banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 09:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 06:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Damaskin je napisao:
"...У рају душом, у гробу тијелом..."

Значи ли ти ово нешто?

Или на другом мјесту каже:

"...који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима..."

"...чекам васкрсење мртвих и живот будућег вијела..."

Христос ће при другом доласку васкрснути мртве...ако те занима како имаш свједочанство о четверодневном Лазару....

Шта је ту нејасно?
Koji će doći sa slavom da sudi živima i mrtvima!

Znaš li koji su ti živi? Pročitaj si Otkrivenje 7:9-17 i saznat ćeš da su to oni koji nikada nisu morali umrijeti jer su revno služili Bogu i tako preživjeli veliku nevolju odnosno preživjeli su Harmagedon,rat Božji. A taj rat će preživjeti samo oni koji prizovu ime Jahvino.(Rimljanima 10.13)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Откуд онда израз "коначни суд", да је то једини суд, онда чему то "коначни"...

Дакле постоји неки суд прије оног коначног и Последњег суда,
а то је привремени суд, када се душе након смрти одвајају у привремено блаженство у Рају или привремени боравак у Аду.
Da to ti je ovaj sadašnji sud jer Bog sada gleda kako se mi ponašamo u ovim posljednjim danima.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:

Христос указује на ову двојност када каже:

'' Не брините се за свој живот, (за своју душу), шта ће те јести или шта ће те пити, нити за своје тело, у шта ће те се оденути. Није ли живот (душа) претежнији од хране и тела од одела (Мт. 6; 25)?''

'' Каква је корист човеку ако сав свет задобије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за душу своју (Мт. 16; 26)?''
U Bibliji riječ duša znači život! U ovom slučaju riječ duša se odnosi na vječni život. Biblija govori da nam Bog mora biti na prvome mjestu ,a sve materijalno će nam se nadodati.Zbog toga se kaže da će bogatašima biti teško uči u Kraljevstvo nebesko jer su zaslijepljeni bogatstvom i ne vide Boga. Zato nas Bog pita nije li vrijedniji vječni život od odjeće i svega materijalnoga?

Vrh

Tema posta: Poruka za Antroposa
PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Postavljaš mi teža pitanja ali svladat ću i njih. Ako ti nije teško molim te da mi ponoviš koje te zanima da ne tražim.Malo ću ih prostudirati,ako ćeš i ti moje koje sam ti postavila!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dragi moji ! Odlazim na duže putovanje pa me neko vrijeme neće biti na forumu.Nadam se da vam neću jako nedostajati i da vam bez mene neće biti jako dosadno. Voli vas Pilar! Cao ,cao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Dobro veče, Pilar reče:

Pilar je napisao:
Talija kaže:
Tu ''radosnu vijest'' je skoro čitavo čovječanstvo saznalo i prije nego su se pojavili Jehovini svjedoci, zašto ponavljati?

Svjedoče o kojoj istini? Koliko to ima istina? Sa članovima JS sam imala dovoljno iskustva da osjetim njihovu netolerantnost, grubost i nipodaštavanje svega što nije JS

Pilar kaže:

Draga Talija!

Koliko si iskustava imala o Jehovionim svjedocima kada kažeš dovoljno?Prema tvojim riječima da u netolerantni i grubi,rekla bih da si imala nedovoljno iskustava.Jesi li ih barem jednom saslušala što ti imaju za reći? Sumnjam da su bili netolerantni i grubi,jer prvo što nisu ,Jehovini svjedoci nisu grubi.Oni slijede Isusovo učenje i istovremeno učenje njegovog Oca Jehove, a svi znamo što kaže Isus:"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!"Sigurno su ti pristupili sa lijepim riječima.Oni žele da ti saznaš istinu jer i Isus i Jehova to žele.

Samo je jedna prava vjera,samo je jedna istina koja će nas osloboditi.(Efežanima 4:5,13; Ivan 8:31,32)

Neki kažu da su sve religije dobre jer sve vode istom cilju.No da li se sve religije dopadaju Bogu? U vrijeme Isusova života na Zemlji postojala je religiozna grupa farizeja.Oni su izgradili religiozni sistem u uvjerenju da se taj dopada Bogu,No,istovremeno su pokušavali ubiti Isusa,a govorili su da je Bog njihov Otac.(Ivan 8:41)Da li je Bog zaista bio njihov Otac? Da li je priznao njihov način obožavanja? Nije!

