banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 07:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 210 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
spavac je napisao:
dusane, Bog s tobom sinko. :D nikad bio na krstarici. naravno da ne postoji samo jedan nik spavac, kao i car dusan. saberi si dok mozes.

dobro, ajd bar smo jedno saznali, a to da Vidusa nije pravoslavac.

Знам да јеси на крстарици, мисионариш :evil:
А за Видушу, па папа га лично аминово!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd nek bude kako ti kazes. :D nadam se da ova recenica nije spam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 01:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Templar? Papa aminovao? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:

antropos: Izvini, nebrate. U bre sto si neki opasan lik... Ajd, stvarno izvini, nisam znao da si tako nezgodan.

Izvini i ti, ali ne volim kad me nepoznat naziva bratom bez obzira na vjeru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Citiraj:
vidusa: Izvini i ti, ali ne volim kad me nepoznat naziva bratom bez obzira na vjeru.

Ok, a kazi mi da li ti smeta kada te neko nepoznat zove 'nebratom', cisto da znam kako da se postavim? I kako hoces da te zovem? Primetio sam dosta puta da sam dodjes i bez poziva. :) Shala, naravno.

Usput, da imalo imamo Hrista k'o sto pricamo i uzimamo Ga u ustima (a gde nam je srce, pitam se...) onda bismo valjda bili braca, pa i ako se ne znamo. Sto ti mislis o tome??

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Antropos je napisao:
Citiraj:
vidusa: Izvini i ti, ali ne volim kad me nepoznat naziva bratom bez obzira na vjeru.

Ok, a kazi mi da li ti smeta kada te neko nepoznat zove 'nebratom', cisto da znam kako da se postavim? I kako hoces da te zovem? Primetio sam dosta puta da sam dodjes i bez poziva. :) Shala, naravno.

Usput, da imalo imamo Hrista k'o sto pricamo i uzimamo Ga u ustima (a gde nam je srce, pitam se...) onda bismo valjda bili braca, pa i ako se ne znamo. Sto ti mislis o tome??

Pozdrav.

Dobra ljudino, ovako je receno:

"Molim vas dakle ja suzanj u Gospodu da se vladate kao sto prilici vasem zvanju u koje ste pozvani,
Sa svakom poniznoscu i krotoscu, s trpljenjem, trpeci jedan drugoga u ljubavi.
Starajuci se drzati jedinstvo Duha u svezi mira.
Jedno tijelo, jedan duh, kao sto ste i pozvani u jednom nadu zvanja svojega.
Jedan Gospod, jedna vjera, jedno krstenje.
Jedan Bog i otac sviju, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama."
(Ef. 4, 1-6)

Sve ovo apostol Pavle govori ljudima jedne vjere, ondasnjim ljudima koji povjerovase u Hrista i koji jednu vjeru imahu.

Ovo su posljednja vremena i ja i medju pravoslavnima nalazim mnogo onih koji sa mnom nisu jedna vjera, jer ne ispovijedamo na isti nacin, vjere nam se razlikuju u temelju. I takvima se ne mogu obratiti sa rijecima brat ili sestra jer nismo jedan duh, nismo jedno tijelo Crkve.
Nisu oni meni mrski niti ja njih mrzim, ali spasenja svojega radi ja se moram distancirati od njihove vjere, jer vjerujem da je nespasavajuca. A ja svrhu cijelog svog postojanja na ovoj zemlji cemernoj vidim jedino u svom spasenju, a vjerujem jedino da se mogu spasiti vjerujuci onako kako su svi moji vijekovima vjerovali: kroz Pravoslavnu Crkvu, jer ja vjerujem da je to ta Crkva onih hriscana kojima se apostol Pavle, u datom citatu, obracao.
A pravdu, postenje i milost, ako ljubav Bozija kroz nas djeluje, cinicemo u svim prilikama svakom covjeku bez obzira na njegovu vjeru.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vidusa, zaboravljas da to nije Isusova religija. Naime, Isus se nije distancirao od onih koji imaju razlicita religijska misljenja, inace da je tako on bi samo sa Jevrejima bio. A nalazimo da je vise bio zaokupljen oko onih koji nisu bili njegove religije. A i na drugim mjestima u bibliji se provlaci da su svi ljudi braca. Zasto? Zato sto svi poticu od jednog covjeka i sto im je svima jedan otac, Bog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Да вим, јер је Христос "једино ново под Сунцем",
Логос и Син Бога Живога, кроз којег дође спасење свијету
и кроз његово оваплоћење и васкрсење обнова цјелокупне твари.
У њему спасење налазе они који га исповиједају као Спаситеља рода људског, али како да се спасавају кроз Њега они који Га не познају нити признају?

Дајте или да се држимо теме или да молимо уредника да је закључа...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Vidusa, zaboravljas da to nije Isusova religija. Naime, Isus se nije distancirao od onih koji imaju razlicita religijska misljenja, inace da je tako on bi samo sa Jevrejima bio. A nalazimo da je vise bio zaokupljen oko onih koji nisu bili njegove religije. A i na drugim mjestima u bibliji se provlaci da su svi ljudi braca. Zasto? Zato sto svi poticu od jednog covjeka i sto im je svima jedan otac, Bog.

Kad vec potezes Bibliju, onda znas i ovo:

"Ako li ti sagrijesi brat tvoj, idi i pokaraj ga medju sobom i njim samijem; ako te poslusa dobio si brata svojega.
Ako li te ne poslusa, uzmi sa sobom jos jednoga ili dvojicu da sve rijeci ostanu na ustima dva ili tri svjedoka.
Ako li ni njih ne poslusa, kazi crkvi; a ako li ne poslusa ni crkve, neka ti bude kao neznabozac i carinik."

"Covjeka jeretika po prvom i drugom savjetovanju kloni se.
Znajuci da se takav izopacio i grijesi, i sam je sebe osudio."
:wink:

Dolaskom Isusa Hrista ljudsko bratstvo po tjelesnom Adamu postaje sporedno, a glavno postaje duhovo bratstvo po Hristu po rijecima: Jedan Bog, jedna vjera, jedno krstenje (kod nas pravoslavaca sve to sabrano je i ispoljava se kroz zajednicko pricesce).

. :salute:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Vidusa je napisao:
Citiraj:

antropos: Izvini, nebrate. U bre sto si neki opasan lik... Ajd, stvarno izvini, nisam znao da si tako nezgodan.

Стари екумениста

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2007, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
Vidusa je napisao:
Citiraj:

Стари екумениста

Sikter, nebrate!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 210 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Sva vremena su u UTC [ DST ]