Pilar je napisao:
Antropos je napisao:
Pa eto, ja sam zakljucio tako kako sam i kazao. Pa tog dana Isus nije ni bio u raju. Eto ti procitaj sve textove, moli se pre toga, pa kako ti Bog da.
Prijatno.
Isus kada je umro nije bio u raju jer kada umreš ne znaš ništa i nemaš pojima o ničemu.(Propovijednik 9:5,6,10)Biblija govori da kada umremo spavamo smrtnim snom.(Ivan 11:11;Rimljanima 13:11)
Samo nam Bog može ponovno vratiti naš duh i vratiti nas u život,odnosno uskrsnuti nas.
Raj će biti na Zemlji,nakon Božjeg rata Harmagedona.(Psalam 37:29)
Super. Samo, sto sam se toliko trudio objasnjavajuci sve ono...

Citiraj:
John: Sgurno da ne razumijem, kao što ne razumijem ni "islamsku misao" i obrezivanje žena, šerijatski zakon i dr.
Ipak se radujem tvom objašnjenju.
Poz.
Pa...sto sad da ti velim na ovo...? Imas biblijsku poziciju, dakle ucenje onoga sto se nalazi u Bibliji, a imas i pogresno interpretirane reci iz Biblije. Muz treba voleti svoju zenu, pise tamo, to je ljubav. Ljubav koja se usporedjuje sa ljubavlju koju Hristos ima prema Njegovoj Crkvi, a to uopste nije mala stvar. Ovo neka bude polaziste ako se prica vec o 'zenama' u Bibliji. Inace, gde si ti nasao takvu diskriminaciju u Novom zavetu kao sto postoji u praxi mnogih "hriscana"??
Citiraj:
Pilar: Vjerujem u Isusovu božansku prirodu .I on je poput Boga imao nevidljivo,duhovno tijelo.Molim te odgovori na ovo:Obrati pažnju na to što je pisao Matej.Citirao je Isusa koji je o svršetku ovog zlog svijeta rekao:"O tom danu i času nitko ne zna,ni anđeli nebeski,ni Sin nego samo Otac!"(Matej 24:36)
Dakle Isus ne zna nešto što zna samo Bog. Kako objašnjavaš ovo ako tvrdiš da je Isus Bog?
Ja ovo objasnjavam drugim textom:
Citiraj:
29 Rekoše njegovi učenici: gle, sad govoriš otvoreno, i ne govoriš nikakve priče. 30 Sad znamo da sve znaš i nemaš potrebe da te ko pita; po tome verujemo da si izišao od Boga.
Jovan 16. Ili pak:
Citiraj:
...I reče mu [Petar]: Gospode, ti znaš sve, ti znaš da te volim...
To su dve stvari koje moras uzeti u obzir. Nemoj prihvatiti samo jednu stranu, no i drugu.
Citiraj:
Tvrtko: Како је онда мртвима објављено Јеванђеље ? 1.Петр. 4,6
Ista stvar kao i sa Pilarom, uzmi jos citata u obzir:
25 Zaista, zaista, kažem vam da ide čas - i već je nastao - kada će mrtvi slušati glas Sina Božija, i koji ga čuju - živeće.== Jovan 5.
1 Bog je Hristom oživeo i vas koji ste bili
mrtvi zbog svojih prestupa i grehova== Efescima 2.
5 oživeo je Hristom i nas koji smo bili
mrtvi u svojim prestupima, - blagodaću ste spaseni== Isto.
"mrtvi" ne znaci da su stvarni mrtvaci u pitanju, no ljudi koji su mrtvi u grehu. dakle, fizicki su zivi, kao mi,alis u mrtvi zbog greha.
Pozdrav.