Warlock opet kazem nisam ni rekao da se moze naci idealan operater jer idealno je besplatno a posto svaki tezi da maksimizira profit znaci komercijalizacija.Ali svakako moze se napraviti neka podjela na lose i manje lose.Ne pricam dogmatski vec argumentovano.
Sto se tice termina posto studiram ekonomiju to mi je profi deformacija

potpuna konkurencija je dakle idealna konkurencija ili perfektna je to isto samo nisam htjeo da se ponavljam pa sam samo promjenio termine(primjer pijace). Normalna konkurencija je moj termin mislio sam na nepotpunu konkurenciju. Znacajno konkurisanje tu sam mislio na mnogo jacu konkur.nego sad to je da bar ni jedan recimo nema preko 50posto u jednom entitetu ili bar spremnost da se konkurise pa pogledaj sad BH Telecom nema predstavnistvo u R.S. a Telekom Srpske nema u federaciji sta mislis da nemaju para da otvore:)nece da konkurisu,jedini malo nezadovoljan udiom try.kolaca je eronet i zato ima ove agresivne akcije i otvara poslovnice u r.s.
Tacno da je trziste Srbije vece,ali to nije razlog da nam se napucavaju cijene i kada budu nize cijene onda ce i kod nas puno vise ljudi koristiti napredne funkcije kako ti kazes,onda bi po toj logici u CG trebalo biti najskuplje a nasuprot jeftinije je.Ako nisi primjetio ja sam vec rekao da jedan od faktora koji bitno sprijecava konkur. djelovanje je i nacionalni,ali postavljam pitanje kako onda to da ovdje vrlo uspjesno posluje recimo pekara KLAS sarajevo,IT comp,i sad da ne nabrajam a da ne moze jedan telekom koji ima prijem signala dakle pretpostavku,znaci da razlog lozi u nezainteresovanosti da se konkurise.
Mejdan nisam uopste bolestan za Mobisom nemam razloga i dalje koristim njegove usluge(ako nisi primjetio ova kritika se odnosi i na BHT i na ERonet tako da ne navijam ni za koga) i kamo srece da radim za BHT sad bih imao 1000kermica minimum

ako budem radio za nekog mozda i budem pristrasan ovako nemam motiva uopste i ovo je konstruktivna kritika koja moze pomoci Mobisu da bude bolji.Velike multinac.kompanije koje zele da marketinski dobro posluju upravo koriste kritike korisnika kao i pohvale kako bi sagledali nacin kako da poboljsaju i unaprijede poslovanje samo kod nas se na to gleda negativno.Dakle odbijam taj prigovor da si mu ti veci prijatelj time sto ces reci sve je o.k. i tako indirektno uticati na to da bude jos gori, nego ja koji ce mu ukazati na greske mada sam svjestan da njih rijec korisnika uopste neinteresuje,jer to je monopolsko preduzece koje funkcion. po pricipu ponude uzmi ili ostavi ako neces ti ima ko hoce.
Dokaz za to da ne mrzim Mobis jeste i moj wap sajt na kome objavljujem vijesti sa svih mob.mreza pa i sa Mobisa,tako da ti ova konstatacija ne stoji.Mozda si me pogresno shvatio ja ne kazem da je mobis los ili zato sto se zove mobis,vec nema adekvatnu konk. kao recimo sto je to u feder. postoji kakva takva izmedju BHT i Eroneta pa je zato takva situac.Da recimo u R.S. sjediste ima jos jedan Telekom recimo ZEPTEL prvobitno zamisljen,sigurno da bi sad i Mobis bio bolji i jeftiniji.poz