinova Izrailjevijeh po dvanaest hiljada od svakog kolena. Pa se od petog do osmog stiha iste glave nabrajaju sva ta kolena od dvanaest plemena Izrailjevijeh.. Oni su Gospodu Prvenci znači prvi narod koji je vodio i priznao za svoj. Neki i pored tako očiglednih primera iz Pisma ne razumeju ko su prvenci pa sebe kao neznabožce ubrajaju među prvinu. Gospod svojom velikom milošću dozvoli da zaslepi Jevrejski narod (da im padne šljepota u dijel) da bi i neznabošci mogli ući u spasenje ali to ne znači da ih je Bog odbacio i da drugi može biti prvi, već da se pokaže kolika je milost Božija. Braćo moja i sestre, odbacite predrasude, otvorite srce i čitajte Pismo kao da ga prvi put čitate. Videćete novim očima jer će biti namazane mašću očinjom.
Da vidimo razliku između ove dve grupe:
144000 mnoštvo

144000 = određen broj --------------- narod mnogi kojega ne može niko izbrojati
Kupljeni od ljudi -------------------- vaskrsavaju na život
Govore Jevrejskim jezikom - -------Govore različitim jezicima

Jasna je razlika između ove dve grupe. Jednih je određen broj dok drugih nije. Jedni su doslovno Izraelski narod, a drugi dolaze iz raznih naroda, plemena i jezika. Kao što neke crkve pročitavši da je zakon ukinut ne razumeše da je reč o ceremonijalnom zakonu, i obrezanju tela pa odbaciše i zakon o moralu tako drugi pročitavši da ,,Nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin'', odbaciše Jevreje i hoće na njihovo mesto da dođu a ne razumeju da je tu reč o obrezanju i da ono kao tako više ne predstavlja prepreku za spasenje i drugih. Zato će se pojaviti ova druga grupa (mnoštvo) spašenih iz raznih naroda , plemena i jezika (opisanih u 9-om stihu). Pismo nas uči da ne sedamo u prve redove jer ako nam nije određeno mesto u prvom već u drugom redu kad nas Gospod vrati na drugo mesto biće nam na sramotu. Poslednji koji će biti pozvani u vinograd da u sili rade za Gospoda su Jevreji.U ovoj glavi nema nikakve simbolike niti sa brojem od 144000 niti sa Jakovom prozvanim (Izrailj) niti sa brojem njegovih sinova niti sa njihovim imenima sve je stvarno i doslovno pa svi koji uče suprotno negiraju Božiju reč i postaju Bogoborci.
NASTAVIĆE SE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:21 
Početnik
Početnik

Postoji tema koja se bavi pomenutim stvarima a zove se ,,Crvena knjiga''
a ovde se govori o 144000 i nisam najbolje čuo vaše shvatanje ove teme pa vas molim da je predočite kako bi svima poslužilo na korist,Hvala.

Znam ljude koji su se smejali kad su drugi umirali a kad je došao red na njih uopšte im nije bilo do smeha.Još bih vam rekao da se netrebate poštaru žaliti kad vam donese neku poruku(pismo) jer ga on nije pisao već neko drugi a on vam ga je samo predao. Tako vaš podsmeh nije upućen meni već onome što mi to pokaza.

U iščekivanju vašeg odgovora na gornju temu puno vas pozdravlja vaš prijatelj. Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Istina se jasno razlikuje od zablude BLIZINA.

Karakterise je to sto je lako shvatljiva i jednostavna.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 23:32 
Početnik
Početnik

Žao mi je što se tema neće nastaviti o 144000 ali čim čujem neki dobar
trač na račun poštara obavestiću vas da bi se mogli produhoviti.
Smeh je zdrav a pogotovo nad samim sobom zato i dobismo razum da bi se mogli smejati sebi i nemojte prestajati jer onda treba razmišljati.

,, Reče bezumnik u srcu svojemu nema Boga...''

,, ...Izgibe moj narod jer je bez znanja ...'''

,, ...nema nikog da traži Boga.''

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2007, 23:58 
Početnik
Početnik

Neznam šta se desilo ali neko je izbrisao neke neumesne poruke upućene meni zato bih ga zamolio da izbriše i moje odgovore njima jer ni njihovih poruka tu nema pa je neumesno da stoje takvi odgovori bez provokativnih tekstova na koje odreagovah. Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Па пробај да Вејдеру пронађеш "танку жицу"
и да почнеш да заступаш неко гледиште
у које он не може уклопити своје ставове:

видјећеш како ће ти поруке нестајати као руком однешене.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jun 2007, 15:47 
Početnik
Početnik

Hvala Bogu što postoji kakva takva kontrola reči jer bi zavladala anarhija.Draži mi je ukor od jednog razumnog nego pohvala od stotinu nerazumnih. Vidite da možemo i lepše razgovarati.
Smisao foruma je da razmenimo gledišta a svako nek zadrži svoje mišljenje ili ga koriguje prema drugom a nikako ne da se ismevamo i vređamo jer time pokazujemo koliko smo duhovno mali i nesretni.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 08:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
144 000 tisuće koji će biti uzdignuto na nebo su najvjerniji Božji sljedbenici,pomazanici još od vremena apostola.