Iako su farizeji posjedovali Sveta pisma i mislili da žive po njima ,sotona ih je obmanuo.Isus im je rekao sljedećim riječima :"Vi imate đavla za oca i hoćete da vršite želju oca svoga!On bijaše ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini...jer je lažac i otac laži!"(Ivan 8:44)Farizeji su imali krivu religiju,stoga ju je Isus i osudio!"(Matej 23:13)

Kako ćemo znati koja je prava religija? Pravu religiju prepoznaje se po ljubavi, po slozi među članovima.(IVan 13:35,1.Korinčanima 1:10, 1.Ivanova 4:20)

Pravu religiju prepoznaje se po njezinim plodovima.(Matej 7:19; Luka 6:43)

Jehovini svjedoci slijede Isusovu religiju, jedinu i pravu istinu koju mu je rekao Jehova Bog.

Neke tvoje citate ne mogu na nađem baš nigdje (duša umire, duh odlazi???)
Ti ništa ne odgovaraš o štampariji u Bruklinu i sticanju novca? Odakle sekti novac? Pao s neba kao mana?

Imala sam dovoljno kontakta, a ''dovoljno'' je relativan pojam. Kad te (na poslu, za vrijeme radnog vremena) neko smara punih 8 sati i nakon čega shvatiš da ništa nisi uradio nego slušao priče i citate onda možeš reći ''dovoljno'' čak i previše. I kada kažeš kontraargument posmatra te kao muvlji med (da ne kažem već šta).
Par osoba mi je par puta dolazilo na vrata. Smatram krajnjom nekulturom da mi neko nenajavljeno dolazi na vrata (hajde da tome progledam kroz prste) ali da mi pri tom tupi kako sam ja u zabludi, kako ne vidim, kako je krajnje vrijeme da progledam... i ja nakon svega treba da se zahvalim njima što su mi otvorili oči u pogledu moje ništavne malenkosti?! Takođe sam imala primjer jedne daljnje rodice koja je sebe smatrala misionarom, došla u kuću i svima nama držala slovo o Jehovinim svjedocima i ostavila torbu njihovih novina, prije toga navodeći da su pravoslavni sveštenici đavoli koji lelujaju, lelujaju (pri tom širila ruke kao luđakinja), kako nam nema spasa (još koji mjesec i smak svijeta)... jedva joj ugledasmo leđa.

Opet Pilar reče:

Pilar je napisao:
Damaskin je napisao:
"...У рају душом, у гробу тијелом..."

Значи ли ти ово нешто?

Или на другом мјесту каже:

"...који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима..."

"...чекам васкрсење мртвих и живот будућег вијела..."

Христос ће при другом доласку васкрснути мртве...ако те занима како имаш свједочанство о четверодневном Лазару....

Шта је ту нејасно?
Koji će doći sa slavom da sudi živima i mrtvima!

Znaš li koji su ti živi? Pročitaj si Otkrivenje 7:9-17 i saznat ćeš da su to oni koji nikada nisu morali umrijeti jer su revno služili Bogu i tako preživjeli veliku nevolju odnosno preživjeli su Harmagedon,rat Božji. A taj rat će preživjeti samo oni koji prizovu ime Jahvino.(Rimljanima 10.13)

Rekoh ja: Znači samo Jehovini svjedoci će da preteknu? I kao takvim, divnim, krasnim, koji pretekoše (H)Armagedon će Bog da sudi? Zbog čega da im sudi tako savršenim? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 07:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Posle 7 uzastopnih postova 8) Baš šteta, ali poslaće nekoga ko je pročitao više Kula stražara :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
TBPTKO je napisao:
Posle 7 uzastopnih postova 8) Baš šteta, ali poslaće nekoga ko je pročitao više Kula stražara :oops:

Trebamo sad tvoj pravoslavni komentar zastavino mahalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ја сам написао православно гледиште поткрепљено са цитатима из Библије, које нико не покушава побити, него се скаче са теме на тему, дају неки коментари :oops:

Као када сам причао давно с једним секташем па када му је понестало аргумената вадио се да му ну сад није ту његово :-? Свето писмо, дао га на коричење, иначе би показао...... Лудило, човече :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vau! On ima originalne spise na pergamentu? :lol: Pa da ih ukoriči?
Tipično. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Рај код хришћана није некакво "мјесто које служи за уживање",
већ стање у којем душа има заједницу са Богом и са ближњима који су у Богу.

Ад такође, није некакво "мјесто које служи за мучење",
већ стање псолутне самоће.
Каже се на једном мјесту да они који су у Аду не могу да виде лица једни другима, то је управо стога што ни за живота нису имали суштинску заједницу ни са ким....свака себичност јесте реални пакао...

