banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 12:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bd2308 odakle ti taj cjenovnik ? ja sam na Eronetu pa nisam primjetio toliko skupe cijene poziva koje si ti naveo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 12:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
BSE je napisao:
bd2308 odakle ti taj cjenovnik ? ja sam na Eronetu pa nisam primjetio toliko skupe cijene poziva koje si ti naveo

sa zvaničnog sajta. http://www.eronet.ba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
bd2308 je napisao:
@BL-boy
evo ti mali pregled cijena za osnovne prepaid pakete sva tri operatera:

Pozivi unutar mreže :
0,44 peak time i 0.29 off peak - Mobis
0,39 sve vrijeme - BHTelecom
0,47 i 0,35 HT Eronet

Pozivi prema fiksnim mrežama :
0,23 Mobis
0,22 BHTelecom
0,23 Eronet

Pozivi prema ostalim mrežama u BiH (u Mobisu vrijedi i za Srbiju i Crnu Goru) :
0,59 i 0,35 Mobis
0,56 i 0,44 BHTelecom
0,64 Eronet

Slanje SMS(zemlja i inostranstvo)
0,11 Mobis
0,10 i 0,20 BHTelecom
0,11 Eronet

još da napomenem da je u Mobisu obračunska jedinica sekunda (nakon prvih 10), a u BHTelecomu 5 sekundi, a u Eronetu (čini mi se) 10 sekundi.

GPRS :
0.35 KM/100kb Mobis
0,50 KM/100kb BHTelecom
0,15 KM/100kb Eronet
kod mobisa je obračunska jedinica 1kb, kod ostala dva operatera 10kb

MMS :
0,18 - Mobis
0,27 BHTelecom (happy hour od 17 do 18 sa cijenom od 0,19 KM)
0,30 (do 50 kb) i 0,40 (50-100kb) Eronet

da ne ispadne da branim Mobis, ali stvarno mi nije jasno što ga napadate toliko i, što je najgore, hvalite BHTelecom i Eronet kao da su, u najmanju ruku, D2?

samo citiram da imamoina ovoj stranici ovaj cjenovnik za bl-boja i ostale ..........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 14:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Kome ne odgovaraju akcije nek ih i ne koristi i ne ganja ili nek prelazi na
novu mrezu

Ja sam na Eronetu i presao sam sa mobisa

cijena u eronetu za HEJ svi koji koristim je sledeca

Pozivi unutar 063 mreže peak 0,29
i offpeak 0,29
Pozivi prema svim fiksnim 0,23
prema mobilnim mrežama
(BH Telecom i Mobis) 0,29
SMS 0,11

Link
http://www.eronet.ba/privatni/dokument. ... &active=48

dopuna je 10KM

to je recimo kada kupis 10 dopuna kod mobisa 110KM
a kada kupis 11 dopuna kod eroneta 110KM

znaci bar jedna dopuna vise na 10mjeseci, a kao sto vidimo po tarifi da je
puno niza nego kod ostalih jedino je skuplje kada zovete eronet mobilni
sa fiksnog i sl

Takodje eronet ima dobru ponudu kartica i mobitel koju mobis
nikad nema, a bh ima ponudu kakvu takvu.

Recimo kupis mobitel i dobijes 2 kartice sa 10Km na racunu i jos ispunis
registraciju i dobijes jos po 8KM na racunu znaci 18KM dobijes odmah dzabe na oba broja.

ne pricam protiv mobisa, otisao sam sa mreze i
zato necu da diram samo pokazujem da svako ima izbor

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 15:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Koliko znam Hej Svi je akcijska tarifa i ogranicenog je karaktera. U produzetku su cijene iz zvanicnih tarifa, za koje se moze primjetiti da su nesto vise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 16:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
Jos uvijek vazi ta tarifa i po pitanju koje je postavljeno ljudima iz Eroneta dobio sam odgovor da ce ta tarifa ostati..

