banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 08:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kinezi u BiH, SMA
PostPoslato: 27 Feb 2007, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
SlikaSlikaSlika

Kako su na crash testovim u njemackoj dobili najnize moguce ocjene i dobili zabranu prodaje u EU, ove shangajske kopije audija A4 Slikasu se nasli u BiH. Slucajno sam bio u jednoj carinskoj ispostavi gdje sam vidio gore pokazane automobile. Sa druge strane parkiga se moglo vidjeti jos stotinjak vozila, ali mi se nije dalo hodati po kisi. 3 sike na vrhu su iz Sarajeva.
Kako god, poznati kao plagijatori ovaj put su se okomili na audi. Nebi to bilo toliko strasno da na crash testovima nisu pokazali da su izuzetno opasni za putnike. Naime, instrument tabla (sacinjena od najlosijeplastike :) ) se prilikom udesa sasipa u sitne ostre komadice i sjece putnike. Katastrofa. Na gumama nisam znao ni procitati ime proizvodjaca.
Eto ljudi moji, nek nam je Bog na pomoci.

Poslednji put menjao Molotov dana 27 Feb 2007, 10:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Kinezi u BiH, SMA
PostPoslato: 27 Feb 2007, 10:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
AntiDope je napisao:
nek nam je Bog na pomoci.

amin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Na sajmu automobila u BG pre 2 ili 3 godine je neko "doterao" neko cudo iz Kine... dzip nekakav... pokusacu negde iskopati slike (secam se da sam fotografisao). Prodavac je bio vise nego ljubazan i voljan da demonstrira vozilo.

Uglavnom, radilo se o nekakvom mutantu svega i svacega na potezu LandCruiser-X5-Patrol-nesto trece ... znacka na haubi je bila potpuno necitljiva (nekakva kineska slova, sta li) sto uopste nije bitno... bitno je da je plastika unutra bila kao u Nivi. Od dodatne opreme vozilo je imalo volan i zmigavce. E sad lako vam je zamisliti nesto veliko kao LandCruiser koji ima opreme kao Golf2. Sedista su bila solidno profilisana, ali prekrivena obicnim platnom i udobna kao klupa u autobusu, volan se nije pomerao ni u jednu stranu, sve je to izgledalo prilicno kljakavo. Pogledao sam i pod haubu, bolje da nisam... gomila zica, creva, cudesa, bar da su poklopac stavili. Cena je bila komicna, kao i vozilo...

Pre nekog vremena sam u nekoj auto reviji (ovi koji to prate ce znati i gde) procitao da je kina puna tih mutanata od vozila koje karakterise da imaju rep. Samo kod njih gotovo sva vozila imaju rep... pezo 206+rep, fiat punto+rep, pola-mercedes-pola-opel+rep... i naziv nesto tipa "Nen Shiky Kenyju 14723"... tacno nek' nam je Bog u pomoci... Logan je dosta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 11:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
evo malo kloniranja :drinking:

Kineski X5
Slika

Kineski S
Slika

Kineski Hummer
Slika

i jos ovo - http://www.joemonster.org/article/6796/ ... hodow.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E ovakav LandCruiser-X5 je bio u BL, samo u zlatnoj varijanti... ja se nisam mogao nacuditi... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Sve je to ok na slikama, ali ljudi eno ih stotine na carini... pa vozice se po nasim cestama. Uzas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro, aj' sad da te lepo pitam... sto mi kvaris dan? :D

Toplo se nadam da ce ih voziti vozaci koji nikad nece imati udes... i radi njih i radi nas... nije mi samo jasno... ako imaju zabranu prodaje u EU (ako sam dobro shvatio)... kako mogu kod nas... znam, sve znam, nismo mi EU mi smo pametniji i sposobniji i samostalniji i znamo sta je najbolje za nas... :roll:

Nego, malopre sam video na cesti (strane tablice) Kia Sorento, ali sa drugacijim bedzom proizvodjaca napred... nekakav krug i nekakav kao bumerang (srebrne boje)... a cini mi se da je bas-bas oblik Sorento-a... znal' neko jel' to neki Jao Ming Ce Tung ili?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 14:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
E ovakav LandCruiser-X5 je bio u BL, samo u zlatnoj varijanti... ja se nisam mogao nacuditi...

Danas sam ga ja vidio u gradu, čini mi se da na njemu piše Sceo. Auto je stvarno kopija teška, da nisu štopke i farovi drugačiji, čovjek bi se prevario... A košta 20.000 eura nov, :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
joj tooo !!!
taman sebi dzipa da pazarim da se i ja qrchim kao guzde sa Q , X , ML. i ostalom abecedom :lol: :lol: .....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni samo nije jasno na koju foru se kinezi izvuku od tuzbi za plagijatorstvo? Zar idejna resenja, nacrti i sta ti ja znam ne spadaju pod zastitu autorskih prava?