Или како то предивно рече о.Спиридон
(један од највећих духовних људи данас)

"Ми када волимо, ми смо већ у рају"

што се слаже са оним јеванђелским ријечима:

"Јер гле, Царство Божије унутра је у вама..."

Дакле, једно је мјесто привременог пребивања,
у којем човјек наставља пребивати у духовном у стању у којем је био прије смрти,
а друго јесте Христов суд гдје ће Његов живот бити мјера суда...

На глупа питања попут "неће ваљда вадити душе које "уживају" у рају да им суди поново" просто не знам одакле бих кренуо...

"Мјесто уживања" за неког може бити и јвана кућа или неко мјесто гдје се праве оргије и иживљавања у неумјереној храни и пићу...

Појам "уживање" је најблаже речено неумјесан у таквом контексту.

Суд, односно "крисис", је непрестан, а ми прије свега судимо сами себи ако се неодговорно понашамо. Све лоше шот нам се дешава увијек је и једино је последица наших поступања у животу.
Ту је Бог оставио људима апсолутну слободу како каже Свето Писмо:

"Све ми је на слободу, али ми није све на корист..."

и на другом мјесту

"...када дође Син Човјечији да суди..."

Неће тај суд бити суд каквим га ми познајемо,
довољно ће бити стати пред Онога кроз којег смо постали,
и упоредити колико смо сачували у себи људскост, односно Христоликост. Тад ћемо јасно видјети колико смо звјеролики, а колико христолики...Али опет кажем човјек је увијек сам себи највећи судија...

Што се тиче оне глупости "нећи их ваљда "извлачити" из раја да им суди", прочитај Откровење још једном:

Citiraj:
По том видех, и гле, народ многи, ког не може нико избројати,
од сваког језика и колена и народа и племена,
стајаше пред престолом и пред Јагњетом,
обучен у хаљине беле, и палме у рукама њиховим.

И повикаше гласом великим говорећи:
Спасење Богу нашем, који седи на престолу, и Јагњету.
И сви анђели стајаху око престола и старешине и четири животиње,
и падоше на лице пред престолом, и поклонише се Богу.
Говорећи: Амин;
благослов и слава и премудрост и хвала и част и сила и јачина
Богу нашем ва век века. Амин.

И одговори један од старешина говорећи ми:
Ови обучени у беле хаљине ко су, и откуда дођоше?
И рекох му: Господару! Ти знаш.
И рече ми: Ово су који дођоше од невоље велике,
и опраше хаљине своје
и убелише хаљине своје у крви Јагњетовој.

Зато су пред престолом Божијим,
и служе Му дан и ноћ у цркви Његовој;
и Онај што седи на престолу уселиће се у њих.
Више неће огладнети, и неће на њих пасти сунце,
нити икаква врућина.
Јер Јагње, које је насред престола, пашће их,
и упутиће их на изворе живе воде;
и Бог ће отрти сваку сузу од очију њихових.

Нигдје не каже да су их будили,
већ да су то "они опрани крвљу јагњетовом" - дакле они који су живјели у заједници (љубави) са Христом и са ближњима.
А ако су у таквој заједници вјечности, са предвјечним Богом,
зашто би "спавали"....

Човјек је цјеловит у својој пуноћи тек када има и душу и тијело,
а догађај Преображења на Таворској гори, свједочи о новом убијељеном и васкрслом тијелу...
Како каже на једном мјесту "...црнило Адамово си преобразио (метаморфи) у свјетлост..."

Адам и Ева су спознали "наготу" када су раскинувши заједницу са Богом престали пребивати у нествореној свјетлости благодати,
што су тада спознали као "духовну нагост, односно голотињу, хладноћу и празнину"...

Христа васкрслог након васкрсења не препознају јер носи ново,
свијетло божанском благодаћу обожено и облагодаћено васкрсло тијело,
каква ће Христос поново васпоставити код оних "опраних крвљу јагњетовом"
односно оних који су обукли "хаљине за свадбу женикову"...

Ово потврђује Христова прича о човјеку који дође на свадбу у црним и прљавим хаљинама,
а црне и прљаве хаљине јесте тијело запрљано мраком и прљавштином самољубља и саможивости, односно сатанаилове гордости и свега што из ње даље потиче.