Provjericu jos jednom da ne iznosim pogresnu informaciju

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 08:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Stvarno me zanima ko su idioti u MOBI's-u koji su smislili ovu najnoviju akciju.Nije to nikakva prevara, da se razumijemo, ali ako ja trebam potrošiti 15KM više svakog mjeseca na razgovore i poruke da bi dobio neki qrcev bonus od 3KM besplatnih razgovora, gdje je tu logika...Klasično jebavanje korisnika u zdrav mozak.Više se od MOBI's-a i ne očekuje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Meni non stop pishe da sam potrosila 5,90.. a potrosila sam bar 15.. :doubt:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
goodfather i bd numeracija :D fino je to kad prikazete cjenovnik ali ga prikazete i onda interpretirate na nacin koji vi hocete.
Appocaliptico Vas je fino ispravio znaci da Na Hey i na ultra imate jednaku cijenu poziva na sve fiksne mreze dok to na mobisu nema drugo na mobisu off peak tek od 22h dok na ultra tek od 19h.
Trece i ja sam dobio potvrdu da ce HEJ svi potrajati tj.da se ne radi o akciji mada tako pise.Slicno se skoro desilo sa akcijom za mobilni net eno je produzena do kraja godine.Mobis ima duplo skuplju cijenu gprs za pre paid dok na ultra Macro ima nezvanicna akcija free gprs do 3kb mada od 15.mislim ide snizenje gprs i mms vidjecemo.Daj malo gledajte realno a ne navijacki.Nije niko glup zna svako otici na stranicu pa vidjeti a ne ono sto vi servirate.
Ovo za poskupljenje pretplate usljed oslobadjanja od poreza ne cudi i cak bih rekao da je ocekivano kad je mobis politika u pitanju i opet ce to pokusati opravdati nekom mutnom akcijom i da sto se tice sekundarnog obracuna to BH Telecom primjenjuje od osnivanja dok je mobis od prosle godine.
Ponavljam jos jednom da Mobis ni u cemu nema najnizu cijenu,cijena razg. je tu negdje sa ultra ali se ne moze porediti sa hej svi,ali uostalom svako ima svoj izbor.Da je mobis povoljniji ne bi se onda Eronetu isplatila ona poslovnica koja vidim radi odlicno.Sto se tice sekundarnog obracuna BHT to primjenjuje od osnivanja a 065 tek od prosle godine.Toliko o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ne kontam u cemu je problem ... trebas druze da dodjes u inostranstvo pa da vidis kako to ide ... super reklama ponuda jos bolja a malim sitnim slovima (KOJA NE MOZES PROCITATI) pise u cemu je caka ... i pod kojim uslovima imas "popust" ali dok to skontas prosao voz ... vec si potpisao ugovor ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Normalno je da kada nesto kupujes trebas dobro otvoriti oci da te ne navuku na tanak led,ali vjeruj vrlo dobro znam kako je to u inostranstvu i nigdje nema ovako bezobranih i losih akcija,naprotiv ima akcija u smislu zadrzavanja korisnika npr.daju ti jeftinije pozive ako si duze korisnik iste mreze-primjer Poljske. U inostranstvu druze kada te neka mreza prevari takvom akcijom ti imas pravo na prelaz na drugu mrezu uz zadrzavanje istog broja,te zato njima nije u interesu prevariti korisnika jer mozes ga prevariti jednom i to je to.Znas kako kazu drugi put ako te prevare sam si kriv.
Neko mi ovdje postavi pitanje koji je idealan operater.Ne trazi se idealan vec operater koji posluje u uslovima potpune konkurencije znaci najbolji za korisnika(primjer pijace je najbolji npr.kupujes jabuke i imas 2 bitne stavke koje su ti bitne pri kupovini to je cijena i kvalitet i ako imas malo nize ili odmah pored uzeti jabuku istog kvaliteta a za manju cijenu normalno da neces).Neko ce reci da se ne moze ovo posmatrati na ovako jednost. primjeru ali i kod telefonije je bitno kvalitet odnosno spektar usluga i cijena.Dobro perfektna konkurencija je istina rijetka u praksi pogotov u oblasti telekomun. jer su visoki fiksni troskovi pa i to onemogucava egzistenciju velikog broja ponudjaca.Ali mozemo ocekivati makar neku normalnu konkuren.Posto smo mi daleko od konkurencije a kamoli idealne zbog nacionalnih konotacija i raznih drugih stvari stoga nam i operateri nabijaju visoke cijene za nikakve usluge i tako na najbolji nacin koriste situaciju.Oni vrlo dobro saradjuju medju sobom djeleci kolac na 3 manje vise homogena dijela i tako ubiru veci profit nego sto bi ga imali u sitauciji da konkurisu znacajno jedni drugima.Pametno nema sta,samo mi korisnici tu najdeblji dio izvlacimo zato i smatram da i mi snosimo dio krivice kao i RAK koji je cutanjem i nereagovanjem tj.ne kaznjavanjem telekoma zbog namjernog kohabitiranja i ujednacavanja cijena telekoma postaje saucesnik u ovome-trebaju se ugledati malo na Francuze cija RAK je udarila dobro po usima telekome zbog istog.Bilo gdje na zapadu da je ova situacija barem 50posto korisanika BHT i Mobisa bi pobjeglo na HEJ SVI tarifu jer je pa skoro i duplo niza s cijenom. Ali posto telekomi znaju da nema cijenovne elasticnosti kod potrosaca zato i ne zure s snizenjem i ne odgovaraju odmah na akcije u suprotnom odgovorili bi u roku od 7 dana.Ovako ostaje da vazi ona stara izreka "dok je ovaca i vune i cobani ce sisati".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2007, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Napisao si 21 red teksta i nisi rekao apsolutno nista. Isfrljao si se raznim terminima, upotrebio ih u pogresnom kontekstu, a nisi odgovorio na moje vrlo jednostavno pitanje. Koji je po tebi idealan operater? Ovo kako si ti odgovorio je klasicna dogmatika... ili u prevodu "tupis ga za medalju".

Pored toga cu te zamoliti da pojasnis termine:
"potpuna konkurencija"
"perfektna konkurencija"
"normalna konkurencija"
"idealna konkurencija"
"znacajno konkurisanje"

Svi operateri funkcionsu po pravilima maksimizacije dobiti. Zaboravljas zakonitost velikih brojeva. Kolika je kriticna masa mobilnih korisnika u RS? BiH? Poljskoj? Nemackoj? Francuskoj? U SCG ima cini mi se deset i vise puta korisnika mobilne na drzavnom operateru nego na MOBI'S-u? A gde je Telenor? Koliko korisnika mobilne telefonije u RS/BiH koristi napredne funkcije?

Pricati o konkurenciji i navoditi MOBI'S, BH-Telekom, ERONET kao konkurente je neosnovano i krivi sliku, jer se time iskljucuje nac-soc-pol-komponenta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
The Godfather je napisao:
a stari kriticar bl-boj.....i naravno mjesecno trosi 16 KM na mobil....pa zato ga i pogadja sve to....

besposlen pop i prasad krsti...sto rece koleza

Covjek je bolestan za Mobisom nemoze docekati da ga blati,100000%radi za muslimse 061.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock opet kazem nisam ni rekao da se moze naci idealan operater jer idealno je besplatno a posto svaki tezi da maksimizira profit znaci komercijalizacija.Ali svakako moze se napraviti neka podjela na lose i manje lose.Ne pricam dogmatski vec argumentovano.
Sto se tice termina posto studiram ekonomiju to mi je profi deformacija :D potpuna konkurencija je dakle idealna konkurencija ili perfektna je to isto samo nisam htjeo da se ponavljam pa sam samo promjenio termine(primjer pijace). Normalna konkurencija je moj termin mislio sam na nepotpunu konkurenciju. Znacajno konkurisanje tu sam mislio na mnogo jacu konkur.nego sad to je da bar ni jedan recimo nema preko 50posto u jednom entitetu ili bar spremnost da se konkurise pa pogledaj sad BH Telecom nema predstavnistvo u R.S. a Telekom Srpske nema u federaciji sta mislis da nemaju para da otvore:)nece da konkurisu,jedini malo nezadovoljan udiom try.kolaca je eronet i zato ima ove agresivne akcije i otvara poslovnice u r.s.

