banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 14:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
Not now, John! je napisao:
Ne znam da li negdje u Bibliji piše nešto o transfuziji, ali Isus na posljednjoj večeri naziva hljeb svojim tijelom, i vino svojom krvi, tj. "jedite moje tijelo i pijte moju krv". (Ili JS nisu hrišćani?)
Nije valjda da je Isus mislio da doslovno jedemo njegovu krv i njegovo tijelo.Biblija govori da se moramo uzdržavati krvi ,što znači da je ne smijemo ni na koji način unositi u tijelo. Trebamo poštovati krv jer ona znači život .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Antropos je napisao:
Pa eto, ja sam zakljucio tako kako sam i kazao. Pa tog dana Isus nije ni bio u raju. Eto ti procitaj sve textove, moli se pre toga, pa kako ti Bog da.

Prijatno.
Isus kada je umro nije bio u raju jer kada umreš ne znaš ništa i nemaš pojima o ničemu.(Propovijednik 9:5,6,10)Biblija govori da kada umremo spavamo smrtnim snom.(Ivan 11:11;Rimljanima 13:11)
Samo nam Bog može ponovno vratiti naš duh i vratiti nas u život,odnosno uskrsnuti nas.
Raj će biti na Zemlji,nakon Božjeg rata Harmagedona.(Psalam 37:29)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Talija je napisao:
ona ga je primorala da se kaje

Hahaha, zar se neko može natjerati da se kaje? :D
I ja se to pitam?! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Iz tog razloga oni moraju po kućama da propovjedaju određen broj sati i da utrpavaju te časopise. A propovjedaju u paru, tako da ''žrtvi'' ne daju da otvori usta, gdje jedan stane drugi nastavi.
Kakva je to religija koja nekoga prisiljava (na njihovo vjerovanje ili da kupuje časopise) i dolazi mu na vrata?
Draga Talija! Osim što je došao na Zemlju da otkupi naše grijehe,Isus je došao i da propovijeda RADOSNU VIJEST O VJEČNOM ŽIVOTU.On je propovijedao radosnu vijest svim ljudima,a njegovi učenici su kao pravi kršćani nastavili da propovijedaju tu dobru vijest. Jahovini svjedoci kao pravi kršćani kakvi su i bili Isusovi apostoli nastavljaju da rade ono što im je Isus rekao.Jer Jehova voli svakoga čovjeka i On voli da se svaki čovijek spasi te da upozna PRAVU ISTINU koja vodi do VJEČNOG ŽIVOTA.

Biblija govori da će se radosna vijest propovijedati po cijeloj nastanjenoj Zemlji i tada će doći kraj.Jehova nij e spor s obzirom na svoje obećanje da će uništiti sve zle ljude,nego je strpljiv sa ljudima i voli da se svaki čovjek spasi ..(2.Petrova 3:9)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spaceedge je napisao:
i jos nesto, eto vidm da nek i kaz u da ih otjeraju cim ih vide. Jehovin i svjedoci ne tjeraju nikog, pa ni onda kada ta osoba ne prihvati njihova uvjerenja vec ostane pri svojima. jer jehovini svjedoci su boziji svjedoci. svjedoce o istini tj o ljubavi. jehovini svjedoci vole bez razlike i predrasuda. vole i prijatelje i neprijatelje. vole boga i sve oko sebe. vole i one koji zlo postupaju samo ne vole njohve postupke. oni se mole za takve i u srcu im je zao jer zele da i svi osjete ljubav koja je od boga data. otjraces covjeka koji rijec ljubavi govori ali neces otjerati ljubav. ljubav ce ostati a zl o ce samo sebe unistiti. jer ljubav je od boga a zlo nije. a jeli tjeranje nekoga a d a ga i ne saslusas ljubav ?
Predivno rečeno! :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

krajiski je napisao:
U rat se i neide ispranog mozga, a pogotovo opeljesenih dzepova, kada te skroz na skroz ogule, eto to je sa Jhvn-im svjedocima.
Prvo naucite sta je rat, a nemojte biti mamine maze koje su strahovale da ce ici u vojsku, to samo mogu slabici da pricaju i da na takve price nasjedaju.
Vjeruješ da je Isus bio slabić što je ljubio i svoje prijatelje i neprijatelje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 19:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Pilar je napisao:
Antropos je napisao:
Pa eto, ja sam zakljucio tako kako sam i kazao. Pa tog dana Isus nije ni bio u raju. Eto ti procitaj sve textove, moli se pre toga, pa kako ti Bog da.

Prijatno.
Isus kada je umro nije bio u raju jer kada umreš ne znaš ništa i nemaš pojima o ničemu.(Propovijednik 9:5,6,10)Biblija govori da kada umremo spavamo smrtnim snom.(Ivan 11:11;Rimljanima 13:11)
Samo nam Bog može ponovno vratiti naš duh i vratiti nas u život,odnosno uskrsnuti nas.

Како је онда мртвима објављено Јеванђеље ? 1.Петр. 4,6 :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Pilar je napisao:
Antropos je napisao:

Prijatno.

Super. Samo, sto sam se toliko trudio objasnjavajuci sve ono...:)

Citiraj:
John: Sgurno da ne razumijem, kao što ne razumijem ni "islamsku misao" i obrezivanje žena, šerijatski zakon i dr.

Ipak se radujem tvom objašnjenju.

Poz.

Pa...sto sad da ti velim na ovo...? Imas biblijsku poziciju, dakle ucenje onoga sto se nalazi u Bibliji, a imas i pogresno interpretirane reci iz Biblije. Muz treba voleti svoju zenu, pise tamo, to je ljubav. Ljubav koja se usporedjuje sa ljubavlju koju Hristos ima prema Njegovoj Crkvi, a to uopste nije mala stvar. Ovo neka bude polaziste ako se prica vec o 'zenama' u Bibliji. Inace, gde si ti nasao takvu diskriminaciju u Novom zavetu kao sto postoji u praxi mnogih "hriscana"??