Samo nije ni to lose... kad nekom rikne far na X5 koji je puno para, on ode i kupi stopku od ovog kineza za 40 KM (jos dobije i dve magicne krpe, kremu za cipele i privesak) i milina... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Meni samo nije jasno na koju foru se kinezi izvuku od tuzbi za plagijatorstvo?

Tuze ih pa pohapse 2-3 miliona ljudi koji su ucestovali u proizvodnji ovih auta .. sta je 2-3 miliona ljudi za Kineze :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dajte ljudi, prvo u BiH mozes uvesti bas svako auto iz bilo koje zemlje samo da je mladje od 7 godina. To je jedini uslov za uvoz automobila kod nas.

Drugo, zaboravio sam tacan broj, ali sam siguran da je rijec o PAR STOTINA razlicitih proizvodjaca automobila u Kini. Dakle, razlicitih firmi koje opet prave XX razlicitih modela, koje opet svako malo mjenjaju.

E sad, auta se kvare, to nam je svima poznato, zar ne? Za popravku su potrebni dijelovi i servisna mreza. A firme se gase...

Shvatate li koje je to more dijelova za sve moguce verzije, modelske i motorne sa veoma upitnom mogucnosti dobave za nekoliko godina.

Npr. uvoznik danas garantuje da ima rez. dijelove, ali da li moze garanatvovati i sta mu je garancija da ce ih imati za 5,10,15 godina za modele koje je prodao ove godine, naravno ukoliko se uopste bude bavio sa tim poslom tada i pod uslovom da njegov proizvodjac ne krene sklapati sasvim nesto deseto (kopije STIHL motorki recimo) sto u Kini nije uopste rijetka pojava.

Zbog svega toga, tesko da za 10 godina kineska autoindustrija uspije napraviti nesto ozbiljno na zapadnom trzistu. Mnogo ih je, sve redom nepoznata imena, zapadnjacima tesko razumljiva, pa sve da i proizvode kvalitetna auta (nedavno sam cuo da je jedan njihov terenac bio odlican na crash testu,a aveo nemam pojma koji) tesko da ce i bolji poznavaoci auto indisutrije znati razlikovati kvalitet u masi skarta. A gdje je tek onda prosjecan kupac?

Mislim da onog ko danas kupi kinesko auto bas svrbe pare. Ne znam sta bih drugo rekao.

I jos pride, anti-korozivna zastita im je uzas. U BiH vec imamo nekoliko ,,srecnih,, vlasnika kineskih dzipova pa ih pitajte ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja skoro procitah negde da je UN odlucio (kao jedan od najvecih svetskih "potrosaca" terenskih vozila) da kupi neku grdnu kolicinu terenaca od Great Wall Motors.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
KInezi , ljudi nema cega nemaju... Imam jedan komentar kinesko auto NIKAD niti bilo sta....

Japan vec da... mnogo su mi gotivniji od kineza

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kina je stalni clan Savjeta bezbijednosti UN.
Mislite da to nema veze? Uostalom, te dzipove ionako voze Pakistanci i ostali prasinari pod plavim sljemovima.
Vojnici iz bogatijih zemalja (ukoliko ih nekim slucajem ima u Plavim sljemovima) koriste formacijska vozila vlastite armije.

A ionako su to vozila za jednokratnu upotrebu po zvekama Azije i Afrike, mislim bili su i kod nas, pa kad ste vidjeli neki luksuzan UN auto? Pogotovo u ratu i odmah poslije njega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Mislite da to nema veze? Uostalom, te dzipove ionako voze Pakistanci i ostali prasinari pod plavim sljemovima.
Vojnici iz bogatijih zemalja (ukoliko ih nekim slucajem ima u Plavim sljemovima) koriste formacijska vozila vlastite armije.

A ionako su to vozila za jednokratnu upotrebu po zvekama Azije i Afrike, mislim bili su i kod nas, pa kad ste vidjeli neki luksuzan UN auto? Pogotovo u ratu i odmah poslije njega...

A sta recimo sa ovim kopijama X5 i kojih vec ima ... hoces reci da i to voze vojnici iz bogatijih zemalja...aj sad da ne govorimo o dzipovima sta sa obicnim limuzinama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm, da procitas jos jednom sta sam napisao?

Rekoh, vojnici iz bogatijih zemalja koriste formacijska vozila vlastitih armija.

Sta je tu povezano sa kopijama X5-ice?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dalje, i ovi ,,Pakistanci,, od GWM-a ce najvise dobiti nesto poput NIVE plus klima. Znaci, robusno plus jednostavno do bola jest jednako jako jeftino.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

a mozda sam te i pogresno skontao .... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brzo citas :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća