Flash, niko nije rekao da je lako... Ali skontaj, ko ima 100 problema, Ego ili Djuro? Kakvi su ti problemi? Problem s nekim drugim ili sa sobom samim? Jebes Ega, on prica i radi gluposti.
Elem, ne kazes ti "ma sta me briga". To bi bilo bjezanje od problema, zanemarivanje. To ne valja. Nego kazes "taj problem uopste nije toliko veliki i bitan" ili "to nije vrijedno svega toga" ili nesto slicno, zavisi od sizuacije. Sta god da kazes, vazno je da stvarno shvatas i vjerujes u ono sto govoris.
Ako osoba A ima bliskog prijatelja B koji je tesko bolestan, ona nece reci "to nije bitno", nego ce reci "moja nervoza i depresija nikako nece pomoci B, trebam mu vedar i nasmijan, ako sam ja dobro i njemu ce biti lakse, vise cu za njega uciniti ako se budem osjecao dobro" sto je 100% tacno.
@Ruzo, ne postizes ravnotezu razum - emocije sa svima nego sa samom sobom. Neces ici od jedne do druge osobe i uravnotezavati se, nego fino skontas sta te nervira kod neke osobe, vidis zasto i to istrijebis. Ako ona ima piskav glas i ako te nervira, to nije do nje nego do tebe (: Zar ne? "Zasto mene nervira njen ogavni glas?" -"Zato sto me podsjeca na skicanje i paniku i cini me nervoznom" -"Ali to je samo boja glasa, nema tu nista panicno" -"Aha, e sad me ne nervira" Recimo... Sve sto osjecas dolazi iz tebe, i samo u sebi i mozes da se uravnotezis, a onda nista ne moze da te izbaci iz takta. zblaaaajsfkj
i da...