bd2308 je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
Citiraj:
decko ja koliko znam ti si polozio prije par dana
uglavnom, polozio sam prije vise od mjesec dana, al' vozacku imam manje od tebe,
mada vozim od svoje 9-10 godine, al' slusam ove starije, i ne pravim se nesto pametan.Zadovoljan?
ovo je najgore
joj, kako sam znao.

, i prije je bilo bas o tome na ovom podforumu, onako provuklo se kroz neku teme. Tih prvih nekoliko godina me deda ucio voziti, covjek koji je bio vozac po zanimanju, vozio je predsjednike opstina nekih 40ak godina, i ima vjerovatno vise kilometara neg svi mi ovde zajedno (bez uvrede ikome), pa skoro sav svoj zivotni vijek je covjek proveo u autu.
Ne znam, al' dosta ljudi ima predrasude o tim sto krenu vozit s 9-10 godina, svi misle da su to neki ufurani klinci kojima stari uzme auto prije neg sto poloze da prije izginu. Pa za tih par godina, dok ne polozis steknes odredjenu rutinu u voznji, meni bude muka kad se vozim s nekim, a kad vidim kako vozi pocetnicki, al' shativ da ta osoba jos uci te neke osnovne 'poteze' al' uci ih na GRADSKIM ulicama, i tu lako moze doci do nezeljenih posledica, a neko to savlada na mjestima gdje ne moze izazvati takve probleme, i dolazi na ulicu vise spreman neg ovi drugi.
Pa kad vidis covjeka da mu se na semaforu ugasi auto kad krece, da ne zna parkirati, sta mu vrijedi njegovo 'znanje' koje je pokupio od svog instrukra, da gleda u mjenjac kad salta brzine...ja se pored takvih ljudi osjecam vise ugrozen neg od strane ovih drugih.
Ako je vozac savjestan, zna sta radi, ne igra se need 4 speeda po ulicama, kakve to onda veze ima sa koliko je on godina poceo voziti? Prosvjetli me!