Svi ostali ljudi živjet će u raju na Zemlji kako u Otkrivenju i piše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 10:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zahvalan sam na iznetom mišljenju a sad predlažem da zajedno otvorimo Bibliju i proverimo vaš stav po pitanju 144000 ako ste saglasni recite a ako ne onda možda neki drugi put kad zaželite.

Moj život ti si Hriste za mene sreća sva mom srcu ti si radost i slava večita.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 10:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Pilar je napisao:
144 000 tisuće koji će biti uzdignuto na nebo su najvjerniji Božji sljedbenici,pomazanici još od vremena apostola.

Ček sad - to u tisućama ispade 144 miliona :-)

Ili je ovo poput Bude iz Elektro škole svojevremeno bubnuo: "SFRJ Jugoslavija" :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pritisak je napisao:
Pilar je napisao:

Ček sad - to u tisućama ispade 144 miliona :-)

Ili je ovo poput Bude iz Elektro škole svojevremeno bubnuo: "SFRJ Jugoslavija" :-)

Тако нешто :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Zahvalan sam na iznetom mišljenju a sad predlažem da zajedno otvorimo Bibliju i proverimo vaš stav po pitanju 144000 ako ste saglasni recite a ako ne onda možda neki drugi put kad zaželite.

Moj život ti si Hriste za mene sreća sva mom srcu ti si radost i slava večita.
Ja sam uvijek za akciju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 15:56 
Veteran
Veteran

ZAR VI NIKADA NISTE NAPRAVILI LAPSUS?

Kao prvo predlažem da Bibliji priđemo sa molitvom i da je polako čitamo i da verujemo u pročitano.
Ako priđemo Bibliji opterećeni crkvenom naukom nemože nas Sveti Duh voditi i poučiti jer to učini čovek u crkvi. Uvek ćemo u tom slučaju tražiti u njoj samo potvrdu već ukorenjenog mišljenja a istina i Božije vođstvo će nam promaći.

Krenimo redom:
Da bi smo stigli do 144000 potrebno je znati šta predhodi njihovom pečaćenju i u kom istorijskom periodu se to dešava. Biblija nas obaveštava o sedam pečata koje je Hrist razlomio i pokazao nam da se oni redom otvaraju i šta se dešava u svakom od njih za vreme njihovog trajanja. Pogledajmo šta nam je rečeno o otvaranju 6 pečata (koji znaci prate njegovo otvaranje) i šta se sve u njemu dešava?

Predhodno se nameće pitanje zašto pratiti baš taj pečat? Zato što se u vremenu trajanja tog pečata zapečaćavaju 144000 i njegovo trajanje je do otvaranja sedmog pečata kad počinje izlivanje 7 zala
I i sledi Hristov dolazak.
Pročitajte molim Vas 6 glavu Otk. Od 12 do 17 stiha.
Da li se zemlja tako jako zatresla i sunce o rođaju potamnilo i mesec postao kao krv crven i nebo se otvorilo pa se video presto Božji a narod na zemlji se uplašio jer znaju da stiže kraj?
Tek posle navedenih zbivanja sledi zadržavanje opštih sukoba od strane 4 anđela kako bi tek tad počelo pečaćenje 144000 Jakovljevih potomaka koji govore istim jezikom i nisu spoznali žene (devstvenici,muške device) i odkupljeni su sa zemlje između ljudi za razliku od drugih jer su oni Izrailjevo potomstvo i PRVANCI.
Crkve uče da to što piše čije su koleno i nabrajaju se poimenično nije tačno već treba razumeti da je tu reč o paganima kao Jakovljevom potomstvu to je uostalom njihov posao od početka od kad se uvukoše u apostolsku crkvu i uzeše to ime na sebe. Jagnjeće odelo je na njima pa ko ih ne prepozna po rodu biva uhvaćen.
Ako se 144000 pečate od pre 20 vekova to znači da anđeli još pre toga drže vetrove da ne dođe do opštih sukoba pa kako oni to onda nespretno čine jer od onda imasmo toliko revolucija i ratova i verskih čistki gde izgibe par stotina miliona ljudi?
Pošto se oni pečate tek po otvaranju neba to znači da se i to desilo kao i sve pomenuto u otvaranju tog pečata pre 20 vekova.
Ako je ovo sve bilo dosad zadržavanje sukoba onda bolje da nas više ne brane jer nas to puno boli.
Nesmemo izgubiti iz vida da se posle njega otvara 7 pečat pa kad je on otvoren ako je 6 pre 20 vekova?
Kad su otvoreni prvih pet ako se šesti otvorio u vreme pisanja Otkrivenja?
Proroštvo nije pričanje o nečemu ispunjenom davno već o događajima koji predstoje što znači da se ni prvi pečat nije mogao otvoriti pre nego je napisano proroštvo.
Da li bi bilo proroštvo da vam neko javi kako je na zemlji postojalo Grčko carstvo?

