Mnogi ljudi govore da svi ljudi idu na nebo.Biblija jasno pokazuje da je Isus,nakon što je uskrsnut iz mrtvih,otišao na nebo.Ona govori da će i neki drugi ljudi tamo otići.U noći prije svoje smrti Isus je rekao vjernim apostolima:"Mnogi su stanovi u kući Oca mojega...I kad otiđem i pripravim vam mjesto,opet ću doći i uzet ću vas k sebi,da i vi budete gdje sam ja!"(Ivan 14:1-3)
Isus je time jasno rekao apostolima da će se sa njim sjediniti na nebu.Apostol Pavao je prvim kršćanima često pričao o toj divnoj nadi.(2.Korinčanima 5:1,2)Uzimajući u obzir ova obećanja,milijuni ljudi su se nadali da će jednom živjeti na nebu.No idu li svi dobri ljudi na nebo?
Biblija govori da David,iako je bio dobar čovjek nije uzašao na nebo,a tako ni Job.Ivan Krstitelj također je bio dobar čovjek,ali ni on nije uzašao na nebo.Isus je rekao:Najmanji u Kraljevstu nebeskome,veći je od njega!"(Matej 11:11)
Za vrijeme svoga zemaljskoga života-preko 4000 godina nakon pobune Adama i Eve,Isus je rekao:"Nitko nije uzašao na nebo,osim Sina Čovječega,koji je sišao sa neba!"(Ivan 3:13) Tako iz Isusovih riječi doznajemo da tijekom 4000 godina ljudske povijesti,sve do njegova vremena,nitko nije uzašao na nebo.
David,Job , Ivan Krstitelj i svi vjerni muževi i žene koji su pomrli prije Isusa biti će probuđeni i imaju nadu za život na Zemlji,a ne na nebu.Oni će uskrsnuti da postanu podanicima Božjeg Kraljevstva.(Psalam72:7,8;Djela apostolska 17:31)
Isus će vladati nad rajskom novom Zemljom kao Kralj Božje nebeske vladavine.No,on neće vladati sam.Posljednje večeri koju je Isus proveo sa jedanaestoricom apostola,objasnio im je da će oni vladati sa njim u Božjem Kraljevstvu.(Luka 22:28,29)Kasnije su apostol Pavao i Timotej uključeni u taj savez za Kraljevstvo.Iz tog je razloga Pavao pisao Timoteju:"Ako ustrajemo ,s njim ćemo kraljevati!"(2.Timoteju 2:12)
Budući da će oni koji dolaze na nebo vladati nad Zemljom moraju biti iskušani i oprobani sljedbenici Krista.To znači da mala djeca ne mogu biti uzeta na nebo.(Matej 16:24)Ali djeca koja su umrla imaju nadu da će biti probuđena u život na Zemlji.(Ivan 5:28,29)
Ukupan broj onih koji odlaze na nebo malen je u usporedbi s mnogima koji će živjeti u raju na Zemlji.U Otkrivenju 14:1,3 čitamo:"Vidjeh i gle,janje (Isus Krist) stajaše na (nebeskoj) gori Sionskoj i s njim stočetrdesetičetiri tisuće...koji su otkupljeni sa Zemlje."
Oni su malo stado.Oni kao vladari na nebu formirat će "novo nebo" Božjeg novog sustava.Kako će postojati takvi pravedni vladari,postojat će i ljudi nad kojima će vladati.Biblija označava te ljude "novom zemljom".(2.Petrova 3:13;Otkrivenje 21:1-4)
|