Citiraj:
Pilar: Vjerujem u Isusovu božansku prirodu .I on je poput Boga imao nevidljivo,duhovno tijelo.Molim te odgovori na ovo:Obrati pažnju na to što je pisao Matej.Citirao je Isusa koji je o svršetku ovog zlog svijeta rekao:"O tom danu i času nitko ne zna,ni anđeli nebeski,ni Sin nego samo Otac!"(Matej 24:36)

Dakle Isus ne zna nešto što zna samo Bog. Kako objašnjavaš ovo ako tvrdiš da je Isus Bog?

Ja ovo objasnjavam drugim textom:

Citiraj:
29 Rekoše njegovi učenici: gle, sad govoriš otvoreno, i ne govoriš nikakve priče. 30 Sad znamo da sve znaš i nemaš potrebe da te ko pita; po tome verujemo da si izišao od Boga.

Jovan 16. Ili pak:

Citiraj:
...I reče mu [Petar]: Gospode, ti znaš sve, ti znaš da te volim...

To su dve stvari koje moras uzeti u obzir. Nemoj prihvatiti samo jednu stranu, no i drugu.

Citiraj:
Tvrtko: Како је онда мртвима објављено Јеванђеље ? 1.Петр. 4,6

Ista stvar kao i sa Pilarom, uzmi jos citata u obzir:

25 Zaista, zaista, kažem vam da ide čas - i već je nastao - kada će mrtvi slušati glas Sina Božija, i koji ga čuju - živeće.== Jovan 5.

1 Bog je Hristom oživeo i vas koji ste bili mrtvi zbog svojih prestupa i grehova== Efescima 2.

5 oživeo je Hristom i nas koji smo bili mrtvi u svojim prestupima, - blagodaću ste spaseni== Isto.

"mrtvi" ne znaci da su stvarni mrtvaci u pitanju, no ljudi koji su mrtvi u grehu. dakle, fizicki su zivi, kao mi,alis u mrtvi zbog greha.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Заборавио си да цитираш Колошанима 2, 13 :wink:

Не држи воду , јер мало напред пише ко су ти духови који су били у тамници, тј душе старозаветних људи" који су некада били непослушни , када је Божја стрпљивост чекала у Нојево време док се градио ковчег"

( 1. Петр.3, 18-20 :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
I? Kome je Noje propovedao no ljudima?? Mislim...otvori temu o tome da pricamo, sto da ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kolosanima 2;13 nema veze sa petrovom. procitaj malo bolje kontekst ne samo jednu recenicu.Sto se tice Petrove procitaj Isaija 42, 7.

sto se tice Kolosanima 2;13 procitaj Efescima 6;15 ---Jer u Hristu Isusu niti sto pomaze obrezanje ni neobrezanje, nego nova tvar. Prouci dobro Pavlovu teologiju po pitanju krstenja u Hristovo ime i sta ono treba da znaci. Takodje imas zvjezdicu koja te vodi u Rimljanima 6;4. Rijec je o novom zivotu kada se krstis u ime Hristovo. Rijec je o toj nadi da ti sila Hristova omogucava da tvoji udi ne roboju vise grijehu. Pre toga u 5 glavi zadnji stihovi Pavle opisuje i govori da su neki tvrdili gdje se grijeh umnozi da se umnozava Bozije blagodat, a u Rim 6;1 negira jednu takvu tvrdnju. Kada procitas dobro obe glave vidjeces da je u pitanju novi zivot sa Hristom. nema veze sa mrtvacima i njihovim dusama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Проповедао им је Христос. Прочитај цитат :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 22:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Гори сте од Јеховиних свједока, овакво скакање ни у шаху се не виђа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:14 
staromodan
Korisnikov avatar

takodje na jednom mjestu u Bibliji pise da nema Boga, da mozda i to ne bi trebali bukvalno shvatati ili preskakati.

ili mozda u vezi Lazara. rece li Isus "duso Lazareva sidji odozgo".

nego da mi kazes to u vezi Rimljanima 5 i 6 glave o cemu se radi ili ces da mlatis praznu slamu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:20 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
takodje na jednom mjestu u Bibliji pise da nema Boga, da mozda i to ne bi trebali bukvalno shvatati ili preskakati.

Ђеш прескакат`, шта је с тобом, ја рече нешто о скакању, а сада оно кенгур ко, кенгур ко, ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:34 
staromodan
Korisnikov avatar

jel to sve sto imas da kazes,da nisi papigu progutao.

tu smo da raspravljamo o Bibliji, a ne da se koristimo jabukama i sljivama.

sve mi se cini da vi preskacete, a zamjeravate drugima. pogledaj malo temu i o tome sto pilar prica. pilar citira stih gdje pise da je Isus rodjen a vi se branite sa preskakanjem ili tvojim zargonom igrate saha. eh sad kad vi tako upotrijebiti jedan stih onda vam smeta preskakanje. bas cudno. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:43 
Pripravnik
Pripravnik

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:51 
staromodan
Korisnikov avatar

znaci slazes se da je Isus rodjen i da nema bozansku prirodu. :wink: bas sam tako nesto i mislio da ce odgovoriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik

:-? Брате зашто конјукција у исказу? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2007, 00:01 
staromodan
Korisnikov avatar

vjerovatno zato sto se ne kontamo kad je u pitanju termin "rodjenje" i kontkst o cemu je pillar pricala.

ili opet nemas sta drugo da kazes pa se ko tosa vadis na gramatiku.

prati o cemu pricamo, pusti zenu sta joj dosadjujes.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]