Ja postavih temu i pitanja ali nisam dao odgovore ... a bio bi red , stvarno
E ovako ...
Ja sam tamo proveo 10 godina svog zivota, 6 nize i 4 godien sredje muzicke skole ... i mislim da imam jako dobar uvid u sva desavanja (koliko je moguce da ucenik (tada) ima neki uvid) u toj skoli. Predavali su mi razni ljudi ... solfedjo od melise, snjeze, neke duske, malo i vera... na harmoniku sam isao kod ivanke pa kod dragice (govorim o nizoj)...
Mislim da bi bilo preopsirno kada bih pisao o svakom profesoru i nastavniku koji mi je predavao ... trajalo bi jako dugo ali generalno predavali su mi svakakvi ...
Sto se tice solfedja najzadovoljniji sam sa snjezom bio, ona je inace jedno nevjerovatno dobra osoba ...
Najveci problem sam imao sa prof. harmonike u sredjnjoj skoli. Necu da je imenujem (oni koji trebaju da znaju poznaju njeno ime) ali nemam puno sta o njoj lijepog da kazem ... ne osudjujem ja nju zato sto ona ne zna , Boze niko ne zna sve , ali mi je smetalo sto je neradnik , vjecito sam isao po cevape, dzigericu !, i burek kod Goge

... najmanje sam svirao na casu, a i kad smo svirali nije bila sigurna kako to treba da zvuci...
Nazalost vecina ih se tako ponasa i kao sto damaskin rece niti vole djecu a ni muziku...
Jedan od rijetkih profesora koji me je nesto naucio(la) je bila prof. srpskog Branka Bojinovic . fenomenalan profesor ...
Bila je tu jos jedna grupa mladih profesora koja je pokusala da nesto uradi i da uvede neke "reforme". Prije svega mislim na jednog prof. klavira

i jednog prof harmonike. Ni jedan vuise tamo ne radi, jer mislim da jednostavno nisu mogli protiv mase ...
E sad, znam da je tamo sada mnogo mladih profesora ali o njihovom kvalitetu ne mogu da sudim (ne poznajem ih dovoljno).
I sad da odgovorim na pitanja koja sam sam postavio .
Skole ne raspolazu sa kvalitetnim kadrom, mada postoji dovoljan broj profesora , svoje dijete bih upisao u muzicku (srednju) ako bi ono to zeljelo a u nizu cisto sumnjam , prije bih ga slao na privatne casove ...
A sto se tice instrumenta ... mislim da mu ne bih dao da svira harmoniku