Дакле Дан суда, није никакав суд, већ позив на радост Царства,
у којем ће како Христос каже бити позватни "и зли и добри",
али је "много званих, али мало одабраних"...А љубав је била, јесте и биће највеће мјерило и богопознања и богоугодности, "јер је Бог љубав" по ријечима Светог Писма...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 18:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bog je stvorio čovjeka sa namjerom da vječno živi u raju na Zemlji!

Zar ne bi bilo logično da ljudi žive vječno u raju na Zemlji, a ne da nam duša koja nije ni besmrtna ni nevidljiva lebdi negdje u nekom nevidljivom raju?

Osim toga Jehova je obećao da će pravdnici posjedovati Zemlju i živjet će na njoj do vijeka!(Psalam 37:29)

Zanima me kako vi samo taj citat objašnjavate?! I znači li on vama išta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 19:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ko se to nama vratio :B-fly: Gde je bio, lepo mu je bilo :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Pilar je napisao:
Dragi moji ! Odlazim na duže putovanje pa me neko vrijeme neće biti na forumu.Nadam se da vam neću jako nedostajati i da vam bez mene neće biti jako dosadno. Voli vas Pilar! Cao ,cao!

Boga mi bi kratko putovanje :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Citiraj:
"Damaskin": Рај код хришћана није некакво "мјесто које служи за уживање"

Grijesis, vrlo grijesis: raj je stvoren za radost, za uzivanje (ne u smislu danasnjeg ljudskog grehovnog uzivanja).
Citiraj:
већ стање у којем душа има заједницу са Богом и са ближњима који су у Богу.

Da ali u nebeskoj radosti (uzivanju).

Citiraj:
већ стање псолутне самоће.

Pazi sta govoris: ove tvoje rijeci jesu hula na Sveto Pismo, znaci hula na Boga i SvetogaDuha (mrzi me da ti citiram).

Citiraj:
Каже се на једном мјесту да они који су у Аду не могу да виде лица једни другима, то је управо стога што ни за живота нису имали суштинску заједницу ни са ким....свака себичност јесте реални пакао...

Opet hula na Hristove rijeci Novog Zavjeta. Cudan si ti vjernik!

Citiraj:

Mani se duhovne pozije, drzi se ucenja Crkve.

Citiraj:

Dusa je carstvo Bozije u nama.

Citiraj:
Дакле, једно је мјесто привременог пребивања,
у којем човјек наставља пребивати у духовном у стању у којем је био прије смрти,
а друго јесте Христов суд гдје ће Његов живот бити мјера суда...

Po tjelesnoj smrti dusa odlazi u raj ili u pakao i tu biva do sudnjeg dana, tj. do vaskrsenja nebeskog tijela.

Citiraj:
На глупа питања попут "неће ваљда вадити душе које "уживају" у рају да им суди поново" просто не знам одакле бих кренуо...

Sve duse u raju su bez nebeskog tijela o kojem prica apostol Pavle.

Citiraj:
"Мјесто уживања" за неког може бити и јвана кућа или неко мјесто гдје се праве оргије и иживљавања у неумјереној храни и пићу...
Појам "уживање" је најблаже речено неумјесан у таквом контексту.

Uzivanje tjelesno je grijeh. Ima uzivanja koja nisu grijeh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pilar je napisao:
Bog je stvorio čovjeka sa namjerom da vječno živi u raju na Zemlji!

Слажем се са тим, шта је ту проблематично?

[quote]Zar ne bi bilo logično da ljudi žive vječno u raju na Zemlji,
a ne da nam duša koja nije ni besmrtna ni nevidljiva lebdi negdje u nekom nevidljivom raju?

[Osim toga Jehova je obećao da će pravdnici posjedovati Zemlju i živjet će na njoj do vijeka!(Psalam 37:29)/quote]

Прочитај још једном постање:
Адам је створен као "цар цјелокупне твари", он "даје имена стварима",
дакле дефинише их, а сва Творевина (као што и сам живот свједочи) дијели судбину Адама, дакле кроз Адамов пад, сва творевина постаје смртна и пропадљива.

Тек се Христом односно кроз Христа, кроз његово Богочовјештво нераскидиво творевина везује са творцем и Његовоим васкрсењем васкрсава цјелокупна твар, што ће се заппечатити навјек Његовим Другим и славним доласком.

Шта теби онда означава израз из Откровења "ново небо и нова земља"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Видуша, ствар је у терминологији - ја јасно супротстављам радос васкрсења и љубави са појмом "уживање" који се и код Светих Отаца скоро увијек везује за тјелесне стимулације односно огреховљену чулност.

