Nist kod kuce, jedino ako imas dovoljno sprava ili recimo prije na vojnom si mogao raditi ali sada se mozes kupati u "mini aqua parku". Ako ti se bas ne da ici u teretanu mozes dosta spravi nabaviti/napraviti za kucu. Idi u jacimovic, uzmes tegove, mislim da su 40km ,10 ili 12kg, mozes namjestati i polako . Sa bucicama(tegovi) mozes raditi vjezbe za citavo tijelo, recimo 80% vjezbi mozes sa bucicama, ali opet teretana je teretana. Recimo za noge idi trci, mada pri trcanju gubis na masi, sto znaci da ako si malo mrsaviji nemoj trcati, radi cucnjeve ili poskoke sa bucicama. Dalje napravis sipku izmedju vrata sobe,kupatila i tu radis zgibove, ovo je jako koristno ali nisma uspio naci gde da kupim bas takvu sipku a nemam zivaca sam praviti. Mislim, ovo ti sve stoji ako bas neces u teretanu, ali ja ti savjetujem da ides. Isplatice se, veruj mi.
Ja sam krenuo pre jedno 2-3 godine i nisam mogao dizati eh pa ni 20-30kg na bencu, naravno 10 puta.Isao jedno 5-6 meseci i dosao do ~50kg, prekinuo isto toliko pa opet pocinjao, e tad je pocela faza kada ides 2-3meseca pa ne ides 1-2... Sada idem oko 2 meseca i dosao sam do 80kg. Sto je za mene stvarno super, retko vidio likove mojih godista da dizu po 100kg, sem hardcore al bas bildera. Ali eto, ja sam isao sa prijateljem od buraza pa mi je sve to objasnio i u toj teretani su bili svi ono stariji, lala,joja,marko i ostala raja iz sokolskog. Ma joj sve je super, sada idem u metalsku, 10km mesec dana, opet sam se izvukao da neplacam punu cenu....
I ne mozes reci bildanje, kada neko kaze bilder, odmah ti pada na pamet onaj debeli misicavi seljos, jednostavno ides da razvijas/oblikujes tijelo(na nesto licis), ne da budes neki misicavi rambo(bilder)...
http://www.x3mforum.com/smf/
Eto, jedan moj mali savjet starom prijatelju.