Nastavićemo ako bude potrebe dok god vi to budete želeli.

O DAJTE BOGU ČAST I SLAVU PESMOM NOVOM JER SAMO ON JE BOG NA CELOM SVETU OVOM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Опет неки математичар!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Кад рече математичар,
дје нестаде "Крајишки" са форума? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 23:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
[quote="lavić"]ZAR VI NIKADA NISTE NAPRAVILI LAPSUS?quote]

kad vec pricas o lapsusima i sta se ne smije gubiti iz vida procitaj Otk 7:9. kad vec tako tumacis, kako si mogao ispustiti 9 stih. sto znaci ne po covjeku ni po Crkvi (sad malo citiram tebe), vec po Bibliji - ima jos poslije 144000 hiljade. :D

ne kazem da tematika o 144000 nije interesantna, ali bar ne u 7 glavi, mnogo je bolje u 14 glavi.

Vrh

Tema posta: Tko ide na nebo?
PostPoslato: 29 Jun 2007, 07:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mnogi ljudi govore da svi ljudi idu na nebo.Biblija jasno pokazuje da je Isus,nakon što je uskrsnut iz mrtvih,otišao na nebo.Ona govori da će i neki drugi ljudi tamo otići.U noći prije svoje smrti Isus je rekao vjernim apostolima:"Mnogi su stanovi u kući Oca mojega...I kad otiđem i pripravim vam mjesto,opet ću doći i uzet ću vas k sebi,da i vi budete gdje sam ja!"(Ivan 14:1-3)

Isus je time jasno rekao apostolima da će se sa njim sjediniti na nebu.Apostol Pavao je prvim kršćanima često pričao o toj divnoj nadi.(2.Korinčanima 5:1,2)Uzimajući u obzir ova obećanja,milijuni ljudi su se nadali da će jednom živjeti na nebu.No idu li svi dobri ljudi na nebo?

Biblija govori da David,iako je bio dobar čovjek nije uzašao na nebo,a tako ni Job.Ivan Krstitelj također je bio dobar čovjek,ali ni on nije uzašao na nebo.Isus je rekao:Najmanji u Kraljevstu nebeskome,veći je od njega!"(Matej 11:11)

Za vrijeme svoga zemaljskoga života-preko 4000 godina nakon pobune Adama i Eve,Isus je rekao:"Nitko nije uzašao na nebo,osim Sina Čovječega,koji je sišao sa neba!"(Ivan 3:13) Tako iz Isusovih riječi doznajemo da tijekom 4000 godina ljudske povijesti,sve do njegova vremena,nitko nije uzašao na nebo.

David,Job , Ivan Krstitelj i svi vjerni muževi i žene koji su pomrli prije Isusa biti će probuđeni i imaju nadu za život na Zemlji,a ne na nebu.Oni će uskrsnuti da postanu podanicima Božjeg Kraljevstva.(Psalam72:7,8;Djela apostolska 17:31)

Isus će vladati nad rajskom novom Zemljom kao Kralj Božje nebeske vladavine.No,on neće vladati sam.Posljednje večeri koju je Isus proveo sa jedanaestoricom apostola,objasnio im je da će oni vladati sa njim u Božjem Kraljevstvu.(Luka 22:28,29)Kasnije su apostol Pavao i Timotej uključeni u taj savez za Kraljevstvo.Iz tog je razloga Pavao pisao Timoteju:"Ako ustrajemo ,s njim ćemo kraljevati!"(2.Timoteju 2:12)

Budući da će oni koji dolaze na nebo vladati nad Zemljom moraju biti iskušani i oprobani sljedbenici Krista.To znači da mala djeca ne mogu biti uzeta na nebo.(Matej 16:24)Ali djeca koja su umrla imaju nadu da će biti probuđena u život na Zemlji.(Ivan 5:28,29)

Ukupan broj onih koji odlaze na nebo malen je u usporedbi s mnogima koji će živjeti u raju na Zemlji.U Otkrivenju 14:1,3 čitamo:"Vidjeh i gle,janje (Isus Krist) stajaše na (nebeskoj) gori Sionskoj i s njim stočetrdesetičetiri tisuće...koji su otkupljeni sa Zemlje."

Oni su malo stado.Oni kao vladari na nebu formirat će "novo nebo" Božjeg novog sustava.Kako će postojati takvi pravedni vladari,postojat će i ljudi nad kojima će vladati.Biblija označava te ljude "novom zemljom".(2.Petrova 3:13;Otkrivenje 21:1-4)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
да не буде досадно, ми Срби ћемо организовати политичке партије, а затим и више страначке изборе :lol: Слично као у Домановићевој сатири...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 14:00 
Veteran
Veteran

PILARU

Drago mi je zbog vašeg iskrenog istraživanja i deljenja mišljenja sa drugima i ako nemoramo uvek biti u pravu.
Ne brini se oni se to ne smeju vama?

LJubav je zakon najjači od svih!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2007, 15:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ne brinem se ja ništa ! Već samim time što bi se neki ovdje bavili politikom govori o tome koliko su blizu Boga!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]