Tacno da je trziste Srbije vece,ali to nije razlog da nam se napucavaju cijene i kada budu nize cijene onda ce i kod nas puno vise ljudi koristiti napredne funkcije kako ti kazes,onda bi po toj logici u CG trebalo biti najskuplje a nasuprot jeftinije je.Ako nisi primjetio ja sam vec rekao da jedan od faktora koji bitno sprijecava konkur. djelovanje je i nacionalni,ali postavljam pitanje kako onda to da ovdje vrlo uspjesno posluje recimo pekara KLAS sarajevo,IT comp,i sad da ne nabrajam a da ne moze jedan telekom koji ima prijem signala dakle pretpostavku,znaci da razlog lozi u nezainteresovanosti da se konkurise.
Mejdan nisam uopste bolestan za Mobisom nemam razloga i dalje koristim njegove usluge(ako nisi primjetio ova kritika se odnosi i na BHT i na ERonet tako da ne navijam ni za koga) i kamo srece da radim za BHT sad bih imao 1000kermica minimum :D ako budem radio za nekog mozda i budem pristrasan ovako nemam motiva uopste i ovo je konstruktivna kritika koja moze pomoci Mobisu da bude bolji.Velike multinac.kompanije koje zele da marketinski dobro posluju upravo koriste kritike korisnika kao i pohvale kako bi sagledali nacin kako da poboljsaju i unaprijede poslovanje samo kod nas se na to gleda negativno.Dakle odbijam taj prigovor da si mu ti veci prijatelj time sto ces reci sve je o.k. i tako indirektno uticati na to da bude jos gori, nego ja koji ce mu ukazati na greske mada sam svjestan da njih rijec korisnika uopste neinteresuje,jer to je monopolsko preduzece koje funkcion. po pricipu ponude uzmi ili ostavi ako neces ti ima ko hoce.
Dokaz za to da ne mrzim Mobis jeste i moj wap sajt na kome objavljujem vijesti sa svih mob.mreza pa i sa Mobisa,tako da ti ova konstatacija ne stoji.Mozda si me pogresno shvatio ja ne kazem da je mobis los ili zato sto se zove mobis,vec nema adekvatnu konk. kao recimo sto je to u feder. postoji kakva takva izmedju BHT i Eroneta pa je zato takva situac.Da recimo u R.S. sjediste ima jos jedan Telekom recimo ZEPTEL prvobitno zamisljen,sigurno da bi sad i Mobis bio bolji i jeftiniji.poz

Poslednji put menjao BL Boy dana 17 Mar 2007, 08:21, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
pa ti si neumoran...... :lol: :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Nije mi se dalo citati....

Hint: Ako hoces da ljudi citaju komentare, make it simple and small :lol:

Nego ,Go go Mobis.... negotivim ih ni ja, al sta cu kada je 99% ljudi sto poznajem na njemu, a jos da mjenjam broj. No way.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa moram biti opsiran kad ako hocete kvalitetan odgovor :) ,u suprotnom ne mogu odgovoriti svima koliko vas ima,ajd pozz i neka me niko pogresno ne shvati nemam nista protiv ljudi na mobisu,svako ima izbor,kao i u prodavnicu kada udjes kupujes sta hoces. Franky upravo to kazem kada bi RAK uveo da se moze preci na drugog operatera bez promjene broja to bi bilo extra.A po nekom planu CRA to bi trebalo za otprilike godinu dana.Prvo ce krenuti za fixnu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 14:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Nisam ni citala ovi temu al sam se socno nasmijala..Jutros sam primila finu prvoaprilsku salu...Ma da vrti se neka prica koliko potrosis za sms u martu toliko ce ti dodati u aprilu a na poziv *103# mi javili da mogu potrositi 0.00 km i da to vazi do 1.1.1970 (godine naravno)...kome vjerovati i kad udjete u EU,pitanje je sad :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2007, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2006, 09:49
e jesu kreteni iz mobisa...pored aprilske sale i da nas jebu u dupe.... 0X 0X 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
1.1.1970. je pisalo i u januaru kad su poceli sa implementiranjem ove usluge. valjda jos nisu skontali kako da promjene pa cekaaju nekog iz austrije da im narikte.
samo ima problem oko poslednje akcije. kako mogu u smsOVIMA korisnicima pisati
Vise razgovora, vise poklona! Ovog mjeseca potrosi 20KM i dobices 10 SMS poruka u narednom mjesecu...

a na sajtu tek vidjeh kako mms ne ulazi u potrosnju . a ja potrosio 19.6KM na poruke i pozive i polsao 3mmsA i nista sad. boli me q za tih 10 poruka, ali mogli bi ovo malo promijeniti - uduplati broj poruka, ukljuciti mms u obracun...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]