Mislim da je Stojković na obje utakmice (Kazahstan i Portugal) branio mnogo slabije nego što zna, što je bilo sasvim razumljivo imajući u vidu porodičnu tragediju koja ga je zadesila. Lično smatram da je protiv Portugala trebalo da brani neko drugi.
O Tošiću je već sve rečeno, ali ja jednostavno ne mogu da odolim a da mu ne poželim da se doživotno vata sa onom svojom fuficom, samo da se nikad više ne pojavi u reprezentaciji.
Krstajić je imao grešku koja je lako mogla skupo da nas košta i napravio ju je na istoj poziciji (na lijevoj strani) kao i u meču sa Argentinom. Kad je na svom mjestu u sredini, onda je dobar. Vjerovatno jedini čovjek koji je lošiji lijevi bek od njega je Marko Perović.
Krasić u drugom poluvremenu odličan (tj. kad su svi igrači na terenu pocrkali, on je počeo da igra). Koroman nastavlja seriju "fantastičnih" igara. Klemente ga je uveo upravo u savršenom trenutku - bio je svjež, odmoran, ostali grogirani, situacija dušu dala za njegove prodore i centaršuteve u sredinu. Ali ništa od toga. Imao je čini mi se (ako sam dobro izbrojao) negdje oko nula uspješnih driblinga.
Duljaj - dobar. Kovačević rupčaga. Janković dao go, Stanković nabacio, nisu pravili neke katastrofalne greške, u suštini dobro. Sve u svemu, uopšte nije bilo loše. Naš problem nije neriješen rezultat ovde nego poraz od Kazahstana. Ali eto, valjda nas neće sreća skroz napustiti, Azerbejdžan je poslao neke pozitivne signale pobjedom protiv Finske.
(Igrom slučaja, na zadnjoj strani Sporta dan ranije prikazan Jari Litmanen, nekakav intervju kako su uvjereni u svoju pobjedu, bla bla, a naslov veliki - MI NISMO SRBIJA.

)