Мислим да ако на овај начин прочиташ текст, да ће онда све недоумице доћи на своје мјесто и да ће ти онда порука бити јасна.

Vidusa je napisao:
Citiraj:
већ стање апсолутне самоће.

Pazi sta govoris: ove tvoje rijeci jesu hula na Sveto Pismo, znaci hula na Boga i SvetogaDuha (mrzi me da ti citiram).

"Плач и шкргут зуба", затим "тама најкрајња", "јецаји и муке" итд...
не морају бити нужно последица физичког мучења, бола и сл.

Најбољи доказ ти је страдање св.Вукашина Јасеновачког,
који је у земаљском паклу ("ноћ демона" у Јасеновцу, када је заклано неколико хиљада Срба на најстрашнији начин) остао потпуно равнодушан на иживљавања свог крвника, јер је био у миру са Богом и људима, и у стању преданости Господу.

Страшнија је далеко мука живјети без Бога, без љубави, осуђен сам на себе...

Vidusa je napisao:
Citiraj:

Opet hula na Hristove rijeci Novog Zavjeta. Cudan si ti vjernik!

Дај човјече те Христове ријечи, и молим те и мени и другима објасни шта је истина и како ствари стоје.

Citiraj:
Citiraj:

Mani se duhovne pozije, drzi se ucenja Crkve.

Поезија ријечи једног од највећих живих духовника???
Сад испаде и ава Спиридон да учи наопако?
Па дај нам реци како јесте, ако ниша од наведеног није истина?

Citiraj:
Citiraj:

Dusa je carstvo Bozije u nama.

Пријатељу, и злочинци и крвници имају душу, али нису у заједници са Богом, односно у Царству божијем.

Citiraj:

Sve duse u raju su bez nebeskog tijela o kojem prica apostol Pavle.

Па то сам и рекао, да ће нова духовна и васкрсењем обновљена тијела добити након Другог доласка Христовог.

Мислим да си једноставно погрешно протумачио овај текст....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Citiraj:
Видуша, ствар је у терминологији - ја јасно супротстављам радос васкрсења и љубави са појмом "уживање" који се и код Светих Отаца скоро увијек везује за тјелесне стимулације односно огреховљену чулност.

Da, tacno. Uzivanje u grijehovnom zemaljskom smislu uzivanja u raju ne postoji.

Citiraj:
Damaskin:"Плач и шкргут зуба", затим "тама најкрајња", "јецаји и муке" итд...
не морају бити нужно последица физичког мучења, бола и сл.

који је у земаљском паклу ("ноћ демона" у Јасеновцу, када је заклано неколико хиљада Срба на најстрашнији начин) остао потпуно равнодушан на иживљавања свог крвника, јер је био у миру са Богом и људима, и у стању преданости Господу.

Страшнија је далеко мука живјети без Бога, без љубави, осуђен сам на себе...

Joooj, pa nemoj i ti kao adventisti! Prica o ubogom Lazaru i Bogatasu je samo "simbolika", zar ne? Pakleni oganj o kojem Hristos govori je samo stanje duse, zar ne? Ma daj, molim te!

Citiraj:

To nije pakao o kojem se ovdje prica.

Citiraj:
Дај човјече те Христове ријечи, и молим те и мени и другима објасни шта је истина и како ствари стоје.

Vec su pomenute.

Citiraj:
Поезија ријечи једног од највећих живих духовника???
Сад испаде и ава Спиридон да учи наопако?
Па дај нам реци како јесте, ако ниша од наведеног није истина?

Te rijeci nisu dovoljne da ista kazu o raju, jer ima razlicitih vrsta ovozemaljskih voljenja i nije svaka zemaljska ljubav od Boga.

Citiraj:
Пријатељу, и злочинци и крвници имају душу, али нису у заједници са Богом, односно у Царству божијем.

Da u pravu si. Imali su, ali su ga grijehom izgubili.

Citiraj:
Па то сам и рекао, да ће нова духовна и васкрсењем обновљена тијела добити након Другог доласка Христовог.

Мислим да си једноставно погрешно протумачио овај текст....

Moguce je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
veoma interesantan razgovor. znaci Damaskin i ti si adventista. :D

p.s. tako rece Vidusa.

Damaskin, mijesas poeziju sa Biblijom. nikakva opaska, nego se gubi biblijsko znacenje.

zbog cega Isus poredi smrt sa spavanjem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Зато што је за Њега као Бога смрт као за нас сан.Као што ми можемо пробудити она који спава)спавача) :wink: тако и Он може васкрснути умрлога.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]